25.8.18

One night stand: Τι γίνεται όμως την «επόμενη μέρα»;

Περίπου ένας στους δύο ανθρώπους στη δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχει κάνει one night stand τουλάχστον μία φορά στη ζωή του. 

Σε κάποιες χώρες το ποσοστό αυτών που το έχουν κάνει φτάνει στο 70%. Τι γίνεται όμως την «επόμενη μέρα»;
"Το επόμενο πρωί οι περισσότερες γυναίκες έχουν μετανιώσει που συμφώνησαν στο one night stand πολύ περισσότερο από ό,τι οι άνδρες", τονίζει ο καθηγητής Leif Edward Ottesen Kennair από το Τμήμα Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα προηγούμενης αμερικανικής μελέτης για το θέμα, ο Kennair και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Mons Bendixen θέλησαν να δουν κατά πόσο τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται στη Νορβηγία, που είναι μια σεξουαλικά απελευθερωμένη και χώρα και υποστηρίζει την ισονομία.
Θέλησαν επίσης να εξετάσουν γιατί υπήρχαν τόσο μεγάλες διαφορές με βάση το φύλο. 
Για να το διαπιστώσουν, οι Νορβηγοί επιστήμονες συνεργάστηκαν με τον εξελικτικό ψυχολόγο David Buss από το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

H έρευνα των Νορβηγών επιβεβαιώσε σε μεγάλο βαθμό τα αμερικανικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα:
  • Οι περισσότερες γυναίκες μετάνιωσαν την τελευταία φορά που έκαναν one night stand, έναντι μόλις 20% των ανδρών.
  • Μία στις τρεις γυναίκες χαίρονται για την τελευταία φορά που έκαναν ευκαιριακό σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες φτάνει το 50%.
  • 80% των γυναικών χαίρονται όταν πουν όχι στο ευκαιριακό σεξ, έναντι μόλις 30% των ανδρών.
  • Η μεταμέλεια για το one night stand ήταν παρόμοια μεταξύ εκείνων που είχαν σχέση και εκείνων που δεν είχαν.
  • Οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο για τις επιπτώσεις του ευκαιριακού σεξ- την πιθανότητα εγκυμοσύνης, τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα και το ότι αν αυτό που έκαναν μαθευτεί, θα σπιλωθεί τη φήμη τους.
  • Oι γυναίκες δεν δείχνουν να ευχαριστιούνται το ευκαιριακό σεξ, όσο και οι άνδρες. Απέναντι σε αυτό το εύρημα, οι επιστήμονες αναρωτήθηκαν αν αυτό το συναίσθημα οφείλεται στο ότι δεν είχαν οργασμό. Ζητήθηκε λοιπόν από τους συμμετέχοντες να αποκαλύψουν και αυτήν την παράμετρο. Οι άνδρες ανέφεραν οργασμό σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες, στη διάρκεια του ευκαιριακού σεξ. Ένα one night stand χωρίς οργασμό, κάνει τους περισσότερους άνδρες και γυναίκες να «μετανιώνουν» που το έκαναν.
Ωστόσο, το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν ευχαριστιούνται το ευκαιριακό σεξ, δεν είναι μάλλον ο λόγος για τον οποίο μετανιώνουν που το έκαναν.
Οι γυναίκες μετανιώνουν για το ευκαιριακό στρες, ιδίως όταν συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για έναν μη ιδανικό σύντροφο, καθώς τότε ο φόβος της εγκυμοσύνης γίνεται ακόμη μεγαλύτερος.

Τουλάχιστον 15 νεκροί από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στη Βουλγαρία

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίσθηκαν κατά την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου το απόγευμα κοντά στην πόλη Σβογκέ της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Υγείας.
«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό 27», ανακοίνωσε στο δίκτυο BNT της δημόσιας τηλεόρασης εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
Το λεωφορείο μετέφερε βούλγαρους τουρίστες σε επίσκεψη σε μοναστήρι. Βγήκε από τον δρόμο και ανετράπη. Τέσσερα αυτοκίνητα συνεθλίβησαν, διευκρίνισε η αστυνομία.
Ομάδες Πρώτων Βοηθειών από την Σόφια και τις παρακείμενες πόλεις έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο.

Ζευγάρι έκανε σeξ για τέσσερα χρόνια με... λάθος τρόπο!

Ο νεαρός γαμπρός και η νύφη από την Κίνα ήθελαν να κάνουν παιδί, αλλά είχαν μπερδέψει τους... κόλπους - 

Η εξέταση του γυναικολόγου Liu Hongmei αποκάλυψε το... εντελώς απροσδόκητο - Με... σεξουαλικό οδηγό, κατάφεραν σε λίγους μήνες να «πιάσουν» παιδί

Οι δύο νέοι ερωτεύτηκαν σφόδρα. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των οικογενειών τους, η αγάπη τους «ευλογήθηκε» με τα δεσμά του γάμου. Το επόμενο βήμα ήταν ο έρωτάς τους να αποδώσει «καρπούς». Ήτοι ένα παιδί. Οι προσπάθειες ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας μέρα. Τέσσερα χρόνια μετά, το ζευγάρι παρέμενε... ζευγάρι και ο καρπός του έρωτά τους δεν είχε αποδώσει απογόνους! Όντας και οι δύο υγιείς, αναζήτησαν τα αίτια της... αστοχίας. Για ποιο λόγο δεν είχε «ευλογηθεί» ο γάμος τους με ένα παιδί; Η αποκάλυψη έπεσε σαν... κεραυνός εν αιθρία στους ίδιους και στους συγγενείς. Το νεαρό ζευγάρι, αν και κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες, δεν τεκνοποίησε διότι για τέσσερα χρόνια, έκανε σεξ... με λάθος τρόπο!

Η απίστευτη αυτή ιστορία έλαβε χώρα στην Κίνα. Ένας 22χρονος και μία 20χρονη ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Έκαναν σεξ σχεδόν σε καθημερινή βάση για τέσσερα χρόνια, αλλά... άνθρακες ο θησαυρός. Το παιδί δεν ήρθε. Τότε απευθύνθηκαν στον γυναικολόγο Liu Hongmei, προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα. Οι εξετάσεις που είχαν προηγουμένως υποβληθεί, είχαν δείξει ότι και οι δύο, ήταν άψογοι στην υγεία τους.
Ο 26χρονος πλέον και η 24χρονη σύζυγός του, δέχθηκαν να εξεταστούν από τον γιατρό. Τότε αποκαλύφθηκαν όλα. Η κοπέλα παραπονέθηκε στον γυναικολόγο ότι πολλές φορές η ερωτική επαφή ήταν επίπονη για την ίδια. Ο γιατρός εξέτασε το μόριο του 26χρονου και διαπίστωσε ότι ήταν κανονικού μεγέθους, γεγονός που δεν δικαιολογούσε τον πόνο που περιέγραφε η επίδοξη μητέρα, η οποία είχε αγχωθεί πολύ, λόγω και των πιέσεων που της ασκούσαν οι δύο οικογένειες για ένα εγγονάκι.

Όταν εξέτασε την κοπέλα ο κ. Liu, διαπίστωσε κάτι εντελώς απροσδόκητο. Η 24χρονη, αν και... έκανε σεξ επί τέσσερα χρόνια, ήταν... παρθένα! Όπως αποκαλύφθηκε, το νεαρό ζευγάρι έκανε σεξ με... λάθος τρόπο, χρησιμοποιώντας τον πρωκτό και όχι το αιδοίο για τη διείσδυση!
Ο γιατρός είχε έτοιμο το... φάρμακο. Έδωσε στο ζευγάρι έναν οδηγό... σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, προκειμένου να «διδαχθούν» πώς γίνεται η... κανονική σεξουαλική επαφή, ώστε τα τέσσερα χρόνια να μην γίνουν... πέντε!

Η... συνταγή πέτυχε και λίγους μήνες μετά με... normal ερωτική επαφή, η 24χρονη έμεινε έγκυος. Το ζευγάρι, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον γιατρό, τού έστειλε ένα καλάθι με 100 φρέσκα αυγά, τα οποία συμβολίζουν την αναπαραγωγή στην κινεζική παράδοση.

Πέντε πράγματα που αλλάζουν μετά την απιστία

Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι δείκτες απιστίας αγγίζουν το 60-70%, χωρίς βέβαια να μπορεί να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ακριβής αριθμός, λόγω των στοιχείων αυτό-αναφοράς στα οποία βασίζονται οι επιστημονικές μελέτες.
Μάλιστα, το στερεότυπο που θέλει τους άνδρες να είναι αυτοί που απατούν σχεδόν πάντα δεν φαίνεται να ισχύει. 
Μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα υπέδειξε ότι οι γυναίκες απατούν εξίσου συχνά με τους άνδρες, αν και οι λόγοι που ωθούν καθένα από τα δύο φύλα στην απιστία συνήθως διαφέρουν.
Δείτε 5 πράγματα που άλλαξαν έπειτα από ένα περιστατικό απιστίας:
1. Έλλειψη εμπιστοσύνης
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι μετά από την απιστία το «θύμα» δεν εμπιστεύεται το σύντροφο όχι μόνο συναισθηματικά και σεξουαλικά αλλά και σε άλλους τομείς της κοινής τους ζωής, όπως τα οικονομικά ή η ανατροφή των παιδιών.
2. Λιγότερη (ή και περισσότερη) αυτοπεποίθηση
Ένας λόγο που ωθεί αρκετούς στην απιστία είναι το αίσθημα ότι δεν λαμβάνουν αρκετή προσοχή ή αγάπη στη σχέση. Έτσι, βρίσκουν τη συναισθηματική ή τη σεξουαλική προσοχή που επιζητούν σε ένα τρίτο πρόσωπο και αυτό, μοιραία, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους. Από την άλλη, βέβαια, το «θύμα» της απιστίας συχνά βιώνει μια βαθιά κρίση αυτοεκτίμησης ή και ντροπή.
3. Αλλαγή εστίασης των ενδιαφερόντων
Η απιστία προκαλεί στρες και άγχος και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε καταθλιπτικό επεισόδιο. Το άτομο μπορεί να αποπροσανατολιστεί ως προς την επαγγελματική του πορεία και τον κοινωνικό του περίγυρο ή να παραμελεί τα παιδιά του και τον εαυτό του. Η αναθεώρηση των προτεραιοτήτων και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών είναι στην περίπτωση αυτή το πρώτο βήμα για την ανάκαμψη. Μια άλλη πιθανή πορεία είναι η εστίαση στον εαυτό και η παντελής αλλαγή πορείας στην προσωπική ζωή. Για ορισμένα ζευγάρια, η απιστία είναι η αφορμή να συνειδητοποιήσουν ότι έμειναν εγκλωβισμένα σε μια σχέση που είχε βαλτώσει και ο χωρισμός γίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν.
4. Αλλαγές στη λίμπιντο
Η απιστία μπορεί να δυσκολέψει ή και να καταστρέψει εντελώς τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Ακόμη κι αν γίνονται προσπάθειες να χτιστεί ξανά η εμπιστοσύνη και η σχέση γενικότερα, το σεξ είναι πολλές φορές το τελευταίο κομμάτι του παζλ, καθώς η διαδικασία διαχείρισης των συναισθημάτων (θυμός, λύπη κ.α.) εξαντλεί τη σεξουαλική ενέργεια. Δεν αποκλείεται βέβαια το αίσθημα της «απειλής» να τονώσει το ερωτική ενδιαφέρον και το παιχνίδι της διεκδίκησης, ανανεώνοντας το σεξουαλικό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο συντρόφους.
5. Πιο ισχυρός δεσμός
Η απιστία δοκιμάζει ακόμη και τις πιο δυνατές σχέσεις και δεν σημαίνει πάντα το τέλος ενός γάμου. Λειτουργεί κάποιες φορές σαν ένα τεστ στο οποίο το ζευγάρι τα καταφέρνει. Η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών για τα λάθη που έγιναν, δεδομένου βέβαια ότι και οι δύο το θεωρούν μια στιγμή αδυναμίας και δεν θέλουν να χωρίσουν, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ειλικρινή και δυνατή σχέση.


faysbook.gr

Γιατί αναφλέγονται αυτοκίνητα το καλοκαίρι; – Τι να προσέξουμε

Κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, η παλαιότητα των αυτοκινήτων, οι αυξημένες θερμοκρασίες αλλά και η πιθανότητα κακής ποιότητας (νοθευμένα) των καυσίμων , δημιουργούν ένα εκρηκτικό… κοκτέιλ στους Ελληνικούς δρόμους.
Σύμφωνα με πηγές από την Τροχαία, αυτές τις ημέρες σχεδόν καθημερινά, αυτοκίνητα αναφλέγονται στους Εθνικούς δρόμους.
Η συντήρηση του αυτοκινήτου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το Α και το Ω.
Πιο τεχνικά, ας δούμε τι γίνεται όσον αφορά στην απαγωγή θερμότητας στο χώρο του κινητήρα.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα στριμωγμένο περιβάλλον στο οποίο γειτνιάζουν συμπιεστές και εναλλάκτες που δουλειά τους είναι αποβάλλουν θερμότητα στο περιβάλλον ψύχοντας τον αέρα είτε του θαλάμου επιβατών, είτε αυτόν που προορίζεται για συμπίεση και εισαγωγή στο θάλαμο καύσης του κινητήρα.
Επιπλέον καθότι στο χώρο του κινητήρα συντελείται καύση, αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες.
 Η θερμότητα αποβάλλεται μέσω του συστήματος εξάτμισης αλλά και από τα ψυγεία νερού και λαδιού.
Τελικά όλη αυτή η θερμότητα καταλήγει στην ατμόσφαιρα. Η αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα πάνω από ένα σημείο οδηγεί σε αντίστοιχη μείωση της θερμοχωρητικότητας του μέσου, για συγκεκριμένη χρονική στιγμή και συγκεκριμένη ποσότητα αέρα.
Διευκρινίζουμε εδώ ότι ναι μεν οι μηχανικοί ορθώς θεωρούν άπειρη τη θερμοχωρητικότητα του περιβάλλοντος, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δε θέλουμε να ψυχθεί κάποτε ο χώρος του κινητήρα αλλά άμεσα. Επιπλέον ο αέρας χρήζει περισσότερης ψύξης για να συμπιεστεί ή να δροσίσει. Ως αποτέλεσμα της αύξησης θερμοκρασίας του αέρα έχουμε αρχικά αύξηση της θερμοκρασίας στο χώρο του κινητήρα.
Μετά από ένα σημείο αυτό οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης, πτώση της απόδοσης και τελικά σε λειτουργία ασφαλείας εφόσον τα μεγέθη ξεπεράσουν κάποιες κρίσιμες τιμές. Επηρεάζονται περισσότερο οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου. Να τονίσουμε εδώ πως όλοι οι ντίζελ κινητήρες είναι υπερτροφοδοτούμενοι.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να μην ανεβάζετε στροφές στον κινητήρα, να μην τον πιέζετε για ώρα, να οδηγείτε ήπια και να μην ρυθμίζετε το κλιματιστικό κάτω από τους 22 βαθμούς Κελσίου.
Μ’ αυτό τον τρόπο πιθανόν θα αμβλύνετε τα προβλήματα και πιθανόν θα ξεπεράσετε τον καύσωνα χωρίς απώλειες. Περιττό ίσως αλλά θα το αναφέρουμε ξανά ότι είναι απαραίτητο το αυτοκίνητό μας να είναι καλοσυντηρημένο για να ανταπεξέρχεται χωρίς προβλήματα σε τέτοιες συνθήκες.

newsauto.gr

Συγγενής θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι έδειρε αξιωματικό της Πυροσβεστικής

Ένας 51χρονος που έχασε τους γονείς του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι μετέβη χθες στην Υπηρεσία και απαίτησε να αλλάξει την αρχική του κατάθεση- Οι αξιωματικοί ότι αυτό δεν ήταν δυνατό να συμβεί προανακριτικά και ήρθε σε συμπλοκή μαζί τους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Η κακή ψυχολογική κατάσταση και ο πόνος από τις συνέπειες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι συνεχίζουν να έχουν θλιβερά αποτελέσματα.

Το πρωί της Παρασκευής ένας 51χρονος που έχασε τους γονείς του στην φονική πυρκαγιά, μετέβηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επί της οδού Λάρνακος, στο Περιστέρι.

Εκεί απαίτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αλλάξει την αρχική του κατάθεση, που είχε δώσει και ο διοικητής της Υπηρεσίας, μαζί με έναν ακόμη αξιωματικό της Πυροσβεστικής του εξήγησαν πως αυτό δεν ήταν δυνατό να συμβεί στη φάση της προανάκρισης.

Τότε εκείνος, εξοργίστηκε και ήρθε στα χέρια με τους δύο αξιωματικούς, με αποτέλεσμα να γρονθοκοπήσει τον ίδιο τον διοικητή της Υπηρεσίας και να τον τραυματίσει στον θώρακα.

Οι πυροσβέστες κάλεσαν την Αστυνομία, άντρες της οποίας ακινητοποίησαν τον 51χρονο και τον συνέλαβαν με την διαδικασία του Αυτοφώρου.

Ο επικεφαλής αξιωματικός της Υπηρεσίας διεκομίσθη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και σήμερα το μεσημέρι πήρε εξιτήριο. Για το θλιβερό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Με έδερνε η γυναίκα μου όπου με έβλεπε, καταγγέλλει πονεμένος σύζυγος στη Κρήτη

Με φόντο την ενδοοικογενειακή βία αλλά και τη διατροφή δύο πρώην σύζυγοι έφθασαν στα δικαστήρια έπειτα από αλληλομηνύσεις.

Αυτό που κάνει εντύπωση βέβαια είναι η καταγγελία του άνδρα για ξυλοδαρμό από την πρώην σύζυγό του.

Ο 36χρονος Ρουμάνος κατήγγειλε την 29χρονη, πρώην σύζυγό του για άσκηση σωματικής βίας σε βάρος του, τόσο κατά τη διάρκεια του γάμου τους, όσο και μετά το διαζύγιο. Όπως κατήγγειλε "με έδερνε όπου με έβλεπε". Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε όταν σωματική βία άσκησε εναντίον του και ο αδερφός της πρώην συζύγου του, γιατί δεν μπορούσαν να "χωνέψουν" ότι ο ίδιος έφτιαξε ξανά τη ζωή του με μία άλλη γυναίκα.

Η πρώην σύζυγος, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι ο Ρουμάνος δεν καταβάλλει τη διατροφή για το ανήλικο παιδί τους και ότι ήταν αυτός που άσκησε βία. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

  ekriti.gr

Τραγωδία: 45χρονος πέθανε ενώ χόρευε σε πανηγύρι στον Βόλο

Έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος, παγώνοντας όλους τους παρευρισκόμενους
 

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το γλέντι που οργάνωσε χθες το βράδυ ο Πολιτιστικός σύλλογος Ριζομύλου «Διάπλαση». Μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου την ώρα που χόρευε στο πανηγύρι που είχε στηθεί, έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος, παγώνοντας όλους τους παρευρισκόμενους.

Πρόκειται για τον 45χρονο Σταύρο Βλάικο, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αστέρας Ριζομύλου». Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στον χώρο της γιορτής, ήταν όμως ήδη αργά για τον άτυχο άνδρα, ο οποίος είχε καταλήξει λίγα λεπτά νωρίτερα. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θαντάτου του.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του «Αστέρα Ριζομύλου»

«Το Δ.Σ. του Αστέρα Ριζομύλου νιώθει βαθύτατη θλίψη για το χαμό του πρώην Προέδρου της ομάδος μας Σταύρου Βλάϊκου.
Έφυγε ενας νέος άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και ζωντάνια για τη ζωή,ο Σταύρος ήτανε Πρόεδρος στον Αστέρα τη διετία 2012-2014 κατακτώντας και ενα Πρωτάθλημα.
Αιωνία η μνήμη σου φίλε Σταύρο,θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

thenewspaper.gr

ΦΩΤΟ - Γιαγιά στα Τρίκαλα έσβησε 100 κεράκια σε πάρτι-έκπληξη

Έναν αιώνα ζωής έκλεισε το Σάββατο 18 Αυγούστου η Ευαγγελία Σακελλαρίου(Μαυροπέτρινα)! 
Η υγιέστατη γιαγιά με τα πέντε εγγόνια και τα τρία δισέγγονα -που, όπως είναι φυσικό, συνεχίζουν να της δίνουν δύναμη- γιόρτασε τα γενέθλιά της στην οικία της στην Οιχαλία, σε ένα πάρτι-έκπληξη που της ετοίμασαν τα παιδιά της και στο οποίο μαζεύτηκε σύσσωμη η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς..!Το σπίτι γέμισε με χαμόγελα αλλά και με πολλές ευχές για την κυρία Σακελλαρίου, η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της «πνιγμένη» στις αγκαλιές των αγαπημένων της προσώπων.
«Έχω δύο παιδιά, πέντε εγγόνια και τρία δισέγγονα.
Εύχομαι σε όλους να καταφέρουν να φτάσουν στα χρόνια μου» δήλωσε η αιωνόβια γιαγιά μιλώντας στο OichaliaLIVE
Η ίδια αναφέρει ότι το βασικό συστατικό που συνετέλεσε στο να «πατήσει» τα 100 είναι ότι έζησε μια ήρεμη ζωή, χωρίς πολλές «φουρτούνες»
Γεννημένη έναν αιώνα πριν, η κ.Ευαγγελία δεν σταματά να χαμογελά και σκορπά ελπίδα και χαρά στους οικείους της
«Τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου θέλω να είναι αγαπημένα, να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να είναι πάντα ευτυχισμένα. Όπως έζησα εγώ καλά, να ζήσουν κι αυτά».



oichalialive.gr

Κολπίτιδα, τι είναι και πώς να την προλαμβάνετε

Το καλοκαίρι μπορεί να περιλαμβάνει κολύμπι, ηλιοθεραπεία, χαλάρωση και υπέροχες βραδιές, αλλά μπορεί να κρύβει κι ένα σωρό ταλαιπωρίες για τις γυναίκες, που ίσως τους χαλάσουν τη διάθεση και τη γαλήνη των διακοπών.
 
Μια από αυτές τις… απρόσκλητες ταλαιπωρίες είναι και οι συχνές κολπίτιδες με τα «θορυβώδη» ή τα «σιωπηλά» συμπτώματα. Η ανάγκη αντιμετώπισής τους είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική, γιατί παρόλο που θεωρούνται «εύκολες» στη θεραπευτική αντιμετώπιση, εντούτοις αν δεν προσεχθούν μπορεί να εξελιχθούν σε σαλπιγγίτιδα ή να δημιουργήσουν συνθήκες υπογονιμότητας.
Τι είναι η κολπίτιδα
Είναι η φλεγμονή του κόλπου, μια κατάσταση αρκετά συχνή που θεραπεύεται εύκολα στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά καλό είναι η γυναίκα να εφαρμόζει μια σωστή υγιεινή του κόλπου αν θέλει να αποφύγει τα δυσάρεστα επακόλουθα αυτής της συχνής ενόχλησης.
Χρειάζεται προσοχή γιατί κάποια από τα συμπτώματα που συναντώνται στην κολπίτιδα μπορεί και να οφείλονται σε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, πράγμα που αποτελεί σαφώς σοβαρότερο γεγονός και απαιτεί ειδικότερη ιατρική φροντίδα. Να σημειωθεί ότι τόσο η κολπίτιδα όσο και κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ενδεχομένως να είναι χωρίς συμπτώματα και επομένως να μην ανησυχήσουν τόσο έκδηλα τη γυναίκα.

Πού οφείλεται
Η κολπίτιδα οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο ή μικρόβια που υπάρχουν φυσιολογικά στον κόλπο της γυναίκας χωρίς να προκαλούν προβλήματα. Ενδεχόμενα όμως να διαταραχθεί η ισορροπία που υπάρχει μεταξύ τους και κάποιο από αυτά να υπέρ αναπτυχθεί σε βάρος των υπολοίπων και να οδηγήσει σε κολπίτιδα. Βασικός ρυθμιστής της κατάστασης είναι το pH, καθώς και η προσφορά γλυκογόνου και γλυκόζης που χρησιμοποιούνται ως θρεπτικά υλικά των μικροβίων.
Το όξινο pH του κόλπου, για παράδειγμα, οφείλεται στο γαλακτικό οξύ, η παρουσία του οποίου εξαρτάται κυρίως από τη δράση των γαλακτοβακίλλων. Αν διαταραχθεί το pH, τότε το κολπικό περιβάλλον γίνεται ευνοϊκό για την ανάπτυξη κάποιων μικροβίων και δυσμενές για άλλα.
Μεταδίδεται η κολπίτιδα;
Μια κολπική φλεγμονή μικροβιακής αιτιολογίας μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικά, αλλά και με άλλους τρόπους. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα διαφόρων καταστάσεων. Έτσι, για παράδειγμα, η μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη κολπικής μυκητίασης, επειδή τα αντιβιοτικά διαταράσσουν τη φυσιολογική ισορροπία των μικροβίων στον κόλπο. Η μυκητίαση μπορεί να μεταδοθεί στον ερωτικό σύντροφο, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικός αλλά μπορεί να «μολύνει» και πάλι τη σύντροφό του, η οποία στο μεταξύ έχει θεραπευτεί. Για τους λόγους αυτούς, ο γιατρός, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να συστήσει προληπτικά μέτρα (π.χ. χρήση προφυλακτικού) και θεραπεία και στους δύο συντρόφους.
Πώς γίνεται η διάγνωση
Από τη λήψη του ιστορικού που αφορά τα χαρακτηριστικά των κολπικών εκκρίσεων, από τα λοιπά συμπτώματα και την κλινική εξέταση, είναι εύκολη η διάγνωση. Απλές μέθοδοι στο γυναικολογικό ιατρείο ή εργαστηριακές εξετάσεις (π.χ. καλλιέργεια κολπικών υγρών) μπορεί να χρειαστούν, ώστε με βεβαιότητα να καθοριστεί ο υπεύθυνος μικροοργανισμός και, βεβαίως, η ενδεδειγμένη θεραπεία.
Κατηγορίες κολπίτιδας
Υπάρχουν διάφορα είδη κολπίτιδας, ανάλογα με τον υπεύθυνο μικροοργανισμό που την προκάλεσε, όπως η τριχομοναδική κολπίτιδα, η μυκητιασική κολπίτιδα και η βακτηριδιακή κολπίτιδα, η οποία θεωρείται σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και συχνά συνυπάρχει με τις άλλες δύο μορφές της.
Φαρμακευτική θεραπεία
Η τριχομοναδική κολπίτιδα θεραπεύεται με φάρμακα δραστικά έναντι των τριχομονάδων και κυρίως, με βάση τη μετρονιδαζόλη. Η θεραπεία απευθύνεται συνήθως και στους δύο σεξουαλικούς συντρόφους, εφόσον βεβαίως αυτό είναι εφικτό. Οι μυκητιασικές κολπίτιδες θεραπεύονται με φάρμακα χορηγούμενα τοπικά (κολπικές κρέμες και κολπικά υπόθετα) ή από το στόμα. Η από του στόματος θεραπεία θεωρείται, γενικά, προτιμότερη μια και το φάρμακο φτάνει, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, σε ιστούς που δεν φτάνουν τα τοπικώς χορηγούμενα. Για τη βακτηριδιακή κολπίτιδα υπάρχει επίσης τοπική θεραπεία, αλλά συνήθως χρησιμοποιούνται από του στόματος αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα.
Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία
1. Ο καθημερινός καθαρισμός της περιοχής με ένα ειδικό προϊόν και άφθονο νερό είναι βασικής σημασίας για την υγιεινή του κόλπου.
2. Φυσιολογικά το εσωτερικό του κόλπου αυτοκαθαρίζεται. Δεν χρειάζονται ισχυρά αντισηπτικά και κολπικές εσωτερικές πλύσεις, χωρίς ιατρικό λόγο. Αυτό μπορεί να διαταράξει τη μικροβιακή ισορροπία του κόλπου και να προκαλέσει κολπίτιδα.
3. Τα βακτήρια και οι μύκητες αναπτύσσονται ταχύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Να προτιμώνται βαμβακερά και όχι συνθετικά εσώρουχα. Καλό είναι να αποφεύγεται η συχνή χρήση στενών παντελονιών.
4. Να περιοριστεί η χρήση του ταμπόν που σημειωτέον δεν πρέπει να υποκαθιστά τη σερβιέτα και να μη χρησιμοποιείται περισσότερο από οκτώ ώρες.. Η χρήση του ας είναι επιλεκτική, π.χ. στο κολύμπι.
5. Ποτέ χρήση ξαπλώστρας στην παραλία χωρίς πετσέτα. Το ίδιο και για την ηλιοθεραπεία στην άμμο.
6. Το βρεγμένο μαγιό μπορεί να κρύβει… μικρόβια. Μετά το κολύμπι πρέπει να αντικαθίσταται με στεγνό.
Η πρόληψη συνεπώς αποτελεί την καλύτερη ασπίδα προστασίας για να απολαύσει κάθε γυναίκα το καλοκαίρι και τις χαρές του ήλιου και της θάλασσας.

Με πόσα ένσημα μπορούν μισθωτοί και μη, να έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη

Ακόμα και αν έχουν οφειλές για την περίοδο από το 2016 και πριν οι μη μισθωτοί μπορούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα για φέτος και να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Απαραίτητη προϋπόθεση, να καταβάλλουν στον ΕΦΚΑ έστω την ελάχιστη εισφορά από 1/1/2017.
Με τις αλλαγές που νομοθετήθηκαν, από το 2019 δυσκολεύουν οι προϋποθέσεις για την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας. Δηλαδή οι μισθωτοί που έως και φέτος έπρεπε να συγκεντρώσουν 50 ένσημα για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από του χρόνου θα πρέπει να συγκεντρώνουν κατ’ ελάχιστον 75 ένσημα.
Οι αλλαγές προβλέπουν μια πάγια διαδικασία που θα ισχύει από τον Μάρτιο του 2019 και μια ειδική μεταβατική που ισχύει φέτος:
1 Η ικανότητα είναι ετήσια και θα χορηγείται από τον Μάρ τιο μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Θα κρίνεται με βάση την ασφάλιση του προηγούμενου ημερολογιακού έτους ή του τελευταίου 12μήνου πριν την επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου.
2 Οι μισθωτοί θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ελάχιστη ετήσια ασφάλιση 75 ένσημα (από 50 που απαιτούνται τώρα), αρχής γενομένης από 1ης Μαρτίου 2019. Δηλαδή θα απαιτείται κατ’ ελάχιστον 3μηνη ασφάλιση το προηγούμενο έτος για να έχουν έναν χρόνο υγειονομική περίθαλψη. Ειδικά για φέτος και μέχρι τον Μάρτιο του 2019, η ικανότητα θα χορηγείται με ελάχιστη ασφάλιση τα 50 ένσημα εντός του 2017. Προ κρίσης η ικανότητα στο ΙΚΑ χορηγούνταν με 120 ένσημα τον χρόνο κατ’ ελάχιστον. Το 2011 ο απαραίτητος χρόνος έπεσε στις 100 ημέρες ασφάλισης και το 2012 στις 50 ημέρες.
3 Οι μη μισθωτοί -ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες- θα έχουν ικανότητα με ελάχιστη ασφάλιση 3 μήνες το προηγούμενο έτος. Ακόμη κι αν έχουν χρέη από το 2016 και πριν, θα παίρνουν ικανότητα αρκεί να έχουν πληρώσει τις εισφορές του ΕΦΚΑ. Ειδικά για φέτος και μέχρι τον Μάρτιο του 2019, η ικανότητα θα χορηγείται με ελάχιστη ασφάλιση 2 μηνών εντός του 2017 αντί για 6 μήνες που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς . Δηλαδή χορηγείται ικανότητα ακόμη κι αν οι μη μισθωτοί χρωστούν για τα χρόνια πριν το 2016 αρκεί να έχουν εξοφλήσει τα ελάχιστα στον ΕΦΚΑ για το 2017 (168 ευρώ μηνιαίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και 87 ευρώ για τους αγρότες).
4 Χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα από 1/3/2018 έως 28/2/2019 χωρίς προϋποθέσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι ασφαλισμένοι των πρώην ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ που έχουν οφειλές για τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του οικογενειακού τους εισοδήματος για τα έτη αυτά δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
5 Στα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας προστίθενται: α) τα ανάδοχα άγαμα τέκνα, β) τα άγαμα τέκνα που σπουδάζουν σε ΙΕΚ, γ) τα τέκνα με αναπηρία άνω του 67% που εργάζονται ή απασχολούνται είτε για βιοποριστικούς λόγους είτε για λόγους εργασιοθεραπείας, δ) οι ορφανοί πατρός και μητρός εγγονοί και αδελφοί μέχρι του 24ου έτους της ηλικίας τους και εφόσον συνεχίζουν τις σπουδές τους μέχρι του 26ου έτους της ηλικίας τους (αντί του 18ου που ίσχυε), ε) τα εκτός γάμου εγγόνια εφόσον ο γονέας δεν ασφαλίζεται από ίδιο δικαίωμα.

Χοληστερίνη στα παιδιά: Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης


Όλο και περισσότερα παιδιά παρουσιάζουν πλέον υψηλές τιμές χοληστερίνης, κάτι που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε ότι αφορά μεγάλες ηλικίες. 

Διατροφικές συνήθειες και έλλειψη άσκησης επηρεάζουν τα επίπεδα χοληστερίνης, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων στην ενήλικη ζωή.
Πότε ένα παιδί εμφανίζει υψηλές τιμές χοληστερίνης, ποιες βλάβες προκαλεί και σε ποια ηλικία εμφανίζονται, πότε πρέπει να γίνεται η πρώτη μέτρηση της χοληστερίνης, μπορούν να μεταβληθούν οι τιμές και από τι εξαρτάται, πότε πρέπει να χορηγείται φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά με υψηλή χοληστερίνη;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ηλίας Τσούγκος.
«Η χοληστερίνη υπάρχει σε κάθε κύτταρο του οργανισμού και είναι απαραίτητη για φυσιολογικές διαδικασίες μέσα στον οργανισμό, όπως η πέψη του φαγητού, η παραγωγή ορμονών και βιταμίνης D. Χρειάζονται μόλις 30-50 mg% κακής χοληστερίνης (LDL) για να λειτουργήσουν σωστά όλα τα συστήματα και τα κύτταρα του οργανισμού. Όμως εξακολουθεί να παραμένει το ερώτημα πόσο πρέπει να είναι η ανώτερη φυσιολογική τιμή χοληστερίνης στα παιδιά που να μη τους δημιουργεί βλάβες στις αρτηρίες τους».
Σε ποια ηλικία μπορούν να εμφανιστούν βλάβες στις αρτηρίες;

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσούγκος «στο μέσο άνθρωπο οι ορατές βλάβες στις αρτηρίες αρχίζουν να εμφανίζονται από την εφηβική ηλικία υπό μορφή γραμμώσεων που εξελίσσονται σε αθηρωματικές πλάκες. Οι πλάκες αυτές μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες για έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο, ακόμα και σε ηλικίες κάτω των 40 ετών».
Ποιο είναι το όριο της παθολογικής χοληστερίνης στα παιδιά;
«Είναι σήμερα ευρέως αποδεκτό ότι ως παθολογικές ορίζονται οι τιμές στα παιδιά που ξεπερνούν το όριο των 200mg% για την ολική χοληστερίνη».
Σε τι ηλικία πρέπει να γίνεται η πρώτη μέτρηση της χοληστερίνης;
«Η πρώτη μέτρηση της χοληστερίνης πρέπει να γίνεται σε ηλικία 2 ετών τότε που γίνονται και τα εμβόλια. Με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτεται η οικογενής υπερχοληστεριναιμία, που χαρακτηρίζεται από πολύ αυξημένες τιμές χοληστερίνης πάνω από 500mg%».
Τι είναι η οικογενής υπερχοληστεριναιμία;
«Πρόκειται για μία νόσο κληρονομούμενη με υψηλή συχνότητα, καθώς 1 στα 500 άτομα μπορεί να την εκδηλώσει. Στην πραγματικότητα στην ομόζυγη μορφή της, ο οργανισμός στερείται των υποδοχέων LDL που βρίσκονται στο ήπαρ (συκώτι) και που δεσμεύουν και καταστρέφουν την κακή χοληστερίνη που κυκλοφορεί στο αίμα. Έτσι μικρός αριθμός LDL υποδοχέων σημαίνει αυξημένες τιμές LDL κακής χοληστερίνης».

Μπορεί να μεταβληθεί η τιμή της χοληστερίνης σε παιδιά με παθολογικές τιμές;
Ο κ. Τσούγκος απαντά ότι «μπορεί να μεταβληθεί και εξαρτάται από τον τρόπο ζωής των παιδιών. Η χοληστερίνη θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στα παιδιά εκείνα που δεν καπνίζουν, δεν είναι υπέρβαρα και γενικότερα προσέχουν την διατροφή τους και αθλούνται. Εξαιρείται του κανόνα η ομόζυγος οικογενής υπερχοληστερολαιμία που χρήζει φαρμακευτικής θεραπείας εξ αρχής».
Είναι απαραίτητη η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής στα παιδιά με υψηλή χοληστερίνη;
«Για το εάν και πότε τα παιδιά θα πρέπει να παίρνουν φάρμακα κατά της υψηλής χοληστερίνης οι συντηρητικές θέσεις φαίνεται να είναι οι επικρατέστερες διεθνώς. Όταν δηλαδή υπάρχει κακό οικογενειακό ιστορικό όπως π.χ. έμφραγμα στους γονείς ή τους συγγενείς πρώτου ή δευτέρου βαθμού σε ηλικίες κάτω των 50 ετών ή πολύ περισσότερο εγκεφαλικά επεισόδια τότε η υψηλή χοληστερίνη στα παιδιά ίσως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί φαρμακευτικά».
Με ποιους φυσικούς τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί η υψηλή χοληστερίνη στην παιδική ηλικία;
«Γενικά ο κάθε γιατρός αποφασίζει την φαρμακευτική θεραπεία όταν εξαντλήσει όλα τα μη φαρμακευτικά μέσα. Οι νέοι με υψηλή χοληστερίνη θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα την καθημερινή τους διατροφή, δεν πρέπει να καπνίζουν και να είναι υπέρβαροι. Πρέπει να απέχουν από λιπαρές τροφές και ιδιαίτερα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως Trans λιπαρά. Η σωστή διατροφή θα πρέπει κυρίως να εστιάζεται σε φρούτα, χυμούς, λαχανικά και γενικότερα φυτικά προϊόντα. Το ελαιόλαδο, μαζί με τα όσπρια και τα ψάρια αποτελούν το οπλοστάσιο της μεσογειακής διατροφής που από όλους αναγνωρίζεται ως κορυφαία υγιεινή διατροφή».
Τι είναι τα trans λιπαρά;
«Τα trans λίπη είναι μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια, βρίσκονται σε διάφορες μαργαρίνες, στο fast food, σε ορισμένα μπισκότα και σε οτιδήποτε τηγανητό με υδρογονωμένα φυτικά λάδια. Τα trans λιπαρά αυξάνουν την κακή χοληστερίνη στο αίμα (LDL) και προκαλούν αύξηση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Ακόμα και μικρή ελάττωση των τροφών με trans λίπη επιφέρει εντυπωσιακή ελάττωση των καρδιακών παθήσεων».

Ποιοι ξένοι τουρίστες είναι πιο ....ανοιχτοχέρηδες;

Η έξοδος της Ελλάδας από την εποχή των προγραμμάτων διάσωσης βρίσκει τον τουρισμό με ένα πελατολόγιο που συγκροτείται από ξένους επισκέπτες οι οποίοι ξοδεύουν περί τα 650 ευρώ για να ταξιδέψουν στη χώρα μας.
Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων ταξιδιωτικού ισοζυγίου που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας και αφορούν στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Ας σημειωθεί πως η ΤτΕ ΕΛΛ +0,34% εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνει στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο που δημοσιεύει, στοιχεία από πέντε κύριες αγορές (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ρωσία) παρά το γεγονός ότι από τις ανακατατάξεις που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια, άλλες αγορές υποχωρούν σημαντικά (Ρωσία) ενώ άλλες ενισχύονται με γοργούς ρυθμούς (Ιταλία, Πολωνία).
Προφανώς αυτό γίνεται για πρακτικούς λόγους και αφορά στα προσωρινά στοιχεία που δημοσιεύει η TτΕ ανά μήνα καθώς στα οριστικά στοιχεία υπάρχει αναλυτική καταγραφή των μεγεθών και από τις άλλες αγορές.
Οι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο έφθασαν, σύμφωνα με την ΤτΕ ΕΛΛ +0,34%, τα 9,45 εκατ. ταξιδιώτες καταγράφοντας σημαντική άνοδο 19,1%. Τον πρώτο μήνα του θεωρούμενου ως «χρυσοφόρου» τετράμηνου (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) του ελληνικού τουρισμού, μάλιστα, οι ξένοι επισκέπτες έφθασαν τα 4,1 εκατ. ταξιδιώτες σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση 22,3% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017 (3,3 εκατ. ταξιδιώτες).
Η αυξημένη τουριστική κίνηση αποτυπώθηκε και στις συνολικές τουριστικές εισπράξεις φέτος οι οποίες διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 4,85 δισ. ευρώ στο εξάμηνο (+18,9%). Οι δε, εισπράξεις Ιονίου έφθασαν τα 2,3 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 16% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, από την επεξεργασία των στοιχείων αφίξεων ξένων επισκεπτών και εισπράξεων από αυτούς προκύπτει μια εντυπωσιακή «ευθυγράμμιση» των χρημάτων που δαπανούν για να έρθουν στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από τις κύριες αγορές-δεξαμενές του ελληνικού τουρισμού.
Πιο συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εξάμηνο, οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία εμφανίζονται να ξοδεύουν κατά μέσο όρο σε κάθε ταξίδι τους στην Ελλάδα 667,3 ευρώ, οι Βρετανοί 668,3 ευρώ, οι Γάλλοι 602 ευρώ, οι Ρώσοι 650,2 ευρώ και οι Αμερικανοί 829,1 ευρώ.
Τον Ιούνιο, μάλιστα, μήνα που αποτελεί το… φουαγιέ της χρυσοφόρας περιόδου αιχμής της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού και οι τιμές στα καταλύματα αρχίζουν να ανεβαίνουν, οι ξένοι επισκέπτες δαπάνησαν περίπου 50 ευρώ περισσότερα ανά ταξίδι. Οι Γερμανοί ξόδεψαν κατά μέσο όρο 715,9 ευρώ, οι Βρετανοί 717 ευρώ, οι Γάλλοι 655,5 ευρώ ενώ οι Αμερικανοί 873,6 ευρώ. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι Ρώσοι οι οποίοι δαπάνησαν ακόμα λιγότερα (640 ευρώ τον Ιούνιο έναντι 650,2 ευρώ στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου).
Κι όταν αυτό είναι το όφελος από κάθε ξένο επισκέπτη που προέρχεται από τις θεωρούμενες ως πιο προσοδοφόρες αγορές του ελληνικού τουρισμού, μπορεί να υποθέσει κανείς τι συμβαίνει όταν συνυπολογιστούν και οι ταξιδιώτες από τις άλλες αγορές.
Η συνολική εικόνα
Από τα ίδια στοιχεία της ΤτΕ ΕΛΛ +0,34%, ωστόσο και αν υπολογιστεί το σύνολο των τουριστών που ήρθαν στη χώρα, προκύπτει πως τα χρήματα που ξόδεψαν κατά μέσο όρο οι ξένοι που ταξίδεψαν στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο ήταν λιγότερα από 500 ευρώ. Για την ακρίβεια σημείωσαν οριακή αύξηση 0,6% και διαμορφώθηκαν στα 498 ευρώ. Στα ίδια επίπεδα, δηλαδή, με τα αντίστοιχα του 2017 (496 ευρώ) και του 2016 (492,9 ευρώ).

Το… καμπανάκι, ωστόσο, ήχησε για τα χρήματα που ξόδεψαν κατά μέσο όρο όλοι οι ξένοι επισκέπτες τον Ιούνιο, δηλαδή και αυτοί που δεν περιλαμβάνονται στις πέντε αγορές. Έτσι, παρά την αύξηση 16% των συνολικών ταξιδιωτικών εισπράξεων Ιουνίου φέτος σε σύγκριση με το 2017, η μέση δαπάνη ανά ταξίδι κατέγραψε μείωση 4,7%. Πιο συγκεκριμένα η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των ξένων επισκεπτών τον Ιούνιο φέτος ήταν 553,4 ευρώ, έναντι 581 ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2017 και 579,8 ευρώ τον Ιούνιο του 2016.

 euro2day.gr

Έρευνα: Ο κακός ύπνος εξασθενεί τον οργανισμό και προσθέτει βάρος αλλάζοντας το DNA

Ο κακός ύπνος ή η έλλειψη ύπνου τα βράδια συνδέονται την αδυναμία, τον διαβήτη και το πρόσθετο βάρος, σύμφωνα με έρευνα
του πανεπιστημίου της Uppsala στη Σουηδία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο λίγος ύπνος ή η εναλλαγή στο πρόγραμμα ύπνου αλλάζει τον τρόπο που λειτουργεί το DNA και κάνει το σώμα πιο ευάλωτο στο να σωρεύσει λίπος.

Ακόμη και μια βραδιά ύπνου οδηγεί στην απώλεια μυικού ιστού και στην αύξηση βάρους,υποστηρίζουν.

Στο παρελθόν, ερευνητές έχουν συνδέσει την απώλεια ωρών ύπνου με την αύξηση του σωματικού βάρους, ωστόσο ήταν δύσκολο να το εξηγήσουν. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι συνδέονται με το βιολογικό ρολόι του σώματος. Ένας κουρασμένος άνθρωπος μεταβολίζει πιο δύσκολα τη ζάχαρη, με αποτέλεσμα την αύξηση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.

Η ανακάλυψη θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς με τον τρόπο αυτό μπορούν να προληφθούν σοβαρές ασθένειες και πρόωροι θάνατοι.

Η έρευνα έγινε σε 15 άτομα, που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας νύχτας με καλό ύπνο και έμειναν κι άλλη μία νύχτα άυπνοι.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα από το λίπος και το μυικό ιστό και έλαβαν αίμα από τους μετέχοντες και εντόπισαν αλλαγές στο DNA.

Μετά από μια νύχτα αυπνίας, το σώμα ξεκινά να σωρεύει περισσότερο βάρος και να χάνει μυικό ιστό.

«Οι αλλαγές που παρατηρήσαμε αποτελούν άλλο ένα κομμάτι του παζλ για το πώς οι χρόνια διαταραχή ύπνου αυξάνει τους κινδύνους ανάπτυξης ασθενειών», είπε ο συντάκτης της μελέτης, Τζόναθαν Κεντερναές.

Τα συμπεράσματα της έρευναςε δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Science Advances.

Για βουτιές στη Φοινικούντα η Έλενα

Μία "γωνιά" της Μεσσηνίας γνώρισε η Έλενα Παπαρίζου,  με αιτία και αφορμή τη συναυλία που έδωσε με τον Αντ.Ρέμμο στην Καλαμάτα. 

Επ ` ευκαιρία της συναυλίας επέλεξε να παραμείνει και να επισκεφτεί φίλους και γνωστούς. 
 
 
 
Όπως πληροφορήθηκε το newsmessinia.blogspot.com βρέθηκε προς Φοινικούντα μεριά. 
 
Με τους φίλους και γνωστούς της, εκτός από τη φιλοξενεία, απόλαυσε και μιά βουτιά στα καθαρά νερά του Μεσσηνιακού κόλπου. 
 
Όταν έγινε αντιληπτή από μικρούς (αλλά και μεγάλους) φίλους της δεν αρνήθηκε να βγει φωτογραφία μαζι τους. Δεν τους χάλασε το χατήρι.
 
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της δεν το αποκάλυψε.

Αγοράζει το σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου!

Την ώρα που οι κινήσεις των…μεγάλων παικτών του ραδιοφώνου είναι από μετρημένες έως ανύπαρκτες, ένα
πρόσωπο φαίνεται να βγαίνει μπροστά και να ακολουθεί μια άκρως επιθετική πολιτική.

Ο λόγος για την Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, την ιδιοκτήτρια της Frontstage, η οποία επενδύει ένα τεράστιο για την εποχή ποσό, καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του e-tetradio.gr, έκανε δυο κινήσεις-ματ στη ραδιοφωνική σκακιέρα, ενδεικτικές των προθέσεών της.

Πρώτα εξαγόρασε τον σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου (Μελωδία 99,2) και στη συνέχεια ως μοναδική μέτοχος κατέβαλλε το ποσό των 4.600.000 ευρώ, σε γενική συνέλευση που έγινε τον Ιούνιο.

Ποσό που θυμίζει επένδυση προ κρίσης στα media, τότε που μια ραδιοφωνική συχνότητα χαμηλής ακροαματικότητας εξαγοράζονταν για 3 ή και 4 εκατομμύρια ευρώ από τους μεγάλους ομίλους ΜΜΕ.

Μετά την εξαγορά του μουσικού σταθμού του κ. Αλαφούζου η Frontstage της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου έχει δημιουργήσει πλέον όμιλο καθώς στην κατοχή της βρίσκονται οι σταθμοί "Εν Λευκώ 87.7", "Hit 88.9", "Red 96.3", και «Μελωδία Α.Ε.». Συνολικά τα ραδιόφωνα της αγγίζουν σε ακροαματικότητα το 25%.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ! Τραγωδία στα Τρίκαλα: 28χρονος έπεσε στο κενό, από μπαλκόνι 4ου ορόφου

Τραγωδία τα ξημερώματα στα Τρίκαλα, με έναν 28χρονο να βρίσκει τραγικό θάνατο, καθώς βρέθηκε στο κενό από τον 4ο οροφο.
Σύμφωνα με το triakalola.gr ο 28χρονος, κάτω από άγνωστες αιτίες, βρέθηκε στο κενό από τον 4ο όροφο, στις 2 τα ξημερώματα.
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης με διασωλήνωση, αλλά ο νεαρός ήταν ήδη νεκρός.
Η Αστυνομία εξετάζει τις συνθήκες της πτώσης και όλα τα ενδεχόμενα.

Το μυστικό για να διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα

Το ιδανικό όταν αγοράζεις φέτα, είναι να παίρνεις μικρή ποσότητα, που καταναλώνεται σε 2-3 μέρες, όπως συμβουλεύει και ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης. Ωστόσο, αυτοί που την αγαπούν πολύ, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες για να μην λείπει από το ψυγείο τους. 

Πώς συντηρείται όμως;

Το μυστικό για να συντηρήσεις τη φέτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο! Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων.

Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά. Επίσης, αν θέλεις να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη φέτα σου, μπορείς μέσα στο βάζο με το ελαιόλαδο που θα την βάλεις, να προσθέσεις και μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σου.

ΦΩΤΟ - Έκαναν τατουάζ το «Κίνημα Αλλαγής»

Ολιγοήμερες διακοπές έκαναν από κοινού ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας, η νέα γενιά της προοδευτικής παράταξης, και αποφάσισαν να κάνουν τατουάζ το όνομα του κόμματος!

Ειδικότερα, οι Χριστοδουλάκης και Καρανικόλας έκαναν διακοπές στο ίδιο μέρος και κατά την παραμονή τους εκεί, τα δύο νέα στελέχη της Κεντροαριστεράς, έκαναν στο χέρι τους και από ένα τατουάζ.

protothema

Πρωθυπουργός Καλοχαιρέτας

Παλιά, πολύ παλιά, ξέραμε για τον «βουλευτή Καλοχαιρέτα»: καλτ φιγούρα της ελληνικής σκηνής μέσα από το βίωμα της καθημερινής λογικής βουλευτών της εποχής, που δεν γλίτωσαν από τη σάτιρα – αλλά καλό για αυτούς, γιατί έτσι κάτι έμεινε κι από δαύτους στην ελληνική ιστορία, όχι βέβαια την πολιτική, αλλά, έστω τη θεατρική… Ξαφνικά, μέσα από το πουθενά, ο κ. Καλοχαιρέτας επέστρεψε και είναι ξανά μαζί μας! 
Πώς έλεγε ο Σπαθάρης «ο Καραγκιόζης φούρναρης»; Κάτι τέτοιο. Αλλωστε, όλοι αυτοί, το ίδιο πρόσωπο είναι: το πρόσωπο της ελληνικής κακοδαιμονίας του κυρίαρχου απατεωνίσκου όλων των επιπέδων, που δεν επιτρέπει με τίποτα να φύγει αυτός ο τόπος από το παλιό βαλκάνιο…
Ο κ. Καλοχαιρέτας επέστρεψε. Όχι ως απλός επαρχιώτης βουλευτής του ΄60, αλλά ως πρωθυπουργός του 21ου αιώνα! [Γεγονός που από μόνο του μας δείχνει αυτό που όλοι βέβαια γνωρίζουμε: πόσες δεκαετίες πίσω έχουμε γυρίσει…] Η θεαματική αυτή επιστροφή του κ. Καλοχαιρέτα στο ύπατο πολιτικό αξίωμα, δεν είναι φυσικά τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα της επιστροφής, του άκρατου λαϊκισμού, της κοροϊδίας και του ψέματος στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής. Καλοχαιρέτας ήταν και πριν βγει στους δρόμους της Σύρου να σφίγγει παλάμες. Καλοχαιρέτας ήταν απ’ όταν «έσκιζε» τα μνημόνια της «Μάνταμ Μέρκελ γκόου χόμ». Τώρα απλώς κάνει και την παράσταση στο δρόμο. Ξεχνάει όμως πίσω από όλα αυτά ότι πριν από έναν μήνα είχε περίπου εκατό νεκρούς στην Αττική. Οι περισσότεροι εκ των οποίων χάθηκαν από την ανικανότητα κυβέρνησης και κράτους που έκλεισαν τη Μαραθώνος και τους οδήγησαν στην κόλαση της φωτιάς χωρίς επιστροφή. Αυτοί δεν υπάρχουν. Πάνε οι άνθρωποι. Δεν υπήρξαν ποτέ. Ένας μήνας ήταν πολύς. Τώρα είναι ώρα για γελάκια… Δεν έμεινε καμιά τύψη. Ξεχνάει επίσης, ότι η περίφημη «έξοδός» του από τα μνημόνια που αντί να τα κάψει έκαψε τον ελληνικό λαό με παραπάνω 100 αχρείαστα δις χρέους, είναι ένα ακόμα γελοίο παραμύθι της Χαλιμάς. Και ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βουλιάζει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο στην κινούμενη άμμο. Τώρα που βρίσκει την καρδιά και τη διάθεση με όλα αυτά να τρέχει και να κάνει τον Καλοχαιρέτα, αλλά και και τον Μαυρογιαλούρο μαζί, δύο σε ένα, γιατί έχει ήδη βάλει μπρος τη μηχανή με τα ταξίματα, αυτό είναι ένα ερώτημα. Τι να απαντήσει κανείς; Εκείνος ξέρει… Αν όμως δεν ξέρει, ας δει καμιά ασπρόμαυρη ταινία: θα καταλάβει πότε και πώς τελειώνουν όλοι αυτοί: Μαυρογιαλούροι και Καλοχαιρέτες…
 
Γ. Μαλούχος
in.gr

Παραπομπή σε δίκη του Β. Μαρινάκη εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Π. Δράκος

Την παραπομπή σε δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη και 27 ακόμα εμπλεκομένων για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα για την υπόθεση "στημένων αγώνων" στο χώρο του ποδοσφαίρου, εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος.
Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος επανεξέτασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου, προτείνει να οδηγηθεί σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.
Με την παρούσα εισαγγελική πρόταση επικυρώνεται το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, με πρόεδρο τον Κώστα Σταμαδιάνο, με το το οποίο είχαν απαλλαγεί οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, για τρία κακουργήματα και παραπέμπονταν μόνον για  αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα και για σύσταση συμμορίας.
Υπενθυμίζεται ότι, την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του βουλεύματος Σταμαδιάνου είχε ζητήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ωστόσο η πρόταση του για το κακούργημα της εκβίασης απορρίφτηκε ομόφωνα από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η αναίρεση ως προς τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης βάζοντας οριστικά στο αρχείο την υπόθεση για τις τρεις αυτές  κατηγορίες.
Τον τελικό λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο Εφετών.-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου