2.1.21

Να εμβολιαστούν κάλεσε τους πιστούς ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης

Να εμβολιαστούν κατά της covid-19 κάλεσε τους πιστούς ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, κατά τη θεία λειτουργία της Πρωτοχρονιάς, καλώντας τους μάλιστα να αγνοήσουν τα όσα λένε «φανατικοί δήθεν χριστιανοί, κληρικοί και λαϊκοί, οι λεγόμενοι ζηλωτές».

Υπόθεση ενός ημιχρόνου...

Νικηφόρο... ποδαρικό στο 2021 πραγματοποίησε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση επικράτησε άνετα με 89-72 του Κολοσσού, για την 10η αγωνιστική της Α1 Ανδρών/Basket League, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 7-1 και διευρύνοντας σε 3-0 το αήττητο της έδρας της. Στον αντίποδα, οι «θαλασσί» υπέστησαν την έβδομη ήττα τους.

Θανάσιμος τραυματισμός αλιεργάτη σε αλιευτικό σκάφος ανοικτά των Καρδαμύλων

Ένας 39χρονος αλλοδαπός αλιεργάτης έχασε τη ζωή του, μετά από τραυματισμό κατά τη διάρκεια εργασιών σε αλιευτικό σκάφος.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021. Αλλαγή στις ημερομηνίες πληρωμών

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021 – Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2021 – Οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων

θύματα διαρρήξεων αποζημιώθηκαν από τους δράστες

Θύματα διαρρήξεων σε τέσσερις νομούς της χώρας αποζημιώθηκαν από τους δράστες

Ανοιχτά κατ΄ επιλογή τα καταστήματα την Κυριακή - Το ωράριο λειτουργίας

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00,

Νομπελίστας ιολόγος Luc Montagnier: «Ο κορωνοϊός είναι μερικώς κατασκευασμένος - Είναι λάθος να εμβολιαστεί ο κόσμος»

Ο Luc Montagnier ο Γάλλος ιολόγος ο οποίος μαζί με τους Françoise Barré-Sinoussi και Harald zur Hausen, βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Φυσιολογίας της Ιατρικής του 2008 για την ανακάλυψη του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), μιλά για τον κορωνοϊό και την προέλευσή του, τα εμβόλια και τη λογική τους και την αντιμετώπιση των Κυβερνήσεων και των επιστημόνων απέναντι στον ιό.

Μηδενικό ενοίκιο για όσες επιχειρήσεις μείνουν κλειστές έως 11/1

Οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11/1/2021 δεν θα καταβάλουν ενοίκιο τον μήνα Ιανουάριο. Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που κατά την ερχόμενη εβδομάδα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αναστέλλεται πλήρως η καταβολή του ενοικίου για τον μήνα Ιανουάριο.

Ποιοι ξένοι με «βαριά» πορτοφόλια μετακομίζουν την Ελλάδα

Προσκλητήριο σε κροίσους - Ποιες επενδύσεις ανοίγουν την πόρτα στην ευνοϊκή φορολόγηση

Ναρκωτικά και τράπουλα σε δέμα που «προσγειώθηκε» στον Κορυδαλλό

Ακόμη και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, άγνωστοι προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές Κορυδαλλού. Το δέμα εντόπισαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε κοινόχρηστο χώρο της Α’ Πτέρυγας.

Κορονοϊός: 431 διασωληνωμένοι, 40 θάνατοι και 262 κρούσματα

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο Τρύφωνας Σαμαράς εξομολογείται

“Μου λείπει η μητέρα μου, για αυτό δεν θέλω να πηγαίνω στο χωριό του πατέρα μου”

Τραγωδία στα Χανιά: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή έξω από το σπίτι της

Νεκρή έξω από το σπίτι της εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά την έλευση του νέου έτους μια 45χρονη γυναίκα από τα Χανιά.

Προς τη Βουλή η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο - Ποιά τα επόμενα βήματα

Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται στη Βουλή προς κύρωση το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος. Πρόκειται για μια απόφαση της Αθήνας που συνιστά μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι σε θέση να ασκεί τα δικαιώματα της χώρας και συνάπτει συμφωνίες στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Νέοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα: Αυξήσεις για τους εργαζόμενους

Αύξηση εώς 112 ευρώ το χρόνο στον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

Από Τετάρτη ξεκινούν οι έλεγχοι οχημάτων από το δημόσιο ΚΤΕΟ

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης του δημοσίου ΚΤΕΟ Μεσσήνης.

Εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία Καλαμάτας Κυπαρισσίας από την Δευτέρα

Ωρα Ελευθερίας έχει σημάνει με την διαδικασία του εμβολιασμού η οποία εξελίσσεται πλέον διαδοχικά και στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και με την 6η ΥΠΕ να έχει μπει στην εξίσωση.

Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν - Πόσο θα διαρκέσουν

H αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησε με την άφιξη της Πρωτοχρονιάς. Ετσι εν μέσω lockdown, καταστηματάρχες και καταναλωτές προετοιμάζονται για τις αγορές τους έχοντας πλέον και τις επιλογές του click away και του click in shop.

Κλείνουν όλα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

Ο κύβος ερρίφθη για τα σχολεία! Ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου, όπως εξήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Για να μειωθεί περαιτέρω μέχρι τότε το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, κλείνουν όλες οι δραστηριότητες που ίσχυαν το προηγούμενο διάστημα.

Αυστηροποίηση μέτρων: Κλείνουν κομμωτήρια και καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00

Κλείνουν από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, και για μια εβδομάδα όλοι οι επαγγελματικοί που είχαν ανοίξει σταδιακά πριν από τα Χριστούγεννα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Νέα αργία (των Φώτων) την Τετάρτη

Ακόμα δεν μπήκε καλά καλά το 2021 και κάποιοι άνοιξαν το ημερολόγιο αναζητώντας τις αργίες. Για όλους αυτούς που ενδιαφερονται για το πόσα ή και τριήμερα υπάρχουν τη νέα χρονιά. Γι' αυτούς και όποιον άλλον ενδιαφέρεται σας τις παρουσιάζουμε, αρχίζοντας από την γιορτή των Θεοφανίων την Τετάρτη:

Νοικάρης ζωγραφίζει σεξουαλικά στις ανακοινώσεις του διαχειριστή.

Άνω - κάτω είναι οι ένοικοι πολυκατοικίας στην Αθήνα. Ο γιος μιας οικογένειας έχει τη συνήθεια να ζωγραφίζει αντρικά γεννητικά όργανα πάνω στα σημειώματα που αφήνει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στην οποία μένει.

Τρεις καθοριστικοί δείκτες και δύο ημερομηνίες που θα καθορίσουν τη χαλάρωση των μέτρων

Δύο κρίσιμες ημερομηνίες έχει τώρα μπροστά της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων: την εβδομάδα που έρχεται, οπότε και θα φανεί εάν έχουν επιβαρυνθεί οι επιδημιολογικοί δείκτες, που σημαίνει πως υπήρχε διασπορά την περίοδο των Χριστουγέννων. Και αντίστοιχα τα μέσα του Ιανουαρίου, που θα δείξει εάν δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά την Πρωτοχρονιά.

Λινού: Φοβάμαι για την Αττική - Άνοιγμα σχολείων με μεγαλύτερα διαλείμματα

Υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.Μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Τρίπολη για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη στην δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου για το Νέο Ετος.

Το έργο και οι προτάσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Με την έναρξη του 2021, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στην οποία ανατέθηκε ο ρόλος του συντονιστή των δράσεων και των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση είναι σε θέση να παρουσιάσει το αποτέλεσμα αυτής της πολύμηνης δουλειάς.

Το έτος του κορονοϊού κλείνει με την Ελλάδα να έχει, μετά τη Φινλανδία, τα λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ΕΕ αναλογικά με τον πληθυσμό

Το 2020, που θα ασφαλώς θα μείνει στην ιστορία ως το «έτος της πανδημίας του κορονοϊού», όλοι θα ήθελαν να το ξεχάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, μια βάσιμη πλέον ελπίδα χάρη στην έναρξη των εμβολιασμών.

Αγωνία στο νοσοκομείο του Ρίου για την 8χρονη Ειρήνη που δίνει μάχη για τη ζωή της – Αναζητείται άμεσα μόσχευμα καρδιάς

Η 8χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς πάσχει από οξεία μυοκαρδίτιδα. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα κοριτσάκι μόλις οκτώ ετών που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου.

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζονται νέα, γενναία, μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

ην ανάγκη άμεσης λήψης γενναίων μέτρων για να καταφέρουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου,

Χαλάει ο καιρός από το Σάββατο το απόγευμα, με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας

Επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί από αργά το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με παράλληλη επικράτηση νοτιοανατολικών ανέμων και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Εντός του μήνα οι αποφάσεις για σχολεία και λιανεμπόριο

Ο πρώτος μήνας του χρόνου είναι ο πιο κρίσιμος του δεύτερου κύματος της πανδημίας με την Ελλάδα.

O EOT παράδειγμα προς μίμηση, διεθνώς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων και ΤΟs (ECTAA), αποδίδει τα εύσημα στις ελληνικές αρχές και τον ΕΟΤ, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού μέσα στην πλέον καταστροφική χρονιά για τον παγκόσμιο τουρισμό, ελέω πανδημίας

1.1.21

Eυχές απο΄ την Πρόεδρο Ελλήνων Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς αγώνες[ΕΣΟΑ] Βούλας Κοζομπολη

Αλεξανδρείας: ”Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε”

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και την Κύπρο που δεν ξεχνάνε ποτέ το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας» απηύθυνε σήμερα ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος.

Ποδαρικό με προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν

Στέμμα του 2020» η μετατροπή Αγίας Σοφίας

Μεσσηνία: Αγόρι το πρώτο μωρό του 2021

Νοσοκομείο Καλαμάτας γεννήθηκε στις 8:45 το πρώτο μωρό για τη Μεσσηνία και είναι ένα αγοράκι βάρους 3, 120 κιλά.

Η κατανομή των κρουσμάτων - Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

>Πώς κατανέμονται τα κρούσματα του κορονοϊού του τελευταίου 24ωρου στη χώρα

Πώς εξαφανίστηκε ο θησαυρός από το «χρυσό κοτέτσι»

Όλα όσα κατήγγειλε ο 52χρονος κτηματίας για τον τρόπο με τον οποιό οι δυο αλλοδαποί εργάτες γης ξέθαψαν τον τενεκέ με τις €165.000 από το κοτέτσι του - Τί του ζητούσαν, όταν του αποκάλυψαν την πράξη τους και γιατί, τελικά, κατέληξε στην αστυνομία

Ένας σπόρος τους άλλαξε τη ζωή: Το ελληνικό χωριό που έχει έναν περιζήτητο θησαυρό στα χωράφια του

Ένα μικρό θαύμα που αποδεικνύει ότι ο θησαυρός μπορεί να βρεθεί εκεί που δεν τον περιμένεις.

«Καλή χρονιά» με φωτογραφία του Παρθενώνα ευχήθηκε ο Πομπέο

«Καλή χρονιά» με τέσσερις φωτογραφίες από την την έλευση του 2021 από κάθε γωνιά του πλανήτη ευχήθηκε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Πάνω από 250 κιλά χασίς κατέσχεσε το λιμενικό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Πάνω από 250 κιλά χασίς εντόπισε το Λιμενικό σε επιχείρηση που πραγματοποίησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς,

Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει το 2021 σε χιλιάδες συνταξιούχους

Κυριότερος σταθμός η δίκη στο ΣτΕ, στις 15 Ιανουαρίου, που θα κρίνει τα αναδρομικά των κομμένων δώρων και επικουρικών – Παράλληλα το 2021 θα είναι το τελευταίο έτος που θα ισχύουν τα μεταβατικά όρια συνταξιοδότησης

Ο Μαουρίτσιο το πρώτο κρούσμα κορωναϊού

Θετικός στον κορωναϊό διαγνώστηκε ο Ζοσέ Μαουρίτσιο και δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τη Βραζιλία για την Ελλάδα το τελευταίο 48ωρο για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Είπε στην κόρη του ότι εδώ έθαψε τη μητέρα της - Το 3χρονο τότε ήταν μάρτυρας του εγκλήματος

Αποφυλακίστηκε πρόσφατα μετά την πολυετή καταδίκη του για τις δολοφονίες δύο γυναικών: της μητέρας του παιδιού του αλλά και της πρώην συντρόφου του στην Ελβετία.

Μέγας Βασίλειος: Ο συγκλονιστικός βίος του!

Ο Μέγας Βασίλειος, μία από τις μεγαλύτερες μορφές της Εκκλησίας, εγεννήθηκε περί το 330 μ.Χ. στην Καισάρεια της Καππαδοκίας.

Πρωτοχρονιά στα μπαλκόνια και με βροχή από πυροτεχνήματα – Έτσι υποδέχτηκε η Ελλάδα το 2021

Η χαρά για την αποχώρηση του 2020 δεν μπορούσε να κρυφτεί. Τη στιγμή που το ρολόι έδειξε 00.00, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και με αυτόν τρόπο μπήκε άκρως εντυπωσιακά το νέο έτος! Η πλειοψηφία του κόσμου απόλαυσε το θέαμα από τα μπαλκόνια, μιας και ο κορονοϊός… επέβαλε ρεβεγιόν άκρως οικογενειακό.

Πρωτοχρονιά: Έθιμα στην Πελοπόννησο

Το σπάσιμο του ροδιού, το κέρασμα από την ψυχοκόρη, το φαγητό για τις Μοίρες και το ψήσιμο της κουλούρας είναι μερικά από τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς στην Πελοπόννησο

Πέθανε ο διάσημος ράπερ MF Doom

Πέθανε ο διάσημος ράπερ MF Doom

Πωλείται σε δημοπρασία η Ferrari F355 Spider του Σακίλ Ο' Νιλ

Ο αγαπημένος βετεράνος του ΝΒΑ, Σακίλ Ο' Νιλ δεν είναι ένας άνθρωπος με λίγα πάθη.

ΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2021 με ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Τα μεγάλα ραντεβού στον αθλητισμό το 2021

Αφού η πανδημία του κορονοϊού κατάφερε να δημιουργήσει χάος και στο αθλητικό ημερολόγιο 2020, προκαλώντας αναβολές, ακυρώσεις και μετακινήσεις κορυφαίων διοργανώσεων, το 2021 είναι γεμάτο από μεγάλα ραντεβού

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου