16.4.11

Η Σάσα Μπάστα ολόγυμνη στο Nitro !!

Την Σάσα την αγαπάμε. Αλλά αυτή η αγάπη είναι αμφίδρομη. She loves us back. Όχι με λόγια που τα παίρνει ο αέρας σαν τον άνεμο και χάνονται στο δειλινό. Με πράξεις. Αληθινές, ατόφιες, ποιοτικές πράξεις. Μία από αυτές είναι και η φωτογράφηση που έκανε στο Nitro του περασμένου μήνα. Έδειξε το μεγαλείο της καρδιάς της, της ψυχής της και του καινούργιου της στήθους.
Είναι σέξι και φαίνεται. Αθεράπευτα σέξι. Και ευτυχώς δεν έχει μετανιώσει για αυτό.
«Δεν έχω μετανιώσει για το σέξι προφίλ μου. Αυτός είναι ο τρόπος μου, έτσι θα μιλήσω, έτσι θα αγγίξω κάποιον – έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Αυτό δε σημαίνει όμως ούτε ότι κάνουμε βίζιτες, ούτε ότι έχουμε οποιαδήποτε σχέση με ντραγκς, ότι ξενυχτάμε, ότι πηγαίνουμε κάθε μέρα και με διαφορετικό άντρα. Δεν είναι τυχαίο ότι από τη ζωή μου δεν έχει περάσει κάποιος για λίγο καιρό. Πάντα είχα μεγάλες σχέσεις. Πάνω από δύο χρόνια. Και ήμουν πάντα σε μια σχέση, όχι από εδώ κι από κει. Αυτό το στιλ ζωής δε μου πάει καθόλου». yupi

Ηλέκτρα, Τζούλια, Βούλα-Στο δρόμο της…. Ανάπτυξης !

Μετά τη Τζούλια που πρώτη στη νέα χιλιετία έκανε τις πορνό-συζητήσεις main stream, άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα όλα τα κρυφά προσόντα των Ελληνίδων, οι οποίες δείχνουν με έμφαση το δρόμο της πολυπόθητης ανάπτυξης. Η αναδιάρθρωση της Ελληνικής τσόντας είναι η καυτή απάντηση στα μαύρα σενάρια της χρεοκοπίας, ο πολιορκητικός κριός μπροστά στις πύλες της ύφεσης. Ζυγός-Τοξότης-Ζυγός, ή αν προτιμάτε τις Σελήνες των κοριτσιών Τοξότης-Κριός-Ζυγός, με κοινές συνισταμένες την Αφροδίτη στο Σκορπιό και τον ...ασυμμάζευτο Δία. Τριπλό κτύπημα λοιπόν από την γνωστή «Σειρήνα», κόντρα στις υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης. Η Ηλέκτρα Γαλανού, η Τζούλια Αλεξανδράτου και η Βούλα Βαβάτση, διεκδικούν το ΑΑΑ, με ουσιαστικές προοπτικές ανάκαμψης, επίκυψης, γονατίσματος κλπ. Αναλυτικά στο astrology.gr

Καλαμάτα - Δείτε LIVE το παγκόσμιο κύπελλο Ρυθμιστικής γυμναστικής από την Τέντα !

Ολοκληρώνεται αύριο στο γήπεδο της Τέντας στην Καλαμάτα το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής με το πρόγραμμα των τελικών το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση BEST και στο διαδίκτυο μέσα από το site www.best-tv.gr στο online
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
14:00 - 14:30: Ατομικό: Τελικοί οργάνων – Στεφάνι 14:30 - 15:00: Ατομικό: Τελικοί οργάνων – Μπάλα 15:05 - 15:45: Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων - 5 Μπάλες 15:55 - 16:25: Ατομικό: Τελικοί οργάνων - Κορύνες16:25 - 16:55: Ατομικό: Τελικοί οργάνων - Κορδέλα17:00 - 17:40: Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων - 3 Κορδέλες / 2 Στεφάνια18:30: Τελετή Λήξης
*Η είσοδος στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» θα είναι ελεύθερη για παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών, ενώ για τους ενήλικες τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ

Μαντινάδα για τον Ολυμπιακό από τον Μανώλη Κονταρό

Με το δικό του τρόπο γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό ο δημοφιλής Κρητι­κός καλλιτέχνης Μανώλης Κονταρός. Ο γνωστός λυράρης, που πέρα­σε πρόσφατα μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, αφιέρωσε στον α­δελφικό του φίλο και πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγ­γέλη Μαρινάκη, μια συγκινητική μαντινάδα:
Τέτοιες στιγμές πάντα να ζεις μες στο Καραϊσκάκη,
φίλε κουμπάρε κι αδελφέ Βαγγέλη Μαρινάκη…
Πάλι στον Ολυμπιακό και φέτος ξανά φτάνει,
ο τίτλος του Πρωταθλητή έρχεται στο λιμάνι…
Τη δύναμη του έδειξε σε μια χρονιά και μόνο,
τον τίτλο του πρωταθλητή να πάρει σ’ ένα χρόνο.

“ZARA” Καλαμάτας: H "ταφόπλακα" στον εμπορικό κόσμο ή αλλιώς ο.. "θάνατος του εμποράκου"

Και την τελευταία ελπίδα των επαγγελματιών να ανασάνουν λιγάκι την πασχαλινή περίοδο αυτή «σκοτώνουν» τα μεγάλα πολυκαταστήματα δημιουργώντας και στην τοπική αγορά της Καλαμάτας, ένα σκηνικό απίστευτης ασφυξίας στον εμπορικό κόσμο. Η κατάσταση πλέον περνά στο... ανυπόφορη για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, που είδαν το... κερασάκι στην τούρτα του... λουκέτου τους, να βάζει η λειτουργία του “Zara” Καλαμάτας που άνοιξε πριν λίγες ημέρες.
Όπως δηλώνουν απογοητευμένοι τα προβλήματά τους ήταν ανυπέρβλητα, φως στο... τούνελ τόσο καιρό (λόγω κρίσης) δεν έβλεπαν, κάτι περίμεναν να γίνει στην αγορά τώρα δυο-τρεις μέρες το Πάσχα, όμως, όλα τινάζονται στον... αέρα μαζί με τις όποιες ελπίδες τους. Πεινάνε που πεινάνε έρχεται τώρα κι ένα πολυκατάστημα στο πλέον κεντροβαρικό σημείο στον εμπορικό ιστό, να τους... αφανίσει (;..), ρωτούσαν και μας ζητούσαν να μεταφέρουν την αγωνία τους. Κακά τα ψέματα τέτοιου είδους πολυκαταστήματα εκτοπίζουν από την αγορά τα εμπορικά καταστήματα του τόπου μας, στο βωμό της.. λεγόμενης παγκοσμιοποίησης. Αυτά, τα μικρά καταστήματα, οικογενειακές ως επί το πλείστον επιχειρήσεις, επιχιερήσεις που προσφέρουν εισόδημα στον τόπο με τα χρήματα να επιστρέφουν στην τοπική οικονομία και αγορά, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, καλούνται να αντέξουν ανταγωνιζόμενα με παγκόσμιους κολοσσούς, που χρηματοδοτούνται εύκολα… από μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού και που βρίσκουν τον τρόπο να πληρώσουν το... υψηλό τίμημα του ενοικίου, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του “Zara” Καλαμάτας και που δεν θα μπορούσε να το πληρώσει κανένας καλαματιανός επιχειρηματίας. Η χωρίς φραγμό, όρια, κριτήρια και αντίδραση, δυστυχώς, επέλαση των πολυκαταστημάτων και η παρουσία τους στην καρδιά της πόλης, είναι το τελειωτικό χτύπημα, η ταφόπλακα στον εμπορικό κόσμο ή αλλιώς ο... θάνατος του εμποράκου. Άραγε πόσο δίκιο! έχει η Naomi Klein στο βιβλίο της, ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ www.best-tv.gr

Παρουσίαση βιβλίου - "Μαραθώνιος και Μαραθώνας: η πλήρης διατριβή στην κλασσική διαδρομή" !

Την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 7.30μμ στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου ο "Μαραθώνιος και Μαραθώνας: η πλήρης διατριβή στην κλασσική διαδρομή" ! του Μεσσήνιου Δημοσιογράφου – Συγγραφέα Ηρακλή Αθανασόπουλου εκ Δροσιάς(Ζαίμογλι ) κατοίκου Αθηνών. Ομιλητές-εισηγητές θα είναι Γιώργος Κανελλόπουλος γγ υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος παλιός πρωταθλητής, Θανάσης Παντές συγγραφέας-δημοσιογράφος, Δημήτρης Πουλόπουλος προπονητής και Αλέξης Ζάννης πρόεδρος ΣΔΥΜ. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2010, στην επέτειο των 2500 χρόνων από την ιστορική μάχη. Αποτελεί απόσταγμα πολύχρονης έρευνας και μεθοδικής δουλειάς. Παρουσιάζονται με όλες τις λεπτομέρειες όλα τα γεγονότα περί της γέννησης του μαραθωνίου, όλοι οι αγώνες στην κλασσική διαδρομή, οι πρωταγωνιστές τους, πορτραίτα Ελλήνων πρωταθλητών, κ.α. Βέβαια υπάρχει λεπτομερής καταχώρηση για τον μεσσήνιο μαραθωνοδρόμο Στάθη Μανωλόπουλο και την πανελλήνια νίκη του το 1926. Το βιβλίο αναδείχθηκε από το ραδιοσταθμό Skai ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς του 2010. Κοστίζει μόνο 10 ευρώ. Στην Καλαμάτα διακινείται από το βιβλιοπωλείο της Ευαγγελίας Μοσχοβίτη στην πλατεία των Ταξιαρχών.
Η εκδήλωση-παρουσίαση θα επεκταθεί ως συζήτηση και σε θέματα ανάπτυξης του δρομικού λαϊκού κινήματος στη Μεσσηνία.

Ξεκίνησε την επανάσταση η Αννίτα Πάνια !

Πάνια προς Alter: «αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας»
Με συγκεκριμένα τραγούδια έστειλε η Αννίτα Πάνια τα μηνύματά της για την κατάσταση στο Alter. Μάλιστα, αφιέρωσε στους εργαζόμενους του καναλιού τον στίχο «αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας»!
«Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες» ήταν το πρώτο τραγούδι της παρουσιάστριας, που το αφιέρωσε σε όλους τους συναδέλφους. «Πάμε παιδιά, δυνατά! Δώσε», είπε η Αννίτα και ξεκίνησε την... επανάσταση.
Τα «μουσικά» καρφιά δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά συνεχίστηκαν με το «η ζωή τραβάει την ανηφόρα» και την παρουσιάστρια να ζητά ιδιαίτερη προσοχή στον στίχο «αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας»!
«Αφιερωμένο σε όλους παιδιά, σε όλους τους αγαπημένους συναδέλφους», συνέχισε να λέει η παρουσιάστρια και ολοκλήρωσε με το «κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός»!
«Τηλεθεατόπουλά μου ξεκινήσαμε με κάτι που μας αφορά ιδιαιτέρως», είπε η Αννίτα και πήγε σε διαφημιστικό διάλλειμα πριν αρχίσει την κανονική ροή της εκπομπής της.: star

Θερμή υποδοχή στους πρώτους τουρίστες στην Καλαμάτα !

Οι ίδιοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή !
Θερμή υποδοχή επεφύλαξε σήμερα ο δήμος Καλαμάτας στους πρώτους, για τη φετινή τουριστική περίοδο, επισκέπτες στην πόλη.
Ένα πρωτότυπο καλωσόρισμα περίμενε τους 400 Άγγλους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου MINERVA στο λιμάνι της Καλαμάτας και τους 143 Νορβηγούς επιβάτες της πρώτης τουριστικής πτήσης τσάρτερ στο αεροδρόμιο της πόλης.
Οι επισκέπτες, τους οποίους καλωσόρισε εκ μέρους του δήμου Καλαμάτας η αντιπρόεδρος της τουριστικής επιτροπής Πόλα Κούλη, εντυπωσιάστηκαν από τα μπουκέτα με τα αρωματικά βότανα του Ταΰγετου, που τους πρόσφεραν κοπέλες του χορευτικού συλλόγου ΞΕΝΙΑ, φορώντας παραδοσιακή ενδυμασία. Επιπλέον, τέθηκαν στη διάθεσή τους όλες οι απαραίτητες τουριστικές πληροφορίες, τους μοιράστηκαν χάρτες της Καλαμάτας, τουριστικοί οδηγοί και USB. Οι επισκέπτες ευχαρίστησαν για το ζεστό καλωσόρισμα.

Εμβόλιο-ελπίδα κατά του καρκίνου !!

Εμβόλιο-ασπίδα κατά σχεδόν όλων των μορφών καρκίνου βρίσκεται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών και ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως τα τέλη του 2013!
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι δοκιμές του TeloVac, το οποίο σχεδιάζεται αρχικά για την καταπολέμηση του καρκίνου του παγκρέατος -ενός εκ των πλέον θανατηφόρων μορφών της νόσου- έχουν ήδη ξεκινήσει σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς σε 53 βρετανικά νοσοκομεία.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ Τζoν Νεοπτόλεμο, το εν λόγω εμβόλιο ανήκει σε μια νέα γενιά φαρμάκων που στοχεύει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος για την αντιμετώπιση μιας ασθένειας.
Αντίθετα με τα συνηθισμένα εμβόλια τα οποία σχετίζονται με την πρόληψη των λοιμώξεων, το TeloVac στοχεύει στην καταπολέμησή τους. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το εμβόλιο περιέχει μικρά τμήματα της πρωτεΐνης τελομεράσης (η οποία υπερπαράγεται από τα καρκινικά κύτταρα), ενώ στόχος του είναι να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε αυτό να αναγνωρίζει την τελομεράση και να αρχίσει να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα. Μέχρι στιγμής, το πρόβλημα με τα καρκινικά κύτταρα είναι ότι καταφέρνουν να «μεταμφιέζονται», γεγονός που τους επιτρέπει να πολλαπλασιάζονται ανενόχλητα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετέχουν στην επαναστατική έρευνα, σε περίπτωση που το εμβόλιο καταφέρει να περάσει με επιτυχία τον σκόπελο των ευρείας κλίμακας κλινικών δοκιμών, τότε ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Δοκιμές
Επιπλέον, από φέτος κιόλας η παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει αντίστοιχες δοκιμές και σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, ενώ οι ερευνητές τονίζουν πως το ίδιο εμβόλιο ενδεχομένως να αποδειχθεί αποτελεσματικό και για την καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος και του ήπατος.
Σε ό,τι αφορά στον καρκίνο του παγκρέατος, οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών αντιλαμβάνονται την ύπαρξη όγκου σε προχωρημένο στάδιο και οι γιατροί δεν τους δίνουν παρά μόνο 6 μήνες ζωής.
Μόλις το 3% των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου καταφέρνουν να ζήσουν για 5 χρόνια!
Η εν λόγω μελέτη -την οποία χρηματοδοτεί ο κορυφαίος ερευνητικός οργανισμός της Βρετανίας Cancer Research UK και συντονίζει ο επικεφαλής του Τμήματος Χειρουργικής και Ογκολογίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Δρ Τζον Νεοπτόλεμος- δεν περιορίζεται στην προσπάθεια «καταπολέμησης» των καρκινικών κυττάρων που πλήττουν ένα συγκεκριμένο όργανο.
Οπως εξηγούν οι ειδικοί, ένα από τα μεγάλα προβλήματα με τη θεραπεία του καρκίνου είναι πως σχεδόν πάντα απομένουν μερικά κακοήθη κύτταρα από τα οποία μπορεί να αναπτυχθεί νέος καρκίνος.
Με τα εμβόλια όπως αυτό που δοκιμάζεται, γίνεται προσπάθεια «επαναπρογραμματισμού» του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει αυτά τα κύτταρα εμποδίζοντας μια μελλοντική υποτροπή. ethnos

Ο καιρός το Πάσχα – Οι πρώτες προγνώσεις !!

Οι πρώτες προγνώσεις για τον καιρό το τετραήμερο του Πάσχα δείχνουν ηλιοφάνεια την Μεγάλη Παρασκευή, συννεφιές στο Μεγάλο Σάββατο, βροχή την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες καθημερινά....
Σε αντίθεση, πάντως, με τις συννεφιές και την βροχή που προβλέπεται μέχρι στιγμής την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι ζεστός για την εποχή με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Διαβάστε αναλυτικότερα τις πρώτες προβλέψεις για τον καιρό σε 10 μεγάλες πόλεις...
Σύμφωνα με τις πρώτες προγνώσεις ο καιρός στην Αθήνα τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 βαθμούς. Οι λίγες νεφώσεις της ημέρας θα αυξηθούν τη νύχτα και θα είναι εντονότερες το Μεγάλο Σάββατο. Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται βροχή, με τη θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία θα φλερτάρει με τους 20 βαθμούς Κελσίου. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία το Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται συννεφιασμένο, ενώ η Κυριακή του Πάσχα πιο κρύα και βροχερή. Την Δευτέρα του Πάσχα οι πρώτες προγνώσεις δείχνουν περιόδους με βροχή το απόγευμα.
Ηλιοφάνεια, αλλά και περιόδους συννεφιάς θα έχει το Ηράκλειο την Μεγάλη Παρασκευή. Το Μεγάλο Σάββατο οι πρώτες προγνώσεις μιλούν για βροχή το απόγευμα. Την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρχουν περίοδοι κατά τη διάρκεια της ημέρας με βροχή. Συννεφιές προβλέπονται και την Δευτέρα του Πάσχα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-18 βαθμούς Κελσίου.
Ανάλογος θα είναι και ο καιρός στην Πάτρα από την Μεγάλη Παρασκευή ως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Όπως και στις προηγούμενες πόλεις οι πρώτες προγνώσεις δείχνουν καλό καιρό με λίγες νεφώσεις, οι οποίες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα φέρουν βροχή. Την Δευτέρα του Πάσχα θα βρέχει επίσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.
Ηλιοφάνεια προβλέπεται για την Μεγάλη Παρασκευή στην Κέρκυρα με 20 βαθμούς Κελσίου. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία το Μεγάλο Σάββατο θα συννεφιάσει και την Κυριακή του Πάσχα θα βρέξει. Βροχή αναμένεται και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Στη Μυτιλήνη ηλιόλουστη θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή με 18 βαθμούς Κελσίου. Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος αλλά πιο ζεστός, ενώ την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται βροχή. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα βρέχει λίγο το πρωί και η θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στους 24 βαθμούς Κελσίου.
Ζεστός θα είναι ο καιρός στη Ρόδο το τετραήμερο του Πάσχα. Τη Μεγάλη Παρασκευή η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 21 βαθμούς Κελσίου και θα έχει κυρίως ηλιοφάνεια. Νεφώσεις και ψιλόβροχα αναμένονται το Μεγάλο Σάββατο και βροχή την Κυριακή. Τη Δευτέρα του Πάσχα η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο και θα έχει καλύτερο καιρό.
Παρόμοιος θα είναι ο καιρός από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και τη Δευτέρα του Πάσχα στο Βόλο. Ηλιόλουστη η Μεγάλη Παρασκευή και συννεφιές με βροχή την Κυριακή. Βροχερή προβλέπεται και η Δευτέρα. Παρά τα σύννεφα η θερμοκρασία θα βρίσκεται από τους 16 – 22 βαθμούς Κελσίου.
Αν είστε στην Ξάνθη, ίσως θα πρέπει να προετοιμαστείτε να ψήσετε το αρνί προστατευμένοι από τη βροχή. Σύμφωνα με τις πρώτες προγνώσεις την Μεγάλη Παρασκευή θα έχει ηλιοφάνεια. Το Μεγάλο Σάββατο θα είναι συννεφιασμένο, η Κυριακή βροχερή, ενώ η Δευτέρα κυρίως συννεφιασμένη. Η χαμηλότερη θερμοκρασία θα είναι 13 βαθμοί, ενώ η υψηλότερη 17 βαθμοί Κελσίου.
Στη Λάρισα η Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται επίσης βροχερή. Ηλιόλουστη θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή, κυρίως συννεφιασμένο το Μεγάλο Σάββατο και η Δευτέρα του Πάσχα. Αν αυτό είναι παρήγορο, η θερμοκρασία θα βρίσκεται ανάμεσα στους 17 – 23 βαθμούς Κελσίου.deltiokairou.gr/

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Ακόμα δύο αυτοκτονίες λόγω κρίσης !

Άλλοι δύο άνθρωποι, ο ένας στα Τρίκαλα κι ο άλλος στην Εύβοια, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, μη μπορώντας να αντέξουν την δυσπραγία και τα οικονομικά προβλήματα που τους προκάλεσε η παρατεταμένη κρίση.
Ένας 51χρονος απόστρατος αστυνομικός που είχε επενδύσει ό,τι είχε και δεν είχε σε μια επιχείρηση στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, ήταν ο πρώτος από τους αυτόχειρες. Η σύζυγός του τον βρήκε να κρέμεται από το σχοινί που είχε δέσει σε
ένα σιδερένιο δοκάρι στην αποθήκη της επιχείρησής τους και ειδοποίησε το τοπικό τμήμα. Ο άτυχος άνδρας άφησε πίσω του δύο κόρες, από τις οποίες η μια από τον πρώτο του γάμο σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη.
Στο Μύτικα Χαλκίδας, ένας 34χρονος άνδρας αυτοπυροβολήθηκε με το κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε δίπλα του, χωρίς τίποτε να προδικάζει ότι θα κατέφευγε στην αυτοκτονία. Η μητέρα του, που άκουσε τον πυροβολισμό και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί, υπέστη νευρικό κλονισμό όταν αντίκρισε το παιδί της νεκρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας ήταν άνεργος και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι ορειβάτες της Καλαμάτας στο οροπέδιο της Μάλης !

Αύριο Κυριακή 17-4-11 ο ΕΟΣ Καλαμάτας προγραμματίζει εξάωρη εξόρμηση στο οροπέδιο της Μάλης. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το πρωί από τα γραφεία του συλλόγου.
Οδικά θα περάσουμε από Κυπαρισσία στο χωριό Στασιό από όπου θα ξεκινήσει και η πεζοπορία.Θα ανέβουμε από το εγκαταλειμένο μοναστήρι του Αη Γιάννη στην βάση του βουνού Αιγάλεω και μετά από δύο περίπου ώρες στην κορυφή Προφήτης Ηλίας.
Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την κορυφογραμμή με προορισμό την Μάλη και αφού ξεκουραστούμε κάτω από τον γνωστό πλάτανο της Μάλης, θα κατεβούμε στο χωριό Πλάτη και κατόπιν στην πλατεία Των Αρμενιών όπου θα μας περιμένει ο παραδοσιακός χωριάτικος κόκορας -κατόπιν παραγγελίας.
Γιά πληροφορίες και συμμετοχές τηλεφωνείστε στα κινητά 6974110705 και 6944574797 όπως επίσης και στο 27210-97733.

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του ΚΚΕ - Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα !!

Έλεγχο στα γραφείο του ΚΚΕ στον Περισσό, την Πάτρα, το Ηράκλειο και τη Λάρισα πραγματοποίησε κλιμάκιο της ανεξάρτητης αρχής και τη διαφάνεια και τη χρηματοδότηση. Στόχος του ελέγχου ήταν τα προεκλογικά έξοδα για τις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Η Αρχή αποτελείται από πρώην υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και αναμένεται μετά το Πάσχα να συνεχίσει τους ελέγχους και σε άλλα κόμματα, εφ' όσον προκύψουν υποψίες για τη διαφάνεια των οικονομικών τους.
Ο Σκάι που έχει μια “θερμή” σχέση με τον Περισσό αναφέρει σε δημοσίευμα του ότι, το ΚΚΕ δεν δημοσιοποιεί με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής τα στοιχεία ισολογισμών από τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης εδώ και πολλά χρόνια, πρακτική που εφαρμόζουν τα άλλα κόμματα. lifo.gr

Δ.Κουσελάς: Προς κατάργηση ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων

Οι εφορίες σε καθημερινή βάση ενημερώνουν το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να υπάρχει καθαρή εικόνα για τα έσοδα, δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υφυπουργός Δημήτρης Κουσελάς.
Επίσης ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της περαιτέρω απλοποίησης του φορολογικού συστήματος από την 1η Ιανουαρίου 2012 θα καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών.
Για το TAXIS (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας) ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ενισχύεται για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

''UFO άρπαξαν και θυσίασαν …8.000 αγελάδες και ταύρους''

Δεν πρόκειται περί αστείου αλλά για επίσημες αναφορές πρακτόρων του FBI που σκόρπισαν τον πανικό στο Λευκό Οίκο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 αλλά και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980.
Στα αποχαρακτηρισμένα πλέον, πρώην απόρρητα έγγραφα των ομοσπονδιακών πρακτόρων που διέρρευσαν στο Internet, υπάρχουν αναφορές για μαζικές ''απαγωγές'' βοοειδών από αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.Με έκπληξη διαβάζουμε πως οι εξωγήινοι άρπαζαν τα ζώα και μετά τα ξαναπετούσαν νεκρά στη γη, σε νοτιοδυτικές περιοχές των Η.Π.Α, αφού προηγουμένως τους είχαν μυστηριωδώς αφαιρέσει τις γλώσσες, τα χείλη, τα όργανα αναπαραγωγής, τα μάτια και τα αυτιά ενώ βρέθηκαν επίσης ζώα χωρίς κόκκαλα και ''αποστραγγισμένα'' από αίμα!
Ο φόβος για τους εξωγήινους που έκαναν θυσίες ζώων κυρίευσε πρώτα τους κτηνοτρόφους σε New Mexico, Nebraska και Colorado και μετά την Washington.
Τον Ιανουάριο του 1979 ο γενικός εισαγγελέας των Η.Π.Α Griffin Bell έγραψε στον γερουσιαστή Harrison Schmitt : ''Από τις αποδείξεις που μου έστειλαν προκύπτει ένα πολύ περίργο φαινόμενο''.
Τρομοκρατημένος ένας αστυνομικός ανέφερε στα κεντρικά στους ανωτέρους του : ''Ένας 11 μηνών ταύρος πετάχτηκε από ένα είδος αεροσκάφους βόρεια ενός ράντσου.Τα όργανα αναπαραγωγής του είχαν αφαιρεθεί από ένα αιχμηρό αντικείμενο μεγάλης ακρίβειας.Τα κόκκαλα του είχαν αφαιρεθεί και η σάρκα του είχε μία περίεργη ροζ απόχρωση.''
Το μυστήριο δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και έτσι αναπτύχθηκαν θεωρίες, από το FBI μάλιστα, ότι επρόκειτο για απόρρητα βιολογικά πειράματα που διεξήγαγαν από κοινού η CIA και το υπουργείο Ενέργειας. newsit

Είμαι άνεργη.... Ντρέπομαι και φοβάμαι...

Από την Κυβέλη Χατζηζήση
Είμαι άνεργη δημοσιογράφος και ονομάζομαι Κυβέλη Χατζηζήση. Έχω πολλούς μήνες να δουλέψω. Κάθε μέρα μου είναι δύσκολη. Γεμάτη αγωνία. Κι όσο ο καιρός περνάει, γεμάτη φόβο. Αναζητώ απεγνωσμένα δουλειά, ακόμη κι αν δεν σχετίζεται με το έως πρότινος επάγγελμά μου . Μέχρι τότε το μόνο που ζητάω είναι να μην με αντιμετωπίζουν ως αριθμό, αλλά ως άνθρωπο. Τουλάχιστον αυτό.
Ανήκω σε μία ομάδα ανθρώπων που, δυστυχώς, καταλαμβάνει το 16% του ελληνικού πληθυσμού. Και, λέω τουλάχιστον, διότι αυτό το ποσοστό ανέργων είναι το επίσημα καταγεγραμμένο και όχι το πραγματικό.
Σ΄ ένα φανταστικό σενάριο – και, κατά τη γνώμη μου τραγικό – εάν οι άνεργοι φτιάχναμε κόμμα, τότε θα ήμασταν η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Κατά γενική ομολογία ο δικομματισμός που για χρόνια κυβερνά αυτή τη χώρα, είναι μία από...
τις βαθύτερες πληγές του τόπου. Τι κατάφεραν λοιπόν, οι δύο μεγάλοι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, μεταξύ άλλων; Το απόλυτο μπάχαλο αφενός, και, αφετέρου χώρο για μία τρίτη πολιτική δύναμη με αξιοσημείωτο ποσοστό.
Το να αναλύσω το πώς και το γιατί η χώρα έχει φτάσει σε τέτοιο αδιέξοδο, δεν είναι δουλειά μου. Αλλωστε, δεν έχω και τις γνώσεις που θα υποστήριζαν τις απόψεις μου. Το να καταγράψω, όμως, τη χυδαιότητα των ιθυνόντων έναντι των ακούσια αργόσχολων, μέσα απ΄ αυτό το site – το οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκω να ακροβατεί με επιτυχία ανάμεσα στην καταγραφή της ψυχρής πραγματικότητας και της συναισθηματικής κατάστασης των ανθρώπων – το θεωρώ ανάγκη μου. Να τα πω να ξεσκάσω, ή, αλλιώς θα σκάσω, με απλές κουβέντες.
Η χυδαιότητα στην οποία αναφέρομαι – γνωρίζοντας καλά τη βαρύτητα της λέξης – έγκειται στο εξής: ενώ αντιμετωπίζομαι ως αριθμός (16%), ταυτοχρόνως παρουσιάζομαι και ως πρωταγωνίστρια. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι (συνάδελφοι μου, μην ξεχνιόμαστε), διαμορφωτές κοινής γνώμης, με τα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις τους, μου δίνουν καθημερινά το πρώτο ρόλο.
Προς στιγμήν σκέφτηκα πως ο πρωταγωνιστικός ρόλος είναι αυτός στον οποίο άπαντες δίνουν τη μεγαλύτερη σημασία. Στην προκειμένη περίπτωση οι ταινίες που πρωταγωνιστούμε εμείς οι άνεργοι (κι άλλες κοινωνικές ομάδες αναντίρρητα) είναι οι κλασσικές αμερικανικές ταινίες δράσης, όπου ο κακός πυροβολεί σχεδόν εξ΄ επαφής τον καλό. Ο ήρωας πέφτει κάτω. Αίματα πετάγονται παντού, η ανάσα βγαίνει με δυσκολία. Κι εκεί που νομίζεις πως ο καλός έχασε το παιχνίδι, εκείνος σηκώνεται αψηφώντας τον πόνο που ξεσκίζει την καρδιά και αρχίζει στο κυνήγι τον κακό, ο οποίος παρ΄ ότι δεν έχει πάθει ούτε γρατζουνιά, κινδυνεύει να πιαστεί από τον τραυματία! Στην επόμενη σκηνή, βέβαια, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αποτέλεσμα; Δεν είδαμε τις κόρες του τραυματία να διαστέλλονται από το φόβο. Δεν πανικοβληθήκαμε με το λουτρό αίματος. Δεν μυρίσαμε την ιδιόμορφη οσμή του αίματος. Δεν είδαμε γιατρούς και νοσοκόμους να παλεύουν να επαναφέρουν τον θανάσιμα τραυματισμένο ήρωα. Δεν νοιώσαμε ούτε για μια στιγμή το φόβο του ανθρώπου που υποδύεται ο ηθοποιός. Ούτε τον κόπο που χρειάστηκε για να αναρρώσει σωματικά και ψυχικά. Κάπως έτσι κυλούν οι σκηνές των εν λόγω ταινιών.
Κάπως έτσι περνά και η ζωή των ανέργων από τη μικρή οθόνη. Με την ανακοίνωση του ποσοστού ανεργίας και με πέντε δέκα ερωτήσεις σε ανθρώπους που κυκλοφορούν στο δρόμο ή βρίσκονται στις λαϊκές αγορές και σχολιάζουν την ακρίβεια των προϊόντων. Σωστό κι αυτό δεν θα διαφωνήσω. Σωστό, αλλά τόσο ελλιπές, που καταντάει λάθος. Γιατί;
Η δική μου καθημερινότητα και φαντάζομαι των περισσοτέρων συναδέλφων στην ανεργία, είναι γεμάτη με άλλου τύπου σκηνές και συναισθήματα:
Κάθε φορά που ο διαχειριστής μου χτυπάει την πόρτα για τα χρωστούμενα κοινόχρηστα, ντρέπομαι.
Κάθε φορά που ανοίγω το λογαριασμό της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ (εάν δεν έχω κόψει το τηλέφωνο για λόγους οικονομίας) τρέμω μέχρι να διαπιστώσω εάν μπορώ να πληρώσω το οφειλόμενο ποσόν, ή, δεν μπορώ και θα μου κόψουν το ρεύμα, με αποτέλεσμα να ζω υπό το φως των κεριών, να πλένομαι με κρύο νερό, να τρέφομαι με άψητα σάντουϊτς, να μην βλέπω τηλεόραση και να μην ασχολούμαι με το κομπιούτερ μου.
Κάθε φορά που ανοίγω το ψυγείο μου και έχει μέσα τρεις ντομάτες και τρία πορτοκάλια, πεινάω.
Κάθε φορά που ψάχνω απεγνωσμένα για δουλειά και τίποτε δεν βρίσκω , απογοητεύομαι και νοιώθω άχρηστη.
Κάθε φορά που απλώνω το χέρι στη συνταξιούχο μάνα μου για δανεικά, ένας κόμπος στο λαιμό μου κόβει την ανάσα.
Κάθε φορά που συναντιέμαι με τους φίλους μου για καφέ (οι συναντήσεις σε ταβέρνες, ή, στο θέατρο και το σινεμά έχουν κοπεί εδώ και καιρό) αντί να μιλάμε για τα σχέδια και τα όνειρα μας, λέμε πόσοι ακόμη συνάδελφοι κινδυνεύουν να βγουν στο δρόμο κι εγώ φοβάμαι.
Κάθε βράδυ πέφτω για ύπνο με το άγχος εάν θα δω όνειρο ή, εφιάλτη.
Κάθε μέρα, παρ΄ότι δεν δουλεύω, ξυπνώ κουρασμένη, ανύμπορη να σηκωθώ από το κρεβάτι.
Κάθε φορά που ψάχνω να δω το φως στην άκρη του τούνελ, το μόνο που βλέπω είναι πυκνό σκοτάδι.
Στην πραγματική ζωή ο πόνος που προκαλεί η σφαίρα του εχθρού είναι οξύς και έχει διάρκεια. Δεν γιατρεύεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν κρατά ούτε από τη μία κινηματογραφική σκηνή στην επόμενη, ούτε λίγα λεπτά ενός δελτίου ειδήσεων.
Και, επιτέλους, καταργήσατε τη θέση εργασίας μου, δεν μου λέτε πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, δεν συμμερίζεστε την αγωνία μου πέρα από τα παχυλά λόγια, με αντιμετωπίζετε σαν τον Ράμπο με τα δεκάδες τραύματα, αλλά δίχως ίχνος πόνου ζωγραφισμένου στο πρόσωπό του. Οι δικές μου πληγές όμως, πονάνε. Και, επίσης, το όνομά μου είναι Κυβέλη Χατζηζήση και όχι 16%.
*Η Κυβέλη Χατζηζήση είναι δημοσιογράφος
www.aixmi.gr

Πατέρας Μάξιμος - Έρχεται ΜΕΓΑ Γεγονός την Μ.Παρασκευή !

Μία περίεργη δήλωση του γνωστού από τηλεοπτικές εμφανίσεις Πατέρα Μάξιμου στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ που θα συζητηθεί ΔΙΑΒΑΣΤΕ το Πρωτοσέλιδο


Η καρέττα καρέττα απειλείται στον Κυπαρισσιακό καταγγέλλει ο Αρχελών

Το θέαμα ενός σκαπτικού μηχανήματος που κατέστρεφε τις αμμοθίνες του Κυπαρισσιακού κόλπου, δεύτερη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέττα καρέττα, για το σκοπό της διάνοιξης δρόμου, αντίκρυσαν μαθητές της έκτης τάξης δημοτικού που επισκέφτηκαν το Σάββατο 2 Απριλίου τον Περιβαλλοντικό Σταθμό του Αγιαννάκη Μεσσηνίας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου τους.
Όπως αποκαλύπτει η οργάνωση «Αρχελών» , «οι εργασίες αφορούν την κατασκευή πέντε δρόμων από τον δασικό δρόμο κάθετα μέχρι την παραλία ανάμεσα στον Αγιαννάκη και την Ελαία. Για τις εργασίες κόπηκαν δέντρα του παράκτιου δάσους της Ελαίας, καταστράφηκαν θίνες και η ευάλωτη βλάστησή τους, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως χρησιμοποιήθηκαν υλικά από κοίτη ποταμού. Αλήθεια, για τις εργασίες αυτές, που γίνονται από τον Δήμο Τριφυλίας, υπάρχει Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων;
Ο Νότιος Κυπαρισσιακός Κόλπος είναι η δεύτερη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας για τις θαλάσσιες χελώνες της Μεσογείου. Η παράκτια ζώνη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστήματα θινών στην Ελλάδα και γειτονεύει με το παράκτιο δάσος της Ελαίας. Η παράκτια και η θαλάσσια ζώνη του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου εντάσσονται στις περιοχές του δικτύου Natura 2000 “Θίνες Κυπαρισσίας” και “Θαλάσσια Περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας” αντίστοιχα.
Το 2002 ολοκληρώθηκαν από τον ΑΡΧΕΛΩΝ και υποβλήθηκαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Διαχειριστικό Σχέδιο στο πλαίσιο του προγράμματος Life-Nature «Εφαρμογή Διαχειριστικού Σχεδίου για την Caretta caretta στον Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο». Αυτά προτείνουν μέτρα τα οποία, αν εφαρμοστούν, θα επιτρέψουν ταυτόχρονα την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του τοπικού οικοσυστήματος και της θαλάσσιας χελώνας.
Σημειώνεται πως «ο Περιβαλλοντικός Σταθμός Αγιαννάκη λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια για την ενημέρωση του κοινού και ειδικά των μαθητών. Τους χειμερινούς μήνες είναι επισκέψιμος κατόπιν συνεννόησης, ενώ από τα μέσα Μαΐου μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη είναι ανοιχτός για το κοινό καθημερινά. Η καταγγελία της οργάνωσης «Αρχελών» , η οποία έχει σκοπό την μελέτη και την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και των οικοσυστημάτων που είναι απαραίτητα για την
επιβίωσή της έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με εκείνη του Medasset, το οποίο επίσης είχε αποκαλύψει την καταστροφή των οικοσυστημάτων του Κυπαρισσιακού Κόλπου για την ανέγερση πολυτελών εξοχικών κατοικιών. ΑΡΧΕΛΩΝ

ΣΟΚ - Είδε τις γυμνές της φωτογραφίες... στο διαδίκτυο

ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
Μία εκδρομή της σε νησί του Ιονίου στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει ο μεγάλος εφιάλτης της. Ο οποίος μάλιστα την οδήγησε στην ελληνική Δικαιοσύνη, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει και να τιμωρηθεί αυτός που της άλλαξε τη ζωή διαπομπεύοντάς την...
Ο λόγος για 40χρονη Πατρινή διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, η οποία πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι την Κέρκυρα, όπου παρέμεινε μαζί με το σύντροφό της για μία περίπου εβδομάδα. Μία από τις μέρες των διακοπών, όμως, έχασε τη φωτογραφική της μηχανή, η οποία μεταξύ άλλων περιείχε δικές της γυμνές φωτογραφίες αλλά και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσής της με το συνοδό της.
Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν είχε μαζί της τη φωτογραφική μηχανή θυμήθηκε αμέσως ότι την είχε ξεχάσει στο τραπέζι ενός καφέ που λίγη ώρα νωρίτερα είχε επισκεφθεί στο νησί. Πήγε κατευθείαν ξανά στο μαγαζί για να ζητήσει τη μηχανή της αλλά ο υπεύθυνος του καταστήματος αρνήθηκε ότι την είχε βρει. Η ίδια, ωστόσο, δεν τον πίστεψε, αφού ακόμα και η συμπεριφορά του ήταν περίεργη. Όμως δεν μπορούσε να επιμείνει, εφόσον ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός λέγοντάς της ότι μπορεί να είχε ξεχάσει τη φωτογραφική μηχανή στο τραπέζι αλλά να την είχε αρπάξει κάποιος άλλος πελάτης. Το θέμα είναι ότι μετά από διάστημα δύο μηνών περίπου, η γυναίκα άρχισε να ψάχνει επίμονα στο Ίντερνετ και σε όλες τις σχετικές ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού, φοβούμενη μήπως υπάρχει κάποια από τις φωτογραφίες της. Και, δυστυχώς, οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν! Ο άγνωστος που είχε κλέψει τη μηχανή είχε βρει τις φωτογραφίες της και ορισμένες από αυτές τις είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο. Το ευτύχημα ήταν πως σε καμία δεν φαινόταν καθαρά το πρόσωπό της, ωστόσο θα μπορούσε εύκολα κανείς να την αναγνωρίσει...
Υποβάλλει μηνύσεις
Από τη στιγμή της δραματικής ανακάλυψης η ίδια άρχισε να ζει πραγματικό εφιάλτη. Επικοινώνησε εκ νέου με τον ιδιοκτήτη του καφέ στο νησί για να τον καταστήσει υπεύθυνο για ό,τι συνέβη αν και εκείνος εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα. Όμως η ίδια απευθύνθηκε σε δικηγόρο για να υποβάλλει μήνυση εναντίον του αλλά και κατ' αγνώστων. Φαίνεται, ωστόσο, ότι κάθε προσπάθειά της να επιβεβαιωθεί ποιος είναι ο υπεύθυνος όλων και να τιμωρηθεί μάλλον θα αποδειχθεί αδιέξοδη εφόσον δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η ίδια πάντως είναι αποφασισμένη, όπως λέει, να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα... dete.gr

Ε. Βενιζέλος - Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το Στρατόπεδο Καλαμάτας !

Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο Βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη για το ΚΕΔΒ
Σε κατ' ιδίαν συνομιλία τους, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε στο βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη, ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με το Κέντρο Διαβιβάσεων της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η λειτουργία του Κέντρου Διαβιβάσεων είναι ένα θέμα, που θα ρυθμιστεί σε εθνικό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες ανάγκες και την αξιοποίηση των πόρων.
Ο κ. Βουδούρης τόνισε κατηγορηματικά την πάγια θέση του για τη διατήρηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα, τόσο για την κάλυψη των αμυντικών αναγκών, όσο και για την ζωή της πόλης και ευρύτερα της Μεσσηνίας. Επίσης, αναφέρθηκε στη μη ύπαρξη άλλου ανάλογου κέντρου στην Ελλάδα.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται η συνεργασία και η υποστήριξη όλων των εκπροσώπων του Νομού.

Η αρχαία Μεσσήνη νικήτρια του European Union Prize for Cultural Heritage για το 2011

27 νικητές του Βραβείου πολιτιστικής κληρονομιάς / Europa Nostra της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2011 ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra. Στο διαγωνισμό αυτό βραβεύτηκε το project της Μεσσήνης καθώς οι αναστηλωτικές επεμβάσεις αποκάλυψαν την ποιότητα και σημασία του αρχαίου κέντρου, γεγονός που εμπλουτίζει σημαντικά την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης
Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια τελετής στο Concertgebouw του Aμστερνταμ, παρουσία της κας Ανδρούλλας Βασιλείου, Επιτρόπου για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία και του παγκοσμίου φήμης τενόρου Plácido Domingo, που είναι και πρόεδρος της Europa Nostra. Από τα 27 σχέδια που βραβεύτηκαν, έξι θα λάβουν τον τίτλο του "Μεγάλου Βραβείου", κατά την τελετή, ως τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2011. Η επίσημη βράβευση θα γίνει στη Λισαβώνα τον Ιούνιο του 2012.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "το project της Μεσσήνης βραβεύθηκε λόγω των μεγάλης κλίμακας αναστηλωτικών επεμβάσεων που έγιναν και αποκαλύψαν την ποιότητα και τη σημασία της περιοχής ως διοικητικού και θρησκευτικού κέντρου, καθώς και του δημόσιου χώρου αυτής της σπουδαίας ελληνικής πόλης του 4ου αιώνα π.Χ., γεγονός που εμπλουτίζει σημαντικά την κλασική κληρονομιά ολόκληρης της Ευρώπης. Τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί μετέτρεψαν τα ερείπια σε έναν καλά οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο, που συνδυάζεται αρμονικά με το τοπίο. Επιπλέον, επέτρεψαν την κοινωνική `ανακατάληψη` των αρχαίων δημόσιων κτιρίων, όπως το Στάδιο και το Εκκλησιαστήριο, για τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου σύγχρονων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων".
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει το θεσμό πολιτιστικών βραβείων στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της λογοτεχνία και της λαϊκής μουσικής. Τα βραβεία αυτά αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή ευρωπαϊκών ταλέντων στους τομείς αυτούς και επικοινωνίας με το ευρύ κοινό για τις δράσεις της ΕΕ στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού. Δείχνουν επίσης μια νέα και δυναμική όψη της ΕΕ, κοντά στους πολίτες.

ΤΡΑΓΙΚΟ - Φρικτό τροχαίο με δύο νέα παιδιά νεκρά στην Αμαλιάδα

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη σήμερα λίγο μετά τις έξι το πρωί στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στο ύψος του Λατιφίου Αμαλιάδας.
Δύο νέα παιδιά, ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και η 19χρονη συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι δύο άλλοι επιβαίνοντες, μια κοπέλα 18 ετών και ένας νεαρός 21 ετών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.
Τα τέσσερα άτομα επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο το οποίο κάτω από άγνωστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του δεξιά και προσέκρουσε διαδοχικά στο κρασπεδόρυθρο και σε τσιμεντένιο στύλο ηλεκτροφωτισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr η παρέα επέστρεφε από διασκέδαση στον Πύργο, όμως η βροχή που έπεφτε έκανε τον δρόμο ιδιαίτερα ολισθηρό. Το αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του ακριβώς στη μεγάλη στροφή της διασταύρωσης προς Καρδαμά. Σχεδόν μετά από μια ώρα αγωνιωδών προσπαθειών υπό συνεχή βροχή, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας και Πύργου κατάφεραν να απεγκλωβίσουν διαδοχικά, τα τέσσερα άτομα τα οποία είχαν γίνει ένα «κουβάρι» μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με την τσιμεντένια κολώνα.
Ασθενοφόρα από τον Πύργο, την Αμαλιάδα και την Βάρδα έφτασαν στο σημείο και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθούσαν να παράσχουν μέσα στις τσαλακωμένες λαμαρίνες βοήθεια στους εγκλωβισμένους.
Αξίζει να σημειωθεί η συμβολή των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος Ηλείας, που με έξι άτομα από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και συνέδραμαν στις προσπάθειες των πυροσβεστών και των διασωστών ΕΚΑΒ.

55 χρονος oμολόγησε ότι αποπλάνησε 14χρονη αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης …του αυτοφώρου !

Ένας 55χρονος κάτοικος Ρεθύμνου με καταγωγή από τα Τρίκαλα, δεν συνελήφθη παρότι ομολόγησε την αποπλάνηση 14χρονης, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Ο 55χρονος κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε τη φιλική σχέση του με τους γονείς της έφηβης, με στόχο να την αποπλανήσει.
Όλα συνέβησαν στις 10 Απριλίου 2010 όταν ο 55χρονος, όπως ομολόγησε, επισκέφτηκε την οικία της οικογένειας, την ώρα που οι γονείς της έφηβης απουσίαζαν. Εκείνη, αφού τον γνώριζε, του επέτρεψε την είσοδο στο σπίτι. Όμως, αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να ασελγήσει σε βάρος της, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του.
Εκείνος φεύγοντας, της ζήτησε να μην πει τίποτα στους γονείς της. Τις επόμενες όμως ημέρες, μη αντέχοντας την ψυχολογική πίεση και το σοκ που είχε υποστεί, περιέγραψε στη μητέρα της όλα όσα είχαν συμβεί.
Οι γονείς κατήγγειλαν στην Ασφάλεια Ρεθύμνου το περιστατικό, με αποτέλεσμα την κλήτευση του 55χρονου, ο οποίος ομολόγησε, δήλωσε μετανιωμένος αλλά θα κληθεί να βρεθεί μπροστά στη δικαιοσύνη το επόμενο χρονικό διάστημα.
Με την υποψία για παιδεραστία, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο σπίτι του, όπου όμως δεν εντόπισαν κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο.

Ο Νίκος Παπαζογλου δίνει μάχη με τον Καρκίνο !

«Ο Νίκος δίνει μεγάλη μάχη!» Δίπλα του, συναγωνιστές, λίγα καρντάσια αλλά δοκιμασμένα. Αυτή άλλωστε είναι η πραγματική φιλία. Οταν πονάει ο φίλος, υποφέρουμε κι εμείς. Και ο Νίκος Παπάζογλου έχει μεγάλο δρόμο μπροστά του.
Ο ανεπανάληπτος Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός και μοναδικός ερμηνευτής πέρασε μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του- είχε γράψει πέρυσι η «Espresso»- και τώρα η μοίρα τού επεφύλαξε μία ακόμα μεγαλύτερη μάχη για να κερδίσει τη ζωή του.
«Ναι, ο Νίκος το παλεύει! Δίνει μεγάλη μάχη!» Ο συμπατριώτης του, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Παναγιώτης Κουτσούρας, αγαπημένος φίλος αλλά και μπουζουξής του Νίκου Παπάζογλου, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας μίλησε για τη νέα περιπέτεια του καρδιακού του φίλου. Ο Παναγιώτης Κουτσούρας είναι σαν μέλος της οικογένειας του Νίκου Παπάζογλου. Οπως μοιράστηκε μαζί του τόσες και τόσες χαρές, τώρα του στέκεται στα δύσκολα.
Ο κ. Κουτσουράς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας ότι ο ανεπανάληπτος τραγουδοποιός κάνει χημειοθεραπείες προκειμένου να γλιτώσει από την ασθένεια που τον βασανίζει. «Πηγαίνει στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, κάνει τη θεραπεία του και φεύγει» μας είπε.
Κρύβει την ανησυχία του για την εξέλιξη της υγείας του φίλου του ο Παναγιώτης Κουτσουράς, αλλά «χαϊδεύει με αφρούς τους πικρούς καημούς για να διώχνει της πίκρας τον πόνο», όπως τότε που τον συνόδευε με το μπουζούκι του σε αυτό το τραγούδι του. «Παλεύει ο Νίκος. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά».
Πιο αισιόδοξος όμως είναι ο Νίκος Παπάζογλου. Το χαμόγελό του δεν τους εγκαταλείπει. Εκείνο είναι που κρατάει τη γυναίκα του Βαρβάρα και τα δύο παιδιά του, τον Αλέξανδρο και την Αδελαΐδα, που είναι συνέχεια στο πλευρό του σπουδαίου πατέρα και καλλιτέχνη.
«Τώρα, είμαι καλά. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη . Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας» είχε πει τότε ο Νίκος Παπάζογλου στην «Espresso». Την ίδια δύναμη έχει και σήμερα!
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου