23.11.19

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.
Σημειώνεται ότι τα Μερομήνια καταγράφουν τις «τάσεις του καιρού» για το συγκεκριμένο διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόβλεψη.
Ο παρατηρητής καιρικών φαινομένων-Δημήτρης Τσούλης, παρατήρησε τον καιρό το διάστημα 14-25/8/2018, από τα Νέα Στύρα Ευβοίας και η τάση-πρόβλεψη του καιρού αφορά στις εξής περιοχές: κεντρική-ανατολική Στερεά, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, Αττική, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουλή, ο Δεκέμβρης ξεκινά με σχετικά χειμωνιάτικο καιρό το πρώτο πενθήμερο και με βροχές και χιόνια στα ορεινά.
Βελτίωση του καιρού το δεύτερο πενθήμερο του μήνα και σχετική άνοδο της θερμοκρασίας. Σημαντική επιδείνωση του καιρού λίγο πριν από τα μέσα του μήνα (12/12) με πολύ ισχυρές βροχές, αρχικά στα πεδινά, και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Εν συνεχεία, το διάστημα 15-17/12, τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε χαμηλά υψόμετρα της κέντρο-ανατολικής χώρας.
Ο καιρός στη συνέχεια θα βελτιωθεί αλλά για σύντομο σχετικά διάστημα.
Από τις παραμονές των Χριστουγέννων, προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά.
Περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μετά τα Χριστούγεννα, ενώ καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου τα χιόνια αναμένεται να φθάσουν και σε πολλές πεδινές περιοχές της κέντρο-ανατολικής χώρας.

Ο Ιανουάριος ξεκινά κατά την πρώτη βδομάδα του με πολύ κρύο καιρό και με χιόνια κατά διαστήματα ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κέντρο-ανατολικής χώρας.
Τις δικές του εκτιμήσεις ο κ. Νίκος Βογιατζής από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, που ασχολείται με τα μερομήνια εδώ και 20 χρόνια.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προβλέπεται κακοκαιρία με χιόνια, ενώ ο καιρός βελτιώνεται από 10 μέχρι 23 του μήνα. Από παραμονή Χριστουγέννων και μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2020, προβλέπονται χιόνια, με πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, κυρίως μεταξύ 27 και 31 Δεκεμβρίου.
Και ο νέος χρόνος προβλέπεται να μπει με χιόνια, ωστόσο από τις 4 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου θα είναι βελτιωμένος ο καιρός και θα έχουμε αλκυονίδες ημέρες.

Ναι, είναι «ρουφιάνος» αυτός που τηλεφωνεί στο 1142. Τώρα σβήνει ένα τσιγάρο, αύριο μια ζωή!

 Γράφει ο Νίκος Τζιανίδης
Μην λησμονείτε, στους ρουφιάνους στηρίχτηκαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να κυβερνούν.
Η Στάζι, η KGB, η CIA, η Σεκιουριτάτε, οι Γερμανοτσολιάδες πιο παλιά, τι ήταν; Οικτροί ρουφιάνοι!
Θέλεις να είσαι ο αχυράνθρωπος του κράτους; Τηλεφώνησε τώρα στο 1142!
Παιδάκι ήμουν όταν έπειτα από μια κοπιαστική δουλειά στον κήπο, άκουσα τον παππού μου, λερωμένο από την κορφή μέχρι τα νύχια, να λέει σκουπίζοντας τον ιδρώτα από το βρόμικο μέτωπό του: «Σαν τον ρουφιάνο έγινα»…
«Τι είναι ρουφιάνος παππού;» ρώτησα με νηπιακή αφέλεια για να πάρω μια απάντηση – απόσταγμα ζωής και εμπειρίας, που δεν επιδεχόταν περεταίρω διερεύνηση: «Ρουφιάνος παιδί μου, είναι ό,τι πιο βρόμικο στον κόσμο. 
Είναι αυτός που τον κοιτάζεις και λερώνεις και την ψυχή σου»!
Η Ιστορία έχει καταγράψει αρκετούς ρουφιάνους, (να σημειώσουμε ότι η λέξη έχει ρίζες ιταλικές – ruffian – και σημαίνει αυτό ακριβώς που είπε ο παππούς: βρόμικος) ανάμεσα τους σε θέση ξεχωριστή ο Εφιάλτης, ο Δημάρατος, ο Ανταλκίδας, ο Ιούδας, οι κουκουλοφόροι που «έδιναν» τους αντιστασιακούς στους ναζί, ο γείτονας που… ενημερώνει την αστυνομία του δήμου, όταν δεν λειτουργεί το ρολόι του νερού σου, και τελευταία αυτός που χωρίς περίσκεψη και δίχως ντροπή, θα τηλεφωνήσει στο 1142 και θα «καρφώσει» τον καπνιστή πλάι του στην ταβέρνα, στην καφετέρια!
Ναι, είναι ρουφιάνος!
Είναι ο ίδιος που θα πάρει το «100» γιατί κάνουν φασαρία οι «από πάνω», είναι εκείνος που θα ρίξει φόλα στο σκυλί του γείτονα που όλη νύχτα γαύγιζε, είναι ο συμμαθητής που θα αποκαλύψει ποιος έκανε τη σκανταλιά, είναι ο συνάδελφος που θα ενημερώσει τον διευθυντή για το πόσες μέρες της εβδομάδας φεύγεις νωρίς από το γραφείο, είναι αυτός που θα σε σύρει στα δικαστήρια για μισό μέτρο γης, είναι ο «φίλος» που θα σου ανοίξει τα μάτια για τα νυχτοπερπατήματα της κόρης σου, είναι ο ακραίος παλικαράς στην Κρήτη, που θα σε σκοτώσει γιατί τα πρόβατά σου του έφαγαν τα φυτεμένα, είναι ο χολερικός, ο φθονερός, που στερείται καλλιέργειας και κλίσης στο διάλογο και που το μότο του: «Θα δεις τι θα σου κάνω», διέπει ολόκληρη τη ζωή του!

ΒΙΝΤΕΟ - Κόκκινος συναγερμός ! Πλημμύρες σαρώνουν την νότια Γαλλία

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τα διαμερίσματα Βαρ και Αλπ-Μαριτίμ στη νότια Γαλλία, όπου σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και εκτεταμένες πλημμύρες.
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι γαλλικές αρχές, καθώς έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στα νοτιοανατολικά της χώρας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των εκτεταμένων πλημμυρών.
Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στα παράκτια διαμερίσματα Βαρ και Αλπ-Μαριτίμ.
Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν σωστικά συνεργεία, τα οποία συνδράμουν τις προσπάθειες των κατοίκων να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ τουλάχιστον 1.300 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
Με μεγάλες καθυστερήσεις πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του σιδηρόδρομου.

Η γονιμότητα του άνδρα στο... μικροσκόπιο


Μπορεί να μοιάζει παράξενο, αλλά εδώ και πολλά χρόνια, κάθε φορά που ένα ζευγάρι έμπαινε στη διαδικασία να διερευνήσει το θέμα της γονιμότητας, το βάρος έπεφτε κυρίως στη γυναίκα.
 Η γυναίκα ήταν εκείνη που υποβάλλονταν σε εξονυχιστικές εξετάσεις, ενώ ο άνδρας σε έναν απλό έλεγχο. Γιατί συνέβαινε αυτό; "Μπορεί να είναι και θέμα προκατάληψης, αλλά το πρόβλημα που εντοπίζω εγώ ως επιστήμων, ήταν και παραμένει ακόμη η έλλειψη σωστής ενημέρωσης για την ανάγκη ελέγχου και της ανδρικής γονιμότητας", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Θεοδοσία Ζεγκινιάδου Βιολόγος Αναπαραγωγής - Υπεύθυνη μαθημάτων Εργαστηριακής Ανδρολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Η κ. Ζεγκινιάδου εξηγεί ότι η Εργαστηριακή Ανδρολογία είναι μια επιστήμη που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και αυτό εξηγεί την μέχρι σήμερα μονόπλευρη αντιμετώπιση στα ζευγάρια. Οι πληροφορίες όμως που μπορεί να παρέχει είναι πολλές και χρήσιμες για την σωστή αντιμετώπιση της υπογονιμότητας του ζευγαριού.
«Στη χώρα μας, για την ώρα, υπάρχουν λίγα σε αριθμό εξειδικευμένα κέντρα που μπορούν να ελέγξουν την γονιμότητα του άνδρα. Ο ενδελεχής εργαστηριακός έλεγχος του σπέρματος δεν είναι μια απλή υπόθεση. Τα αποτελέσματα που μπορεί να μας δώσει, πολλές φορές δίνουν τη λύση στο ζευγάρι, χωρίς να χρειαστεί να μπει στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, γλυτώνοντας κόπο, χρόνο, χρήμα και ενίοτε ψυχική ταλαιπωρία. Φυσικά, δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα της γονιμότητας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αφορά και άλλες παθήσεις» αναφέρει η κ. Ζεγκινιάδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η εκπαίδευση στην Εργαστηριακή Ανδρολογία στην Ελλάδα
«Στην Ελλάδα η εκπαίδευση στην Εργαστηριακή Ανδρολογία είναι ελλιπής» και αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το εργαστήριο Ιστολογίας- Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο διοργανώνει μαθήματα με θέμα την Εργαστηριακή Ανδρολογία, φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, σημειώνει η κ. Ζεγκινιάδου. Τα μαθήματα έχουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των εξετάσεων, που θα αποτελέσουν αληθινό βοήθημα στον κλινικό γιατρό για την διερεύνηση της γονιμότητας. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 2 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 2 Μαΐου. Συνολικά θα γίνουν έξι ενότητες, με θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος, τα οποία θα αφορούν στο σπερμοδιάγραμμα, την κρυοσυντήρηση γαμετών και εμβρύων, την γενετική και ανδρική γονιμότητα, την μικροβιολογία-ανοσολογία σπέρματος και την ιστολογία όρχι.
Όπως εξηγεί η υπεύθυνη των μαθημάτων Θεοδοσία Ζεγκινιάδου, τα εν λόγω μαθήματα απευθύνονται σε γιατρούς (ανδρολόγους, ουρολόγους, γυναικολόγους) και βιολόγους, που επιθυμούν να αποκτήσουν πιο εξειδικευμένες γνώσεις για να κατευθύνουν καλύτερα τον ασθενή και γίνονται με τη συνεργασία της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων και της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.
Στο Εργαστήριο Ιστολογίας - Εμβρυολογίας γίνονται επίσης, εδώ και 15 χρόνια, τα σεμινάρια Βασικής Ανάλυσης Σπέρματος, που οργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας. Τα σεμινάρια αυτά διδάσκονται με το ίδιο τυποποιημένο πρόγραμμα σε πολλές χώρες του κόσμου στην τοπική γλώσσα και αφορούν αποκλειστικά τις εργαστηριακές τεχνικές του σπερμοδιαγράμματος.
Η κ. Ζεγκινιάδου προσθέτει πως από την καινούργια χρονιά θα είναι έτοιμο και ένα πρόγραμμα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης με θέμα την Ανδρική Υπογονιμότητα που θα παρέχει πληροφορίες για κλινικά και εργαστηριακά θέματα.
Έλεγχος της ανδρικής γονιμότητας
Στον άνδρα πάντοτε ο έλεγχος αρχίζει με το σπερμοδιάγραμμα. Τα μαθήματα αρχίζουν με την άποψη του Ουρολόγου και του Ενδοκρινολόγου για την διάγνωση και θεραπεία της υπογονιμότητας και συνεχίζουν με τις θεραπευτικές τεχνικές της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Στο εργαστηριακό μέρος γίνεται αναφορά σε όλες τις εργαστηριακές λεπτομέρειες, όπως ο αριθμός των σπερματοζωαρίων, η κινητικότητα τους και η μορφολογία ή πιο εξειδικευμένες μετρήσεις, όπως η μέτρηση και διαφοροποίηση του αριθμού των στρογγυλών κυττάρων.
Αρκεί το σπερμοδιάγραμμα;
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ζεγκινιάδου «τις περισσότερες φορές για την σωστή διερεύνηση της ανδρικής γονιμότητας, χρειάζεται να γίνει και πιο ενδελεχής έλεγχος. Ο έλεγχος στο DNA των σπερματοζωαρίων αποτελεί πλέον μια εξέταση ρουτίνας, που έχει να δώσει χρήσιμες πληροφορίες. Όπως επίσης και ο καρυότυπος, που θα αποκαλύψει τις περιπτώσεις στις οποίες η υπογονιμότητα οφείλεται σε χρωμοσωμική ανωμαλία. Στα μαθήματα που κάνουμε συζητάμε επίσης και άλλες εξετάσεις γενετικής που απαντούν σε σημαντικές ερωτήσεις όπως οι μικροελλείψεις του χρωμοσώματος Υ (AZF), η κυστική ίνωση και το FISH των σπερματοζωαρίων. Σε ξεχωριστό μάθημα γίνεται αναφορά και στην κρυοσυντήρηση του δείγματος στην τράπεζα σπέρματος. Είναι η δεύτερη ευκαιρία που έχει ένας άνδρας για να τεκνοποιήσει. Διότι υπάρχουν άνδρες που υποβάλλονται σε θεραπείες, οι οποίες είτε αποδυναμώνουν είτε καταστρέφουν τη γονιμότητά τους και με τις μεθόδους διατήρησης των σπερματοζωαρίων στην τράπεζα σπέρματος για μεγάλα χρονικά διαστήματα λύνουν το πρόβλημα της γονιμότητάς τους».
Πώς επιτυγχάνεται το αξιόπιστο αποτέλεσμα στις εξετάσεις σπέρματος;
Η κ. Ζεγκινιάδου υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «όλες οι παράμετροι του σπερμοδιαγράμματος αξιολογούνται με υποκειμενικές μετρήσεις. Αυτό είναι που κάνει την σωστή και μακροχρόνια εκπαίδευση του εργαστηριακού τόσο σημαντική. Καθιστά επίσης επιβεβλημένη την συμμετοχή του εργαστηρίου σε οργανωμένο σύστημα εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου. Μόνο τότε το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο και αποτελεί ουσιαστική βοήθεια στον κλινικό γιατρό».

Μάχη σώμα με σώμα στα Μελίσσια: Κακοποιοί τραυμάτισαν άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μάχης σώμα με σώμα με τρεις υπόπτους.
Επεισόδιο μεταξύ κακοποιών και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή των Μελισσίων, στην Αττική.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Παπανδρέου, όταν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο όχημα.
Στο εσωτερικού του Ι.Χ. αυτοκινήτου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «vrilissianews.gr», εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Τη στιγμή εκείνη, οι τρεις επιβαίνοντες – δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας – προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή.
Μάλιστα, κατάφεραν να τραυματίσουν έναν άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα, με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τους υπόπτους και να τους περάσουν χειροπέδες.
Ο τραυματίας αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής για τον καλόγερο - χούλιγκαν της Σαντορίνης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΕΔΩ

Η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία εξέδωσε ανακοίνωση για τον ηγούμενο - χούλιγκαν, ο οποίος έσπασε με λοστό τα παράθυρα ενός λεωφορείου στη Σαντορίνη.
Τη δική της απάντηση για το βίντεο, στο οποίο ένας καλόγερος επιτίθεται με λοστό εναντίον ενός… εκπαιδευτικού λεωφορείου, έδωσε η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, στη Σαντορίνη.
Πρόκειται για τη Μονή, στην οποία ανήκει ο ηγούμενος – πρωταγωνιστής του βίντεο, το οποίο μέσα σε λίγες ώρες έχει καταστεί... viral.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε το 2018 και σύμφωνα με μαρτυρίες, αφορούσε προσωπική διένεξη του ιερωμένου με τον ιδιοκτήτη του λεωφορείου.
Από την πλευρά της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ethnos.gr», η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, σε ανακοίνωσή της, ζήτησε συγγνώμη για το επεισόδιο, ενώ γνωστοποίησε ότι το ζήτημα έχει ήδη παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τό δολίως ληφθέν πρό ἑνάμιση ἔτος βίντεο, τό ὁποῖο σήμερα, ὡς μή ὤφειλε, εἶδε τό φῶς τῆς δημοσιότητος μᾶς ἐκθέτει καταφανῶς καί ἐπιθυμοῦμεν νά ζητήσωμεν συγγνώμην δι’ αὐτό. Δέν ἔχουν δημοσιοποιηθεῖ οἱ ὕβρεις, οἱ προπηλακισμοί, οἱ βλασφημεῖες καί ἡ ἐν γένει συμπεριφορά τοῦ φερομένου ὡς θύματος, μέ τήν ὁποία ἤδη ἀσχολεῖται ἡ Δικαιοσύνη. Τό ἐν λόγῳ προμελετημένο καί παραπλανητικό βίντεο ἀποτελεῖ ἕνα μικρό μόνον τμῆμα δικαστικῆς περιπέτειας, τήν ὁποία ἀντιμετωπίζει ἡ Ἱερά ἡμῶν Μονή. 
Ὅλη δέ ἡ ὑπόθεσις ἀλλά καί τό μεμονωμένο δημοσιευθέν περιστατικό εἶναι στά χέρια τῆς Δικαιοσύνης καί διά τοῦτο δέν ἐπιθυμοῦμεν νά προβοῦμε σέ κάποιο σχολιασμό, ἕως ὅτου ἀποφανθεῖ τελεσιδίκως»

"Υποχρεώσεις" του μνημονίου Τσίπρα ! Τίτλοι τέλους για το ΕΚΑΣ για 420.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Τελευταία καταβολή για τους δικαιούχους του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, γνωστού και ως ΕΚΑΣ. Οι σκέψεις της κυβέρνησης για αντισταθμιστικές παροχές.
Τίτλοι τέλους πέφτουν στα τέλη Νοεμβρίου για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, γνωστό και ως ΕΚΑΣ, το οποίο αφορούσε περίπου 420.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
Και αυτό, διότι θα είναι η τελευταία φορά που θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων του τρίτου δανειοδοτικού πακέτου.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει δεσμευτεί να προβεί σε αντισταθμιστικές παροχές, προκειμένου να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη χορήγηση μόνιμου μερίσματος σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Real News», συγκεκριμένα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τη μονιμοποίηση μερίσματος που δίνεται στους συνταξιούχους στο τέλος κάθε χρόνου.
Το προωθούμενο μέτρο αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους και υπό την προϋπόθεση επίτευξης υπερπλεονάσματος (σ.σ. πλεόνασμα άνω του στόχου).
Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να διακρίνεται από την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή να καθορίζεται με βάση το μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων.

Καλλιάνος: Πού θα είναι πιο ισχυρά τα φαινόμενα του «Γηρυόνη»

Έντονα φαινόμενα αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το απόγευμα της Κυριακής (24.11.2019), λόγω της κακοκαιρίας «Γηρυόνης». 

Ο καιρός θα είναι άστατος με σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας θα απασχολήσει την Αττική ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων.
Θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ, τόσο σε θαλάσσιες περιοχές γύρω από το νομό, όσο και σε χερσαία τμήματα.

Χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή διότι ο συνδυασμός των ισχυρών καταιγίδων μαζί με τους θυελλώδεις ανέμους μπορούν να συμβάλλουν πιθανότατα ακόμη και σε πτώσεις δέντρων, υπερχειλίσεις χειμάρρων ή άλλων πλημμυρικών φαινομένων.
 Για το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Κυριακής έως και το απόγευμα της Δευτέρας, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Καιρός: Πού θα είναι πιο ισχυρά τα φαινόμενα
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα σημειωθούν στις παρακάτω περιφέρειες:
– Δυτική Ελλάδα (βράδυ της Κυριακής)
– Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Αττική, Σποράδες και Ανατολική Πελοπόννησος (από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και το ξημέρωμα της Δευτέρας)
– Μακεδονία, Θράκη, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου (από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας)

Έπεσαν βροχή τα πρόστιμα σε θαμώνες !Καταστηματάρχες στη Λάρισα ανέλαβαν να τα πληρώσουν

1142-Τι είναι ρουφιάνος παππού;

Ρουφιάνος παιδί μου, είναι ό,τι πιο βρόμικο στον κόσμο.

Είναι αυτός που τον κοιτάζεις και λερώνεις την ψυχή σου....


Τα αρμόδια κλιμάκια πραγματοποίησαν μια σειρά ελέγχων στο κέντρο της Λάρισας, μοιράζοντας πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ. 
«Βροχή» έπεσαν τα πρόστιμα για το κάπνισμα στο κέντρο της Λάρισας, κατά τη διάρκεια ελέγχων το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «onlarissa.gr», κλιμάκιο των αρμόδιων αρχών προχώρησε σε σειρά ελέγχων σε καφετέριες, νυχτερινά μαγαζιά και καταστήματα εστίασης.
Τα συνολικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν, φέρεται να υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι καταστηματάρχες δεσμεύτηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν στους θαμώνες.
Και αυτό διότι, οι εξωτερικοί χώροι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ήταν κλεισμένοι με τέντες ή άλλα υλικά, γεγονός το οποίο απαγορεύεται με βάση τη νέα νομοθεσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του νέου αντικαπνιστικού νόμου, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή 1142, στην οποία οι πολίτες μπορούν να καλούν για ενημέρωση, αλλά και για καταγγελίες παραβίασης της νομοθεσίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση:
  • Όσοι ζητούν βοήθεια για να κόψουν το τσιγάρο, τα στοιχεία τους θα καταγράφονται και μέσα σε 48 ώρες θα επικοινωνεί μαζί τους ένας επαγγελματίας Υγείας προκειμένου να ενημερώσει και να καθοδηγήσει σε κάποια ιατρείο διακοπής καπνίσματος όπου ειδικοί θα συνδράμουν στην υποστήριξη της προσπάθειας.
  • Όσοι θέλουν να καταγγείλουν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, θα πρέπει να δώσουν το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους, καθώς και το e-mail τους (εφόσον έχουν).
Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός των πρώτων τριών ημερών λειτουργίας του 1142, καταγράφηκαν πάνω από 1.000 κλήσεις, εκ των οποίων οι 129 αφορούσαν καταγγελίες.
Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει απαγόρευση του τσιγάρου σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς που συγκεντρώνονται παιδιά, όπως γήπεδα και παιδικές χαρές. Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλειστούς σταθμούς.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Στα "κάγκελα" οι Νεοδημοκράτες συνδικαλιστές της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη !

 ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !
 
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΚΕ δύο σωματείων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
 Η ανακοίνωση εκδόθηκε από τη ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ ΔΕΗ Μεγαλόπολης και από τη ΔΑΚΕ Σωματείου Χειριστών-Βοηθών ΔΕΗ
 Μεγαλόπολης.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΔΑΚΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Μεγαλόπολη Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

“ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ….”

Όλες αυτές τις ημέρες-εβδομάδες, παρακολουθούμε τι «μέλλει γίγνεσθαι»
για την  Μεγαλόπολη μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο των
λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Εργαζόμενοι, κάτοικοι, φορείς, Δήμος και Εκκλησία συνεδριάζουν ,
συσκέφτονται , αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου.

Έγιναν πολλά συμβούλια από όλους τους φορείς.

Όμως το πιο σοβαρό και κρίσιμο συμβούλιο έγινε παρουσία όλων στον Δήμο
Μεγαλόπολης. Παρόντες όλοι οι φορείς, μεγάλοι απόντες όμως οι Βουλευτές
και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γιατί άραγε;

Ας πάρουμε την Περιφέρεια πρώτα.


Παρόλο που έχει παρθεί απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε με
μοναδικό θέμα το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, αυτή η απόφαση δεν
υλοποιείται με ευθύνη του κ. Νίκα. 

Επίσης καμία στήριξη στον Δήμο μέχρι σήμερα.

Η Περιφέρεια όμως δηλώνει παρών στην διεκδίκηση των έργων από ΕΑΠ .
50/50 η μοιρασιά!! 

 Σταμάτημα στην κατασκευή σε μαντρούλες λέει ο
Περιφερειάρχης και αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΑΠ….  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ … ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ. Δηλαδή με τα 20
εκατομμύρια ευρώ;

Φανταστείτε ποια είναι η αξία της περιοχής για τον άλλοτε Δήμαρχο της
Καλαμάτας;

 Αλήθεια σαν Δήμαρχος δεν διεκδικήσατε; 
Δεν εκφράζατε τις
ανησυχίες σας; Αλήθεια σαν Δήμαρχος όλο οι άλλοι έφταιγαν; Ενώ σαν
Περιφερειάρχης ακολουθείτε την κυβερνητική θέση στο θέμα του κλεισίματος
 των μονάδων;

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ “ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΕ”, ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ
1.300 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.


Οι Βουλευτές

Ας αφήσουμε τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Είναι άκαιρο και
αβάσιμο να πούμε κάτι διότι και οι δυο στο παρελθόν έχουν δείξει τις
προθέσεις τους για την Μεγαλόπολη, ο μεν του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την πώληση , ο
 δε του ΚΙΝΑΛ περιμένει ακόμα τι θα πει το κόμμα του.

Και πάμε στον Βουλευτή του νομού που προέρχεται από την Ν.Δ. Παρόλο που
τον ψήφισε η Μεγαλόπολη , παρόλο που η θέση του επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάθετα
αντίθετος στην πώληση μονάδων, παρόλο που μας έκανε διάφορες
συγκεντρώσεις για το καλό της ΔΕΗ, παρόλο που μας έταζε ότι θα
προσπαθήσει για το καλό της ΔΕΗ και της περιοχής και έλεγε ότι θα
υπάρχει συνεννόηση το τι θα γίνει, ξαφνικά μετά την εκλογή του και μετά
τις ανακοινώσεις για κλείσιμο των μονάδων εξαφανίστηκε.

Δεν σας κρύβουμε βέβαια ότι εμφανίστηκε ως δια μαγείας στο Υπουργείο
στην συνάντηση των εκπροσώπων του Δήμου Μεγαλόπολης για να εκμεταλλευθεί
 την προσπάθεια και να κλέψει τις εντυπώσεις ότι τάχα είναι παρών στα
προβλήματα της περιοχής. Μάλιστα στην συνάντηση αυτή τόνισε ότι πρέπει
να κλείσει η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης διότι είναι πολλά τα χρήματα που
θα έρθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απολιγνιτοποίηση. Και καλύτερα
 να κλείσει τώρα , παρά μετά από 3 χρόνια.  Ανέφερε επίσης και άλλες
ιδέες , κόντρα σε αυτές που θέλει η τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης.
Λυπούμαστε κύριε “Μαυρογιαλούρε”, λυπούμαστε κύριε Βουλευτά που με την
ψήφο σας και την απόφαση της Κυβέρνησης που είστε μέλος θα στείλετε
1.300 εργαζόμενους στην καθημερινή αβεβαιότητα.

Λυπούμαστε για την Μεγαλόπολη που θα την κάνετε μεγάλο χωριό. Λυπούμαστε
 που την αυτοκριτική σας την κάνατε μόνο όταν είσαστε αντιπολίτευση.
Λυπούμαστε που σας παρείχαμε την ψήφο μας και αντί να σταθείτε δίπλα
μας, μας δείχνετε  την κρυφή σας αλαζονεία και πόσο μεγάλο είναι το
“καβαλίκεμα του καλαμιού” της εξουσίας.. Λυπούμαστε που παίρνετε στο
λαιμό σας μια ολόκληρη περιφέρεια με τις ιδέες σας και τις κομματικές
εμπάθειες σας για το κλείσιμο των μονάδων.

ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΔΑΚΙΤΕΣ ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
 ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ
ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.

ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΑΚΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ  ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Γιατί πρέπει να τρώμε ηλιόσπορους κάθε μέρα

Το ότι οι ξηροί καρποί είναι ωφέλιμοι για την υγεία μας είναι πλέον γνωστό, το ότι οι ηλιόσποροι, όμως, είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές σε ολόκληρο τον κόσμο ίσως και να μην είναι τόσο διαδεδομένο. Μια ματιά στην ιστορία και το διατροφικό προφίλ του πολύτιμου αυτού σπόρου θα σάς πείσει…
Λίγη ιστορία…
Πρόκειται για τον καρπό του ηλίανθου (Helianthus annuus), η καλλιέργειά του οποίου ήταν γνωστή στη Βόρεια Αμερική από το 3000 π.Χ. Η ονομασία «ηλίανθος» οφείλεται στο γεγονός ότι η κεφαλή του λουλουδιού ακολουθεί τον ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το πρωί στρέφεται πάλι προς την ανατολή. Γύρω στο 1800, οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το σπόρο του φυτού όχι μόνο για την παραγωγή λαδιού, αλλά και αλευριού με το οποίο έφτιαχναν κέικ, ψωμί και άλλα αρτοπαρασκευάσματα.
Πολύ σημαντικό ιστορικό γεγονός, είναι πως μία δεκαετία μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ (1986), σε κάποιες από τις λίμνες της περιοχής δοκιμάστηκε μια πρωτοποριακή μέθοδος φυτοεξυγίανσης με ηλίανθους. Πάνω σε σχεδίες φυτεύτηκαν χιλιάδες ηλίανθοι με σκοπό την απορρόφηση ραδιενεργών στοιχείων δια μέσου των ριζών τους!
Διατροφικός θησαυρός
Οι ηλιόσποροι έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη E, η οποία έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μας και να προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος και της καρδιάς από τη γήρανση. Συμβάλλουν επίσης στη μείωση της χοληστερίνης και αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως το σελήνιο, που ισχυροποιεί την αντιοξειδωτική άμυνα και το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού.
Οι ηλιόσποροι είναι ακόμη πλούσιοι σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως σίδηρο, χαλκό, φώσφορο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β1 και βιταμίνη Β6, σε καλά λιπαρά όπως τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ περιέχουν και πρωτεΐνη. Μάλιστα, μαζί με τα φιστίκια Αιγίνης αποτελούν τον ξηρό καρπό με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες. Επιπλέον, καταπολεμούν την αφυδάτωση και διατηρούν την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ καταπραϋνουν και τα νεύρα. Τέλος, βοηθούν στον ξεκούραστο ύπνο και παράλληλα προστατεύουν από την κατάθλιψη και το άγχος.
Πώς να τους απολαύσεις
Οι ηλιόσποροι αποτελούν ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορούν εύκολα να μπουν στη διατροφή μας. Mπορείς να τους απολαύσεις με διάφορους τρόπους, σκέτους βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά ή ταινία, μέσα σε βελουτέ σούπα, καθώς δημιουργούν ένα ιδιαίτερο γευστικό παιχνίδι , σε τυρομπισκότα ή μπάρες δημητριακών για ένα υγιεινό και γευστικό σνακ, αλλά και γιατί όχι στο δικό σου σπιτικό ψωμί.
olivemagazine.gr

29 χρονη λεχώνα υπέστη ανακοπή καρδιάς λόγω αλλεργίας σε αντιβιοτικό φάρμακο

Μια 29χρονη λεχώνα υπέστη ανακοπή καρδιάς, έπειτα από χορήγηση αντιβίωσης στην οποία ήταν αλλεργική. Παραμένει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιπποκράτειο Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται μια 29χρονη λεχώνα από την Κατερίνη, η οποία υπέστη καρδιακό επεισόδιο, έπειτα από χορήγηση αντιβίωσης στην οποία ήταν αλλεργική.
Η νεαρή γυναίκα, συγκεκριμένα, εισήλθε στο νοσοκομείο της Κατερίνης, προκειμένου να φέρει στη ζωή ένα υγιέστατο μωράκι.
Ωστόσο, λόγω της καισαρικής τομής, στην οποία υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του τοκετού, οι θεράποντες ιατροί της χορήγησαν αντιβιοτικό φάρμακο.
Η 29χρονη, όμως, ήταν αλλεργική στο συγκεκριμένο φάρμακο, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην εντατική.
Αμέσως κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη εγκεφαλικού οιδήματος.
Μιλώντας στο «grtimes.gr», η διοικήτρια του Ιπποκράτειου δήλωσε ότι «η κοπέλα αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη κατάσταση».
Το πρωί της Δευτέρας, μάλιστα, θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση του οιδήματος.
Από την πλευρά του, το βρέφος είναι καλά στην υγεία του.

Οι Έλληνες φοβούνται ότι θα πέσουν θύμα ιατρικού λάθους

Στην αμυντική ιατρική καταφεύγουν οι γιατροί υπό το φόβο μηνύσεων 

Ένα από τα πιο κοινά, επικίνδυνα και με το μεγαλύτερο κόστος ιατρικά λάθη αποτελεί η λανθασμένη διάγνωση, με τις καταγγελίες στην Ελλάδα να αυξάνονται.
Αυτό ανέφερε η ιατροδικαστής στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας και γραμματέας της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας 'Αννα Ράζου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή ημερίδα με θέμα «Ιατρονομικά θέματα» που διοργανώνει το «Ασκληπιείο» Βούλας.
Σύμφωνα με την κ. Ράζου, τα ιατρικά σφάλματα αποτελούν σημαντική αιτία πρόκλησης σωματικής βλάβης, αναπηρίας και θανάτου και όπως καταγράφουν έρευνες, επτά στους δέκα Έλληνες φοβούνται ότι θα πέσουν θύμα ιατρικού λάθους.
«Πράγματι, τα τελευταία χρόνια οι καταγγελίες για ιατρικά λάθη έχουν αυξηθεί σημαντικά και ολοένα και περισσότεροι γιατροί βρίσκονται κατηγορούμενοι σε ποινικά δικαστήρια ή ασθενείς τους διεκδικούν από αυτούς μεγάλα ποσά για αποζημιώσεις», υπογράμμισε η κ. Ράζου.
Οι περισσότερες υποθέσεις ιατρικών λαθών αφορούν τις επεμβατικές ειδικότητες, όπως τη Γενική Χειρουργική και τη Μαιευτική - Γυναικολογία και ακολουθούν οι ειδικότητες της Ορθοπεδικής και της Αναισθησιολογίας, σημείωσε η ίδια.
Ο επιστήμονας-κλειδί στις υποθέσεις ιατρικής ευθύνης είναι ο ιατροδικαστής, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, επισημαίνοντας ότι η ιατροδικαστική ειδικότητα παρέχει στους γιατρούς που την ακολουθούν την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να χειρίζονται τις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Αμυντική ιατρική
Αρκετοί γιατροί, σήμερα, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τον κίνδυνο ιατρικού λάθους ασκούν τη λεγόμενη «αμυντική ιατρική», υπογράμμισε ο κ. Λέων. Όπως ανέφερε διεθνείς μελέτες αναφέρουν ότι «εννιά στους 10 γιατρούς προχωράνε σε εκούσια κατάχρηση των ιατρικών υπηρεσιών και δίνουν περισσότερη προσοχή σε φάρμακα και διαγνωστικές μεθόδους προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με καταγγελίες και τη Δικαιοσύνη».
Για παράδειγμα, ανέφερε ότι ο φόβος για αμέλεια συνέβαλε σε ένα βαθμό στην αύξηση των ποσοστών της καισαρικής τομής, αλλά και στην πτωτική τάση των φυσιολογικών τοκετών, έπειτα από καισαρική.
Η αμυντική ιατρική, όμως, έχει υψηλό κόστος και συμβάλλει στην αύξηση της ιατρικής δαπάνης, υπογράμμισε ο κ. Λέων, τονίζοντας πως στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το κόστος της αμυντικής ιατρικής ανέρχεται στα 46 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.

Αυξημένη η ενδοοικογενειακή βία πανελλαδικά -Ενημερωτικά έντυπα από την ΕΛ ΑΣ

Περισσότερα από 1.000 ενημερωτικά έντυπα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, με τα περιστατικά αυτού του τύπου να καταγράφονται αυξημένα σε ποσοστό 34,45% στη χώρα μας την περίοδο 2014-2018, διανέμουν από το πρωί στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης αστυνομικοί της πόλης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων, στο έντυπο ενημερωτικό υλικό που διανέμεται, αναγράφεται με έντονα γράμματα «έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου».
«Βάσει των στατιστικών στοιχείων που έχουν προκύψει από έρευνες, ποσοστό 70%-75% των θυμάτων σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αστυνόμος β', προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Δημητρακόπουλος, προσθέτοντας ότι την περίοδο 2014-2018 ποσοστό 66,32% των θυμάτων αφορά σε γυναίκες.
Σημείωσε δε ότι η σημερινή δράση στη Θεσσαλονίκη, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων (ΚΕΘΙ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Σκοπός της κοινής δράσης είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου ολοκληρωμένης ενημέρωσης των πολιτών, που αποσκοπεί στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Οι πολίτες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το ρόλο των νέων υπηρεσιών αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής αστυνομίας.

Αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Σταθερά ανοδική τροχιά σημειώνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας και σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο την περίοδο 2014-2018 η αύξησή τους διαμορφώνεται στο 34,45%. Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε, το 2014 πανελλαδικά είχαν καταγραφεί 3.512 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα, τα οποία το 2015 σκαρφάλωσαν σε 3.572, το 2016 σε 3.838, το 2017 σε 3.930 και το 2018 έκαναν άλμα, φτάνοντας σε 4.722. Διευκρίνισε δε ότι «οι γυναίκες αποτελούν σε ποσοστό 66,32% τα θύματα». Στον αντίποδα, διαφορετική πορεία ακολουθούν τα στατιστικά στοιχεία στο πεδίο του trafficking, αφού σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ενώ το 2014 καταγράφηκαν 36 περιπτώσεις, το 2018 αυτές υποχώρησαν σε 28 «πλην όμως το συντριπτικό ποσοστό του 78,43% αφορούσε σε θύματα τις Γυναίκες», διευκρίνισε. Αναφερόμενος στη μείωση των περιπτώσεων του trafficking στην Ελλάδα, ο κ. Δημήτρακόπουλος επισήμανε «ότι δεν είναι μια τυχαία εξέλιξη η μείωση που παρατηρείται, αλλά είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων και στοχευόμενων δράσεων της ελληνικής αστυνομίας, η οποία αποτελεί και βασικό κρίκο στην αλυσίδα της Europol για την εξάλειψη του φαινομένου». Σημείωσε ότι «πολλές φορές η δράση της ελληνικής αστυνομίας ολοκληρώνει ή και βάζει ένα λιθαράκι, στο παζλ τoυ trafficking σε διεθνές επίπεδο». Σχετικά με τα θύματα βιασμού, ο ίδιος επισήμανε ότι από τα περιστατικά που δηλώθηκαν και καταγράφηκαν την περίοδο 2014-2018, η συντριπτική πλειοψηφία του 77,21% αφορά ως θύματα τις γυναίκες.

Εν τω μεταξύ, σε 28 ανέρχονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που δηλώθηκαν στο αρμόδιο νεοσύστατο γραφείο αντιμετώπισης που έθεσε σε λειτουργία από την 1η Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, η Διεύθυνση Αστυνομία Θεσσαλονίκης και το οποίο στελεχώνεται από δύο γυναίκες, μία εκ των οποίων είναι αξιωματικός. Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, στο χρονικό διάστημα 1-22 Νοεμβρίου 2019, στο προαναφερόμενο γραφείο δηλώθηκαν 28 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα/παθόντες, 26 γυναίκες, τέσσερις άντρες και δύο ανήλικα παιδιά. Από το σύνολο των περιπτώσεων έγιναν 11 συλλήψεις με την αυτόφωρο διαδικασία, μιας γυναίκας και δύο αντρών, σύμφωνα με τον ίδιο.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μεταξύ των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας που δηλώθηκαν και καταγράφηκαν, τρία αφορούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ισάριθμα σε Καλαμαριά και άλλα τόσα στην Τούμπα, τέσσερα στη Χαριλάου και δύο στη Νεάπολη Συκιές.

Ε.Α.

ΒΙΝΤΕΟ - Αγρότισσα, νέα, μόνη... πέφτει με τα μούτρα στην κοπριά

Αχ, τι ωραία που είναι στη φάρμα! Εξοχή, ζωάκια, αγροτικές δουλειές. Όμως, η ύπαιθρος δεν είναι μόνο καλοπέραση και αυτό η φίλη μας η Μόλι το κατάλαβε πολύ καλά, με το δύσκολο τρόπο.
Επισκεπτόταν τη μητέρα της, Λίντα Γουάιζ στο κτήμα, το Χέλμσφορντ του Έσεξ στη Μεγάλη Βρετανία, κι είπε να τη βοηθήσει λιγουλάκι με τις δουλειές.
Ξεκίνησε με κάτι εύκολο. Πήρε το καρότσι με την κοπριά και είπε να το πάει λίγο πιο πέρα. Η μαμά της βιντεοσκοπούσε την παρθενική εμπειρία της κορούλα της στο κτήμα με το κινητό. Ή αυτό ή είχε καταλάβει τι επρόκειτο να συμβεί και σκέφτηκε να μια ευκαιρία για viral βιντεάκι.
Η Μόλι λοιπόν, η πρόθυμη, νέα αγρότισσα, πήρε το καρότσι με την κοπριά και ξεκίνησε τη μεταφορά. Τα πήγαινε πολύ καλά και θα είχε ολοκληρώσει την αποστολή της με επιτυχία, αν δεν παραπατούσε.
Δεν πειράζει! Δεν έγινε και τίποτα! Απλά έπεσε και έφαγε λίγη κοπριά κι έτσι εμείς έχουμε την δυνατότητα ν’ απολαύσουμε ένα πολύ δημοφιλές κλιπάκι.
Δείτε το βίντεο:

«Μάγος» στη Δ. Ελλάδα έκανε όργια στην Πανσέληνο - Ερωτικό σκάνδαλο με ώριμες κυρίες

Αίσθηση έχει προκαλέσει υπόθεση με ροζ σκάνδαλο σε πόλη στην δυτική Ελλάδα στο οποίο εμπλέκονται νεαρός, που παρουσιαζόταν ως μάγος-θεραπευτής, κι αρκετές παντρεμένες γυναίκες, που έφτασαν να γίνουν «σκλάβες» του έρωτα και να συμμετέχουν σε όργια, προκειμένου να ξανακερδίσουν το ενδιαφέρον των συζύγων τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο νεαρός, έναντι αμοιβής υποσχόταν σε ώριμες κυρίες, κατά βάση μεγαλύτερες των 50 ετών, ότι με τη «μαγική» του βοήθεια θα κατάφερναν να κερδίσουν ξανά τους άντρες τους.
Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρει η εφημερίδα, τα θύματα του «μάγου» ήταν πολλά και, μάλιστα, κατέβαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά, από 600 έως 900 ευρώ, για τις ειδικές υπηρεσίες του.
Όπως επισημαίνει η Espresso, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι γυναίκες πέφτοντας θύμα του νεαρού, μετατράπηκαν σε σεξουαλικές «σκλάβες», στην προσπάθειά τους να ξανακερδίσουν τον έρωτα του συντρόφου τους.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατά την περασμένη πανσέληνο, ο νεαρός διοργάνωσε όργιο σε δάσος της περιοχής, που ωστόσο δεν κατονομάζεται, με τη συμμετοχή μιας 55χρονης γυναίκας και ενός 2ου μάγου από την Ινδία.
Μόνο που όπως αποκαλύφθηκε ο μάγος δεν ήταν Ινδός στην καταγωγή, αλλά Πακιστανός και εργαζόταν ως βοηθός φούρναρη σε φούρνο της περιοχής. Από σύμπτωση, μετά το όργιο, ο άντρας της 55χρονης επέστρεψε στη συζυγική στέγη.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νεαρός «μάγος» συνεχίζει ανενόχλητος να ασκεί τα «μαγικά» του καθήκοντα, «βοηθώντας» με το αζημίωτο αφελείς γυναίκες.

Η ανάπτυξη του 5G της Huawei στο Βερολίνο φέρνει σφοδρές αντιδράσεις

Διχασμένο φαίνεται το κυβερνών κόμμα CDU στη Γερμανία για το εάν το Βερολίνο θα επιτρέψει στον κινεζικό «κολοσσό» Huawei να εγκαταστήσει το δίκτυο 5G στη χώρα.
Σε σημείο διαμάχης εξελίσσεται η κατασκευή υποδομών για την ανάπτυξη του δικτύου 5G από την Huawei στη Γερμανία, με βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU) να αψηφούν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εξασφαλίζοντας τη στήριξή τους σε πρόταση, προκειμένου να ζητηθεί από τη γερμανική βουλή να αξιολογήσει την πολιτική της κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Σημειώνεται ότι μια σειρά από βουλευτές του κυβερνώντος CDU είχαν υποβάλει αρχικά αίτημα για τον αποκλεισμό της Huawei από την κατασκευή του νέου δικτύου 5G, αλλά η πρόταση τροποποιήθηκε εν συνεχεία.
Η τροποποιημένη πρόταση αναμένεται να ψηφιστεί σε συνέδριο του κόμματος αυτό το Σαββατοκύριακο, εξασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, και τη στήριξη της Ανεγκρέτ Κραμπ - Καρενμπάουερ, διαδόχου της Μέρκελ στην ηγεσία του κόμματος, όπως αναφέρουν πηγές.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το εάν η Γερμανία θα επιτρέψει στην Huawei να εγκαταστήσει τα δίκτυά της σε όλη τη χώρα.
Όλα αυτά, στον απόχο των τελευταίων αποφάσεων από μέρους των ΗΠΑ που έχουν συμπεριλάβει την Huawei στη «μαύρη λίστα», προκειμένου ο κινεζικός «γίγαντας» να μην μπορεί να έχει συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ:Κακοκαιρία «Γηρυόνης» - Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Συναγερμός στις Αρχές εν όψει της νέας κακοκαιρίας - Σε τρεις φάσεις θα χτυπήσει ο «Γηρυόνης» 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες. 
Το σύνολο της χώρας αναμένεται να «σαρώσει», από αύριο και μέχρι και την Τρίτη, η νέα κακοκαιρία «Γηρυόνης».
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα.
Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.
Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:
Την Κυριακή η κακοκαιρία θα πλήξει από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς από τη νύχτα τη Θεσσαλία.
Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:
  • Μέχρι τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο.
  • Μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία (κυρίως τη δυτική και την κεντρική).
  • Σταδιακά από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τις εξής περιοχές:
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.
  • Από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απογεύμα εκ νέου τα Δωδεκάνησα.
Όσον αφορά, ειδικότερα, στην Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Ακόμη, πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν την Κυριακή στα δυτικά και τη Δευτέρα στο Αιγαίο. Μάλιστα, πιθανώς στο Ιόνιο έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής να φτάσουν πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ.

Β. Κικίλιας: Αν οι διοικητές των νοσοκομείων δεν πληρούν τα προσόντα θα αντικαθίστανται άνευ αποζημίωσης - Τον Μάρτιο του 2020 λήγει η θητεία του Γ.Μπέζου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2020 ΛΗΓΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΖΟΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ...

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για την αξιολόγηση των διοικητών νοσοκομείων του ΕΣΥ είπε ότι «αν οι δείκτες είναι τέτοιοι που δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον έτσι όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε επιστημονικά, βεβαίως, θα αντικατασταθούν, χωρίς αποζημίωση». «Πρέπει να αισθάνονται και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και το παραϊατρικό προσωπικό, κυρίως όμως οι ασθενείς, οι ευάλωτες ομάδες, οι οικογένειες που τρέχουν στις εφημερίες και στα ΤΕΠ και στα νοσοκομεία, ότι το Κράτος το οργανωμένο είναι εκεί και συμπάσχει, νοιάζεται και δίνει λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Χαρακτήρισε ως πρώτη προτεραιότητα της Δημόσιας Υγείας τη μάχη για να μειωθεί το κάπνισμα από το οποίο 20.000 συνάνθρωποί μας χάνουν την ζωή τους ετησίως στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα είναι οριζόντια, «χωρίς παραθυράκια», ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί. «Γιατί είναι μια μεταρρύθμιση που δεν πάει κόντρα σε αυτό το οποίο θέλει η ελληνική κοινωνία, πάει μαζί της. Πολλοί καπνιστές ζητούν βοήθεια να το κόψουν, τηλεφωνούν στο 1142 και λένε "μόνος μου δεν κατάφερα να κόψω το κάπνισμα δώστε μου βοήθεια στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος, σε ποια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται να πάω να βοηθηθώ"» πρόσθεσε.
Είπε ότι στην όποια αναμονή για το τηλέφωνο καταγγελιών στην γραμμή 1142 «δεν πληρώνει κανείς», ωστόσο «όταν απαντάται το τηλεφώνημα υπάρχει μια συμβολική χρέωση για να αποφευχθούν οι φάρσες», ενώ τρίτον, «οι καταγγελίες γίνονται επώνυμα» για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κακεντρεχών καταγγελιών για λόγους ανταγωνισμού.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η κοινωνία μας είναι ώριμη, για πρώτη φορά βλέπω σύγκλιση όλων των πολιτικών κομμάτων, και είναι σημαντικό αυτό, σε κάτι το οποίο προάγει τη Δημόσια Υγεία. Όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες έχουνε εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο. Μέχρι και η Τουρκία τον εφήρμοσε, που ενδεχομένως να είχε άλλη κουλτούρα και άλλη νοοτροπία ως προς τα καπνικά...» είπε ο κ. Κικίλιας.
Τέλος, σημείωσε ότι την εκστρατεία κατά του καπνίσματος «το οφείλουμε στη νέα γενιά. Αν οι γονείς μας δεν ήξεραν όταν ξεκίναγαν να καπνίζουν, ενδεχομένως και από μόδα, τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, τώρα τις ξέρουμε και τις γνωρίζουμε επιστημονικά, τεκμηριωμένα και πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς οι οποίοι καπνίζουν, αν το θελήσουν, να κόψουν το κάπνισμα. Και αυτούς οι οποίοι δεν καπνίζουν, να μη γίνουν παθητικοί καπνιστές».

Ιατρός κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης συναδέλφου του στην Κώ !

Μία εξαιρετικά περίεργη υπόθεση απόπειρας εκβίασης ιατρού από συνάδελφό του, τον οποίο απασχολούσε ως συνεργάτη στο ιατρείο του, θα απασχολήσει την προγραμματισμένη για την 5η Δεκεμβρίου 2019 συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Ο κατηγορούμενος, κάτοικος Κω, φέρεται συγκεκριμένα ότι σε άγνωστο χρόνο αλλά τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο του έτους 2016 τηλεφώνησε στον μηνυτή και με έντονο και απειλητικό ύφος του ζήτησε να του δώσει χρήματα, ήτοι ποσόν 10.000 ευρώ, για να μην σκοτώσει τον ίδιο, την σύζυγό του και τα παιδιά του, πλην όμως το αποτέλεσμα που επιδίωκε δεν επήλθε για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή του, αφού ο μηνυτής αρνήθηκε να δώσει το παραπάνω ποσό, και κατέφυγε στην αστυνομία για να τον καταγγείλει.
Στον ως άνω τόπο και χρόνο κατηγορείται ότι έφερε μαζί του παράνομα, δηλαδή χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής, όπλο κατά την έννοια του άρθρου 1, του Ν. 2168/1993, δηλαδή αντικείμενο πρόσφορο για επίθεση και δη πιστόλι.
Πιο συγκεκριμένα ο εγκαλών είναι ιατρός γενικός χειρουργός και διατηρεί στην Κω μια ιατρική εταιρεία, ένα διαγνωστικό κέντρο και μια μονάδα ημερήσιας νοσηλείας από το έτος 2011.
Το Μάιο του 2016 προσέλαβε τον κατηγορούμενο, ιατρό άνευ ειδικότητας, στην εταιρεία με μισθό μικτό 1.000 ευρώ μηνιαίως με κύριο αντικείμενο επισκέψεις κατ’ οίκον.
Τον Οκτώβριο του 2016 ο εγκαλών ζήτησε τη διακοπή της συνεργασίας τους λόγω παραπόνων ασθενών για τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου, ώσπου στις 4 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 15.15 ο κατηγορούμενος του τηλεφώνησε και του είπε ότι πρέπει ο εγκαλών να του δώσει 10.000 ευρώ, διαφορετικά θα καθαρίσει τον ίδιο και την οικογένειά του.
Ο εγκαλών άμεσα μετέβη στο ΤΑ Κω και κατήγγειλε το συμβάν αναφέροντας ακόμη ότι ο κατηγορούμενος όλο το διάστημα του καλοκαιριού που εργαζόταν στην εταιρεία, κυκλοφορούσε έχοντας πάνω του ένα πιστόλι, οποίο είχε δείξει στον εγκαλούντα και σε άλλα άτομα στην εταιρεία.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τηλεφώνησε στον εγκαλούντα προκειμένου να του ζητήσει δεδουλευμένα του που αφορούσαν συμφωνία για ποσοστό 10% επί των διακομιδών χωρίς να τον απειλήσει και η έγκληση συνιστά κίνηση αντιπερισπασμού για την αποφυγή καταβολής οφειλομένων όσο και επαγγελματικού ανταγωνισμού, έχοντας λάβει έκτοτε το ποσό των 2.000 ευρώ από τον εγκαλούντα, ενώ ανέφερε ακόμη ότι είναι νόμιμος κάτοχος όπλου σκοποβολής, το οποίο ουδέποτε περιέφερε και επέδειξε στον εγκαλούντα.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω που εξέτασε την υπόθεση έκρινε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί ελέγχονται ως προς την αλήθειά τους και πάντως θα πρέπει να κριθούν κατά τη διάρκεια της ζωντανής ακροαματικής διαδικασίας από το δικαστήριο.


dimokratiki.gr

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - "Κόλαση " από τα χαλασμένα φανάρια στην νέα είσοδο

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ....ΒΛΕΠΟΥΜΕ ! 
 
Εκτός λειτουργίας συνεχίζουν να παραμένουν τα φανάρια στην Νέα Είσοδο Καλαμάτας με αποτέλεσμα να επικρατεί από το πρωί κυκλοφοριακό χάος .

Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων καθώς δεν προβλέπεται άμεση αποκατάσταση της ζημιάς διότι ....μεσολαβεί Σαββατοκύριακο

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ! ΔΗΜΟΙ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ,ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Εγκληματούν με την ύδρευση από καρκινογόνες σωλήνες αμιάντου σωλήνες

Υδρεύουν με καρκίνο μέσα από ένα απαρχαιωμένο δίκτυο άνω του μισού αιώνα κατασκευασμένο κατά το ήμισυ από αμιαντοσωλήνες περισότερους από 30.000 κατοίκους στις περιοχές τους

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας χτυπά για μία ακόμα φορά "καμπάνα" κινδύνου !!!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελο Φιλόπουλο στην ομιλία του στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας στο Μέγαρο Μουσικής 18-19 Νοεμβρίου είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να
λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να μειώσουμε τις επιπτώσεις από τη νόσο και τα αίτια που την δημιουργούν


 "Ο απαγορευμένος αμίαντος που είναι ακόμη εδώ, απόλυτη αιτία για μεσοθηλίωμα
Ιδιαίτερη ανησυχία δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ ξέρουμε πως ο πιο επικίνδυνος από όλους τους παράγοντες είναι ο αμίαντος και έχει απαγορευθεί η χρήση του, δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια τόνοι αμίαντου στη χώρα μας, που δεν έχουν καταστραφεί και αποτελούν σκεπές από ελενίτ, μονώσεις, ψευδοροφές κλπ, αναφέρει ο κ. Φιλόπουλος. 
«Η ίνα του αμίαντου ξεφεύγει, αιωρείται στην ατμόσφαιρα και εισπνέεται. Είναι η απόλυτη αιτία για μεσοθηλίωμα (σσ. δυσίατη μορφή καρκίνου της εσωτερικής επένδυσης του θώρακα ή του κοιλιακού τοιχώματος) που είναι σπάνιο, καθώς επίσης αποτελεί μία σημαντική αιτία για τον καρκίνο του πνεύμονα. Ακόμα και η απομάκρυνση των ήδη υπαρχόντων τμημάτων, θέλει πολύ προσοχή και ειδική φροντίδα. Και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κενό που η Πολιτεία επειγόντως πρέπει να καλύψει: 
Δηλαδή πρέπει κάποια αρμόδια αρχή να οργανώσει το πώς θα φύγει ο αμίαντος από τα σπίτια, και θα μεταφερθεί, ενταφιαστεί, αποθηκευθεί με τρόπο, ώστε να γίνει ακίνδυνος."


Ο σύνδεσμος ύδρευσης "Τέλλος Άγρας"  έχει σαν βασικό υλικό τον καρκινογόνο αμίαντο, 37 χρόνια μετά την Κοινοτική Οδηγία 76/769/Σεπτέμβριος 82.
Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 149 της Συνθήκης αυτής που απευθύνεται προς όλα τα Κράτη–Μέλη «απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και εμπορία των προϊόντων και παρασκευασμάτων του αμίαντου».
Αν οι πολιτικές και τοπικές μας εξουσίες εξακολουθούν να στρουθοκαμηλίζουν, τους υπενθυμίζω ότι το κτίριο που στεγαζόταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκκενώθηκε το 1991, όταν βρέθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί αμίαντος κατά την κατασκευή του το 1967.
Παρόλα αυτά η Ελλάδα όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με την πρώτη Οδηγία (γι’ αυτό και ακολούθησε και δεύτερη Οδηγία με αρ. 87/217/ΕΟΚ/19-3-87 σχετικά πλέον με την πρόληψη και μείωση της ρύπανσης από τον καρκινογόνο αμίαντο) και συνεχίζουμε να ανεχόμαστε την ύπαρξη του αμίαντου ακόμη και σε δίκτυα ύδρευσης όπως αυτό του Συνδέσμου ύδρευσης «Τέλλος Αγρας » που υδροδοτεί τρεις Καλλικρατικούς Δήμους ( Πύλου-Νέστορος ,Μεσσήνης και Τριφυλίας ) από το 1973 έως σήμερα και συγκεκριμένα για το κομμάτι του αγωγού από τις πηγές στο Παλαιό Λουτρό ( Αλικοντούζι ) έως την Μεταμόρφωση με μήκος αγωγού πάνω από …20 χιλιόμετρα!

Μέσα από το καρκινογόνο δίκτυο ύδρευσης υδρεύονται οι Γαργαλιάνοι ,ο Μάραθος ,ο Πύργος Τριφυλίας ,το Αμπελόφυτο η Μεταμόρφωση ,το Βλαχόπουλο ,Άνω και Κάτω Παπαφλέσσα ,το Μανιάκι ,το Μαργέλι, το Μηλιώτι,το Βλάση ,πιθανόν το Χατζή ,τα Κρεμμύδια κλπ 

 Δεν πρέπει κάποια στιγμή  να πληροφορηθούν οι κάτοικοι των περιοχών των Δήμων Πύλου - Νέστορος,Μεσσήνης και Τριφυλίας,για τις ενέργειες, αλλά και το χρονοδιάγραμμα (αν υπάρχει) για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από τον καρκινογόνο αμίαντο, με την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας. 

Εκτός και το τεράστιο αυτό ζήτημα το θεωρούν ήσσονος σημασίας, οπότε ας απολογηθούν στους κατοίκους που υδρεύονται από το εν λόγω επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία δίκτυο ύδρευσης εφ΄όσον κάποια αρμόδια εισαγγελική αρχή δεν ενδιαφέρεται για την προστασία της δημόσιας υγείας

Β.Μ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου