2.1.16

17χρονη έριξε οξύ μπαταρίας στο πέος του φίλου της όταν είδε τη sextape τους στο διαδίκτυο

Μια έφηβη κοπέλα έριξε οξύ μπαταρίας στο πέος του πρώην συντρόφου της - προκαλώντας του μόνιμη βλάβη - όταν εκείνος τράβηξε και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα αυστηρά ακατάλληλο και προσωπικό βίντεο του ζευγαριού.
Ο λόγος για τον 25χρονο Humphrey Khoza, χρησιμοποιείται το laptop του για να κινηματογραφήσει τον εαυτό του να κάνει σεξ με την 17χρονη σύντροφός του, κρυφά ωστόσο από την κοπέλα.
Όταν το βίντεο διέρρευσε στο διαδίκτυο, εκείνη το είδε και εξοργισμένη συνάντησε τον Khoza του οποίου του έριξε το οξύ στα γεννητικά όργανα.
Ο νεαρός από την Mpumalanga, της Βόρειας Αφρικής, μιλώντας Citi FM on-line δηλώνει ότι δεν ξέρει πως το βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. "Την είδα να έρχεται με ένα μπουκάλι, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μετέφερε οξύ. Με ρώτησε πως μπόρεσα να της κάνω τέτοιο κακό."
Ο Humphrey τώρα ουρεί μέσα από ένα σωλήνα αναμένοντας πότε θα κάνει χειρουργική επέμβαση.


Από τα …τριγλικερίδια στο… ζάχαρο στην Μεσσηνία

Η εποχή με τους «πλούσιους» μπουφέδες σε εκδηλώσεις στην Μεσσηνία  ανήκουν στο παρελθόν.
Πλέον, τα νέα οικονομικά δεδομένα δεν το επιτρέπουν και η Περιφερειακή Ενότητα  και ο οι  δήμοι του Νομού  περιορίζονται σε …γλυκά και ξηρούς καρπούς

Συνεπώς ο τοπικός πληθυσμός, από τα …τριγλικερίδια, θα βρεθεί στο …ζάχαρο.

ΤΡΟΜΕΡΟ: Βάλε την ημερομηνία γέννησης σου και δες τι θα σου συμβεί το 2016!

Η ημερομηνία γεννήσεως μπορεί να μας αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία για την προσωπικότητά μας, για το πεπρωμένο μας αλλά και για το μάθημα που έχουμε έρθει για να πάρουμε σε αυτή τη ζωή, δηλαδή το κάρμα μας!

Οι αρχές της αριθμολογίας, που οι ρίζες τους ξεκινούν από τον αρχαίο φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα, μας φανερώνουν καλά κρυμμένα μυστικά του χαρακτήρα μας και μας βοηθά να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας.

Βρες λοιπόν τον αριθμό πεπρωμένου σου και διάβασε την πλήρη ερμηνεία τον καινούριο χρόνο που μας χτυπάει την πόρτα!

Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε να μάθετε τι κρύβει το 2016 για εσάς, σύμφωνα με την αριθμολογία, ακολουθείστε την παρακάτω μέθοδο:

Αρχικά προσθέστε την ημέρα και τον μήνα γέννησής σας, καθώς και το έτος για το οποίο θέλετε να μάθετε περισσότερα. Επί παραδείγματι, εάν γεννηθήκατε την 18η Μαΐου και σας ενδιαφέρει το έτος 2016, θα κάνετε την εξής πράξη: 1+8+5+2+0+1+6 =23. Εάν ο αριθμός που προκύπτει είναι μονοψήφιος, τότε αυτός είναι ο τυχερός αριθμός σας. Εάν είναι διψήφιος, όπως στην δική μας περίπτωση, προσθέστε τα δύο ψηφία για να τον βρείτε. Για παράδειγμα, εάν από την πρόσθεση προέκυψε ο αριθμός 23, ο τυχερός αριθμός σας είναι το 5. Τι σημαίνει όμως το κάθε ψηφίο;


Αριθμός 1

Σύμφωνα με την Daily Mail, εάν ο τυχερός σας αριθμός είναι το 1, τότε ετοιμαστείτε για νέα ξεκινήματα σε όλα τα επίπεδα. Νέοι έρωτες, νέα καριέρα, νέο σπίτι, νέα δίαιτα. Το τι θα αλλάξετε στην ζωή σας θα το ορίσετε εσείς. Ετοιμάστε λοιπόν μία λίστα με όλες τις επιθυμίες σας, την οποία το πιθανότερο είναι ότι θα πετάξετε σε κάποιο συρτάρι μετά το ξενύχτι της Πρωτοχρονιάς.

Αριθμός 2

Εάν ο αριθμός 1 συμβολίζει την δράση, ο 2 είναι ο αριθμός της υπομονής. Η αριθμολογία σας προτείνει να περιμένετε παθητικά το 2017, γιατί το επόμενο έτος δεν θα συμβεί τίποτα το συγκλονιστικό στην ζωή σας. Συγγνώμη.

Αριθμός 3

Πάρτι, εκδηλώσεις, νέες φιλίες και συνεργασίες. Εάν ο τυχερός σας αριθμός είναι το 3, φροντίστε να τελειώσετε όλες τις σειρές που ξεκινήσατε φέτος πριν την Πρωτοχρονιά, γιατί δεν θα μείνετε ούτε μια νύχτα σπίτι.

Αριθμός 4

Μετακομίσεις, εργασία και δουλειά. Εάν ο τυχερός σας αριθμός είναι το 4, τότε θα πρέπει να ξεχάσετε τα ποτά και τα ξενύχτια (όπως οι φίλοι με τον αριθμό τρία), καθώς αυτή την χρονιά θα πρέπει, σύμφωνα με την νουμερολογία, να αδειάσετε την αποθήκη, να κάνετε οικονομία, να πληρώσετε λογαριασμούς, να τελειώσετε με όλες τις εκκρεμότητες που έχετε από το 2010 και -γιατί όχι- να πιάσετε δεύτερη δουλειά. Αν βρείτε.

Αριθμός 5

Αλλαγές, πολλές αλλαγές. Εάν ο τυχερός σας αριθμός είναι το 5, το πιθανότερο είναι να κάνετε κάποια μετακόμιση, να χωρίσετε ή να παντρευτείτε, να κάνετε ένα παιδί ή να αλλάξετε καριέρα. Για να είμαστε ειλικρινείς, η τύχη σας δεν ενδιαφέρει πολύ από εκείνους που έχουν τον αριθμό 1.

Αριθμός 6

Εάν ο τυχερός σας αριθμός είναι το 6, ετοιμαστείτε να κάνετε παρέα με τον αριθμό 2. Σύμφωνα με την αριθμολογία, θα περάσετε πολύ χρόνο στο σπίτι με τον/την σύζυγο και τα παιδιά. Εάν δεν έχετε παιδιά, καλύτερα να υιοθετήσετε την πρώτη γάτα σας.

Αριθμός 7

Εσωτερικές αναζητήσεις. Εάν ο τυχερός σας αριθμός είναι το 7, ξεκινήστε γιόγκα ή κάποιο βιβλίο του Κοέλιο. Εναλλακτικά μπορείτε να ποστάρετε καθημερινά «φράσεις σοφών σε όλους τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτετε.

Αριθμός 8

Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο αριθμός 8 φέρνει επιτυχίες, ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο. Λέτε να είναι ο τυχερός αριθμός της Ελλάδας;

Αριθμός 9

Αλλαγή, μεταμόρφωση. Φαίνεται πως όσοι εμπνεύστηκαν την τέχνη της αριθμολογίας στέρεψαν από ιδέες σε αυτό το σημείο, καθώς ο αριθμός 9 θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό 1.

ΦΩΤΟ -Αυτή είναι η 30χρονη καθηγήτρια που είχε σεξουαλικές επαφές με μαθητή της μέσα στο σχολείο

Αυτή είναι η 30χρονη καθηγήτρια που είχε σεξουαλικές επαφές με μαθητή της μέσα στο σχολείο (Φωτογραφία)Για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός μαθητή της κάθισε στο σκαμνί η 30χρονη καθηγήτρια, Έιπριλ Νόβα, από το Λύκειο «Μenomonee Falls High School».
Μάλιστα, ο σύζυγός της της έδωσε ήδη τα παπούτσια στο χέρι ζητώντας της διαζύγιο μόλις έμαθε για την ανάρμοστη σχέση, σύμφωνα με  δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η τοπική εφημερίδα «Milwaukee Journal». 
ΗΠΑ: Καθηγήτρια είχε σεξουαλικές επαφές με μαθητή της μέσα στο σχολείοH Nόβακ υπέβαλε την παραίτησή της μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι σε βάρος θα διεξαχθεί έρευνα . 
Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο πρώτος που πήρε είδηση την σεξουαλική σχέση της καθηγήτριας και του μαθητή της ήταν ο επιστάτης, Πατ Γκρέκο, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει τους γονείς του μαθητή. Αλλά και μία άλλη δασκάλα υποστηρίζει ότι είδε με τα μάτια της τον έφηβο να αγκαλιάζει και να φιλάει την καθηγήτριά του.

Βρέθηκαν οι εκδρομείς που είχαν χαθεί στην Πάρνηθα - Χάθηκαν δύο άνδρες στο Αιτωλικό !


Βρέθηκαν οι εκδρομείς που είχαν χαθεί στην Πάρνηθα

 Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 6 εκδρομέων που είχαν χαθεί στην Πάρνηθα. 

Πριν από λίγη ώρα, οι πυροσβέστες που τους αναζητούσαν και επικοινωνούσαν μαζί τους, εντόπισαν τους δύο άνδρες και τα τέσσερα παιδιά στην περιοχή Σκίπιζα και τους οδήγησαν σώους στο δρόμο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εθελοντικών ομάδων διάσωσης στην Αιτωλοακαρνανία, για τον εντοπισμό δύο ανδρών, ηλικίας 35 και 40 ετών, από την περιοχή του Αιτωλικού, οι οποίοι έχουν να δώσουν σημεία ζωής από τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες βγήκαν να διασκεδάσουν λίγη ώρα μετά την έλευση του νέου χρόνου και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη τους.
Ειδικότερα, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και αστυνομικοί από το Μεσολόγγι έχουν ήδη κάνει έρευνες στον ποταμό Αχελώο, καθώς και σε παραποτάμιες περιοχές, χωρίς όμως να έχουν βρει κάποιο ίχνος των δύο ανδρών
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια της εξαφάνισης του 35χρονου και του 40χρονου.
Ειδικότερα, προσπαθούν να μάθουν πού ακριβώς πήγαν οι δύο άνδρες τα ξημερώματα της Παρασκευής, αλλά και να βρουν άτομα που πιθανώς τους είδαν πριν εξαφανιστούν.
Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι ο 40χρονος και ο 35χρονος επέβαιναν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας «Toyota Corolla», με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί επιχειρούν να βρουν τους δρόμους απ΄ όπου μπορεί να πέρασαν οι δύο άνδρες, έτσι ώστε να μπορέσουν να επικεντρώσουν τις έρευνες σε συγκεκριμένα σημεία.

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΥΛΟ: Έγινε κυριολεκτικά της Πο@τ@νας !!!

Μάλλον από εδώ βγήκε η έκφραση έγινε της πο@τ@νας .

Μιλάμε για πολύ ξύλο μεταξύ εκδιδόμενων γυναικών...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ !

Εύκολα και γρήγορα: Έτσι θα καθαρίσετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Αναμφίβολα, ένα από τα προβλήματα του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα είναι ο παγετός στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.
Ωστόσο, η λύση είναι εύκολη αν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε… Θα χρειαστείτε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, ξύδι και… υπομονή.
Σε περίπτωση που το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας έχει πιάσει πάγο σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να ρίξετε ζεστό νερό διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει ή να ραγίσει το γυαλί.
Τι πρέπει να κάνετε
Μπείτε στο αυτοκίνητο, βάλτε μπρος και αφού περιμένετε λίγο να δουλέψει η μηχανή ανοίξτε την θέρμανση και βάλτε τον ζεστό αέρα στο παρπρίζ. Στη συνέχεια ρίξτε στο παράθυρο αντιψυκτικό υγρό που έχετε φτιάξει μόνοι σας από νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ξύδι.
Τι δεν πρέπει να κάνετε
Μην χρησιμοποιήσετε τους υαλοκαθαριστήρες εάν δεν είστε σίγουροι ότι το τζάμι έχει ξεπαγώσει εντελώς καθώς τα κομμάτια πάγου μπορούν να κόψουν τα πλαστικά κομμάτια και να χρειαστείτε καινούργιους υαλοκαθαριστήρες.
Βεβαιωθείτε πως το τζάμι έχει στεγνώσει καλά πριν ξεκινήσετε καθώς με την κίνηση στο κρύο η υγρασία θα ξαναπαγώσει.



Newsbomb

ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ !

Γειά σου ρε Αλέξη Αριστερέ πολέμαρχε!

Αυτοί είναι νέοι φόροι!

Τα φορολογικά έσοδα του 2016 πρέπει να αυξηθούν κατά τουλάχιστον δύο δισ. ευρώ ενώ από τη διαδικασία αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας η οποία ξεκινά επισήμως μέσα στο
δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, θα φανεί αν για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι φόροι θα μας απασχολήσουν για τα καλά και τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε καθώς η κυβέρνηση εκτός από τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο θέλει να κάνει και τις δικές μεταρρυθμίσεις.

Η ατζέντα με τους φόρους για το 2016, διαμορφώνεται σύμφωνα με το thetoc.gr και τον Θάνο Τσίρο, ως εξής:

1. Αύξηση φόρου για ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ από το 26% στο 29%. Το μέτρο έχει ψηφιστεί και θα ισχύσει για τα κέρδη του 2015 κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν περισσότερα για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

2. Αύξηση προκαταβολής αγροτών από το 55% στο 75%. Το μέτρο περιγράφεται στο μνημόνιο και θα επιβαρύνει ειδικά τους αγρότες που θα παρουσιάσουν υψηλά φορολογητέα κέρδη (είναι ελάχιστοι)

3. Αύξηση φόρου αγροτών από το 13% στο 20%. Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το μέτρο αλλά αναφέρεται ρητά στο μνημόνιο. Άγνωστο παραμένει αν θα ψηφιστεί πριν την 1η αξιολόγηση ή μετά.

4. Αύξηση προκαταβολής επαγγελματιών από το 55% στο 75%. Θα την πληρώσουν οι επαγγελματίες –είναι εκατοντάδες χιλιάδες- καθώς θα ισχύσει για τα κέρδη του 2015 οπότε η επιβάρυνση θα φανεί στα εκκαθαριστικά του 2016.

5. Αύξηση φόρου ενοικίων από το 11% στο 15% και από το 33% στο 35%. Άλλο ένα μέτρο με αναδρομικό χαρακτήρα. Θα πιάσει τα ενοίκια του 2015 και η επιβάρυνση θα φανεί στα εκκαθαριστικά του 2016.

6. Αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης από 0,6% έως 5,2% για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ. Το μέτρο έχει ήδη ισχύσει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ωστόσο, μέσα από τα εκκαθαριστικά του 2016, θα φανεί η επιβάρυνση σε όλους. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους επειδή δεν έχει πληρωθεί μέσα από τη διαδικασία της παρακράτησης για όλη τη χρονιά. Και για τους υπόλοιπους επειδή θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τους νέους συντελεστές.

7. Επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές. Είναι η ιδέα για να μην μειωθούν οι συντάξεις. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να περάσει το μέτρο καθώς όπως έχει αποκαλύψει το TheTOC.gr οι δανειστές δεν πρόκειται να ανάψουν το πράσινο φως για την επιβολή φόρου υπέρ τρίτων τη στιγμή που καταργούν τους υφιστάμενους.

8. Ειδικό τέλος στα ανασφάλιστα ΙΧ. Το μέτρο αναβάλλεται από μήνα σε μήνα αλλά πρέπει να εφαρμοστεί καθώς πρέπει να εισπραχθούν 40 εκατ. ευρώ που έχουν αναγραφεί στον προϋπολογισμό. Όποιοι συλληφθούν με ανασφάλιστο ΙΧ εκτός από τα ασφάλιστρα θα πληρώνουν και παράβολο 250 ευρώ ενώ αν συλληφθούν στο δρόμο οι ποινές θα είναι πολύ βαρύτερες.

9. Αύξηση ειδικού φόρου σε βενζίνη πετρέλαιο κίνησης. Υποτίθεται ότι θα είναι το ισοδύναμο για να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Για να εφαρμόσει το μέτρο, η κυβέρνηση θα πρέπει να το πάρει άμεσα απόφαση καθώς πρώτα θα πρέπει να μαζέψει έσοδα από τον ειδικό φόρο στα καύσιμα (αλλά και τον ΦΠΑ ο οποίος επίσης θα αυξηθεί καθώς είναι συνδεδεμένος) και μετά να θυσιάσει τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, ένα από τα πιο αποδοτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή.

10. Αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των ενοικίων. Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την αυτοτελή φορολόγηση (που θα ισχύσει όμως για τα εισοδήματα του 2015) και να ενσωματώσει τα ενοίκια στη φορολογική κλίμακα. Αυτό θα φέρει μεγάλη επιβάρυνση για τους έχοντες υψηλά εισοδήματα καθώς ο φορολογικός συντελεστής για τα ενοίκια μπορεί να εκτιναχθεί από το 15% στο 42%.

11. Νέα μέθοδος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. Είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ καθώς λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών θα χαθούν πολλά έσοδα τόσο από τον φόρο ανά τετραγωνικό όσο και από τον συμπληρωματικό φόρο που επιβάλλεται στις περιουσίες άνω των 300.000 ευρώ. Το ζητούμενο είναι τα έσοδα να παραμείνουν στα 2,65 δις. ευρώ από τον φόρο κατοχής ακινήτων.

12. Σύνδεση υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών με φορολογητέο εισόδημα. Άλλο ένα μέτρο το οποίο συνδέεται με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση αλλά έχει κατά κύριο λόγο φορολογικό χαρακτήρα δεδομένου ότι το κόστος ασφάλισης θα αυξηθεί ειδικά για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Ειδικά για τους αγρότες, εκτός από τη σύνδεση με το δηλωθέν εισόδημα, εξετάζεται να καθιερωθεί και ελάχιστον πλαφόν στα 100 ευρώ.

13.Επανεξέταση φορολογικών απαλλαγών σύνδεση αφορολογήτου με «κάρτα». Δεν είναι αθώο μέτρο. Αν ισχύσει βάσει προγραμματισμού, όποιος δεν καταφέρνει να παρουσιάσει τις συναλλαγές με κάρτα που θα του ζητούνται βάσει εισοδήματος, θα πληρώνει περισσότερο φόρο. Το μέτρο απαιτεί πολύ μεγάλη προετοιμασία μεταξύ άλλων και σε τεχνικό επίπεδο και είναι αμφίβολο αν θα ισχύσει από τις αρχές του 2016.

14. Δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώνονται στο περιουσιολόγιο. Διασταυρώσεις για να εντοπίσει από μόνο τα περιουσιακά στοιχεία που δεν θα δηλωθούν στο περιουσιολόγιο το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι εύκολο να κάνει. Έτσι, αναμένεται να περάσει διάταξη που να αναφέρει ότι περιουσιακό στοιχείο που αποκρύπτεται από το περιουσιολόγιο, φορολογείται ως εισόδημα που έχει αποκρυφτεί. Αυτό ισοδυναμεί με δήμευση καθώς ο φόρος θα υπολογίζεται με έως και 42% ενώ μαζί με τα πρόστιμα θα ξεπερνά τα 60-70% της αξίας. Προς το παρόν εξετάζεται να περάσει νομοθετική διάταξη που θα ανοίξει τον δρόμο για να συμπεριληφθούν και οι καταθέσεις στο περιουσιολόγιο κάτι το οποίο δεν ισχύει μέχρι σήμερα.

15. Νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με μεταφορά βαρών σε μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Με τον προϋπολογισμό υπάρχει μια ανοικτή εκκρεμότητα. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εξασφαλιστούν επιπλέον έσοδα 150 εκατ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος. Εκτιμάται ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας η οποία θα μεταφέρει βάρη από τα χαμηλά στα μεσαία και υψηλά στρώματα.

Αύξηση φορολογικών συντελεστών για γονικές παροχές-κληρονομιές. Άλλο ένα μέτρο που συνδέεται με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Θα μετρηθεί το κόστος από τη μείωση και ανάλογα θα προσαρμοστούν οι συντελεστές οι οποίοι ειδικά για μεταβιβάσεις μεταξύ συγγενών πρώτου βαθμού βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα επί σειρά ετών.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά της Αρκαδίας

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου στην ορεινή Αρκαδία, μετά τη χιονόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα.
Λόγω του χιονιά, είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον επαρχιακό δρόμο 'Αστρους - Αγ. Πέτρου, από το 18ο έως το 35ο χλμ, στον δρόμο 'Αστρους - Καστάνιτσας, από το 30ο έως το 33ο χλμ, στον δρόμο από Λεωνίδιο - Κοσμά - Γεράκι Λακωνίας, από το 15ο έως το 40ο χλμ.
Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στο ορεινό οδικό δίκτυο του Μαινάλου και του Πάρνωνα, ενώ αλυσίδες χρειάζονται και στον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας.

Νέο σόκ στην Κρήτη - 10χρονος όταν πήγε να ανάψει τη σόμπα λαμπάδιασε !


Κάηκε 10χρονος όταν πήγε να ανάψει τη σόμπα
Σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα 10χρονο αγόρι σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κρήτη στην προσπάθειά του να ανάψει την σόμπα Το παιδί, σύμφωνα με το cretalive.gr πήγε να ανάψει τη σόμπα του σπιτιού του αλλά αντί για πετρέλαιο έβαλε βενζίνη. Υπήρξε ανάφλεξη, με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του σχεδιάζεται η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα.
Το παιδί έχει ολικά εγκαύματα τρίτου βαθμού απο το λαιμό και πάνω, τόσο στο πρόσωπο όσο και το κεφάλι. Εγκαύματα ελαφράς μορφής έχουν και οι γονείς του.

Ερωτική τραγωδία: Αυτοκτόνησε πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης

Μια τραγική είδηση "σκοτείνιασε" το γερμανικό ποδόσφαιρο... 

Το πτώμα του Στιβ Γκοχούρι, ο οποίος είχε αγωνιστεί και στην Ξάνθη, βρέθηκε στον ποταμό Ρήνο και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για αυτοκτονία…
Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής φέρεται να έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών πριν αυτοκτονήσει. Είχε πέσει σε κατάθλιψη, λόγω ερωτικής απογοήτευσης και δεν μπορούσε να συνέλθει. Η αστυνομία βρήκε το πτώμα του Ιβοριανού στα παγωμένα νερά του Ρήνου.
Τα ίχνη του είχαν χαθεί εδώ και τρεις εβδομάδες και οι συγγενείς του είχαν ενημερώσει για την εξαφάνισή του. Ο ποδοσφαιριστής της Ροτ-Βάις Έρφουρτ το 2013 είχε αγωνιστεί και στην Ξάνθη.

ΦΩΤΟ - Προκλητικές 40αρες στο Facebook!

Όσο νιώθουν ότι μεγαλώνουν οι sexy 40άρες, τόσο περισσότερο
πετάνε τα περιττά ρούχα από πάνω τους για να δείξουν ότι είναι ...ίσον με δυο 20άρες. Δείτε τις φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και θα καταλάβετ







Με απάτες κέρδισαν τις εκλογές ,με απάτες συνεχίζουν να κυβερνούν...

Θυμάστε όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες το άθλιο βρώμικο σκηνικό που είχαν στήσει πέρυσι τέτοιο καιρό οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ για να μην ψηφιστεί ο πρόεδρος δημοκρατίας και έλεγαν συκοφαντικά ψέματα κατά πάντων; Ένα από εκείνα τα ψέματα λοιπόν, μπήκε στο αρχείο πριν από λίγες μέρες...

Έτσι τέθηκε στο αρχείο -σύμφωνα με πληροφορίες- η μηνυτήρια αναφορά του τέως υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τέως βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη σε βάρος δυο εισαγγελικών λειτουργών για κατάχρηση εξουσίας ως προς την γνωστή υπόθεση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του, εν όψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων (18.8.2015), ο Παύλος Χαϊκάλης κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δύο εισαγγελέων οι οποίοι, τον Δεκέμβριο του 2014, είχαν αρχειοθετήσει τις καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του, εν όψει της εκλογής -τότε- του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με την μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Χαϊκάλης εγκαλούσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και τον εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλο, που ερεύνησε τις καταγγελίες του, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ο εκτός πολιτικού στίβου πλέον κ. Χαικάλης λόγω της offshore εταιρείας υποστήριζε ότι οι καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του από τον Γεώργιο Αποστολόπουλο αρχειοθετήθηκαν, χωρίς να ερευνηθούν σε βάθος από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης τον Δεκέμβριο του 2014 ως βουλευτής, τότε, των ΑΝΕΛ (πριν την υπουργοποιήση του), ο Γεώργιος Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2-3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει συγκεκριμένα εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αποστολόπουλος εμφανιζόταν ως σύμβουλος πολιτικών, ως οικονομικός σύμβουλος Τραπεζών, κ.λπ.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Παναγιωτόπουλος, που ερεύνησε την υπόθεση, κατόπιν εντολής του κ. Ντογιάκου, προχώρησε στην αρχειοθέτηση των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη, κρίνοντας ότι αυτές δεν έχουν βάση.

Φυσικά δεν άσκησε ούτε ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Αποστολόπουλου, τον οποίο ο κ. Χαϊκάλης είχε καταγγείλει ως το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

Στο πλαίσιο της τότε έρευνας στον εισαγγελέα είχε κληθεί και είχε καταθέσει, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Τώρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Εμμανουήλ Ρασιδάκης αρχειοθέτησε με τη σειρά του την μηνυτήρια αναφορά του κ. Χαϊκάλη, κρίνοντας ότι όσα αναφέρει δεν έχουν βάση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαϊκάλης είδε την πόρτα εξόδου από τις εκλογικές λίστες των ΑΝΕΛ λόγω της «offshore» εταιρεία του.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΙΛΗΣΕ!!! Οι γυναίκες «σκαρφίζονται» πονοκέφαλο όταν δεν έχουν διάθεση για σεξ

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι στους άνδρες, τα επίπεδα ερωτικής ορμής ήταν κατά 24% υψηλότερα απ' ό,τι στις γυναίκες, ενώ οι ασθενείς με ημικρανία βρέθηκαν να έχουν ερωτική ορμή που ήταν κατά 20% υψηλότερη απ' ό,τι οι ασθενείς που έπασχαν από πονοκεφάλους τάσης. 

Είναι κοινό μυστικό ότι οι γυναίκες σκαρφίζονται πως έχουν πονοκέφαλο όταν δεν έχουν διάθεση να κάνουν σεξ. Ωστόσο μια πρόσφατη μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες του Wake Forest University School of Medicine στις ΗΠΑ, διέψευσε τη φήμη ότι οι ημικρανίες μειώνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα του ατόμου.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι στους άνδρες, τα επίπεδα ερωτικής ορμής ήταν κατά 24% υψηλότερα απ' ό,τι στις γυναίκες, ενώ οι ασθενείς με ημικρανία βρέθηκαν να έχουν ερωτική ορμή που ήταν κατά 20% υψηλότερη απ' ό,τι οι ασθενείς που έπασχαν από πονοκεφάλους τάσης. Οι γυναίκες με ημικρανία βρέθηκαν να έχουν τα ίδια επίπεδα ερωτικής ορμής όπως οι άνδρες που έπασχαν από πονοκέφαλους τάσης. Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπέρασμα των επιστημόνων, οι ασθενείς με ημικρανία έχουν υψηλότερα επίπεδα ερωτικής ορμής.
Και τώρα έρχεται μία ακόμα μελέτη η οποία εστίασε στους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες φέρνουν τη δικαιολογία του πονοκέφαλου για να αποφύγουν την ερωτική επαφή. Στην έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, μελετήθηκε το πώς επεξεργάζεται ο εγκέφαλος των γυναικών με χαμηλό λίμπιντο τη διέγερση που έχει σχέση με το σεξ. Οι ερευνητές εξέτασαν με μαγνητική τομογραφία τον εγκέφαλο 19 γυναικών οι οποίες είχαν διαγνωσθεί με διαταραχή υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας. Με την εξέταση αυτή οι ειδικοί μπορούν να προσδιορίσουν τι συμβαίνει λειτουργικά στον εγκέφαλο και ποιες νευρικές δομές ενεργοποιούνται όταν το εξεταζόμενο άτομο βλέπει ή υποβάλλεται σε διάφορους ερεθισμούς.
Γι' αυτό έβαλαν τις εθελόντριες να παρακολουθούν για 30 λεπτά ταινίες και καθημερινά προγράμματα από την τηλεόραση, μεταξύ των οποίων, όμως έπαιζαν σε διάφορους χρόνους και ερωτικά βίντεο. Διαπίστωσαν ότι στην περίπτωση των γυναικών που δεν είχαν αυτή τη διαταραχή αυξανόταν η ροή αίματος στον εγκέφαλο όταν έβλεπαν σεξουαλικού περιεχομένου ταινίες ενώ αντίθετα, σε όσες είχαν αυτή τη διαταραχή δεν υπήρχε κανένας ερεθισμός στον εγκέφαλο.
Παρόλα αυτά οι επιστήμονες συμφωνούν, ότι πρέπει να τεκμηριωθούν περαιτέρω τα ευρήματα. Κάποιοι μάλιστα τονίζουν, ότι είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί ο ρόλος της κατάθλιψης και κατά πόσο επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία. Είναι πιθανότερο όπως λένε, να διευκρινιστεί με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των γυναικών οι οποίες βιώνουν για μεγάλα χκαλύτερα ρονικά διαστήματα μείωση της λίμπιντο λόγω στρες, κόπωσης, ψυχικών καταστάσεων ή και οργανικών παραγόντων όπως είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

«Βροχές» από μετεωρίτες μέσα στο 2016 – Αυτές είναι οι ημερομηνίες

Τα πεφταστέρια κάνουν έντονη την εμφάνισή τους στον ουρανό και το 2016 και ηδη η πρώτη εβδομάδα του έτους ξεκινά με το φαινόμενο που ονομάζεται «Τεταρτίδες». 

Τη Δευτέρα  4 Ιανουαρίου οι «Τεταρτίδες» θα εμφανιστούν στον ουρανό. Είναι μια βροχή μετεώρων έντονη αλλά σύντομη, διάρκειας περίπου δύο ωρών.
Μέσα στην άνοιξη 22 και 23 Απριλίου έχουμε τις Λυρίδες. Διάσημα πεφταστέρια για τις μακριές ουρές, οι οποίες παραμένουν ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα.
Οι Περσείδες έρχονται 12 και 13 Αυγούστου. Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη βροχή διαττόντων αστεριών. Συνήθως στο μέγιστο της βροχής πέφτει ένα μετέωρο το λεπτό. Ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό Περσέα, ένα φαινόμενο ορατό με γυμνό μάτι.
Μεσα στο Φθινόπωρο παρατηρούνται οι Ωριωνίδες, 21 και 22 Οκτωβρίου. Αν και οι Ωριωνίδες διαρκούν σχεδόν ολόκληρο τον Οκτώβριο, η βροχή αυτών των πεφταστεριών κορυφώνεται αυτές τις δύο ημέρες. Το όνομά τους το  οφείλουν στον αστερισμό του Ωρίωνα και δημιουργούνται από την "ουρά" που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.
15 με 17 Νοεμβρίου έρχεται το ραντεβού με τις Λεοντίδες μία από τις πιο θεαματικές βροχές διαττόντων που οφείλονται στον κομήτη 55P/Tempel-Tuttle και εμφανίζεται κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα στις 14 Δεκεμβρίου οι Διδυμίδεςέρχονται στον ουρανό μας. Σε σκοτεινούς ουρανούς μπορούν να παρατηρηθούν μέχρι και 100 με 120 διάττοντες την ώρα, ενώ σε πιο φωτεινούς ουρανούς παρατηρούνται 50 με 60 την ώρα.

Συγκλονιστική αποκάλυψη για το ελαιόλαδο που εξάγεται στις ΗΠΑ...

Η γνωστή εκπομπή του αμερικάνικου δικτύου CBS «60 Μinutes» σε μία έρευνα που έκανε στην Ιταλία, αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος του παρθένου ιταλικού ελαιόλαδου που εξάγεται (κυρίως στις ΗΠΑ) δεν είναι παρά φθηνό λάδι χωρίς τις ιδιαίτερες προδιαγραφές που υπόσχονται οι παραγωγοί του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε η εκπομπή η Ιταλική αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 7.000 «παρθένου» ελαιολάδου μόνο τον περασμένο μήνα. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτή την ποσότητα είχε ως τελικό προορισμό την αγορά της Αμερικής, κάτι που δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες ότι το λάδι που εξάγεται από την Ιταλία είναι πολύ χαμηλής ποιότητας.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι θεωρητικά η καλύτερη και πιο αγνή ποιότητα λαδιού που μπορεί να παραχθεί. Για να πάρει κανείς την πολυπόθητη ένδειξη και να την χρησιμοποιεί στην αγορά, πρέπει να πιστοποιήσει ότι το λάδι του παράγεται χωρίς διαλύτες και σε ελεγχόμενο κλίμα ώστε να μην επηρρεάζεται από μεγάλες μεταπτώσεις στην θερμοκρασία.


Η συνήθης πάντως μέθοδος νόθευσης αυτού του λαδιού γίνεται με ανάμιξη με ηλιέλαιο ή άλλου είδους φυτικά έλαια τα οποία δεν έχουν ισχυρή γεύση και δεν αλλοιώνουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του ελαιόλαδου.

Η ιταλική αστυνομία υπολογίζει ότι η κομπίνα με το ψεύτικο παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να φθάνει και τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Οι Ιταλοί έχουν πάρει ιδιαίτερα σοβαρά την ποιότητα των εξαγώμενων προϊόντων τους, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα στην αστυνομία που ασχολείται με τον έλεγχο όλων όσων εξάγονται στο εξωτερικό.

Από την υπόθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και η Μαφία, στον έλεγχο της οποίας ανήκει μεγάλο μέρος από αυτή την κομπίνα. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν καλά τα πράγματα στην Ιταλία, υποστηρίζουν ότι το κέρδος μπορει να είναι μεγαλύτερο από το εμπόριο ναρκωτικών, και χωρίς τον μεγάλο κίνδυνο που έχουν τα τελευταία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το αμερικάνικο ρεπορτάζ, χρειάζονται περίπου 13 ευρώ για την παραγωγή ενός λίτρου υψηλής ποιότητας παρθένου ελαιόλαδου, την ίδια στιγμή που το σκάρτο λάδι που πωλείται στην αγορά μπορεί να παραχθεί με κόστος κάτω από τα δύο ευρώ το λίτρο.

Η Μαφία πάντως ελέγχει ένα μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής της Ιταλίας, ιδίως στο Νότο, αφού μόνο μέσω της δικής της «οργάνωσης» περνούν οι εργάτες που θα χρησιμοποιηθούν στα χωράφια (συνήθως μετανάστες) ενώ υποχρεώνει τους αγρότες να χρησιμοποιούν τις δικές της εγκαταστάσεις για την παραγωγή και τυποποίηση των προϊόντων τους.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το λάδι-μαϊμού δεν αποτελεί μόνο ένα νομικό και ηθικό πρόβλημα της αγοράς. Αλλά συνιστά και μία υγιειονομική βόμβα για τους καταναλωτές, καθώς ουδείς γνωρίζει τι είδους προσμίξεις χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν.

Τα προβλήματα στην  υγεία μπορούν να είναι μακροπρόθεσμα αλλά και σε μερικές περιπτώσεις άμεσα, όπως για παράδειγμα το ότι μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά επεισόδια αλεργίας όσους έχουν πρόβλημα με κάποιους σπόρους από τους οποίους έχει παραχθεί λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί ως προϊόν ανάμιξης στο... παρθένο ελαιόλαδο.

ΕΜΥ - Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

 Μεταβολή του καιρού περιμένουμε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή:

1) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

- Σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα ημιορεινά της Μακεδονίας ( πάνω από 500 και 700 μέτρα)

- Στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και πιθανώς στην αρχή της ημέρες και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (πάνω από 700 μέτρα).

2) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και στην Ηπειρο που γρήγορα θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Από το απόγευμα θα συνεχιστούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τ Δωδεκάνησα.

3) Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη φτάνοντας τα 8 μποφόρ και πιθανόν το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

4) Τη Δευτέρα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί πιθανώς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και γρήγορα θα σταματήσουν. Από τις βραδινές ώρες όμως στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν εκ νέου.

Νέα παράταση με τσουχτερά πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Νέα παράταση με τσουχτερά πρόστιμα για τα αυθαίρετα
Παράταση με... τσιμπημένα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που θα τα δηλώσουν μετά τη λήξη της προθεσμίας, 8 Φεβρουαρίου 2016, για την τακτοποίησή τους επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες θα μπορούν με κλιμακούμενα αυξανόμενα πρόστιμα να «νομιμοποιήσουν» αυθαίρετα έως και την κατάθεση της επόμενης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη εντός του πρώτου εξαμήνου της νέας χρονιάς. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι να μη διακοπεί η δυνατότητα τακτοποίησης αυθαιρέτων μετά την 8η Φεβρουαρίου που λήγει η προθεσμία, αλλά να συνεχιστεί με κλιμακούμενη επιβάρυνση για όσους αμέλησαν, ενώ θα τεθούν και κοινωνικά κριτήρια για όσους αδυνατούσαν λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.
Πρακτικά, όσοι δεν δηλώσουν το αυθαίρετό τους στο διάστημα που απομένει, θα μπορούν να το κάνουν και στη συνέχεια, αλλά όσο περνάει το διάστημα, το ύψος του προστίμου θα αυξάνεται. Από τη νέα ρύθμιση απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι αν και ήθελαν δεν κατάφεραν να υπαχθούν στην τρέχουσα ρύθμιση λόγω οικονομικής αδυναμίας καθώς θα υπάρξουν λύσεις, είτε με τη μορφή μειώσεων ή εκπτώσεων στο πρόστιμο ή αποπληρωμή σε δόσεις, η οποία όμως θα ισχύσει όχι για εκείνους που αδιαφόρησαν αλλά για όσους πραγματικά δεν είχαν. Ωστόσο, το ακριβές περιεχόμενο της νέας ρύθμισης είναι υπό μελέτη αυτή την περίοδο, καθώς εξετάζονται μια σειρά από κριτήρια όπως το ετήσιο εισόδημα, ο αριθμός των παιδιών σε μια οικογένεια, η ύπαρξη άλλων περιουσιακών στοιχείων του ενδιαφερομένου κ.λπ.
Μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί 941.470 αυθαίρετα κτίσματα, ενώ περισσότερα από τα μισά υπολογίζεται ότι έχουν ήδη τακτοποιηθεί.
Νέα παράταση με τσουχτερά πρόστιμα για τα αυθαίρετα Μέχρι στιγμής τα έσοδα είναι 1,505 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν ήδη προϋπολογιστεί και άλλα 1,8 δισεκατομμύρια προς είσπραξη. Ταυτόχρονα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος ήδη σχεδιάζουν την επόμενη νομοθετική ρύθμιση για τα αυθαίρετα, βάσει της οποίας δυνατότητα τακτοποίησης θα έχει μόνο συγκεκριμένος αριθμός αυθαιρέτων ανά περιοχή.
Αυτό που μελετάται είναι η ρύθμιση να εξαρτάται πλέον από τη «φέρουσα ικανότητα μιας περιοχής», να γίνεται με αυστηρά χωροταξικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και ο αριθμός των αυθαιρέτων, για τα οποία θα προκύπτει δυνατότητα τακτοποίησης να είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις υποδομές και τα δίκτυα που υφίστανται σε κάθε δήμο ή περιοχή ακόμα και μέσα στον ίδιο δήμο.
Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 1 εκατομμύριο αυθαίρετα κτίσματα εκτός ρύθμισης, τα οποία δεν θεωρείται βέβαιο ότι θα μπορέσουν να υπαχθούν στον νέο νόμο, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να πρέπει να σκεφτούν να σπεύσουν για τακτοποίηση έως τις 8 Φεβρουαρίου.
Όπως φαίνεται, πάντως, όσοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη εντάξει τα αυθαίρετα τους στις ρυθμίσεις των υφιστάμενων νόμων, δεν πρόκειται να θιγούν από τις υπό κατάρτιση νέες διατάξεις.
Τα πρόστιμα
Στα τελευταία απολογιστικά στοιχεία του ΤΕΕ τα αυθαίρετα που έχουν νομιμοποιηθεί την τελευταία διετία στη χώρα μας άγγιζαν τα 903 χιλιάδες (τέλος καλοκαιριού) ενώ περισσότερα από 615 χιλιάδες είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία υπαγωγής. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΤΕΕ, έως σήμερα στον νόμο 4178/2013 έχουν υπαχθεί 340.506 ακίνητα, ενώ συνολικά έχει «δεχθεί» και 269.097 δηλώσεις αυθαιρέτων, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν ξεκινήσει διαδικασία τακτοποίησης βάσει του νόμου 4014/2011, και ο οποίος κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ως αντισυνταγματικός. Ταυτόχρονα, 293.358 ακίνητα είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησης με τον 4014/2011 πριν περάσει από την κρίση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Για τις 340.966 νέες δηλώσεις τα πρόστιμα ξεπερνούν το 1,7 δισ. ευρώ και αφορούν νομιμοποίηση περίπου 36 εκατομμυρίων τετραγωγικών μέτρων, με το μέσο πρόστιμο ανά δήλωση να υπολογίζεται περίπου στα 5.000 ευρώ. Για τις δηλώσεις του ν. 4014 που μεταφέρθηκαν στον ν. 4178 τα καταχωρισμένα πρόστιμα φτάνουν 1,5 δισ. ευρώ. Στην τρέχουσα περίοδο η ένταξη νέων αυθαιρέτων στην ρύθμιση δείχνει σχετική κάμψη, επηρεασμένη έντονα από τους περιορισμούς των συναλλαγών στο τραπεζικό σύστημα.
Από τη στατιστική επεξεργασία των δηλώσεων που έγινε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) προκύπτει ότι το 25% αφορά ακίνητα χωρίς καμία οικοδομική άδεια και το 75% αυθαιρεσίας σε κτίσματα με οικοδομική άδεια. Επίσης, το 29% των δηλώσεων αφορά ακίνητα εκτός σχεδίου και το 71% ακίνητα εντός σχεδίου. Λόγω της πρόβλεψης του νόμου τα πρόστιμα σε εκτός σχεδίου είναι υψηλότερα οπότε στην κατανομή των προστίμων παρουσιάζεται η εικόνα το 51% των προστίμων να αφορά ακίνητα εκτός σχεδίου και το 49% των προστίμων τα ακίνητα εντός σχεδίου.
Ενώ, όσον αφορά τις χρήσεις των δηλούμενων ακινήτων, κύρια και μοναδική κατοικία χαρακτηρίζεται το 20%, άλλη κατοικία (δευτερεύουσα, εξοχική κλπ) χαρακτηρίζεται το 61%, επαγγελματικά κτίρια υπηρεσιών το 14%, κτίρια τουρισμού - βιομηχανίας το 3% και κτίρια μεταποίησης πρωτογενούς τομέα (αγροτικού, κτηνοτροφικού κ.λπ.) το 2%.

Κοσμάς Ζακυνθινός

Εϋγε αριστερέ Αλέξη.

 ΞΕΦΥΓΕ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

Δεύτερη φορά Αριστερά και οι δημόσιοι άρπαγες - οι φακελάκηδες του Τσίπρα, τα λαμόγια - συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση να προκαλούν τον Έλληνα επιχειρηματία, τον Έλληνα πολίτη!

Σε εφορίες και δημόσια νοσοκομεία Αλέξη Τσίπρα έπεσαν τα πιο χοντρά φακελάκια και για το 2015!

Κι εσύ συνέχιζε να χασκογελάς συνεχίζοντας να επαναπροσλαμβάνεις τους απατεώνες εφοριακούς και γιατρούς που έχουν καταδικαστεί απο τα δικαστήρια και να απελευθερώνεις τους Γεωργιανούς δολοφόνους απ τις φυλακές.

Εϋγε αριστερέ Αλέξη.

Economist - "Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο που πίστεψε η Ελλάδα".

Το περιοδικό ασχολείται με τις διαπραγματεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Το περιοδικό Economist με έναν αιχμηρότατο τρόπο και με ένα άκρως ειρωνικό σκίτσο ασχολείται με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
O τίτλος του σκίτσου είναι ιδιαίτερα αιχμηρός για τον Έλληνα πρωθυπουργό "Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο που πίστεψε η Ελλάδα".
Το περιοδικό ασχολείται με τις διαπραγματεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του ελληνικού χρέους. Τον δείχνει να παίζει χαρτιά σε ένα τραπέζι ολόγυμνο και να έχει στα χέρια του μόνο ένα χαρτί. Ο αντίπαλός του από την άλλη πλευρά έχει χαρτιά και συγκεκριμένα 4 άσους.
Στο ίδιο σκίτσο φαίνονται δύο γυναίκες πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα με τη μία να αναρωτιέται πότε θα υπάρξει αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας για το χρέος, ενώ η δεύτερη της απαντά "σύντομα πιστεύω".

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς βρήκαν χρήματα στις πόρτες τους!

Ο "Άγιος Βασίλης" παραμένει άγνωστος...

Ένα ασυνήθιστο συμβάν κατεγράφη την Πρωτοχρονιά σε μια πολυκατοικία της Ξάνθης, στην περιοχή της Εκτενεπόλ, με τους ενοίκους να βρίσκουν χρήματα έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους χωρίς να ξέρουν από που αυτά προέρχονται.

Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, οι ένοικοι της τριώροφης οικοδομής, που βρίσκεται κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, βρήκαν όλοι μικροποσά έξω από τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, κάτι που τους έκανε να απορούν μιας και κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει ποιος τα άφησε εκεί.

Το συμβάν συζητήθηκε έντονα ενώ ο εμπνευστής της κίνησης παραμένει άγνωστος. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι ένοικοι χάρηκαν ιδιαιτέρως με τη συμβολική αυτή πράξη, τα κίνητρα της οποίας ίσως παραμείνουν άγνωστα για πάντα.


xanthinea.gr

Πατρών - Κορίνθου: Αυτοκίνητο "απογειώθηκε", πέρασε τη διαχωριστική νησίδα και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα

Το τροχαίο έγινε στο 157ο χλμ της Πατρών - Αθηνών 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός άνδρας στο ρεύμα προς Πάτρα, έχασε κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τον έλεγχο του οχήματός του και στην κυριολεξία "απογειώθηκε", πέρασε τη διαχωριστική νησίδα και βρέθηκε στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συνολικά οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Νέα Εθνική Οδό.

Δύο παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες από το τροχαίο στην Πατρών - Κορίνθου.

Ευτυχώς όπως αναφέρουν πηγές του tempo24.gr, οι τραυματίες είναι καλά όλοι στην υγεία τους.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Η αγορά...αναπαύεται - Κλειστά τα εμπορικά

Θα επαναλειτουργήσουν το πρωί της Δευτέρας

Σχετικά ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι έμποροι της Καλαμάτας  από την αγοραστική κίνηση τις ημέρες των γιορτών.

Σήμερα Σάββατο, 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, ενώ θα επαναλειτουργήσουν το πρωί της Δευτέρας

Δες πώς το νούμερο του σπιτιού σου επηρεάζει τη ζωή σου!

Κάποιοι το έχουν ξανακούσει, αλλά πιθανώς δεν το πιστεύουν, άλλοι το εξετάζουν και οι περισσότεροι μάλλον το αγνοούν 

Σύμφωνα με την αριθμολογία (επιστήμη της σημασίας των αριθμών), το νούμερο του σπιτιού όπου κατοικείς ίσως επηρεάζει τη ζωή σου. Είτε αυτό είναι αλήθεια είτε όχι, εσύ μπορείς να...ρίξεις μια ματιά στις ιδιότητες των αριθμών και να τις προσαρμόσεις αναλόγως στα πιστεύω σου.

Πώς; Άφησε να σε ανεβάσουν ψυχολογικά οι θετικές επιδράσεις που δέχονται τα του οίκου σου. Όσο γι αυτά που ο αριθμός του σπιτιού σου δείχνει ότι πρέπει να προσέξεις, απλώς ζύγισε την πληροφορία για να δεις αν ισχύει.

Αν μη τι άλλο, δες το ως μια απλή άσκηση αυτογνωσίας.

Πώς να υπολογίσεις το νούμερο..

Άθροισε τα ψηφία του αριθμού του σπιτιού, ώστε να καταλήξεις σε έναν μονοψήφιο αριθμό από το 1 έως το 9 (π.χ. λεωφόρος Συγγρού 126 = 1+2+6 = 9).

Οι ιδιότητες των αριθμών


Κάθε αριθμός δίνει (θεωρητικά) το δικό του...άρωμα και αποτύπωμα στον χώρο όπου ζεις (ή εργάζεσαι), άρα και συγκεκριμένες ευνοϊκές επιρροές.

Τι σημαίνει κάθε αριθμός:

Ένα: Νέο ξεκίνημα, προσωπική ανάπτυξη, πρόοδος, δημιουργικότητα, ανεξαρτησία, μοναδικότητα, ατομικότητα.

* Προσοχή στην τάση για απομόνωση.

Δύο: Εταιρική σχέση και συνεργασία, ζευγάρωμα, ισορροπία, η ισχύς εν τη ενώσει, προσωπικό δόσιμο.

*Προσοχή στον έντονο συναισθηματισμό και την υπερευαισθησία.

Τρία: Ανάπτυξη και έκφραση της προσωπικότητας, αισιοδοξία, διαφάνεια, επικοινωνία, διεύρυνση κύκλου γνωριμιών, κοινωνικές σχέσεις.

* Προσοχή στις υπερβολές παντός τύπου.

Τέσσερα: Σταθερότητα, αυτοπειθαρχία, οργάνωση, ενότητα, σοβαρότητα, ασφάλεια, υπηρεσία κάποιου σκοπού.

*Προσοχή στην έλλειψη ευελιξίας.

Πέντε: Συνεχής και απρόβλεπτη δραστηριότητα, ενεργητικότητα, περιπετειώδης ζωή, ενέργεια με διακυμάνσεις.

* Προσοχή στις ξαφνικές αλλαγές.

Έξι: Οικογενειακή βοήθεια και υποστήριξη, καλοσύνη, αρμονία, ισορροπία και καλαισθησία.

* Προσοχή στην τάση για αφελείς ενέργειες.

Επτά: Πνευματικότητα, αναγέννηση, σεβασμός σε ό,τι είναι ιερό, περισυλλογή, ανάλυση, φιλαλήθεια, διαλογισμός.

* Προσοχή στη ροπή για απομόνωση.

Οκτώ: Προσωπική δύναμη, ηγεσία, εξουσία, υλική αφθονία και ανταμοιβή, πληθωρικότητα.

* Προσοχή στη διαφθορά.

Εννέα: Ολοκλήρωση, υπέρβαση, απελευθέρωση, ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, αφοσίωση, ανεκτικότητα, κατανόηση.

* Προσοχή στην τάση για έλεγχο και κυριαρχία.

Σεισμική δόνηση 3,7 στην Αχαία

Σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού κέντρου ο σεισμός είχε ένταση 3,7 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων βορειοανατολικά των Σελιαντιτίκων

ΦΩΤΟ - Τράκαραν προσπαθώντας να... παρκάρουν

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, οδός Αβέρωφ, στο κέντρο της Λαμίας.
 
Λίγο η βιασύνη για τις αγορές της τελευταίας στιγμής και λίγο ο ενθουσιασμός "βρήκα θέση να παρκάρω" έφεραν το πραγματικά απρόοπτο αποτέλεσμα.
Οι δυο οδηγοί προσπάθησαν να παρκάρουν την ίδια ακριβώς στιγμή στην ίδια θέση και όταν άκουσαν το "γκουπ" δεν πίστευαν και αυτοί στην τύχη τους, Πρωτοχρονιάτικα.Φυσικά ο ένας ήταν στο δικό του ρεύμα κυκλοφορίας και ο άλλος όχι, αλλά όταν βλέπεις κενή θέση ποιος δίνει σημασία σε τέτοιες "λεπτομέρειες".
Όσοι βρέθηκαν στο σημείο δεν πίστευαν στα μάτια τους, το ίδιο και ο τροχονόμος που κλήθηκε να καταγράψει το περίεργο αυτό τροχαίο.




Προσοχή! Εξαπατούν με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια ΙΧ

Το φαινόμενο παρουσιάζει μεγάλη έξαρση

Κυκλώματα απατεώνων εξαπατούν πολίτες με… οικονομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων.
Το φαινόμενο παρουσιάζει μεγάλη έξαρση, ιδιαίτερα στην κεντρική Μακεδονία, με την αστυνομική διεύθυνση να εκδίδει ανακοίνωση προειδοποίησης για τους πολίτες.
Οι επιτήδειοι, που εμφανίζονται ως ασφαλιστικοί πράκτορες μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, διαφημίζουν διαδικτυακά…φθηνά συμβόλαια με πολλαπλές παροχές, έλκοντας πολίτες που δεν έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και σε πολλές περιπτώσεις είχαν ανασφάλιστα οχήματα.
Οι απατεώνες χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου να παραπλανήσουν τους υποψήφιους πελάτες και να τους προμηθεύσουν με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια του οχήματος τους.
 Αρχικά μέσω της ψηφιοποίησης ενός έγκυρου συμβολαίου, προχωρούν στην αντικατάσταση των αρχικών στοιχείων με άλλα (μετατροπή αριθμού κυκλοφορίας, στοιχείων ταυτότητας, περίοδο ασφάλισης κ.α.) και στη συνέχεια εκτυπώνουν το επεξεργασμένο συμβόλαιο και εισπράττουν τα χρήματα από τον ανυποψίαστο πελάτη, χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να παραδίδουν αποδείξεις είσπραξης χρημάτων.
Σε περιπτώσεις εμπλοκής του οχήματος σε τροχαίο ατύχημα, προσπαθούν να αποτρέψουν την αστυνομική συνδρομή και προτρέπουν τους πελάτες τους, να προχωρήσουν σε ιδιωτική διευθέτηση της προκληθείσας ζημίας. Αποτέλεσμα αυτής της παραβατικής δραστηριότητας είναι οι ανυποψίαστοι πολίτες αφενός μεν να ζημιώνονται οικονομικά, αφετέρου δε να κινδυνεύουν με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, που σχετίζονται με την χρήση πλαστού ασφαλιστήριου συμβολαίου του οχήματος τους.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προτρέπουν τους πολίτες να ζητούν πάντοτε την απόδειξη πληρωμής των ασφαλίστρων και να παρατηρούν σχολαστικά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, για τυχόν ενδείξεις παραποίησης. Σε περιπτώσεις αμφιβολιών να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Πληροφοριών στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx», που η πρόσβαση είναι ελεύθερη για τον καθένα, χωρίς κάποιου είδους εξουσιοδότηση, όπου μπορούν να ελέγχουν την εγκυρότητα του συμβολαίου, με την καταχώρηση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του οχήματος.
Παράλληλα μπορούν να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά απευθείας με τις ασφαλιστικές τους εταιρείες και να ζητούν την επαλήθευση της εγκυρότητας του συμβολαίου τους, και να απευθύνονται  στις αστυνομικές Αρχές, όταν αμφιβάλλουν ή διαπιστώνουν την μη εγκυρότητα του ασφαλιστήριου συμβολαίου τους.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή - Θεοφάνεια με βροχές και καταιγίδες

Ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ξεσπάσει από αύριο, Κυριακή και μέχρι τη Δευτέρα θα έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. 

Αύριο, πρώτη Κυριακή του 2016, αναμένεται να πέσουν χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ που περιμένει, επίσης, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα εκδηλωθούν στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακά θα μεταφερθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Οι άνεμοι στα πελάγη αναμένεται να φτάσουν στα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια, η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.


Τη Δευτέρα, άστατος προβλέπεται ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Τα χιόνια θα εξακολουθήσουν στα κεντρικά και βόρεια, ορεινά και ημιορεινά. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα πελάγη οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

O χιονιάς θα πλήξει κυρίως τη βόρεια Ελλάδα, τόσο την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα.


Χιόνια και την Τρίτη
Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου ο χιονιάς θα επιμείνει στα κεντρικά και βόρεια, ορεινά και ημιορεινά. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι στα πελάγη αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογο μεταβολή.

Θεοφάνεια με βροχές και καταιγίδες

Την Τετάρτη ανήμερα των Θεοφανείων, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια αναμένεται να πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί από 4 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

1.1.16

Ένας οργασμός την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

Καλά νέα για τους άντρες σε όλο τον πλανήτη - Και ποιος άντρας δεν θα ήθελε να μειώσει τον κίνδυνο να νοσήσει από καρκίνο του προστάτη με ευχάριστο τρόπο; 

Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται, συνήθως, στις μεγάλες ηλικίες και είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άντρες των δυτικών κοινωνιών ενώ αποτελεί τη δεύτερη, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο. Ο καρκίνος του προστάτη είναι λοιπόν μια πραγματική απειλή για τον αντρικό πληθυσμό, αλλά μια νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ φέρνει καλά νέα σε όλους τους άντρες που φροντίζουν την υγεία τους και, μάλιστα προληπτικά.

Οι άντρες έχουν πλέον την δυνατότητα να μειώσουν κατά το ένα τέταρτο την πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο: τον οργασμό! Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Όσοι άντρες φτάνουν σε οργασμό, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και εκσπερματώνουν, είτε με σεξουαλική επαφή, είτε με αυνανισμό, κινδυνεύουν πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους να παρουσιάσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους καρκίνο του προστάτη.

Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε συνεργασία με το Brigham and Women's Hospital στη Βοστόνη, κατέδειξε ότι οι άντρες που εκσπερματώνουν πάνω από 21 φορές τον μήνα μειώνουν κατά 22% την πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη!

Η Jennifer Rider, καθηγήτρια του Χάρβαρντ και μέλος των επιστημόνων που πραγματοποίησαν την έρευνα, δήλωσε ότι πρόκειται για έρευνα παρατήρησης, που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη με προσοχή, αλλά τόνισε ότι η έρευνα είναι ενθαρρυντική, αν και υπάρχει έλλειψη  στοιχείων για τους παράγοντες κινδύνου της ασθένειας.

Σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο για τον Καρκίνο στη Βρετανία, το 2012 43.436 άντρες διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη και το ένα τρίτο από αυτούς ήταν άνω των 75 ετών.

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ» ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ - Τα δηκτικά σκίτσα του Economist για τον Αλέξη Τσίπρα και το χρέος

Τα δηκτικά σκίτσα του Economist για τον Αλέξη Τσίπρα και το χρέος

Με ένα αιχμηρό σκίτσο για τον Έλληνα πρωθυπουργό και το θέμα του χρέους σχολιάζει τα... μελλούμενα το οικονομικό περιοδικό Economist.
Τα αιχμηρά σκίτσα του Economist για την Ελλάδα
Στο σκίτσο, δύο τεχνοκράτες στέκονται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα και κάποιον άλλο αξιωματούχο, που παίζουν μια παρτίδα πόκερ. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει ποντάρει ακόμα και τα ρούχα του και «σκέπτεται» ότι ο αντίπαλός του θα καταθέσει τα όπλα από λεπτό σε λεπτό.

«Πότε να περιμένουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος;», λέει η γυναίκα που στέκεται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, για να λάβει την απάντηση: «Σύντομα, νομίζω».
Ο συμπαίκτης του πρωθυπουργού, όμως, κρατάει στα χέρια του τέσσερις άσσους και ένα ρήγα…
Τις περασμένες ημέρες, ο Economist αναδημοσίευσε και άλλα αντίστοιχα σκίτσα για τις διαπραγματεύσεις του 2015.
Σε ένα από αυτά, ένας άντρας που φορά στο πέτο του μια κονκάρδα της ΕΕ λέει στον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο περβάζι ενός πανύψηλου κτηρίου, δεμένος όμως από τον λαιμό του πρώτου με ένα σχοινί : «Νόμιζα ότι δεν ήθελες να “πηδήξεις” από το ευρώ;!».
Τα αιχμηρά σκίτσα του Economist για την Ελλάδα
«Δεν θέλω… Θα ήταν τρελό κάτι τέτοιο!!! Θα βυθιζόμασταν σε μια δίνη που θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα… Όχι... Μόνο ένας ανόητος θα σκεφτόταν ποτέ να πηδήξει.... Ωστόσο... Έχω σκεφτεί την πιθανότητα να πετάξω θριαμβεύοντας μακριά...» απαντά στο σκίτσο ο Ελληνας πρωθυπουργός που εμφανίζεται πλέον να φορά στολή υπερήρωα που γράφει «Super D Lusional», κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ελεύθερα ως σουπερήρωας των ψευδαισθήσεων...
Τα αιχμηρά σκίτσα του Economist για την Ελλάδα
Το τρίτο σκίτσο εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα σαν θηριοδαμαστή που προσπαθεί να πείσει το... τέρας του χρέους να πηδήξει μέσα από τον μικρό κρίκο των «προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ». «Παραμένω αισιόδοξος» λέει στο σκίτσο ο πρωθυπουργός ενώ η Αγκελα Μέρκελ που παρακολουθεί μεταξύ των θεατών ρωτά: «Είναι ο μάγος ή ο κλόουν;».

Μπάμπα Βάνγκα: Τι προέβλεψε η τυφλή Βουλγάρα μάντις για το 2016;

Αν βιάζεστε να απορρίψετε τα λεγόμενά της ως ανοησίες, ίσως αλλάξετε γνώμη αν μάθετε ότι, σύμφωνα με τους οπαδούς της, η Μπάμπα Βάνγκα είχε προβλέψει με ακρίβεια την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, και το τσουνάμι του 2004…
 
Δύσκολες στιγμές περιμένουν την Ευρώπη αν πιστέψει κανείς τα λόγια της ηλικιωμένης τυφλής μάντισσας από τη Βουλγαρία Δύσκολες στιγμές περιμένουν την Ευρώπη αν πιστέψει κανείς τα λόγια της ηλικιωμένης τυφλής μάντισσας από τη Βουλγαρία, οι οπαδοί της οποίας πιστεύουν ότι προέβλεψε με ακρίβεια την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους και το τσουνάμι του 2004, πριν από τον θάνατό της το 1996.
Μπορεί η Ευαγγελία Μπάμπα Βάνγκα να είναι νεκρή εδώ και περισσότερο από μια εικοσαετία, όμως οι προφητείες της επιζούν και ένα μεγάλο μέρος τους (περίπου το 85%) έχει ήδη υλοποιηθεί. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι οπαδοί της, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να τη θεωρούν «αγία» λόγω του μοναδικού προφητικού της χαρίσματος.
Σύμφωνα με βουλγαρικές εφημερίδες η τυφλή μάντισσα είχε προβλέψει, προτού πεθάνει, ότι Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές θα «εισβάλλουν στην Ευρώπη» το 2016 και θα πραγματοποιήσουν πολυάριθμες επιθέσεις στη Γηραιά Ήπειρο. 
Μάλιστα είχε κάνει λόγο για «μεγάλο πόλεμο» που θα ξεσπούσε λόγω αυτής της εισβολής με πολλά θύματα, ο οποίος θα επηρέαζε αρκετές χώρες.
Κι αν βιάζεστε να απορρίψετε τα λεγόμενά της ως ανοησίες, ίσως αλλάξετε γνώμη αν μάθετε ότι, σύμφωνα με τους οπαδούς της, η Μπάμπα Βάνγκα είχε προβλέψει με ακρίβεια την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, και το τσουνάμι του 2004.

Ποια είναι η «Νοστράδαμος των Βαλκανίων»

Η Μπάμπα Βάνγκα γεννήθηκε το 1911 στην πόλη Στρουμίκα της Βουλγαρίας και οι γονείς της ήταν αγρότες. Οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα κρατηθεί στη ζωή καθώς γεννήθηκε πρόωρα. Έχασε τη μητέρα της όταν ήταν τριών ετών. Το έθιμο στην πατρίδα της ήταν τότε να δίνει το όνομα στο μωρό η πρώτη γυναίκα που συναντούσε στο δρόμο τη μητέρα του νεογέννητου.
Η άγνωστη γυναίκα της έδωσε το Ελληνικό όνομα Ανδρομάχη, το οποίο όμως δεν άρεσε στην μητέρα της μικρής. Η δεύτερη γυναίκα που συνάντησε στο δρόμο έδωσε πάλι ένα ελληνικό όνομα στο μωρό, το Ευαγγελία, το οποίο όμως άρεσε στη μητέρα της Μπάμπα επειδή ήταν διαδεδομένο στην πατρίδα της.
Η Ευαγγελία Μπάμπα Βάνγκα όπως ήταν το πλήρες όνομά της, έχασε την όρασή της όταν ξαφνικά χτύπησε την γενέτειρά της ένας τυφώνας που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Τότε ήταν 12 ετών.
Εκείνη την ώρα, η Μπάμπα ήταν έξω και είδε ένα σύννεφο σκόνης να έρχεται κατά πάνω της. Ο πόνος που ένιωσε στα μάτια της ήταν αφόρητος. Μάταια ο πατέρας της προσπαθούσε να την ανακουφίσει ρίχνοντας στο πρόσωπό της αρκετό νερό. Από τότε άρχισε να προσεύχεται.
Από την ηλικία των 16 ετών έβλεπε διάφορα «οράματα» που είχαν σχέση με την οικογένειά της και συμβούλευε τον πατέρα της. Μετά την ηλικία των 30, άρχισε να μιλάει για μακρινά γεγονότα.

Άση Μπήλιου:ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ - Αυτές είναι οι προβλέψεις της για το 2016!

Μία από τις διασημότερες και πιο καταξιωμένες αστρολόγους, η Άση Μπήλιου, κάνει για χάρη του περιοδικού People τις προβλέψεις της για την ερχόμενη χρονιά, που θα υποδεχτούμε σε λίγες μόλις μέρες. 
Τι αναφέρει για κάθε ζώδιο ξεχωριστά, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2015; 

Οι αναλυτικές της προβλέψεις, παρακάτω:

Kριός: Το 2016 θα δοθεί έμφαση στα επαγγελματικά σας, όπου θα πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας μέχρι το Σεπτέμβριο. Όσοι ψάχνετε για δουλειά, αυτό το διάστημα, μπορείτε να στείλετε βιογραφικά. Ίσως να μη βρείτε αυτό που ονειρεύεστε, αλλά γίνεται μια αρχή. Επίσης, μπορείτε να αναπτυχθείτε στη δουλειά, να εκσυγχρονιστείτε και να κάνετε μια επέκταση. Ο τομέας των σχέσεων θα αρχίσει να ανθίζει μετά το Σεπτέμβριο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2017 μπορείτε να κάνετε ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις σας, αλλά και να γνωρίσετε το μεγάλο έρωτα. Ευνοούνται τα θέματα υγείας.

Ταύρος: Από τις αισιόδοξες και εύκολες χρονιές της δεκαετίας. Έχετε την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε την εύνοια που δέχεστε μέχρι το Σεπτέμβριο στον τομέα των προσωπικών σχέσεων. Είναι μια καλή περίοδος για να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας, να φλερτάρετε, να διασκεδάσετε, να ταξιδέψετε πολύ και να ζήσετε συναρπαστικές περιπέτειες. Πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου θα αποκτήσετε απόγονο. Σε ό,τι αφορά το επαγγελματικό κομμάτι και τα οικονομικά, θα ευνοηθείτε περισσότερο από το Σεπτέμβριο και μετά.

Δίδυμοι: Η χρονιά ξεκινάει με δυσκολίες, ενώ το Σεπτέμβριο έρχεται μια μεγάλη ανάσα. Θα πιεστείτε για να πάρετε αποφάσεις –ή θα πάρουν άλλοι αποφάσεις για εσάς– και θα πρέπει να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα, καθώς το 2016 θα θέσει νέες βάσεις στα επαγγελματικά. Μετά το Σεπτέμβριο ευνοούνται περισσότερο και τα ερωτικά ζητήματα. Την άνοιξη, τα επαγγελματικά θέματα θέλουν μεγάλη προσοχή σε αποφάσεις και επιλογές. Όμως, ακόμα και ένα τέλος σε μια σχέση ή μια επαγγελματική συνεργασία θα αντικατασταθεί με κάτι άλλο κι έτσι ο απολογισμός θα είναι θετικός.

Καρκίνος: Αυτή τη χρονιά καλείστε να προωθήσετε τα ταλέντα σας και να διαφημίσετε τον εαυτό σας. Προτείνω να μιλήσετε παραπάνω για εσάς, για τις υπηρεσίες που προσφέρετε, αλλά και να ανοίξετε τον κύκλο των εργασιών και των γνωριμιών σας. Μετά το Σεπτέμβριο θα είναι η καλύτερη στιγμή για να ασχοληθείτε με θέματα του σπιτιού, της οικογένειας, να κάνετε μια μετακόμιση, ακόμα και να αγοράσετε σπίτι. Το 2016 σίγουρα είναι καλύτερη χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες. Δεν είναι η πιο ερωτική χρονιά, αλλά υπάρχουν οι δυνατότητες για νέες γνωριμίες που θα οδηγήσουν σε σχέσεις, ει- δικά το πρώτο δίμηνο, αλλά και το καλοκαίρι.

Λέων: Η χρονιά ευνοεί τα οικονομικά, όμως θα πρέπει να αποφύγετε τα ρίσκα, κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο. Το 2016 δίνει έμφαση και σε θέματα οικογένειας, καθώς ο Άρης στο Σκορπιό στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς και το καλοκαίρι φέρνει ανακατατάξεις στον άξονα οικογένεια - καριέρα. Πολλοί θα αποφασίσετε να μετακομίσετε, να αλλάξετε χώρο δουλειάς ή να προσαρμοστείτε σε νέα δεδομένα. Ο Ιανουάριος είναι ένας καλός μήνας για να ερωτευτείτε οι αδέσμευτοι, ενώ οι δεσμευμένοι μπορείτε να αναζωογονήσετε τη σχέση σας. Η άνοιξη είναι καλή περίοδος για νέες γνωριμίες, ενώ από το φθινόπωρο τα ερωτικά θέματα ανθίζουν!

Παρθένος: Η χρονιά σάς θέλει πρωταγωνιστές: Έχετε το Δία στο ζώδιό σας και οι εκλείψεις γίνονται στον άξονά σας. Αυτό σημαίνει πως το 2016 αλλάζουν τα δεδομένα σας. Έχετε μπει σε μια φάση που διαπιστώνετε πως πρέπει να επιλέξετε διαφορετικούς τρόπους για να διαχειριστείτε τα πράγματα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Το θετικό είναι πως, με το Δία στο ζώδιό σας, έχετε την ώθηση που χρειάζεστε. Βρίσκεστε σε κομβικό σημείο, καθώς, και να μη θέλετε τις αλλαγές, εκείνες έρχονται κι έτσι αναγκάζεστε να προσαρμοστείτε. Είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Την άνοιξη και το φθινόπωρο πρέπει να προσέχετε ό,τι αφορά τις σχέσεις και την υγεία.

Ζυγός: Βρίσκεστε σε κομβικό σημείο και πρέπει να κοιτάξετε ποιες είναι οι πραγματικές σας επιθυμίες. Το πρώτο οκτάμηνο της χρονιάς ευνοεί μια διαδικασία αυτογνωσίας, για να συνειδητοποιήσετε αν κάποιες καταστάσεις που σας ενοχλούν έχουν ουσιαστικά να κάνουν με τον τρόπο που τις διαχειρίζεστε. Αυτή τη χρονιά οι Ζυγοί μπορεί να μην είστε ιδιαίτερα κοινωνικοί, αλλά αυτή η απομόνωση θα σας βοηθήσει να θέσετε τα όριά σας και να τα προβάλετε και στους άλλους μετά το Σεπτέμβριο, που ο Δίας μπαίνει στο ζώδιό σας. Τα προσωπικά ευνοούνται επίσης μετά το Σεπτέμβριο. Οι γνωριμίες που θα γίνουν μέχρι τότε δεν θα έχουν υψηλές προσδοκίες.

Σκορπιός: Αναδεικνύεστε πρωταγωνιστές, μαχητές και στις επάλξεις. Έχετε μάθει να βάζετε στόχους και να τους πετυχαίνετε με την κατάλληλη προσπάθεια. Τη φετινή χρονιά τα προσωπικά σας θα βρίσκονται στο κόκκινο. Για τους αδέσμευτους αυτό είναι πολύ θετικό, ενώ για τους δεσμευμένους χρειάζεται προσοχή. Οι Σκορπιοί βρίσκεστε σε μια φάση που επιθυμείτε να πειραματιστείτε, όμως θα πρέπει να είστε συγκρατημένοι, ώστε να μη χαλάσετε μια καλή σχέση για κάτι που μπορεί να είναι γοητευτικό, αλλά θα αποδειχτεί εφήμερο. Τους δύο πρώτους μήνες της χρονιάς και το καλοκαίρι χρειάζεται προσοχή σε όλα τα επίπεδα.

Τοξότης: Αυτή τη χρονιά πρέπει να δώσετε έμφαση στα επαγγελματικά σας, καθώς εκεί μπορεί να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία. Ο Δίας από την Παρθένο σάς βοηθά, μέχρι το Σεπτέμβριο, να κάνετε άλματα στην καριέρα σας. Φυσικά δεν θα το κάνετε εύκολα, γιατί με τον Κρόνο στο ζώδιό σας τίποτα δεν χαρίζεται. Οι δεσμευμένοι πρέπει να προσέξετε τη σχέση με το σύντροφό σας, κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο. Προσοχή μην παρασυρθείτε από κάτι καινούριο και τελειώσετε τη σχέση σας απερίσκεπτα, γιατί μπορεί να μετανιώσετε στην πορεία. Τα συγκεκριμένα διαστήματα οι νέες γνωριμίες δεν έχουν καμία υπόσταση και δεν δίνουν εχέγγυα για το μέλλον. Τα προσωπικά θα αρχίσουν να γλυκαίνουν από το φθινόπωρο και μετά.

Αιγόκερως: Το 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για εσάς, όπου θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα επαγγελματικά, αλλά και να ανοίξετε τους ορίζοντές σας. Θα έχετε εύνοια σε ό,τι αφορά κινήσεις στο εξωτερικό αλλά και το Internet. Αν έχετε προβλήματα και δυσκολίες στις σχέσεις σας, αυτή είναι μια χρονιά που θα έχετε τη δυνατότητα να τις βελτιώσετε. Τα προσωπικά ζητήματα θα πάνε καλύτερα μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ έπειτα θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα επαγγελματικά. Είναι μια καλή περίοδος να διεκδικήσετε προαγωγή, να ανεβείτε στην ιεραρχία και να γίνετε γνωστοί στο χώρο της δουλειάς.

Υδροχόος: Το πρώτο δίμηνο της χρονιάς και το καλοκαίρι είναι οι πιο απαιτητικοί μήνες, καθώς θα υπάρχουν εντάσεις στο χώρο της εργασίας, περισσότερη δουλειά και πίεση. Θα είστε πιο επιρρεπείς στο να κοντραριστείτε με ανωτέρους, ενώ μπορεί να αμφισβητηθεί η δουλειά σας. Χρειάζεται ψυχραιμία στον τρόπο που θα διαχειριστείτε αυτά τα θέματα. Επίσης, μπορεί να έρθει μια νέα επαγγελματική πρόταση που θα σας βάλει σε δίλημμα. Είναι προτιμότερο να μην πάρετε κάποια απόφαση μέχρι την άνοιξη. Η οικογένεια και το σπίτι θα ευνοηθούν περισσότερο την άνοιξη, αλλά και μετά τον Αύγουστο. Αυτή τη χρονιά θα καταφέρετε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Ήρθε η στιγμή που θα κάνετε ξεκαθαρίσματα σε φίλους και συναδέλφους. Θα εκπλαγείτε μόλις δείτε ποιοι είναι πραγματικά δίπλα σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε οικονομικά ρίσκα το Μάρτιο και το Σεπτέμβριο.

Ιχθύες: Η φετινή χρονιά κρύβει πολλές εναλλαγές για τους εκπροσώπους του ζωδίου. Εξάλλου η διάθεσή σας ποτέ δεν βρίσκεται σε ευθεία γραμμή. Τα νεύρα σας θα δοκιμαστούν μέχρι το Σεπτέμβριο, που ο Δίας θα βρίσκεται στην Παρθένο. Θα θελήσετε να πάρετε αποφάσεις για προσωπικά ζητήματα, αλλά καλό είναι να μη βιαστείτε. Οι επαγγελματικές σχέσεις θα δοκιμαστούν μέσα στην άνοιξη και το φθινόπωρο, όμως ο απολογισμός θα είναι θετικός. Οι σχέσεις ευνοούνται στο πρώτο οκτάμηνο της χρονιάς, αλλά χρειάζεται προσοχή, γιατί ο Ποσειδώνας στο ζώδιό σας δημιουργεί αυταπάτες. Πιστεύετε σε παραμύθια χωρίς να υπολογίζετε τους δράκους.

People

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου