30.1.21

Συμβαίνει και εις Παρισίους.....

Συμβαίνει και εις Παρισίους, που έλεγαν παλιά με την καθαρεύουσα. Σε μια αποθήκη στο Παρίσι «μπούκαρε» η αστυνομία, διαλύοντας ένα όργιο στο οποίο συμμετείχαν 100 άτομα, επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα για ...τον κορωνοϊό!

Ετοιμάζει προσφυγές στη Δικαιοσύνη

Την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών πρόκειται ζητήσει και επίσημα ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος. Θα κινήσει διαδικασία προστασίας του από διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου καθώς τις αμέσως προηγούμενες ημέρες έχουν έρθει εις γνώση του διάφορες πληροφορίες. Για το λόγο αυτό ετοιμάζει με νομικούς αναφορά στην ΕΛ.ΑΣ. για περιστατικό διασποράς ψευδών ειδήσεων. Ήδη ο δήμαρχος επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, προκειμένου να τον ενημερώσει. Σύντομα θα προσκομίσει, με τους δικηγόρους του, σχετικό αποδεικτικό υλικό, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στη Λακωνία

Συνελήφθη, χθες (29.1.2021) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, 38χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

ΣΔΙΤ σκουπιδιών: Άνθρωπος του Σαμαρά «σφάζει» τον Π. Νίκα.

Με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ (επί κυβέρνησης Σαμαρά), Στέλιος Στασινόπουλος, «σφάζει» τον Παναγιώτη Νίκα, για το ζήτημα της υπογραφής της έναρξης ισχύος της σύμβασης για τη ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κάποιος παίζει με τα φώτα

Το βράδυ της Τετάρτης, 27 Ιανουαρίου 2021 κι ενώ επικρατούσε ηρεμία από πλευράς καιρικών συνθηκών, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Καλαμάτας ειδοποιήθηκαν πως υπάρχει «συσκότιση» σε κάποιες περιοχές. Ειδοποιήθηκε αρμόδιος υπάλληλός που μαζί με συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ πήγαν σε κάποιες από τις περιοχές, Από έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι ήταν κατεβασμένες οι ασφάλειες σε μετρητές ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. που σχετίζονταν με το δημοτικό φωτισμό. Παρατηρήθηκε ότι όπου υπήρχε αυτόματη ασφάλεια αυτή ήταν κατεβασμένη με το χέρι και μια την είχαν ξεβιδώσει και αφήσει μέσα στο κουτί του μετρητή. Στα σημεία δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις από τρίτους, ούτε και από τους τεχνίτες του δήμου, για λόγους ασφαλείας. Από πλευράς δημοτικής αρχής θα καταγγελθεί το περιστατικό προς διερεύνηση στην Ελληνική Αστυνομία, θα αναζητηθούν τρόποι ώστε σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ για να εξασφαλιστεί α) η ρευματοδότηση του δικτύου και β) με την σφράγισης των κουτιών στο μέλλον κάποιο επεισόδιο ηλεκτροπληξίας.

Σήμερα:795 νέα κρούσματα 257 διασωληνωμένοι. 15 νέους θανάτους,Μεσσηνια 5

Σήμερα ανακοινώνουμε 795 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156473, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5936 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48939 (63.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 257 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 185 (72.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, έχουμε 15 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5779 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3397 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αυστηρά μέτρα για τον εορτασμό της Υπαπαντής

Δεν κλήθηκε και φυσικά δεν πρόκειται να παραστεί επίσημος στις θρησκευτικές και άλλες τελετές για την εορτή της Υπαπαντής την Τρίτη. Ούτε από το χώρο της πολιτικής, ούτε από την πλευρά της Εκκλησίας. Αιτία ο κορονοϊός και τα δραστικά - αυστηρά μέτρα. Η ενοριακή επιτροπή του Μητροπολιτικού Ναού μαζί με την Μητρόπολη Μεσσηνίας και τις αρμόδιες αρχές έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής. Ποιά είναι αυτά;

Παραδόθηκε ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Μάριου Μετάι

Παραδοθηκε σήμερα το πρωί ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης του φονικού στον κόμβο Κουρτέση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 26χρονος λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι πέρασε την πόρτα της Ασφάλειας Πατρών μαζί με τον δικηγόρο του.

Το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας έκοψε την βασιλόπιτά του

Το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας έκοψε την βασιλόπιτά του Mε τις ευχές όλων η χρονιά, που ξεκινάει να είναι καλύτερη για την χώρα και να πάψουν να υπάρχουν οι δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, η Διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Μεσσηνίας (ΚΕΠΕΠΨΥ) έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στο χώρο του Κέντρου, χωρίς την παρουσία κόσμου και τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης κατά του Κορωνοϊού.

Έκρυβε το πτώμα της μητέρας της σε έναν καταψύκτη για δέκα χρόνια

Μια Γιαπωνέζα που έκρυβε σε έναν καταψύκτη το πτώμα της μητέρας της που είχε πεθάνει πριν από 10 χρόνια εξήγησε την κίνησή της λέγοντας ότι φοβόταν πως θα της έκαναν έξωση από το διαμέρισμα εάν γινόταν γνωστός ο θάνατός της, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε αυτά τα χωριά της Μεσσηνίας θα βρεθούν από Δευτέρα οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές διαθέτοντας πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό και παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες. Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2016, και εισήγαγε μια νέα αντίληψη όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ενώ παράλληλα αποδεικνύει την έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τι μέτρα ισχύουν από σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας

Η Ελλάδα χωρίζεται σε «κίτρινες» (Επίπεδο Α- Επιτήρησης) και σε «κόκκινες» (Επίπεδο Β - Αυξημένου Κινδύνου) περιοχές ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που φέρουν. Στο κόκκινο επίπεδο μπορούν να μπουν, τόσο τοπικές κοινότητες και δημοτικές ενότητες, όσο και δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες και ολόκληρες Περιφέρειες αν το επιβάλλουν τα δεδομένα.

ΚΥΡ

29.1.21

Συνάντηση Μίλτου Χρυσομάλλη και Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα ΑΣκρέκα

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση Μίλτου Χρυσομάλλη και Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα ΑΣκρέκα Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, σχετικά με ζητήματα που έχουν ανακύψει στο θέμα των δασικών χαρτών και των δασωμένων αγρών, την εκτός σχεδίου δόμηση – κατηγορία 5 αυθαιρέτων – το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» και βέβαια την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων υποδομών της Μεσσηνίας.

Δήλωση δημάρχου Καλαμάτας για τα σκουπίδια

Θ. Βασιλόπουλος: «Μία νέα εποχή ξεκινά για τη διαχείριση των απορριμμάτων» Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, με αφορμή την υπογραφή του έργου ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Ως δήμος Καλαμάτας νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση, που επιτέλους ξεκινάει η υλοποίηση του έργου ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θρήνος: «Έφυγε» ο 15χρονος μαθητής που είχε υποστεί ανακοπή στο σχολείο

Πάλεψε γενναία για σχεδόν 4 μήνες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας… Την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/1) ο 15χρονος που είχε υποστεί ανακοπή στο προαύλιο του σχολείου του τον περασμένο Οκτώβρη.

Ένταση στο κέντρο: Χημικά και ξύλο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων σε 30 διαδηλωτές

Στιγμές μεγάλης έντασης διαδραματίστηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας με ολιγομελή ομάδα διαδηλωτών που ήθελαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον Δημήτρη Κουφοντίνα να δέχονται επίθεση από πολυπληθείς δυνάμεις της αστυνομίας. Οι περίπου 30 διαδηλωτές προσπάθησαν να ανοίξουν πανό στα Προπύλαια και στην πλατεία Κοραή και κυνηγήθηκαν με ξύλο και χημικά προς το Σύνταγμα και την οδό Σταδίου. Όπως μπορείτε να δείτε και στο φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr η αστυνομία δεν επέτρεψε ούτε για λίγο να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση χτυπώντας τους συγκεντρωμένους και παίρνοντας και τα πανό τους.

Κορονοϊός: 941 νέα κρούσματα, 260 διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι 14 Μεσσηνια

Σήμερα ανακοινώνουμε 941 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 155678, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5927 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48600 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 260 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 193 (74.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1099 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5764 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3388 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η τελική εισήγηση για τα σχολεία: Ανοιχτά Γυμνάσια παντού, κλειστά Λύκεια στις κόκκινες περιοχές

Η εισήγηση των ειδικών είναι να γίνονται τα ψώνια με ραντεβού. Η τελική εισήγηση για τα σχολεία είναι ανοιχτά Γυμνάσια παντού, κλειστά Λύκεια στις κόκκινες περιοχές.

Μ. Βορίδης - Στ. Πέτσας: Ξαναδίνουμε στην Αυτοδιοίκηση τη διακυβέρνηση των Δήμων και των Περιφερειών τους

Κατάργηση της απλής αναλογικής, όριο εκλογής δημάρχου και περιφερειάρχη στο 43%, καθιέρωση πλαφόν 3% για είσοδο στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και επαναφορά της 5ετούς θητείας είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης που παρουσίασε από κοινού στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Φοιτητική κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φοιτητική κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, Πέμπτη 28/1/2021 Σήμερα, φοιτητές από την Καλαμάτα συνέχισαν τις συμβολικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, ενώνοντας τη φωνή τους με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας!

Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την παραγωγή και εξαγωγή των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης

Στην αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για την παραγωγή και εξαγωγή των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης προχωρά η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει το αμέσως προσεχές διάστημα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο κόκκινο η Αττική. Σήμερα οι εισηγήσεις για σχολεία και λιανεμπόριο

Συναγερμός έχει σημάνει σε ειδικούς και κυβέρνησης καθώς τις τελευταίες ημέρες το ιικό φορτίο στην Αττική είναι ιδιαίτερα υψηλό. Καθώς φαίνεται η κατάσταση έγινε οριακή, με τα μισά κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως στην χώρα, να εντοπίζονται στον νομό. Την ανησυχία ενέτεινε και η καταγραφή κρουσμάτων με την Βρετανική μετάλλαξη.Άδωνις Γεωργιάδης: Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει, δίνουμε μάχη

Δυο γιατροί έδιναν τη μάχη του κορονοϊού και έχασαν από χιονοστιβάδα τη μάχη για τη ζωή τους

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στη θέση Ξηρολάκι στον Όλυμπο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Μάσκες αλλά χωρίς αποστάσεις

Εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με τη συμμετοχή ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΔΠΤΕ διαδήλωσαν στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως και κυρίως την διάταξη για τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κατάργηση αιώνιων φοιτητών.Αν είχαμε στα χωράφια τόσους αστυνομικούς, δεν θα χρειαζόταν να τα καλλιεργούν άνθρωποι απ' όλες τις ασιατικές φυλές

Πετάμε τα πλαστικά στο χωράφι; Στον Τύρναβο όχι.

Ο δήμος Τυρνάβου έχει αναπτύξει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση κενών συσκευασιών από φυτοφάρμακα. Οι αγρότες της περιοχής συγκεντρώνουν τα άδεια πλαστικά μπουκάλια από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν. Για την επιτυχία του προγράμματος η δημοτική αρχή έχει παραχωρήσει χόρο στο αμαξοστάσιο.Εδώ, στην περιοχή μας, υπάρχει παρόμοιο πρόγραμμα; Ποιός και που συγκεντρώνει π. χ. τα άδεια πλαστικά σακούλια από το λίπασμα των ελαιόδενδρων; Τα πλαστικά έχουν "ζωή" πολλά χρόνια και δύσκολα διαλύονται στο έδαφος. Τα καίμε μαζί με τις κλάρες ή τα πετάμε στον κάδο;

Καταβάλλονται σήμερα επίδομα Χριστουγέννων και αποζημίωση ειδικού σκοπού

Σήμερα 29 Ιανουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η πίστωση της πληρωμής του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020 που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

ΚΥΡ

Παρέλαση με Πούτιν, Μακρόν κ.α. στο Σύνταγμα

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί 25 Μαρτίου η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιτρέψει την παρέλαση, λόγω και της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821. Σύμφωνα πληροφορίες προσκλήσεις μεταξύ άλλων έχουν αποσταλεί στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρίγκιπα Κάρολο διάδοχο του βρετανικού θρόνου προκειμένου να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

28.1.21

Νοσοκομείο Άγριων Ζώων στους Γαργαλιάνους

Οι πυροβολισμοί κυρίως αλλά και άλλου είδους … επεμβάσεις του ανθρώπου, π.χ. εγκαταλειμμένα καλώδια στο οδόστρωμα είναι από τις κυριότερες αιτίες τραυματισμού πτηνών που φιλοξενούνται στο Κ.Π.Π.Α.Ζ. (δηλαδή το Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) που βρίσκεται στην περιοχή των Γαργαλιάνων περιθάλπει άγρια ζώα

Δελτίο τύπου του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη

Μίλτος Χρυσομάλλης: Έχετε αλλεργία κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε κάθε θετική ρύθμιση για την κοινωνία «Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το αντιπολιτευτικό σας αφήγημα, η κριτική και η στόχευσή σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μέχρι στιγμής, η μόνη διάγνωση είναι ότι έχετε αλλεργία απέναντι σε οποιαδήποτε θετική ρύθμιση φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε σκωπτικά ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας

Νέος νόμος για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Άλλοι μιλούν για «Επανάσταση». Άλλοι για «Μακελειό». Κάποιοι υποστηρίζουν ότι «έρχονται τα πάνω κάτω», «για διάλυση των μικρών» και άλλα τέτοια. Το σίγουρο είναι πως έρχονται σαρωτικές αλλαγές με το νέο νόμο που καταθέτει στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Δημιουργούνται δύο τις επαγγελματικές κατηγορίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καταργώντας τη Football League (τη γνωστή Γ΄ και Δ΄ εθνική) και καθορίζονται αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας για την Super League 1 και Super League 2

Χατζηδάκης για εκκρεμείς συντάξεις: Άμεσα, προσωρινή σύνταξη ύψους384 ευρώ σε όσους έχουν κάνει αίτηση

Την άμεση καταβολή προσωρινής σύνταξης στο ύψος της εθνικής σύνταξης 384 ευρώ σε όσους ασφαλισμένους 62 ετών και άνω έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

Μιράντα Κουνελάκη: Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο για τον θάνατο της ηθοποιού

Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Συγκεκριμένα έγραψε: «Ο φετινός Γενάρης ήρθε σαν καταιγίδα από αποχωρήσεις.. Αντίο γλυκιά, όμορφη, ταλαντούχα, πολυγραφότατη Μιράντα μας.. Σε θυμάμαι στο ΤΑΣΕΗ να λες να δώσω για να βοηθήσω.. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ΠΟΤΕ».

35χρόνη έπεσε από μπαλκόνι 5ου ορόφου στο κέντρο της Καλαμάτας

Η35χρόνη έπεσε από μπαλκόνι του 5ου ορόφου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στόν τόπο του ατυχήματος έφτασε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξαιρετικά κρίσιμη η καταστασή της

Τελέστηκε η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη - Ξεκίνησαν καταθέσεις αλιέων

Σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από το Κοιμητήριο Παπάγου η κηδεία του Ιωσήφ (Σήφη) Βαλυράκη. Κεντρικό πρόσωπο, η χήρα του εκλιπόντος πολιτικού, Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, με μια φωτογραφία του συζύγου της στα χέρια, ενώ υποβασταζόταν από τους δυο γιούς τους. Παρόντες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, κ.κ. Χριστοδουλάκης και Χρηστίδης αντιστοίχως, όπως επίσης, ο Νίκος Παπανδρέου.

Κορονοϊός: 716 νέα κρούσματα, 268 διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι 3 Μεσσηνία

Επιστρέφουμε ξανά στον Νοέμβριο ξεπερνούν τις τελευταίες μέρες τα 800 κρούσματα ημερησίος

Tις δύο τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού υπερβαίνουν τα 800 σε όλη τη χώρα, ενώ ιδιαίτερα στην Αττική ξεπερνούν τα 400, προκαλώντας προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Θρηνεί το ελληνικό θέατρο

Σε διπλό πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός χώρος καθώς δυο ηθοποιοί έφυγαν από τη ζωή την περασμένη Κυριακή, γεγονός που έγινε γνωστό μόλις σήμερα, ημέρα κατά την οποία κηδεύτηκαν.

Ο Παπασταθόπουλος και η… ΑΕΚοφροσύνη “διέλυσαν” την ΑΕΚ

Και τώρα, δηλαδή, ποιος φταίει για την ΑΕΚ; Ο Παπασταθόπουλος; Αυτός φταίει που έχασε από τον ΠΑΣ που είχε ξεχάσει πως μπαίνει γκολ;Είναι φοβερό αυτό το πράγμα που έγινε την ΑΕΚ. Μόλις ο Παπασταθόπουλος υπόγραψε στον Ολυμπιακό, μέχρι κι επίσημη ανακοίνωση έβγαλε η ΠΑΕ. Και μετά, άρχισαν τα μπινελίκια στα social media.

Υπόθεση ψευτογιατρού: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για 12 ανθρωποκτοίες και ακόμα 14 απόπειρες σε βάρος ασθενών

Συμπληρωματικές εξηγήσεις δίνει, σήμερα, ενώπιον της δικαιοσύνης ο 47χρονος «ψευτογιατρός» ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, μετά από καταγγελίες συγγενών ασθενών τους οποίους φέρεται ότι εξαπάτησε με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις το θάνατό τους.

Καιρός σήμερα: ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο για Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και νωρίς το πρωί στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Σοκ. Μαγνητοσκοπούσε ανήλικες στον Τύρναβο

Μία υπόθεση με βιντεοσκόπηση ανήλικων κοριτσιών να “παίζουν” με ερωτικά βοηθήματα, παρά τη θέλησή τους, απασχολεί τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές τις τελευταίες ημέρες, με δεδομένο ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ενήλικος ο οποίος κατηγορείται ότι ανέβασε το επίμαχο βίντεο στο διαδίκτυο. Το σοκαριστικό συμβάν έλαβε χώρα σε προγενέστερο χρόνο στον Τύρναβο, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε βάρος του ενήλικα αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος, ενώ οι γονείς των 2 ανήλικων κοριτσιών έχουν υποβάλει μήνυση σε βάρος του. Η υπόθεση έχει σοκάρει την κοινωνία του Τυρνάβου ενώ από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το συμβάν.

Τριάντα πέντε προσαγωγές έπειτα από επίθεση ομάδας ατόμων εναντίον αστυνομικών στο Μενίδι

Σε 35 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Μενίδι, όταν ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ. Τα άτομα αυτά είχαν συγκεντρωθεί έξω από δημοτικό σχολείο στη Λιοσίων και μόλις είδαν τους αστυνομικούς τους επιτέθηκαν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και προχώρησαν στις προσαγωγές των ατόμων αυτών στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

ΚΥΡ

27.1.21

Εμβολιάστηκαν στα ιδρύματα της Μητρόπολης

Σε εμβολιασμό, κατά του ιού Covid-19, υπεβλήθησαν οι τρόφιμοι, το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ασύλου Ανιάτων “Η στέγη της Εκκλησίας” και του Αλεξανδράκειου Γηροκομείου, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου