9.4.11

ΦΩΤΟ - Όταν η φύση έχει ..κέφια !!

Δείτε μοναδικές Φωτογραφίες από ..απίστευτα δημιουργήματα της φύσης








Και στης Ελλάδας την ποδιά σφάζονται παλικάρια !!

Μαλλιά κουβάρια η Ευρώπη για την Ελλάδα !!
Έχασε την ψυχραιμία του ο Όλι Ρεν, όταν ρωτήθηκε για μερικούς υπουργούς οικονομίας της ευρωζώνης που δηλώνουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τα καταφέρει στα δημοσιονομικά της και πως θα πρέπει να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της.
Ο ευρωπαίος επίτροπος για την οικονομία, όταν έμαθε για την υπόθεση από ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Der Spiegeγια την Ελλάδα, έσπευσε να διευκρινίσει σε αυστηρό τόνο, πως η Ελλάδα πηγαίνει καλά.
“Έχουμε ένα καθαρό σχέδιο και εργαζόμαστε πάνω σ' αυτό. Το σχέδιο αυτό βασίζεται σε προσεκτική ανάλυση του χρέους της Ελλάδας”, είπε ο Όλι Ρεν αποκλείοντας το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.
Στο “παιχνίδι” μπήκε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος είπε: “Για την Ελλάδα, θα έλεγα ότι έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί από τη Διεθνή Κοιντότητα και τα Ευρωπαϊκά Ιδρύματα”.
Η εφημερίδα Der Spiegel παρόλα αυτά, δημοσίευσε πως ο ίδιος ο Ρεν είχε κάνει την παρατήρηση στους ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών, πως εάν θέλουν να συζητούν για ελληνική αναδιάρθρωση χρέους, ας το κάνουν τουλάχιστον “κεκλεισμένων των θυρών” και όχι δημοσίως.

Μ. Δασκαλάκης – Στην Α΄Άθηνών «έφαγε πόρτα » στην Λακωνία !

Κλείδωσε"... μέχρι νεωτέρας η υποψηφιότητα του γραμματέα τεκμηρίωσης της ΝΔ Μενέλαου Δασκαλάκη στην Α' Αθηνών, όπως μεταφέρουν στα parapolitika.gr άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις εξελίξεις στις γαλάζιες λίστες.
Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται μετά την "πόρτα" που έφαγε ο πρώην συνεργάτης του Κ.Καραμανλή στη Λακωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτελείο της Συγγρού εξέταζε εδώ και καιρό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ο Μενέλαος Δασκαλάκης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Λακωνία, αλλά οι αντιδράσεις των τοπικών βουλευτών, αλλά και των γαλάζιων παραγόντων ήταν τέτοιες που δεν... επέτρεψαν την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος!
Ωστόσο, στην Αθήνα θα έχει να συναγωνιστεί μεγάλα ονόματα της ΝΔ, όπως τη Μαριέττα Γιαννάκου, το Νότη Μηταράκη και την Όλγα Κεφαλογιάννη!

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε κανάλια της Πάτρας !

«ΕΦΟΔΟΣ» ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ !!
Μέχρι και τοπικό κανάλι «επισκέφθηκε» προ ημερών το ΣΔΟΕ. Μάλιστα η έφοδος έγινε εν ώρα δελτίου ειδήσεων (γύρω στις 21.10) προκειμένου να ελεγχθεί αν ο σταθμός έχει «διαθέσιμο» το ημερολόγιο διαφημίσεων. Μάλιστα λόγω του ελέγχου οι υπεύθυνοι του καναλιού ενημερώθηκαν και για κάτι που αρκετοί δεν γνώριζαν! Πως με βάση διάταξη Προεδρικού διατάγματος του Νοεμβρίου 2010, θα πρέπει το ημερολόγιο διαφημίσεων να είναι «πρόχειρο για εκτύπωση» ακόμη και τη νύχτα! dete.gr

3ος δημοφιλής προορισμός για το Πάσχα η Μεσσηνία !

Σύμφωνα με στοιχεία των τουριστικών γραφείων !!
Μια ακόμη άτυπη διάκριση κερδίζει η Μεσσηνία καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας των πιο δημοφιλών προορισμών για την Ελλάδα ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Συγκεκριμένα από τα στοιχεία του Συνδέσμου προκύπτει ότι και φέτος «βασίλισσα» των κρατήσεων για το Πάσχα στέφεται η Κέρκυρα και ακολουθούν:
-Σαντορίνη
-Δυτική Πελοπόννησος ( Μεσσηνία και Ηλεία )
- Ζαγοροχώρια
-Καρπενήσι
-Πήλιο
-Εύβοια
Στο εξωτερικό δημοφιλέστεροι Πασχαλινοί προορισμοί στέφονται:
- Κωνσταντινούπολη
- Πράγα
- Βουδαπέστη
- Βαρκελώνη

Η προφητεία του Νοστράδαμου για το 2012 – VIDEO

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας του πλανήτη μας . Σενάρια και προφητείες καταστροφολογίας για το 2012 βλέπουν καθημερινά το φώς της δημοσιότητας .Ας παρακολουθήσουμε στο Βίντεο που ακολουθεί την προφητεία του ποιο διάσημου …Μελλοντολόγου του Νοστράδαμου . Δείτε το VIDEO






ΠΑΣΧΑ – Να το …φάω να μην το φάω !

ΕΦΕΤ: Οδηγίες προς τους καταναλωτές για το Πασχαλινό τραπέζι !!
*Να μην αγοράζετε σφάγια αμνοεριφίων (αρνιά και κατσίκια) που δε φέρουν προβλεπόμενες σφραγίδες γιατί αυτά δεν υπέστησαν τον απαραίτητο κτηνιατρικό υγειονομικό έλεγχο και κατά πάσα πιθανότητα εσφάγησαν σε μη ελεγχόμενους από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες χώρους με ανθυγιεινές συνθήκες.
*Για όλα τα σφάγια αμνοεριφίων εγχώριας παραγωγής, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε 133) και έχει σήμα ωοειδές η στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλόγραμμου θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα» προέλευσης, «ΕLLAS» η «ΕL».
*Για τα σφάγια αμνοεριφίων που προέρχονται από κοινοτικές χώρες η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε 133) η ερυθρό (χρωστική Ε129, ερυθρό Allura) και έχει σήμα ωοειδές η στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλόγραμμου θα πρέπει να αναγράφονται τα αρχικά του ονόματος της κοινοτικής χώρας προέλευσης
*Για τα σφάγια αμνοεριφίων εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής η όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα «καστανό», (χρωστική Ε155) δηλαδή τη σφραγίδα καταλληλότητας (ωοειδή η στρογγυλή) και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλόγραμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.
*Κάθε σφάγιο υποχρεωτικά θα πρέπει να φέρει σφραγίδες στις δύο ωμοπλάτες και στις δύο εξωτερικές πλευρές των μηρών.
*Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι... σφάγια τα οποία δεν φέρουν καθόλου σφραγίδες, η φέρουν σφραγίδες από διαφορετικές από τις προβλεπόμενες , δεσμεύονται από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου.
*Τα σπλάχνα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά, οι νεφροί να μην φέρουν οζίδια και κύστεις. Αν επιλέξετε κατεψυγμένα φροντίστε αυτά να μην έχουν αποψυχθεί.
*Τα «εντεράκια» που θα αγοράσετε για το παραδοσιακό σας κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα να μην παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στις σκόνες και τα έντομα. Φροντίστε να τα καθαρίσετε πολύ καλά.
*Υπενθυμίζουμε ότι τα αιγοπρόβατα ηλικίας έως 12 μηνών απαγορεύεται μόνο ο σπλήνας, ο οποίος θα πρέπει να αφαιρείται στο σφαγείο και να μην περιέχεται στη «συκωταριά» που διατίθεται προς πώληση στον καταναλωτή. Στα ζώα αυτά επιτρέπονται όλα τα υπόλοιπα τμήματα, περιλαμβανομένων και των σπλάχνων (έντερα, πνεύμονες, κτλ.) όπως και το κεφάλι.
*Σε περίπτωση προμήθειας κατεψυγμένης «συκωταριάς», ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην αναγραφή ημερομηνίας κατάψυξης και λήξης του προϊόντος Σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να προμηθεύονται εντόσθια αποψυγμένα.
*Το κρέας από το αρνάκι γάλακτος έχει ροζ χρώμα, τα κόκαλά του είναι λεπτά και το λίπος του άσπρο.

Σκηνές Φαρ-Ουέστ στην Βέργα με άγριο πιστολίδι !

Δεν σταμάτησαν σε μπλόκο της αστυνομίας και ακολούθησε άγριο κυνηγητό !
Νυχτερινό μπλόκο είχε στήσει χθες βράδυ η αστυνομία λίγο πρίν το πάρκο του Αλμυρού σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί σε μηχανή που επέβαιναν δύο άτομα να σταματήσει αυτοί ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Σε μικρή απόσταση ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να ανατραπεί και οι ύποπτοι να διαφύγουν πεζοί προς την Βέργα . Στο κυνηγητό που ακολούθησε αυτοί εισήλθαν σε αυλή οικίας .Έντρομος ο ιδιοκτήτης τους άνοιξε την πόρτα της εξόδου της αυλής προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα . Πλησιάζοντας οι αστυνομικοί οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους με καλάζνικοφ που ανάγκασε τους αστυνομικούς να υποχωρήσουν . Σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων πρόκειται για αλλοδαπούς γιατί μιλούσαν μεταξύ τους σε ξένη γλώσσα . Ακολούθησαν νυχτερινές έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Βασίλη Γεωργακόπουλο οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες

4 ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα των καλύτερων του κόσμου !

Στη λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο δεσπόζουν κάποια από τα ελληνικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας της εταιρείας Quacquareli Symonds (QS), που ειδικεύεται στις κατατάξεις των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι λίστες κατάταξης της QS, τα περίφημα World University Rankings, έχουν διαβαστεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες από περισσότερους από πενήντα εκατομμύρια ανθρώπους.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο «σκοράρει» στις τρεις ειδικότητες, Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, στις θέσεις κατάταξης μεταξύ 51 – 100 και είναι το μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο που τοποθετείται τόσο ψηλά και στις τρεις ειδικότητες.
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) κατέχει την 199 θέση παγκοσμίως στα πεδία των Πολυτεχνικών Επιστημών και της Πληροφορικής, με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στη θέση μεταξύ 51 – 100. Σημειωτέον ότι το Α.Π.Θ. ως ίδρυμα κατά το παρελθόν έτος 2009 – 2010 βρισκόταν μεταξύ των θέσεων 401 – 450.
Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ συμμετέχει για πρώτη φορά το 2010 στις συνολικές λίστες κατάταξης στη θέση 501-550, όσον αφορά στις ειδικότητες των Χημικών Μηχανικών και των Πολιτικών Μηχανικών τοποθετείται στις θέσεις μεταξύ 101-150.
Το ΜΙΤ εξακολουθεί να έχει την πρωτιά
Πρώτο πανεπιστήμιο παγκοσμίως ανακηρύσσεται το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) στις Η.Π.Α., όπου πρωτεύει και στις πέντε υπό εξέταση ειδικότητες (Πληροφορική, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί και Πολιτικοί Μηχανικοί). Ακολουθούν τα πανεπιστήμια Cambridge (Μεγάλη Βρετανία), Harvard (Η.Π.Α.) και Stanford (ΗΠΑ).
Τα ελληνικά πανεπιστήμια εμφανίζονται για τις συγκεκριμένες ειδικότητες που αναφέρονται στις ακόλουθες θέσεις κατάταξης:
-Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρίσκεται στη θέση
51-100 στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς
51-100 στους Πολιτικούς Μηχανικούς
101-150 στους Μηχανολόγους Μηχανικούς;
151-200 στην Πληροφορική
151-200 στους Χημικούς Μηχανικούς
-Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη θέση
051-100 στους Πολιτικούς Μηχανικούς
101-150 στους Χημικούς Μηχανικούς
151-200 στην Πληροφορική
151-200 στους Μηχανολόγους Μηχανικούς
- Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στη θέση
101-150 στους Πολιτικούς Μηχανικούς
101-150 στους Χημικούς Μηχανικούς
-Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στη θέση
51-100 στους Πολιτικούς Μηχανικούς
151-200 στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς
-Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στη θέση
51-100 στους Μηχανολόγους Μηχανικούς
Πηγή: Σύλλογος Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Μνημόσυνο για τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Σαράντα ημέρες μετά το θάνατο των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τελέστηκε το μνημόσυνο στο σημείο που έγινε η αιματηρή συμπλοκή της 1ης Μαρτίου στη Λεωφόρου Κηφισού. Ο 23χρονος Ιωάννης Ευαγγελινέλης μεταφέρθηκε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι
στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, ενώ κατέληξε λίγο αργότερα και ο 22χρονος Γεώργιος Σκυλογιάννης από το ίδιο τραύμα.
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου με επιβάτες που ήταν ύποπτοι για ληστεία, οι αστυνομικοί δέχθηκαν τα πυρά των άγνωστων μέχρι σήμερα δραστών.

Πήγε για μαλλί και βγήκε …κουρεμένος !

Υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο - Κλείδωσε τον κλέφτη μέσα στο αυτοκίνητο!
Υπολόγιζε χωρίς την… ιδιοκτήτρια ένας 27χρονος Ουκρανός, ο οποίος διέρρηξε ένα αυτοκίνητο περιοχή των Αχαρνών. Ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημα έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια του οχήματος η οποία, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, τον… κλείδωσε μέσα. Η αστυνομία συνέλαβε τον 27χρονο ενώ από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι μαζί με συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, είχαν διαπράξει επτά ένοπλες ληστείες στην περιοχή των Αχαρνών σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων, από τους οποίους άρπαζαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και ατομικά αντικείμενα.

The Australian – Αυτός θα είναι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ!

H πανίσχυρη Λέσχη «Μπίλντερμπεργκ» προωθεί ένα νεαρό 31 ετών οικονομολόγο και νομικό σύμβουλο του ΔΝΤ ως τον επόμενο πρόεδρο τον ΗΠΑ και πλανητάρχη στην μελλοντική Παγκόσμια Κυβέρνηση!
Σύμφωνα με σχετικά καλυμμένο δημοσίευμα ξένης εφημερίδας ο νεαρός αυτός ο οποίος προωθείται από όλους τους ισχυρούς της Γης («Μπίλντερμπεργκ», «Ιλλουμινάτι») είναι Εβραϊκής καταγωγής και ονομάζεται, τι άλλο; David!
Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην πρόσφατη κρυφή και μυστική συνεδρίαση της Λέσχης (όπως είναι οι περισσότερες συνεδριάσεις) οι ισχυροί του κόσμου που παραβρέθηκαν ομόφωνα εξέφρασαν τη στήριξή τους στον David, «στο νέο χαρισματικό και πολύ γοητευτικό» μελλοντικό αρχηγό της Παγκόσμιας Κατάστασης.
Ο οποίος David – σύμφωνα με την εφημερίδα – εκτός από χαρισματικός και γοητευτικός «είναι ιδεολόγος και φιλειρηνιστής, μιλάει άπταιστα 8 γλώσσες και θεωρείται ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους με πάρα πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης»!
Το πιο εκπληκτικό όμως είναι το ποια είναι η εφημερίδα που ανέφερε τα παραπάνω. Η εφημερίδα είναι η ‘The Australian’ η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα της Αυστραλίας.
Και το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι σε ποιον ανήκει η εφημερίδα αυτή.
Η εφημερίδα ‘The Australian’ ανήκει στον πιο δυνατό άνθρωπο του τομέα της Επικοινωνίας του κόσμου στον Ρούπερτ Μέρντοχ, τον πλανητάρχη των Παγκόσμιων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Τον άνθρωπο που του ανήκουν τα μεγαλύτερα και δυνατότερα ΜΜΕ της Αυστραλίας, της Βρετανίας, της Αμερικής, της Ασίας, τα μεγαλύτερα διεθνή δορυφορικά και ψηφιακά Τηλεοπτικά Κανάλια, τα ισχυρότερα Αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών και δεκάδες εκδοτικοί οίκοι. Μόνο οι τίτλοι των εφημερίδων που του ανήκουν ανέρχονται σε εκατοντάδες!
Η πορεία του Ρούπερτ Μέρντοχ μόνο ‘ανθρώπινη’ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αφού με τους ισχυρούς προστάτες του κατέκτησε πριν 30 χρόνια όλα τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, στη συνέχεια κατάφερε να εξαγοράσει όλα τα δυνατά και ιστορικά ΜΜΕ της Βρετανίας νικώντας δεκάδες Βρετανούς βαρόνους των Media με ιστορία 200 και 300 ετών (The Times, Sunday Times, the Sun, News of the World, BSkyB, κλπ). Την δεκαετία του 1980, όλος ο κόσμος απορούσε πού βρίσκει τόση δύναμη και τους αγοράζει όλους ενώ ανεβοκατεβάζει όποια κυβέρνηση θέλει στη Βρετανία!
Και δεν σταματάει φυσικά εδώ.
Τη δεκαετία του ’90 κάνει ‘απόβαση’ στην Αμερική και αγοράζει όλα τα μεγάλα αμερικάνικα Μέσα Επικοινωνίας. Εφημερίδες και Οργανισμοί (New York Post, Wall Street Journal, Dow Jones, κλπ) τηλεοπτικά κανάλια και studios (FOX, 20th Century Fox Television, 20th Century Fox Studios κλπ κλπ)
Και τη δεκαετία του 2000, βλέποντας τη μεγάλη σημασία της Ασίας και την ανάπτυξη της Κίνας παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία κινέζα (!) και ανοίγει δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια σε όλες τις Ασιατικές χώρες (!)
Η αυτοκρατορία του ΜΜΕ του Μέρντοχ μπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο να ανεβοκατεβάζει κυβερνήτες και ηγέτες.
Και είναι ο άνθρωπος (;) που μπορεί να επιβάλλει όποιον νέο Πλανητάρχη αποφασίσουν αυτοί που του έχουν δώσει τέτοια υπέρτατη δύναμη. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα η στήριξή του στον Ομπάμα (!)
Γιατί ο Μέρντοχ έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη από τον βαρόνο των ΜΜΕ Elliot Carver, ήρωα της ταινίας James Bond με τον χαρακτηριστικό τίτλο ‘Tomorrow Never dies’ (Το Αύριο Ποτέ δεν Πεθαίνει) – τυχαίο δεν νομίζω;
Στην ταινία ο Carver - έχοντας πολύ λιγότερα ΜΜΕ από ό,τι ο Μέρντοχ - δημιουργούσε όποια γεγονότα και ειδήσεις ήθελε αυτός, όποιον πόλεμο ήθελε, και όποιους ηγέτες ήθελε.
Πόσο μάλλον λοιπόν ο πραγματικός υπέρ-βαρόνος των Διεθνών ΜΜΕ – Μέρντοχ που διαθέτει ένα στρατό ολόκληρο από Μέσα Επικοινωνίας.
Όλα ξεκίνησαν από την εφημερίδα του ‘The Australian’ για το μελλοντικό Πλανητάρχη εβραίο David. Σε λίγο καιρό μέσω των άπειρων ΜΜΕ μπορεί να τον αναδείξει και να τον επιβάλει.
Έτσι, για πληροφόρησή σας όλα τα μεγαλοστελέχη της αυτοκρατορίας Μέρντοχ, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είναι Εβραίοι. pentapostagma.gr

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ του έτους 1907 !!

Πρός απάσας τας αρχάς που διοικούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσης:
Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωριού.
Ήλθα εις Ματαράγκαν κατόπιν διαταγής του Διοικητού μου μετά ενός χωροφύλακος προς επιβολήν της τάξεως από άκρου εις άκρον του χωρίου άνευ χρονοτριβής και άμεσα.
Διότι προχθές στο σιργιάνη μετά την θίαν και Ιεράν Λιτουργίαν εν το Ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Κώστας (ας μην αναφέρο το όνομά του) χόρεβε σινέχεια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά σινέπια και παραξιγιθίκατε και πλακοθίκατε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια με αποτέλεσμα και κατά σινέπια να τραβματιστούν πολοί άνθροποι.
Πάραφτα να εφαρμόσετε απάσας τας εξίς διαταγάς μου:
1)Aν ξανασιμβή τιάφτη πράξης εν τω χωρίο να γνορίζετε ότι θα σας συλλάβω και άνευ χρονοτριβής αμέσος θα σας κλείσο στη φυλακή. Όταν πέζουν τα κλαρίνα και τα μουσικά όργανα στο σιργιάνη στο πανιγίρη και στο γάμο πρέπη να χορέβουν μπροστά άπαντες που επιθιμούν να χορέψουν και όχι μόνο ο ίδιος άνθροπος. Αφτό είναι γαηδουριά.
2)Μου αναφέρθηκε ότι ο γάηδαρος του Χαντζόπουλου τον Σεπτέμβριο μπήκε στο καλαμπόκι του Βαΐου (ας μην αναγράψο το επίθετο) και ο Βάιος εκνεβρίστικε και κάρφοσε τον γάηδαρο με τιν αξάλη στο ένα καπούλη. Καταλαβένετε ο γάηδαρος δεν είναι ο όνος αλά ο Βάιος. ανεφ πολόν σκέψεον καταλαβένη κανής ότι το κεφάλη δεν έχη μιαλό αλά κολοκιθόσπορο. Απαγορεύετε να ξαναγίνη εκ νέου τέτιο απαράδεκτο ή παρόμιο πράγμα.
3)Πίγα στο μαγαζή για καφέ και από έξο βρομούσε κατρουλιό. Απαγερεύετε να κατουράη έξω στον τίχο του μαγαζιού.
4)Απαγορεύετε το βρισίδιν, το φονασκίν και εντός του καφενίου το ανεμίζιν διότι είναι χιμόνας και εσθάνετέ τις αποφορά από τι βρόμα. Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου.
5)Ίδα πολές γυνέκες να πιάνουν τη σιγγούνα μετά του υποκαμίσου να το τραβούν προ τα έμπροσθεν να ανίγουν τα πίδια και να ουρούν ορθίος. Το τιούτον είναι απαράδεκτο και πρέπη άνεφ χρονοτριβίς να τις βρακόσετε άπαξ και διαπαντός.
6)Όταν λίαν προΐαν πάτε τα γελάδια στο γελαδάρη και γιρίζοντας πρέπη ανιπερθέτου να μαζέβετε τις βονιές των ζώον από το δρόμο, το ίδιο να κάνετε και το βράδη διόδεν έχη που να πατίση όστις βαδίζη εις τας οδούς του χωρίου. Και εκτός του τιούτου σας χριάζοντε αι βονιές να ζεστένεστε στο μπουχαρί το χιμό-να με τα κρία.
7)Σε κάθε πανιγίρι αποκριές πάσχα και γάμους που βαδίζη καλοντιμένος ο κόσμος και πάι στην Εκλισία και μετά χορέβη στο σιργιάνια και στους γάμους πρέπη άπαντα τα σκυλιά να είναι δεμένα δια χονδρόν αλισίδεον και σχονίον προς αποφιγίν ατιχιμάτων εκ τον σκιλοδακομάτων.
8)Να μιν πίνετε πολί ινοπνεβματόδη ποτά τσίπουρα και ίνους και μετά ξερνοβολάτε και κάνετε χαζαμάρες.
9)Να τιρίσετε άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβής την άνοθεν τάφτην διαταγήν μου άνθρωπη σκύλη και γινέκες διότι όπιος συληφθή παραβάτις θα τον σιλάβο θα τον κλίσο σχολίο και αλίμονό του θα τον ταράξο και θα τον μαβρίσο στο ξίλο.
Να με σινχορίτε αν έκανα κάπιο σιντακτικό λάθος καθότι τελίοσα και εγώ τρίτη του Δημοτικού σχολίου διότι δεν με έστιλε ο πατέρας μου από τον χωρίον εις τις Λάρισσαν για να μάθο περισσότερα γράματα. Σαν γκαραγκούνις που είμε και εγώ λαβέντες άπαντες τας γραφάς μου τας οπίας θέλετε δεν θέλετε θα τας τιρίσετε ανιπερθέτος.
Εν Ματαράγκα τη 8η Δεκεμβρίου 1907
Ο Διοικητής του Χωρίου
Νικόλαος Παπακωνσταντίνου
Υπονωματάρχης

«Χαπάκηδες » οι Έλληνες !

Παίρνουμε τα αντιβιοτικά με το …τσουβάλι !
Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ καταγράφεται για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση αντιβιοτικών φαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε 35 χώρες.
Τα αποτελέσματα είναι εξόχως ανησυχητικά για την χώρα μας καθώς σε κάθε 1.000 Έλληνες οι 45,2 λαμβάνουν ετησίως αγωγή με αντιβιοτικά, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Δεύτερη στην λίστα εμφανίζεται η Κύπρος όπου ο αριθμός των πολιτών (ανά χίλιους) που λαμβάνουν αντιβίωση φθάνει τους 32,8 ενώ και ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνει ο κάθε ασθενής είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γενικά στην ΕΕ, η συνταγογράφηση και κατανάλωση αντιβιοτικών παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σημαντική διακύμανση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Όπως, εξάλλου, διαπιστώνεται, η πρωτοβάθμια περίθαλψη ευθύνεται για το 80%- 90% της συνολικής συνταγογράφησης.
Τα αντιβιοτικά, που φαίνεται να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση, είναι στην πρωτοβάθμια περίθαλψη οι πενικιλίνες, τα μακρολίδια και οι τετρακυκλίνες. Στον νοσοκομειακό χώρο, οι ομάδες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι η ομάδα των πενικιλίνων, των κεφαλοσπορίνων και οι κινολόνες.

“ΠΥΛΗ ” της Πελοποννήσου το Κατάκολο !

42 κρουαζιερόπλοια τον Απρίλιο !
Την ώρα που ανά την Ελλάδα γνωστά λιμάνια πανηγυρίζουν για την πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στην περιοχή τους, το «ριγμένο» σε έργα και υποδομές Κατάκολο υποδέχεται μόνο τον Απρίλιο 42 κρουαζιερόπλοια.
Οι προοπτικές είναι κάτι παραπάνω θετικές για το Κατάκολο, καθώς οι αφίξεις ήδη έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τον αρχικό προγραμματισμό. Επιπροσθέτως, η έκρυθμη κατάσταση στα νότια παράλια της Μεσογείου αναμένεται να ανεβάσει κι άλλο τον αριθμό των αφίξεων.
Ο αρχικός προγραμματισμός που είχε στα χέρια του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου για το 2011 έφτανε τις 400 αφίξεις, κάτι που σημαίνει αύξηση της τάξης του 12%. Όμως, εκτός από τις έκτακτες αφίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη «σπρώχνει» αρκετές εταιρείες στο να αλλάξουν ρότα και να προσεγγίσουν το Κατάκολο, λιμάνι που διατηρεί χαμηλό το κόστος και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον λόγω Αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι οι φετινές αφίξεις αναμένεται να εκτιναχθούν στις 450.
Στο Κατάκολο καταπλέουν τα κορυφαία και πρόσφατα ναυπηγημένα κρουαζιερόπλοια ιδιοκτησίας κολοσσών του χώρου, όπως η Carnival, η Costa, η MSC, η Holland America, η NCL και άλλες. Με χωρητικότητα να ξεπερνά κατά μέσο όρο τους 3.000 επιβάτες και να φτάνει πολλές φορές και τους 4.000, αναμένεται ότι ο αριθμός των τουριστών που θα περάσουν από το Κατάκολο μέσω της κρουαζιέρας θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.
Αυτά τα μεγέθη κατατάσουν το λιμάνι του Κατακόλου στις πρώτες θέσεις του κλάδου, πίσω από τον Πειραιά. Μήπως ήρθε η ώρα οι φορείς, που χαρακτηρίζουν τον τουρισμό ως "βαριά βιομηχανία" της χώρας, να κάνουν κάτι για να διατηρήσουν και να αυξήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια αυτή τη δυναμική του Κατακόλου; iliatora.gr

Κατέβασε ρολά το ΤΕΙ Πειραιά ελλείψει …χρημάτων !

Μάλιστα, όλα παραμένουν ανοιχτά για την λειτουργία του ιδρύματος, καθώς την Τετάρτη θα συνέλθει η Συνέλευση του Τ.Ε.Ι., προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση.
Αναστέλλει την εκπαιδευτική και διοικητική του λειτουργία το ΤΕΙ Πειραιά για τη Δευτέρα και την Τρίτη, την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ιδρύματος είναι με την χρηματοδότηση του έτους 2011 δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του σε υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητα, τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου και σε προμήθεια αναλώσιμων υλικών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων. Σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ Πειραιά το 2009 για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες πληρωμής ωρομίσθιου προσωπικού ήταν 15.450.000, το έτος 2010 13.040.000 και το έτος 2011 7.400.000.

Η κρίση φέρνει συγχωνεύσεις καναλιών !

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο !!
Τα σενάρια είναι πολλά. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν χθες ότι η συμφωνία μεταξύ του RTL GROUP και του Ομίλου ΑΝT1 βρίσκεται ένα βήμα πριν επιτευχθεί.
Είναι μάλιστα τόσο προχωρημένες οι συζητήσεις που διέρρευσαν μέχρι και τα σχέδια της συγχώνευσης. Και αυτά έχουμε στα χέρια μας σήμερα.
Άξονας 1ος . Το Μακεδονία TV αλλάζει και γίνεται ΑΝΤ2. Ο Holland πέραν των bonus που έχει βάλει στόχο να πάρει στο τέλος της χρονιάς-γι αυτό και κόβει από παντού με τελευταίο οχυρό αυτό του Πουνέντη-έχει αναλάβει να ανεβάσει την τηλεθέαση του καναλιού και από 0.5 να το φτάσει 4%. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.
Άξονας 2ος . Το RTL GROUP επενδύει όχι στον όμιλο Κυριακού αλλά στην τηλεόραση του Ant1 αγοράζοντας περίπου το 15%. Άντε 20% με το ζόρι. Δέσμευση των Γερμανών; Να δώσουν το management του Alpha στα στελέχη του Ant1....
Άξονας 3ος .Με δεδομένο ότι η προσπάθεια για ανάνηψη του Alter πέφτει στο κενό και η σωτηρία του καναλιού-δυστυχώς για όλους μας- ακούγεται ωσάν ανέκδοτο, αφού το άνοιγμα 500 εκατομμυρίων κομπλάρει τις τράπεζες, η συγχώνευση φαντάζει ιδανική για τους ιδιοκτήτες των τριών καναλιών. Και ξέρετε γιατί.
Διότι αν τελικώς ο ΑΝΤ2 ανέβει και ο Alpha με τον ΑΝΤ1 συντηρήσουν την δυναμική τους, τότε αμέσως παίρνουν δικαιωματικά το 60% της διαφημιστικής πίτας. Το υπόλοιπο 30 πάει στο Mega και το 10% στο Star.
Άξονας 4ος . Η επίτευξη της συμφωνίας θα σηματοδοτήσει πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θα υπάρχει ένας manager για τρείς σταθμούς τηλεοπτικούς. Κοινό γραφείο τύπου, κοινό λογιστήριο και τμήμα προσωπικού και το σημαντικότερο; Κοινό εμπορικό Τμήμα. Αυτά είναι τα θετικά της ιστορίας. Τα αρνητικά είναι οφθαλμοφανή. Θα χαθούν οι κοινές θέσεις εργασίας.
Όμως όσοι μείνουν θα εξασφαλίσουν τουλάχιστον μια 15ετία επαγγελματικής ζωής.
Άξονας 5ος. Η συμφωνία και η προσδοκώμενη απορρόφηση του 60% της διαφημιστικής αγοράς με το χαμηλότερο δυνατό κόστος θα σημάνει πολύ απλά εξυγίανση και προοπτικές ανέλιξης. Και μια υγιής εταιρεία προσελκύει πολύ πιο εύκολα στρατηγικούς επενδυτές και ουχί πλυντηριάδες…
Άξονας 6ος.
Για πρώτη φορά θα υπάρξει κοινή στρατηγική τριών καναλιών σε επίπεδο προγράμματος, ανταλλαγής συνεργατών σε μεγάλα τηλεοπτικά projects-άρα μείωση κόστους - αλλά και ενός ενιαίου τμήματος ειδήσεων. Βεβαίως αυτό δεν αναιρεί την πρόθεση κάποιων να κάνουν τον Alpha Ψυχαγωγικό αμιγώς σταθμό και τον ΑΝΤ1 ενημερωτικό.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αλόη Vera ... το μαγικό φυτό !

Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας, αν και η ονομασία της, που πιθανότατα προέρχεται από την αραβική λέξη alloeh, σημαίνει «πικρή και γυαλιστερή ουσία». Είναι από τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, όχι μόνο από διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και σε διαφορετικές εποχές. Τελικά, πόσο «θαυματουργό» είναι το φυτό αυτό που στις μέρες μας κοσμεί τα μπαλκόνια και τις αυλές πολλών σπιτιών;
Μια ιστορία 5.000 χρόνων
Η χρήση της αλόης ξεκινά περίπου το 2200 π.X. με τα οφέλη της να είναι γνωστά στην Περσία, στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, στην Ινδία και στην Αφρική. Σύμφωνα με μύθους, υπήρξε το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης, ενώ ο Νικόδημος τη χρησιμοποίησε για την περιποίηση του λειψάνου του Χριστού. Στο δυτικό κόσμο και στην Αμερική, η διάδοσή της οφείλεται κατά μέγα μέρος στους ισπανούς Ιησουΐτες που τη φύτευαν στις αποικίες. Ωστόσο, μόλις το 1930 άρχισαν να μελετώνται επιστημονικά, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, οι ιδιότητες του φυτού και η δυνατότητα χρήσης του στη δυτική ιατρική. Σήμερα, διεξάγονται όλο και περισσότερες έρευνες για τη θεραπευτική της δράση και σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.
Το φυτό
Η αλόη μπορεί να μοιάζει αρκετά με κάκτο, αλλά ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Είναι φυτό ποώδες, με χοντρά, χυμώδη φύλλα και από το κέντρο της βγαίνουν λουλούδια συνήθως κιτρινοκόκκινα. Φυτρώνει στην Κούβα, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στην Αφρική και στα Κανάρια νησιά. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και αποτελείται κατά 96% από νερό. Αν και υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη αλόης, μόνο δύο χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, η Aloe Vera και πιο σπάνια η Aloe Ferox Miller.
Ένας θησαυρός πολύτιμων ιδιοτήτων
Το ζελέ της Aloe Vera περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά, η συνέργεια των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους. Η Aloe Vera είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α). Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα, που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεϊνών. Επίσης, είναι πλούσια σε σακχαρίτες, ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, στερόλες, ανθρακινόνες (παυσίπονες ουσίες) και σαλικυλικό οξύ. Χάρη στα συστατικά της και τη συνέργειά τους, η αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα, το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό. Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών και επουλώνει τα τραύματα. Έχει αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, τονώνει το ανοσοποιητικό, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Σε ποιες περιπτώσεις βοηθά
Τις περισσότερες φορές η αλόη χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς του δέρματος, όπως εγκαύματα, κάλους, ουλές, έρπη. Η αλόη απορροφάται γρηγορότερα από το νερό και έτσι το δέρμα επουλώνεται γρήγορα. Επιπλέον, η αλόη κρατά το δέρμα απαλό και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα. Θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση. Όμως, η δράση της δεν είναι μόνο εξωτερική, αλλά και εσωτερική. Φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, να περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, τους κολικούς και τις κρίσεις άσθματος. Επίσης, τονώνει την πεπτική λειτουργία και καταπολεμά διαταραχές, όπως η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό, γι’ αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με AIDS και καρκίνο.
Τι θα βρείτε στην αγορά
Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν αλόη, κυρίως για την περιποίηση του σώματος, του προσώπου και των μαλλιών. Στα καταστήματα με προϊόντα υγιεινής διατροφής θα βρείτε χυμό αλόης, ενώ στα φαρμακεία θα βρείτε κάψουλες, εκχύλισμα σε ταμπλέτες, λάδι για εξωτερική ή εσωτερική χρήση και σκόνη αλόης. Την τελευταία καλό είναι να την αποφεύγετε, καθώς είναι πιο δύσκολο να υπολογίσετε τις δόσεις.
Ποια να επιλέξετε
Σκόπιμο είναι να χρησιμοποιείτε τα τυποποιημένα προϊόντα αλόης. Καλύτερη επιλογή θεωρούνται τα παρασκευάσματα από Αloe Vera που προέρχονται από ολόκληρο το φύλλο αλόης και όχι μόνο από το εσωτερικό του, καθώς και όσα έχουν παρασκευαστεί από αλόη που έχει υποστεί ψυχρή και όχι θερμή επεξεργασία, γιατί με την τελευταία καταστρέφεται μέρος από τους σακχαρίτες. Καλό είναι, επίσης, τα προϊόντα που επιλέγετε να έχουν τη σφραγίδα έγκρισης του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου της Αλόης (I.A.S.C.) και φυσικά μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις ετικέτες τους, για να βλέπετε αν η αλόη βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα συστατικά. Τέλος, προτιμήστε να την προμηθεύεστε από φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
Πόσο ασφαλής είναι;
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ασφαλές φυτό, αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά. Πρέπει να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του φαρμακοποιού ή του βοτανοθεραπευτή, γιατί η παρατεταμένη ή υπερβολική χρήση του μπορεί να έχει παρενέργειες ή να προκαλέσει κάποια αλληλεπίδραση με άλλα βότανα και φάρμακα. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, πρέπει να παρακολουθείστε από το γιατρό σας, ιδιαίτερα αν παίρνετε αλόη από το στόμα.
Τι να προσέχετε
● Όταν η αλόη χρησιμοποιείται για επάλειψη στο δέρμα, θεωρείται ασφαλής, αρκεί ο χυμός να μην μπαίνει κατευθείαν πάνω σε εκτεταμένη ανοιχτή πληγή. Το ενδεχόμενο να προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση είναι σπάνιο. Από την άλλη, η κατανάλωση αλόης από το στόμα θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να προκαλέσει κράμπες και διάρροια.
● Oι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αλλά και όσοι έχουν προβλήματα, όπως πόνους στην κοιλιά, ιστορικό ειλεών ή αλλεργία στο σκόρδο, στο κρεμμύδι και σε άλλα φυτά της οικογένειας αυτής, πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη της.
● Η αλόη μπορεί να αλληλεπιδράσει με την υδροκορτιζόνη, τα διουρητικά, τα αντιπηκτικά και με τα φάρμακα για το διαβήτη. Έτσι, μπορεί, για παράδειγμα, να βελτιώσει τη λειτουργία του παγκρέατος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί προσαρμογή της δόσης ινσουλίνης. Λόγω της καθαρτικής της δράσης, μπορεί ακόμα να ρίξει τα επίπεδα του καλίου στο αίμα και να προκαλέσει αρρυθμίες.
● Για εσωτερική χρήση, προτιμάτε πάντα τυποποιημένα προϊόντα αλόης.
Καλλιεργήστε τη στο σπίτι
Η αλόη είναι φυτό με λίγες απαιτήσεις που μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε στο σπίτι. Φροντίστε, ωστόσο, αν η θερμοκρασία έξω είναι κάτω από 13 βαθμούς, να την έχετε σε κλειστό χώρο. Καλό είναι να γνωρίζετε την ηλικία του φυτού που θα αγοράσετε, επειδή στον 3-4ο χρόνο η θεραπευτική του δράση είναι η μέγιστη. Η αλόη μεγαλώνει αργά και χρειάζεται φως, αέρα και λίγο νερό. Όταν τη φυτεύετε, βάλτε στον πάτο της γλάστρας βότσαλα, που διευκολύνουν το στράγγισμα, ώστε να μη σαπίζουν οι ρίζες. Μην την ποτίζετε υπερβολικά, αλλά μόνο όταν το χώμα της έχει στεγνώσει. Αν, αντίθετα, τα φύλλα της είναι λεπτά και σπάζουν στη μέση, σημαίνει ότι δεν την ποτίζετε αρκετά. Επειδή η αλόη είναι ευαίσθητη στο χλώριο, μπορεί να εμφανίσει καφέ στίγματα· γι’ αυτό, όποτε μπορείτε, ποτίζετέ τη με λίγο εμφιαλωμένο νερό. Τέλος, όταν οι νέοι βλαστοί της ψηλώσουν μερικά εκατοστά, κόψτε τους και φυτέψτε τους αλλού, για να μην αφαιρούν συστατικά από το ώριμο φυτό.
Θεραπείες για το σπίτι
Αν καείτε: Αν ακουμπήσατε στο μάτι της κουζίνας ή στο αναμμένο σίδερο, βάλτε κρέμα από χυμό ή τζελ αλόης στην καμένη περιοχή και επαναλάβετε μέχρι το κάψιμο να φύγει. Στην ανάγκη, κόψτε ένα φύλλο από τη γλάστρα, πλύντε το, ανοίξτε το στη μέση και βάλτε το πάνω στο ελαφρύ έγκαυμα.
Αν σας πέφτουν τα μαλλιά: Απλώστε στο κεφάλι αλόη 2-3 φορές την ημέρα, αφήστε τη για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε. Ακολουθήστε τη θεραπεία για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών. Έτσι, θα βοηθήσετε όχι μόνο τα μαλλιά σας, αλλά και το δέρμα του κεφαλιού.
Αν πονάνε οι αρθρώσεις σας: Κάντε επαλείψεις στις προβληματικές περιοχές και συνδυάστε τις με εσωτερική λήψη. Για διάστημα 2 μηνών, πίνετε 2-3 φορές την ημέρα 1-2 κουταλάκια χυμό αλόης με χυμό φρούτων και 1 ποτήρι νερό και, μόλις τα συμπτώματα υποχωρήσουν, μειώστε τη δόση στο 1 κουταλάκι πρωί και απόγευμα.
Για μύκητες στα πόδια: Απλώστε το τζελ αλόης πάνω στην περιοχή και τυλίξτε τη με επίδεσμο. Επαναλάβετε μέχρι η μόλυνση να φύγει.
Για μελανιές: Απλώστε την αλόη κατευθείαν πάνω στο χτύπημα 3-4 φορές την ημέρα ή κόψτε ένα φύλλο και δέστε το πάνω στο χτυπημένο σημείο. O πόνος και το πρήξιμο θα μειωθούν αισθητά.
Για μικρά κοψίματα και εκδορές: Πρώτα καθαρίστε την πληγή και έπειτα απλώστε αλόη ή μουσκέψτε έναν επίδεσμο με χυμό αλόης και δέστε τον στη περιοχή. Επαναλάβετε μέχρι το κόψιμο ή η εκδορά να κλείσει. Η αναπλαστική δράση της αλόης θα βοηθήσει να επουλωθεί γρήγορα η μικρή πληγή.
Για εκζέματα: Μπορείτε και εδώ να τη χρησιμοποιείτε εξωτερικά σαν αλοιφή, αλλά και να πίνετε 1-2 κουταλάκια καθημερινά μέχρι το έκζεμα να παρουσιάσει βελτίωση.
Για να φτιάξετε καλλυντικά
Αν σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε αλόη για καλλυντική χρήση, μη ζητάτε από τα φαρμακεία απλώς «αλόη», αλλά συγκεκριμένα λευκό χυμό αλόης, που δεν βάφει την επιδερμίδα. : vita.gr

Νέα 7 ημερη απεργία στα ΕΛΠΕ !

Φόβοι για προβλήματα στην τροφοδοσία καυσίμων !
Στην προκήρυξη νέας επταήμερης απεργίας στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα πετρελαιοειδή, διαμαρτυρόμενοι για τη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Με τη νέα απεργία καλύπτονται για να απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στις εταιρίες εμπορίας του ομίλου την «ΕΚΟ» και τα «Ελληνικά Καύσιμα». Η νέα απεργία αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς καυσίμων.

« Έφυγε » ο ρεπόρτερ Ολυμπιακού Λάζαρος Μουρκάκος !

Η αθλητική δημοσιογραφική οικογένεια έχασε ένα αγαπητό μέλος καθώς ο συνάδελφος Λάζαρος Μουρκάκος άφησε πολύ πρόωρα, σε ηλικία 43 ετών, την τελευταία του πνοή… Οι πληροφορίες αναφέρουν εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Λάζαρος ήταν επί σειρά ετών ρεπόρτερ Ολυμπιακού στον Φίλαθλο, παράλληλα εργάστηκε στην κρατική τηλεόραση κάνοντας μεταδόσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια έκανε ρεπορτάζ Ολυμπιακού και αρθρογραφούσε σχετικά στο contra.gr. Όσοι γνώριζαν τον Λάζαρο Μουρκάκο, ξέρουν πολύ καλά και το μέγεθος της απώλειας… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει

ΣΤΟΥΠΑ - Άρπαξαν 950 ευρώ και έγιναν καπνός !!

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες το πρωί στα γραφεία Γεωργικού Συνεταιρισμού στην περιοχή Νεοχωρίου - Λεύκτρου στην Στούπα Μεσσηνίας. Δύο δράστες με την απειλή όπλων εισέβαλαν στα γραφεία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ και στη συνέχεια το έβαλαν στα πόδια. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Δηλητηριώδη φίδια τώρα και σε έκθεση !!

Τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου – το taipan της Αυστραλίας, την αφρικανική μαύρη μάμπα, οχιές κτλ., θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης Πέρνικ, η οποία απέχει μόλις 20 χλμ. από την πρωτεύουσα Σόφια.
Στο Ιστορικό μουσείο της πόλης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μιας έκθεσης η οποία παρουσίασε πάνω από 40 είδη φιδιών, τα 25 από τα οποία είναι δηλητηριώδη, σαύρες, σκορπιούς και αράχνες. Τα εκθέματα είναι ιδιοκτησία της Ερπετολογικής Εταιρείας στη Σόφια, διοργανωτής της εκδήλωσης.
Τα ερπετά βρίσκονται σε καλά εξοπλισμένα και προστατευμένα ερπετάρια.
Η έκθεση, με την ονομασία "Ένα ερπετάριο στο μουσείο", διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην πόλη του Πέρνικ. Η πρώτη έκδοσή της ήταν το 2001 υπενθυμίζει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων. zougla

“Ο Κατακλυσμός του Νώε, ξεκίνησε από το Αιγαίο”

Μια απο τις επιστημονικές εκδοχές !!
Ο Κατακλυσμός του Νώε, έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο έρευνας των επιστημόνων, οι οποίοι αναζητούν μία επιστημονική εξήγηση για τα όσα περιγράφονται στο Βιβλίο της Γενέσεως.
Μία από τις πιο πρόσφατες θεωρίες, είναι αυτή που παρουσιάζει το pyles.tv και ανήκει στους ερευνητές του φημισμένου ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woos Hole, με έδρα στη Μασαχουσέτη. Το 2007 η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου είχε υποστηρίξει ότι ο Κατακλυσμός του Νώε άρχισε από το Αιγαίο αλλά ήταν μικρότερης έντασης απ΄ ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα!
"Το λειώσιμο των πάγων, έφερε τον Κατακλυσμό"
Μετά από πολύχρονες έρευνες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα νερά του Αιγαίου πριν από 9.500 χρόνια, κάλυψαν μια έκταση 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην παράκτια ζώνη της Μαύρης Θάλασσας! Αυτό συνέβη την Τελευταία Παγετώδη Περίοδο, κατά την οποία τεράστιοι όγκοι πάγου που είχαν καλύψει την Ευρώπη και ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο μέχρι και πριν από 11.000 χρόνια, άρχισαν να λειώνουν και η στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει.
Ακριβώς τότε, λένε οι ερευνητές, έγινε αυτό που έμεινε στην ιστορία ως "ο μεγάλος Κατακλυσμός" και προκάλεσε τεράστιες γεωλογικές αλλαγές. "Μπορεί να έγινε ένας μεγάλος σεισμός, μπορεί όμως και να κατέρρευσε ένα "φυσικό φράγμα" στον Βόσπορο. Οποια κι αν ήταν η αιτία που τα νερά "όρμησαν" στην κλειστή έως τότε λίμνη της Μαύρης Θάλασσας, αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέσα σε λίγα μόλις χρόνια η στάθμη της ανέβηκε μέχρι και κατά 10 μέτρα", περιγράφει δρ Λίβιου Γιοσάν, θαλάσσιος γεωλόγος του Ινστιτούτου.
"Μικρότερης έντασης από ό,τι πιστεύαμε" Όταν άρχισε ο Κατακλυσμός, οι εκβολές του ποταμού Δούναβη, καλύφθηκαν από τη θάλασσα και με τα χρόνια ο ποταμός απέκτησε το σημερινό Δέλτα. Σε αυτήν την περιοχή επικέντρωσαν τις έρυενς τους οι γεωλόγοι, ψάχνοντας τις αρχαίες εκβολές του Δούναβη που θα τους βοηθούσαν να προσδιορίσουν κατά πόσον αυξήθηκε η στάθμη των υδάτων στη Μαύρη Θάλασσα από το 10.000 π.Χ εως σήμερα.
"Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι η στάθμη τότε, ήταν περίπου 30 μέτρα κάτω από τη σημερινή και όχι 80 μέτρα όπως λεγόταν μέχρι σήμερα! Ο Κατακλυσμός ξεκίνησε όταν η στάθμη των υδάτων του Αιγαίου έφθασε το ύψος των Στενών του Βοσπόρου και μέσα σε λίγα χρόνια εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό στην πράξη, μεταφράζεται ως εξής: για κάθε χρόνο που διαρκούσε ο Κατακλυσμός, καλύπτονταν από τα νερά του Αιγαίου μερικές δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ενδοχώρας στην περιοχή της της Μαύρης Θάλασσας", λένε.
"Διαδόθηκε από στόμα σε στόμα!"
Ο Κατακλυσμός, μεταξύ των άλλων συνεπειών του, προκάλεσε και τη βύθιση μίας απέραντης έκτασης που ήταν γεμάτη από νεολιθικούς οικισμούς! Οι άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τρομαγμένοι τις περιοχές όπου ζούσαν, προσπαθώντας να σωθούν! Προφανώς, λένε οι επιστήμονες, αναζήτησαν καταφύγιο σε νέες εκτάσεις, όπου μετέφεραν από στόμα σε στόμα τις δραματικές εμπειρίες τους από τον Κατακλυσμό!Πηγή: pyles.tv

Ανοιξιάτικος Καιρός το Σαββατοκύριακο !

Ανοιξιάτικος ο καιρός για το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασία έως τους 27 βαθμούς.
Ο ουρανός αναμένεται "καθαρός" με λίγες -τοπικά- νεφώσεις και η θερμοκρασία αναμένεται να ανεβεί αισθητά σε όλη τη χώρα. Το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 6 έως 24ο C στη βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 24ο C στη δυτική Ελλάδα, ενώ ακόμη πιο ζεστός θα είναι ο καιρός στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του Αιγαίου αφού θα κυμανθεί από 10 έως 27 ο C και από 11 έως 23ο C αντίστοιχα.
Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26ο C ενώ αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς.
Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24ο C, ενώ αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και θα εξασθενήσουν προς το απόγευμα.
Ανάλογος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή όπου προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια και αραιές τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με μικρή -ίσως- πτώση στα βόρεια.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας της 9-4-2011 !

 

Έδειραν διευθυντές της ΔΕΗ για τους …λογαριασμούς !

Ξυλοδαρμός στελεχών στη ΔΕΗ Πάτρας !!
Τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα έχουν σημειωθεί τρία επεισόδια ξυλοδαρμών σε βάρος διευθυντικών στελεχών της ΔΕΗ. Λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται αρκετοί οικογενειάρχες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή του λογαριασμού, μπαίνουν στο κτίριο αποφασισμένοι ακόμη και να... έρθουν στα χέρια, όπως αναφέρει το dete.gr.
Τα τρία διευθυντικά στελέχη αρνήθηκαν να προβούν σε διακανονισμό με τους καταναλωτές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, οι περιπτώσεις αυθαίρετων επανασυνδέσεων έχουν αυξηθεί κατά 200%.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου