25.5.13

Πανσέληνος απόψε! Θρύλοι και πραγματικότητα

Οι θρύλοι για την επίδραση της πανσελήνου στον άνθρωπο ξεκίνησαν  κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, όταν υπήρχε η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε λυκανθρώπους ακόμα και σε βρικόλακες όταν είχε πανσέληνο.

Μέχρι και σήμερα, η θεωρία του "σεληνιασμού" και των μυστικιστικών δυνάμεων της πανσελήνου είναι ευρέως διαδεδομένη. Γίνεται λόγος για αυτοκτονίες, ανθρωποκτονίες, τροχαία ατυχήματα, χωρισμούς, ανατροπές και εντάσεις, ενώ θεωρείται πως η εγκληματικότητα "χτυπάει" κόκκινο.

Η πιο διαδεδομένη άποψη είναι πως η πανσέληνος προκαλεί όλες αυτές τις αλλοπρόσαλες συμπεριφορές στον άνθρωπο εξαιτίας της επιρροής που έχει η σελήνη στο νερό. Δεδομένου ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 80% νερό, υποθέτουν πως πιθανότατα η σελήνη διαταράσσει την ισορροπία του σώματός μας!

Κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά και οι ψυχίατροι υποστηρίζουν πως όλα τα "ακραία" συμβαίνουν γιατί περιμένουμε να συμβούν! Είναι μια πλασματική συσχέτιση της συμπεριφοράς μας και της πανσελήνου, που με απλά λόγια σημαίνει ότι  ο εγκέφαλός μας έχει την τάση  να ανακαλεί τα περίεργα γεγονότα καλύτερα από ότι τα ασήμαντα. Όταν υπάρχει πανσέληνος και συμβαίνει κάτι περίεργο, συνήθως το παρατηρούμε και το συνδέουμε αμέσως με το φεγγάρι!

Απολαύστε  το ολόγιομο "ελληνικό" φεγγάρι με διεθνές βραβείο, από τον αστροφωτογράφο κ. Αντώνη Αγιοµαµίτη!  Αν πάλι επιμένετε να μάθετε περισσότερα για τους λυκάνθρωπους και τους βρικόλακες ... κακό του κεφαλιού σας!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν!

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2013, επικρατώντας 2-1 της Ντόρτμουντ στον τελικό του Γουέμπλεϊ. 
Ο Αριέν Ρόμπεν στο 89΄ πέτυχε το νικητήριο γκολ, ενώ νωρίτερα το σκορ είχε ανοίξει ο Μάντζουκιτς στο 60΄ και ισοφάρισε για τη Ντόρτμουντ ο Γκιουντιγκάν με πέναλτι στο 68΄. 
Είναι το πέμπτο κύπελλο Πρωταθλητριών που προσθέτει στην τροπαιοθήκη της η Μπάγερν και το πρώτο μετά το 2001.

Τι είναι το «troll» στο Διαδίκτυο και πως να το αντιμετωπίσετε !

Μια από τις κλασσικές περιπτώσεις που μπορεί κανείς να συναντήσει στο διαδίκτυο και συνήθως σε social networks και φόρουμ, είναι το λεγόμενο «troll».
 Η λέξη περιγράφει τον χρήστη ο οποίος με σκοπό να ερεθίσει, να μπερδέψει και να προκαλέσει σύγχυση και εκνευρισμό στους υπόλοιπους χρήστες, χρησιμοποιεί επιτηδευμένα προκλητικές, ανόητες ή εκτός θέματος ερωτήσεις θέσεις και απόψεις.
Από που προέρχεται ο όρος
Η χρήσης της λέξης «troll» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ιντερνετ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αλλά η πιο γνωστή καταγεγραμμένη αναφορά προέρχεται από συζήτηση στο 1991, αναφέρει το wikipedia, σύμφωνα με το οποίο το «troll» αναφέρεται στο πέταγμα δολώματος μέσα στο νερό προκειμένου να αλιευθούν ο τόνος και ο ξιφίας, πρακτική που παραπέμπει στην κοροϊδία χρηστών του Διαδικτύο, το λεγόμενο «trolling». Παράλληλα, η λέξη παραπέμπει και στα δαιμόνια πλάσματα που εμφανίζονται στη σκανδιναβική λογοτεχνία, τα οποία επίσης έχουν το όνομα «troll».
Πως να αντιμετωπίσετε το «troll»
Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί κάποιο «troll» το οποίο έχει ως στόχο μόνο να αποτρέψει την διεξαγωγή μιας διαδικτυακής συζήτησης, είναι η άγνοια. Συνήθως, ένας τέτοιος ενοχλητικός χρήστης εάν αγνοηθεί θα αρχίσει να στέλνει όλο και πιο προσβλητικά μηνύματα, αλλά εάν δεν υπάρξει αντίδραση συνήθως απογοητεύετε και εγκαταλείπει την κοινότητα. Σε αρκετά φόρουμ και μπλογκ, δίνεται η παραίνεση να μην ασχολούνται οι χρήστες με τα «troll», κίνηση που αναφέρεται ως «μην ταΐζετε τα ''troll''» (Don't feed the trolls στα αγγλικά).
Σε πολλές περιπτώσεις πάντως, για την καταπολέμηση των «trolls» χρησιμοποιούνται και άλλα μέσα, όπως η αφαίρεση των μηνυμάτων του ή η φραγή του προκειμένου να μην ενοχλεί, ενώ αρκετές φορές διαγράφονται και από τις κοινότητες που εισέρχονται διαδικτυακά.
 iefimerida.gr

ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ...ΤΙΜΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !

-Πανάκριβο το «καλάθι της νοικοκυράς» στην Ελλάδα της κρίσης 
- Συγκρίνεται ακόμα και με το γερμανικό 
Παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια και τη συνεχή μείωση των εισοδημάτων των πολιτών, το «καλάθι» προϊόντων στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερο ακριβό.
Πιο συγκεκριμένα, οι μετρήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τις οποίες φιλοξενεί σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», δείχνουν πως η χώρα μας εξακολουθεί να εμφανίζεται ελάχιστα φθηνότερη σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι πολύ υψηλότερο.
Οπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, εάν το βασικό «καλάθι» αγαθών στην Ελλάδα κοστίζει 100 ευρώ, τότε οι σχετικές τιμές σε άλλες χώρες έχουν ως εξής:
  • Γερμανία (όπου το μέσο εισόδημα είναι υπερδιπλάσιο) 110 ευρώ
  • Ηνωμένο Βασίλειο 111 ευρώ
  • Αυστρία 114 ευρώ
  • Λουξεμβούργο 132 ευρώ
Βεβαίως υπάρχουν και χώρες όπου το καλάθι προϊόντων κοστίζει λιγότερο σε σύγκριση με την Ελλάδα, όπως:
  • Τουρκία 76 ευρώ
  • Σλοβενία 92 ευρώ
  • Πορτογαλία 93 ευρώ
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η «ακαμψία» των τιμών αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στη μέχρι στιγμής αποτυχία της κυβέρνησης να απελευθερώσει τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα» και γενικότερα να «ανοίξει» τον ανταγωνισμό.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το ΠΟΠ Καλαμάτας από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών !

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ " ΕΦΥΓΕ " ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ !!!

ΠΡΟΣ 1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
           2. Επιμελητήριο Μεσσηνίας
           3. Κοινοβουλευτικές Ομάδες
           4. Περοιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε τις ενέργειες του Εξαγωγικού τμήματος του 
Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και κάποιοες συνεταιριστικές οργανώσεις της πρώην επαρχίας Καλαμάτας για την επέκταση του ΠΟΠ Ελαιολάδου σε όλη την Μεσσηνία.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αντιμετωπίσει πλήρως και να απορρίψει τις ενστάσεις των τυποποιητών και Εμπορών.

καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νομού να αντισταθούν σε αυτές τις ενέργειες που αθ είναι καταστροφικές για όλο τον νομό.

Απαιτούμε η τυποποίηση ΠΟΠ Ελαιολάδου να γίνεται εντός νομού.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                              Ο γραμματέας

Αλεηξανδρόπουλος Γιώργος                            Γριβοκωστόπουλος Γιάννης

Χιλιάδες διαδηλωτές από όλο το κόσμο κατά της Monsanto

Η ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 

Τη μαζικότερη εκστρατεία που έχει γίνει μέχρι σήμερα, πραγματοποιούν το Σάββατο ακτιβιστές από όλο το κόσμο κατά της πολυεθνικής εταιρίας βιοτεχνολογίας Monsanto με τη μορφή συλλαλητηρίων.

Η Μονσάντο: Μια εταιρεία-κολοσσός, η οποία έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές μπλεγμένη σε σκάνδαλα, συμπεριφέρεται σαν αποικιοκράτης και επιβάλλει τα προιόντα της με τρομακτικούς τρόπους, μην διστάζοντας να οδηγήσει ανθρώπους στην φυλακή.
Η Μονσάντο δεν ενδιαφέρεται απλώς για το κέρδος. Αυτό που θέλει να επιτύχει, είναι να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, ελέγχοντας τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση: Την τροφή.
Το κίνημα "Πορεία ενάντια στη Monsanto" εκτιμά ότι περίπου 300.000 διαδηλωτές θα συμμετέχουν στην μαζική εκστρατεία που εκτείνεται σε κάθε ήπειρο και συγκεκριμένα σε 58 χώρες, 428 πόλεις και τουλάχιστον 48 πολιτείες των ΗΠΑ.
Οι συντονισμένες διαμαρτυρίες κατά της Monsanto, έχουν ως κύριο αίτημα τους την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.
Η διαμαρτυρία οργανώνεται ιντερνετικά κυρίως μέσω Facebook και Twitter, ενώ οι διοργανωτές ενημερώνουν το κοινό για τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν για την υγεία οι γενετικά μεταλλαγμένες τροφές.
"Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τις επιπτώσεις που αυτοί έχουν στην υγεία. Οι άνθρωποι πρέπει να δράσουν για να πάρουν πάλι πίσω τον έλεγχο των τροφίμων", δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης κατά της Monsanto.
Όπως αναφέρεται στο RT, τον Μάρτιο το Κογκρέσο ψήφισε ένα σχετικό νόμο γνωστό ως "Monsanto Protection Act", που δίνει τη δυνατότητα στην Monsanto, αλλά και άλλες εταιρείες βιοτεχνολογίας τροφίμων να συνεχίσουν την παραγωγή και την πώληση γενετικά τροποποιημένων προϊόντων ακόμη και αν έχουν κινηθεί νομικά εναντίον τους.
Όπως σημειώνει το παρατηρητήριο "Food & Water", η σχέση της Monsanto με την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ υπερβαίνει το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο.
Σε έκθεσή του αναφέρει πως απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks δείχνουν ότι "το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πιέζει τις ξένες κυβερνήσεις να υιοθετήσουν πολιτικές υπέρ της βιοτεχνολογίας και βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για τη βελτίωση της εικόνας των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων".
Σύμφωνα με την έκθεση η "εκστρατεία υπέρ της Monsanto" βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:
Προώθηση των συμφερόντων των εταιρειών της βιοτεχνολογίας, Πιέσεις προς τις ξένες κυβερνήσεις να αποδυναμώσουν και να περιορίσουν τους κανόνες για τα προϊόντα βιοτεχνολογίας, Προστασία των εξαγωγών των αμερικανικών προϊόντων βιοτεχνολογίας, Πιέσεις προς τις αναπτυσσόμενες χώρες να υιοθετήσουν την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Πακτωλός χρημάτων σε βάρος της φύσης
Στο ντοκιμαντέρ της, η Μαρί-Μονίκ Ρομπέν εξετάζει την επικράτηση στη βιομηχανία των αγροτοχημικών μιας από τις πιο δόλιες και ισχυρότερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Παρακολουθεί τον παρασκηνιακό κόσμο της διατροφικής βιομηχανίας και την ανέλιξη της Monsanto στο επίπεδο της παγκόσμιας εμπορικής κυριαρχίας, καθώς κρατά τα "κλειδιά" για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στη μερίδα του λέοντος της προμήθειας τροφίμων.
Υπενθυμίζεται ότι το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως, κατασκευάζεται και ανήκει στη Monsanto. 
Την πολυεθνική που από την ίδρυση της, πριν 108 χρόνια, έχει τον τίτλο της πιο ρυπογόνας και επικίνδυνης στην ιστορία της βιομηχανίας.
Η εταιρεία κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ: των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ σε βιομηχανία. 
Για αιτίες που αφορούν απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της, ψευδείς πληροφορίες, για μόλυνση ολόκληρων περιοχών ακόμη και πόλεων, όπως και για δωροδοκίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παραβλέψουν τους νόμους και τους κανονισμούς.

Σε διαβούλευση ο αφοπλισμός των κυνηγών !!!

Η Ε.Ε καλεί τους πολίτες της να συμμετάσχουν σε διαβούλευση που αφορά τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων με πρόσχημα τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών από την εγκληματική χρήση των πυροβόλων όπλων.
Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που ξεκίνησε η διαβούλευση αυτή. 

Ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την προσπάθεια του Ομπάμα να περάσει το νέο νόμο περί όπλων στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα της εγκληματικότητας μεγαλώνει και στην Ευρωπαική Ένωση και έτσι οι Ευρωπαικές Κυβερνήσεις θεώρησαν ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρός έλεγχος στην κατοχή και διακίνηση των πυροβόλων όπλων. 
Η Ε.Ε έχει δημιουργήσει ένα ερωτηματολόγιο και καλεί τους πολίτες να το απαντήσουν. Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει 25 ερωτήσεις ομαδοποιημένες σε πέντε ενότητες:

A: Εισαγωγικές ερωτήσεις

B: Ο ρόλος της ΕΕ στην καταπολέμηση του εμπορίου και της χρήσης πυροβόλων όπλων για εγκληματικούς σκοπούς

Γ: Νόμιμη κατασκευή, κατοχή και πώληση πυροβόλων όπλων

Δ: Αποθήκευση, απενεργοποίηση και καταστροφή


Οι απαντήσεις που θα δοθούν θα βοηθήσουν στη δημιουργία οδηγιών προς τα κράτη-μέλη που σκοπό θα έχουν τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων. Το “τυράκι” είναι η εγκληματικότητα και ένας από τους απώτερους σκοπούς είναι η κυνηγετική δραστηριότητα. Μην ξεχνάτε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι πωλήσεις φθηνών κυνηγετικών όπλων, κατά κύριο λόγω χράπα χρούπα, που οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι κυνηγοί. Ο λόγος που τα αγοράζουν είναι  για να μπορέσουν να προστατέψουν την οικογένειά τους σε περίπτωση επίθεσης από κλέφτες και εγκληματίες. Υποχρέωση του κράτους είναι η ασφάλεια των πολιτών αλλά τουλάχιστον στην Ελλάδα το κράτος έχει αποτύχει στον τομέα αυτό και έχει οδηγήσει τους πολίτες στο να πάρουν μέτρα που αυτοί θεωρούν ικανά να τους προστατέψουν. Τώρα, αν είναι σωστό ή λάθος η αγορά ενός κυνηγετικού όπλου που σκοπό έχει την ασφάλεια μιας οικογένειας είναι θέμα μιας μεγάλης κουβέντας.

Τα κυνηγετικά όπλα θα βρεθούν στο επίκεντρο της διαβούλευσης και οι κυνηγοί σίγουρα θα πληγούν περισσότερο από όλους.

Γιατί, σκοπό έχουν να καταστήσουν τους κυνηγούς περιθωριακούς και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Η Γαλλική συνομοσπονδία κυνηγιού αναφέρει στην ιστοσελίδα της:
“Μια διαβούλευση είναι σε ισχύ μέχρι τις 17 Ιουνίου 2013, στην οποία είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν όλοι οι κυνηγοί για να μην δούμε νομοθετικά μετρά που θα πλήξουν το κυνήγι.

Η Εθνική Ομοσπονδία Κυνηγιού αφού μελέτησε προσεκτικά κάθε μια από τις 25 ερωτήσεις συστήνει να απαντάτε στις ερωτήσεις πάντα με την πρώτη από τις διαθέσιμες επιλογές (1).

Μην τους αφήσετε να μας επιτεθούν. Να κινητοποιηθούμε όλοι!!!”

Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δεν πρέπει να πάρουμε αψήφιστα τη διαβούλευση αυτή. Σκεφτείτε μόνο αν ένα από τα μετρά που πιθανόν να ληφθούν να είναι η φορολόγηση των κυνηγετικών όπλων. Εαν μας αναγκάσουν να πληρώνουμε πχ 200 ΕΥΡΩ για κάθε κυνηγετικό όπλο που έχουμε στην κατοχή μας πόσοι από  θα είχαμε αυτή τη δυνατότητα;

Πατήστε ΕΔΩ για να απαντήσετε στις ερωτήσεις της διαβούλεσης. Προσοχή στις απαντήσεις που θα δώσετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες της Γαλλικής Ομοσπονδίας Κυνηγιού...

ΕΠΛΗΓΗ Η ΓΗ -Γεωμαγνητική καταιγίδα σε εξέλιξη ....

Το μαγνητικό πεδίο μας βρίσκεται σε μια κατάσταση Μικρής γεωμαγνητικής καταιγίδας λόγω της σύγκρουσης με τη CME (στεφανιαία μαζική εκτίναξη) που εξαπέλυσε ο Ήλιος από την περασμένη Τετάρτη.
Ο αντίκτυπος των φορτισμένων σωματιδίων με την μαγνητόσφαιρα μας συνέβη στις 20:12 UTC, περίπου 40 λεπτά μετά το χτύπημα του δορυφόρου ACE, o οποίος είναι αυτός που μετρά την ταχύτητα, την πυκνότητα, και πολλά άλλα στοιχεία σχετικά με τον ηλιακό άνεμο.
Από τη CME είχαμε μόνο πλευρική προσέγγιση, ενώ ο δείκτης Kp (ο οποίος δείχνει την παραμόρφωση και τη συμπίεση που υπέστη το μαγνητικό πεδίο) έχει φτάσει στο επίπεδο 5, (ο δείκτης μπορεί να φτάσει μέχρι 9, που είναι μία ακραία καταιγίδα, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας μας).
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω από σήμερα το βράδυ το Σέλλας θα είναι ορατό και σε πόλεις όπως η Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία.
Αποκάλυψη

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-Προσπάθησαν να βιάσουν την Γυναίκα-Διαιτητή !

Σε δικηγόρο η νεαρά διαιτητής - μήνυσε συναδέλφους της !
Σάλος προκλήθηκε στην διαιτησία της Αχαϊας καθώς γυναίκα διαιτητής κατήγγειλε δύο νεαρούς συναδέλφους της για σεξουαλική παρενόχληση και απόπειρα βιασμού, όπως από χθες έχει αποκαλύψει το dete.gr
Συμφωνα με την έγγραφη καταγγελία που έκανε η νεαρή κοπέλα προς το τέλος της εκδήλωσης των διαιτητών στο Αρχοντικό της Ευτυχίας, δύο διαιτητές την έβαλαν στο ασανσέρ και την ανέβασαν στον πάνω όροφο προσπαθώντας να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί της.
 Η κοπέλα κατάφερε να τους ξεφύγει, κατέβηκε κάτω και τότε κάποιοι παρατήρησαν πως ήταν σε κατάσταση πανικού. 
Η κοπέλα ενημέρωσε επίσημα τον Σύνδεσμό της, ενώ ενημερώθηκε και η ΕΠΟ η οποία έθεσε σε διαθεσιμότητα και τους τρεις μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. 
Από την πλευρά τους οι διαιτητές κάνουν λόγο για αστείο που έκαναν με την συνάδελφό τους. Η Διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών κάνει λόγο για πρωτοφανές συμβάν, ωστόσο τηρεί στάση αναμονής και περιμένει τις εξελίξεις. 

Εμφύλιος στη Μεσσηνία για το λάδι, με… διαιτητή τον Σαμαρά!

 από lykavitos.gr
Δεν έφταναν στον Αντώνη Σαμαρά τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει και τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην Καλαμάτα για το λάδι.
Για να ξέρετε στη μισή Μεσσηνία το λάδι έχει εξασφαλίσει την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης την γνωστή ΠΟΠ.
 Αποτέλεσμα αυτής της κατάκτησης είναι να εισπράττουν μισό ευρώ το κιλό ως επιδότηση.
Επειδή όμως η μισή Μεσσηνία είναι εκτός ΠΟΠ κάποιοι παραγωγοί αναγκάζονται να δίνουν το λάδι τους σε μικρότερη τιμή σ’ αυτούς που έχουν την ετικέτα.
Τώρα έχουν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα στη Μεσσηνία.
Το ένα που επιδιώκει να παραμείνει το καθεστώς ως έχει και το δεύτερο που επιδιώκει να εξασφαλίσει την ΠΟΠ για ολόκληρη τη Μεσσηνία αφού οι ελιές είναι οι ίδιες και η ποικιλία Κορώνης μία…
  εφ. ΑΞΙΑ

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ξένης ταινίας "ΟΧΙ" στη Σκόπελο! Φωτό

Μια ανέλπιστη, διεθνή προβολή θα αποκομίσει η Σκόπελος,καθώς γυρίσματα της νέας ταινίας του KEN Mc MULLEN γυρίστηκαν σε αρκετά σημεία της Σκοπέλου . 
Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ώρες τα γυρίσματα της ταινίας “ΟΧΙ ”, στο πανέμορφο νησί της Σκοπέλου και η προβολή του νησιού αναμένεται να είναι σημαντική, κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες.
Ο σκηνοθέτης κ. KEN MCMULLEN μίλησε αποκλειστικά στο skopelosonline.gr για την ταινία και για την όμορφη Σκόπελο.
Για...περισσότερα  ... more

Γρονθοκοπήθηκαν γυναίκες σε Σούπερ -Μάρκετ !!!

Γρονθοκόπημα μεταξύ γυναικών σημειώθηκε στην Λάρισα, όταν δυο αλλοδαπές επιχείρησαν να κλέψουν προϊόντα από σούπερ-μάρκετ και έγιναν αντιληπτές από την υπεύθυνη του καταστήματος, με την οποία «ήρθαν στα χέρια».
Ειδικότερα, συνελήφθησαν από άνδρες της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δύο γυναίκες, 25 και 20 ετών, για κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ.
Χθες το απόγευμα οι δύο γυναίκες μετέβησαν στο σούπερ μάρκετ κι αφαίρεσαν προϊόντα, τα οποία τοποθέτησαν μέσα σε γυναικεία τσάντα. Κατά την έξοδό τους όμως, από το κατάστημα έγιναν αντιληπτές από τη 46χρονη υπεύθυνη του καταστήματος, στην οποία επιτέθηκαν, γρονθοκοπώντας την και διέφυγαν επιβιβαζόμενες σε αυτοκίνητο της 25χρονης.
Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται με το αυτοκίνητο και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία επεστράφησαν στη 46χρονη. Επιπλέον, στο αυτοκίνητο που κατασχέθηκε, βρέθηκαν κι άλλα προϊόντα σούπερ μάρκετ, των οποίων η προέλευση διερευνάται.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Παρασκεύαζαν και εμφιάλωναν ποτά «μπόμπτες» !

Παράνομο παρασκευαστήριο και εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών, που εξετάζεται κατά πόσον είναι ασφαλή για τους καταναλωτές, εντοπίσθηκε στο υπόγειο μονοκατοικίας 44χρονου ομογενή από την πρώην ΕΣΣΔ, στην περιοχή των Αχαρνών. 
Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων «περί τελωνειακού κώδικα», «περί αθέμιτου ανταγωνισμού», «περί σημάτων» και «περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων».
Τα αλκοολούχα ποτά, σύμφωνα με τα ευρήματα στο εργαστήριο, εμφιαλώνονταν σε μπουκάλια με ετικέτες γνωστών ποτών και πιθανότατα διατίθεντο στην αγορά ως γνήσια.
Σε έρευνα που έγινε στο παρασκευαστήριο από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρεις μεταλλικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 11.500 λίτρων, μία πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 1.500 λίτρων και ένα πλαστικό βαρέλι χωρητικότητας 1.500 λίτρων, που περιείχαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών αμφιβόλου χημικής σύστασης.
Επίσης, κατασχέθηκαν πλήθος από κενές γυάλινες φιάλες, πώματα, σήματα και συσκευασίες γνωστής εταιρείας ποτών, δύο αντλίες υγρών και ένα θερμοκολλητικό μηχάνημα.
Στον χώρο μετέβησαν υπάλληλοι της Α' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι οποίοι διενήργησαν ογκομέτρηση των οινοπνευματωδών ποτών και έλαβαν δείγματα για εξέταση, καθώς και υπάλληλοι του Τελωνείου Αθηνών, στους οποίους αποδόθηκαν όλα τα κατασχεθέντα και σφράγισαν τις δεξαμενές.
Από τις Αρχές ερευνάται πού διέθετε ο 44χρονος τα ποτά «μπόμπες», ενώ, σε ό,τι αφορά τις φορολογικές παραβάσεις, από τα ανευρεθέντα υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ.

Απορριματοφόρο παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη, στο Άστρος !

Απορριματοφόρο παρέσυρε και σκότωσε 85χρονη γυναίκα στο Άστρος Κυνουρίας.

Το όχημα, που παραχωρήθηκε από τον δήμο Γλυφάδας στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας και οδηγούσε 37χρονος κατευθυνόταν από δημοτικό δρόμο προς την κεντρική οδό για το Παράλιο Άστρος κάνοντας την αποκομιδή των απορριμμάτων, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την άτυχη γυναίκα.

Ο οδηγός και οι δύο συνοδοί του απορριμματοφόρου συνελήφθησαν και με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Προβάδισμα της ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα 2,8% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα» στην αναγωγή επί των εγκύρων. 

   Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 24,9% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, Χρυσή Αυγή 11%, ΠΑΣΟΚ 5,8%, Αν. Έλληνες 5,2%, ΚΚΕ 5,1%, ΔΗΜΑΡ 4,1%, Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος)2,2%, Σχέδιο Β (Αλαβάνος) 2%, Οικολόγοι -Πράσινοι 1,6%, άλλο κόμμα 6% και αναποφάσιστοι 10%.

   Το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου είναι 2,4%. 


   Το 52% έναντι 35% τάσσεται υπέρ ενός νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Εξάλλου, προβάδισμα 2,4% στην πρόθεση ψήφου δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. 

   Η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, η Νέα Έλλάδα 1,1%, άλλο κόμμα 3,8%, άκυρο-λευκό 4,7%, 15,2% αδιευκρίνηστη ψήφος.

   Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%. 

   Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.

   Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά πέρασε στην κορυφή ο Αντώνης Σαμαράς με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί.

Ετοιμάζεται το Ιατρείο Μαστού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 Της Μαρίας Νίκα
Το Ιατρείο Μαστού, το οποίο έχει αναγγελθεί εδώ και καιρό, πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με υπεύθυνο γιατρό το χειρουργό Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στην παθολογία του μαστού ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.
Το Ιατρείο θα λειτουργεί όπως και τα υπόλοιπα πρωινά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στην αρχή μία φορά την εβδομάδα, ενώ εάν υπάρξει δυνατότητα θα ανοίγει και δεύτερη ημέρα.
Αν και στο άκουσμα των λέξεων «Ιατρείο Μαστού», κατευθείαν γίνεται ο συνειρμός με ογκολογικά προβλήματα και τον καρκίνο του μαστού, πάθηση που απασχολεί ιδιαίτερα το γυναικείο πληθυσμό, το συγκεκριμένο Ιατρείο δε θα αφορά μόνο κακοήθειες, αλλά οποιαδήποτε παθολογία του γυναικείου μαστού. Σε αυτό θα γίνονται υπέρηχοι και άλλες εξετάσεις.
Ο υπεύθυνος γιατρός κ. Γιαννόπουλος υπολογίζει ότι το Ιατρείο θα είναι έτοιμο να ανοίξει σε 15 περίπου ημέρες. Για τη λειτουργία του, θα υπάρχει στενή συνεργασία με τη γιατρό του Ακτινολογικού Τμήματος, Βαλέρια Ιωβακίνι, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του υπερσύγχρονου μαστογράφου που απέκτησε πρόσφατα, μετά από πολλά χρόνια αναμονής, το Νοσοκομείο Καλαμάτας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις γυναίκες της περιοχής να πραγματοποιούν τους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους.
Ένα χρόνο αναμονή για μαστογραφία!
Εν τω μεταξύ, η μεγάλη ζήτηση που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα από γυναίκες ολόκληρης της Μεσσηνίας για την πραγματοποίηση μαστογραφίας, δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει. 

Τα ραντεβού για μαστογραφία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι κλεισμένα για τους επόμενους 11-12 μήνες. Αν, δηλαδή, πάρει μια γυναίκα τώρα τηλέφωνο προκειμένου να κλείσει για εξέταση μαστογραφίας, θα της πουν ότι το ραντεβού της θα είναι σε ένα χρόνο!
Ωστόσο, η μεγάλη αναμονή δεν οφείλεται μόνο στο αυξημένο ενδιαφέρον των γυναικών, αλλά και στην έλλειψη προσωπικού. Δεν υπάρχουν αρκετοί τεχνολόγοι, ώστε ο μαστογράφος να δουλεύει κανονικά. Αναγκαστικά, αυτή τη στιγμή λειτουργεί από τους ίδιους τεχνολόγους που εργάζονται παράλληλα στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και οι οποίοι πρέπει να λειτουργήσουν και τον αξονικό τομογράφο, αλλά και τον καινούργιο μαγνητικό, που επίσης απέκτησε πρόσφατα το νοσηλευτικό ίδρυμα.  

tharrosnews.gr

Κόβει την ανάσα: Δείτε το μηνιαίο μισθό της Ελένης Μενεγάκη!

Γενναιόδωρο είναι το κανάλι της Κάντζας όσον αφορά στις απολαβές της Ελένης Μενεγάκη.
Η γνωστή παρουσιάστρια αμοίβεται με το ιλιγγιώδες ποσό των 125.000 ευρώ .
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας 75.000 ευρώ πληρώνει το κανάλι, ενώ περίπου 50.000 ευρώ εισπράττει η ωραία Ελένη από τους χορηγούς της εκπομπής αλλά και από τα bonus τηλεθέασης.

Είκοσι οδηγοί ταξί συνελήφθησαν για «πειραγμένα» ταξίμετρα

Είκοσι οδηγοί ταξί, οι οποίοι είχαν επέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους, συνελήφθησαν χθες, μπροστά στον Σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων ΚΤΕΛ Κηφισού, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε διαφορετικά σημεία στις περιοχές της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και του Αγ. Δημητρίου, κατά τη διάρκεια εξόρμισης για τον έλεγχο ΔΧ ταξί, των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, οι παραπάνω οδηγοί είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το ποσό στο ταξίμετρο και επιπλέον με καλώδιο τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις.

Επίσης, στην κατοχή δύο εξ αυτών βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ενώ ένας επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και πλαστή ειδική άδεια ικανότητας οδήγησης ταξί.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Συλλήψεις για καλλιέργεια χασίς στη Μάνη

Συνελήφθησαν στο Νύφι της Ανατολικής Μάνης 73χρονη Αμερικανίδα και 48χρονος Πολωνός, για καλλιέργεια και κατοχή χασίς. Αναζητείται ακόμη ένας 46χρονος Πολωνός.Ειδικότερα, αστυνομικοί του τμήματος Αρεόπολης και της ασφάλειας Σπάρτης, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι των τριών αλλοδαπών στο χωριό Νύφι της Μάνης, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, 57 αποξηραμένα δενδρύλλια χασίς, ένα δενδρύλλιο ακόμα, ποσότητα χασίς βάρους 31,97 γραμμαρίων, 35 γλάστρες που περιείχαν χώμα, λίπασμα και σπόρους κάνναβης, καθώς και εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας.
Οι συλληφθέντες χασισοκαλλιεργητές θα οδηγηθούν αργότερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Τούρκος σκότωσε το γιο του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος!


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν σε τουρκικό δικαστήριο για τον τρόπο με τον οποίο εντοπίστηκε και δολοφονήθηκε ένας 17χρονος από τον πατέρα και άλλα μέλη της οικογένειάς του. 
Η τουρκική κοινή γνώμη παρακολουθεί την εξέλιξη της δίκης που έχει μετατραπεί σε ορόσημο για την αποδοχή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αλλά και την παραδοχή της βίας που υφίστανται. 
Όπως γράφει η Χουριέτ, ο πατέρας ομολόγησε ότι σκότωσε τον γιο του, αλλά αρνήθηκε ότι το έκανε λόγω των ερωτικών του προτιμήσεων, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ντιάρμπακιρ, στην ΝΑ Τουρκία. 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 17χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια και μετά πυροβολήθηκε στο κεφάλι, πριν το σώμα του πεταχτεί στο πλάι του δρόμου, κοντά σε ένα νοσοκομείο. 
Ο πατέρας υποστήριξε ότι επρόκειτο για ατύχημα, καθώς το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και ο ίδιος ήθελε απλώς να τον «θεραπεύσει». Σύμφωνα με τον δράστη, ο γιος του είχε φύγει επί 10ήμερο και τον αναζητούσε. 
«Ήθελα να μιλήσουμε στο αυτοκίνητο. Τον ρώτησε ποιο είναι το πρόβλημά του. Άρχισε να με προσβάλει. Με άρπαξε από το λαιμό και με χτύπησε με γροθιά. Εγώ τον χτύπησα με τη λαβή του όπλου. Τότε ήταν που το όπλο εκπυρσοκρότησε», υποστήριξε στο δικαστήριο. Προσπάθησε μάλιστα να απαλλάξει το θείο του θύματος και την μητέρα του από τις κατηγορίες της συμμετοχής στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του εγκλήματος. 
Ο μικρότερος αδερφός του άτυχου νεαρού, ωστόσο, αποκάλυψε τις φρικτές λεπτομέρειες όσων προηγήθηκαν. 
«Ο θείος μου είπε «θα τον σκοτώσω εγώ και θα πάρεις πάνω το έγκλημα εσύ. Θα τον πετάξουμε στον δρόμο» αλλά εγώ αρνήθηκα. 
Το βράδυ ενώ τρώγαμε είπε στον πατέρα μου “θα του τινάξεις τα μυαλά στον αέρα σήμερα, αλλιώς θα τινάξω εγώ τα δικά σου μυαλά στον αέρα αύριο», ανέφερε στο δικαστήριο. Το ίδιο βράδυ, πατέρας και θείος συνέχισαν την αναζήτηση. 
Ο μικρός αδερφός πήρε τηλέφωνο έναν φίλο του θύματος, έμαθε που βρισκόταν και ειδοποίησε τον πατέρα του. «Ξύπνησα το πρωί όταν ήρθε η αστυνομία. 
Τα πατάκια του αυτοκινήτου μας τα είχε πλύνει κάποιος και στέγνωναν κρεμασμένα έξω», προσέθεσε. 
Στην αίθουσα βρισκόταν και η μητέρα της οικογένειας, η οποία προσπάθησε να διακόψει την κατάθεση του μικρού γιου, φωνάζοντας ότι «δεν ξέρει τι λέει», ενώ αργότερα επιτέθηκε στους δημοσιογράφους.
 «Εάν ήταν ομοφυλόφιλος, θα τον είχα σκοτώσει εγώ με τα ίδια μου τα χέρια. Μας ατιμώσατε», φώναξε στους ρεπόρτερ που καλύπτουν τη δίκη. 
Οι εισαγγελικές αρχές πρότειναν κατά την αρχή της εκδίκασης την θανατική ποινή και για τους τρεις. Η αναμενόμενη καταδίκη τους πρόκειται να δημιουργήσει ένα σημαντικό δεδικασμένο για τις πράξεις βίας κατά ατόμων με διαφορετικό ερωτικό προσανατολισμό
.paraskhnio.gr

Η ΕΕ απέρριψε το πρόγραμμα ενίσχυσης 400.000 οικογενειών

 ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!!!
 ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ κοινωνικές αλλά και πολιτικές παρενέργειες προκαλεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απορρίψει τη χρηματοδότηση του πλέον φιλόδοξου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την ενίσχυση περίπου 400.000 οικογενειών που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο.

Το πρόγραμμα, ενώ έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά από την κυβέρνηση και εγκριθεί από την τρόικα, απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μη συμβατό με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το οποίο δεν χρηματοδοτεί «κοινωφελείς δράσεις».

Πηγές του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες περί εμπλοκής, προσθέτοντας ωστόσο ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση και το πρόγραμμα να υλοποιηθεί.
Μετά από αυτή την εξέλιξη αποδεικνύεται περίτρανα το πρόβλημα συνεννόησης των αρμοδίων με την Κομισιόν για το πώς θα έπρεπε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος.

«Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας έχουμε θέσει, επιπλέον, και την ανάπτυξη σχετικής δράσης που αφορά οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Το πρόγραμμα σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίησή του. Σε κάθε περίπτωση θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου. 

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν αφορούν και την εγχώρια πολιτική σκηνή δεδομένου ότι ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα, αν όχι το βασικότερο, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την πολιτικά επεισοδιακή απομάκρυνση του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ ήταν η καθυστέρηση ως προς την προώθηση του επίμαχου προγράμματος. Ισχυρισμό τον οποίο ο κ. Κικίλιας απορρίπτει εξ αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη για κοινωφελή εργασία, καλύπτοντας το μισθολογικό κόστος 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών ή 427 ευρώ μηνιαίως για τους κάτω των 25, αναλαμβάνοντας και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τόσο του εργοδότη όσο και του ίδιου του εργαζόμενου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην απαντάτε σε αυτό τον αριθμό-απάτη !

Συνεχίζεται η παράνομη δραστηριότητα του κινητού που στέλνει σε ανυποψίαστους πολίτες μήνυμες με σκοπό να τους χρεώσει.
Ο αριθμός είναι ο 6946564862 και εξακολουθεί να στέλνει μηνύματα σε τυχαία επιλεγμένους συνδρομητές , όπως "Σε είδα το Σάββατο στην καφετέρια.
 Ο Σάκης μου έδωσε το κινητό σου" ή "Μόλις χώρισα με την Τζένη", "Καλησπέρα Καίτη μου, τι κάνεις" κλπ. Φυσικά πρόκειται για απάτη με σκοπό να απαντήσετε και στη συνέχεια σας έρχονται μηνύματα για συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ και στο τέλος έρχεται "το κοστούμι", δηλαδή ο λογαριασμός ο οποίος είναι από 30 μέχρι 300 ευρώ. 
Το πιο συνηθισμένο από τα μηνύματα της σειράς είναι: ΣΕ ΕΙΔΑ ΕΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΣ ΠΟΛΥ.Ο ΣΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ Η ΨΗΛΗ ΜΕ3ΑΧΡΙΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΕ ΕΠΙΜΟΝΑ.ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!
Μην απαντάτε και φυσικά μην στήνετε καβγά με τον έτερον ήμισυ αν υπάρχει !
newsbomb.gr


Πλήρωσαν το χρέος σε είδος -Σεξουαλική και ψυχική βία για δυο γυναίκες στο Σούλι Πατρών !

Ο ΑΝΔΡΑΣ… ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΕΞΙ ΑΤΟΜΩΝ !
Ακριβά πλήρωσαν  οι ιδιοκτήτριες μαγαζιού στην περιοχή των Προσφυγικών την πρόθεσή τους  να «φεσώσουν» τον δανειστή τους σύμφωνα με τον ιστότοπο dete.gr..
Ο άντρας που τους έχει δώσει για διευκόλυνση μεγάλα χρηματικά ποσά έχασε την υπομονή του και  πριν από δυο εικοσιτετράωρα απαίτησε την ρύθμιση του χρέους με άλλους τρόπους.
Ζήτησε και οι δυο «κυρίες» συμφώνησαν να του προσφέρουν μαζί  ερωτικές υπηρεσίες  αρχίζοντας μάλιστα την παροχή  από το βράδυ της περασμένης Τρίτης.
Το ραντεβού δόθηκε για αμέσως μετά το κλείσιμο  της επιχείρησης των δυο γυναικών τις οποίες ο άντρας μετέφερε σε κατοικία που διαθέτει κοντά στο Σούλι Πατρών.
Εκεί άρχισε το «γλέντι» μόνο που οι δυο γυναίκες είχαν υπολογίσει χωρίς τον …ξενοδόχο καθώς μετά από λίγη ώρα στο σπίτι άρχισαν οι …επισκέψεις.
 
Με συχνότητα πέντε λεπτών στο χώρο έφταναν και άλλοι άντρες με τον τελικό αριθμό να φτάνει τους έξι. 
Η συνέχεια για τις δυο γυναίκες που νόμιζαν πως η εξόφληση του χρέους θα ήταν ανώδυνη γι’ αυτές, αφού θα πρόσφεραν τα κορμιά τους μόνο στο δανειστή τους ήταν εφιαλτική, καθώς το πρόγραμμα περιελάμβανε σεξ και με τους έξι, ενώ υποχρεώθηκαν ακόμα και σε δέσιμο και άλλους εξευτελισμούς.
 Το κακό για τις δυο «κυρίες’ είναι όπως δεν μπορούν και δεν τολμούν να πουν πουθενά τα όσα βίωσαν, αλλά το χειρότερο είναι πως ο δανειστής απαιτεί επανάληψη του σκηνικού, καθώς όπως την επομένη τους διαμήνυσε, αυτός θ’ αποφασίσει πότε θα τον ξεχρεώσουν και μετά από πόσες φορές παροχής υπηρεσιών.

Το Απίστευτο video με τον Αλέξη Τσίπρα και την Ναόμι Κάμπελ!

 ΝΕΑ ΕΠΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΤΣΙΠΡΑ !!!
Τη συγγραφέα του δημοφιλούς βιβλίου που αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο την απαρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, Ναόμι Κλάιν με τη "γαζέλα" της πασαρέλας Ναόμι Κάμπελ φαίνεται σε βίντεο - ντοκουμέντοι ότι μπέρδεψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κροατία στα πλαίσια του 6ου Subversive Forum.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Ζάγκρεμπ που συμμετείχεμε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν και ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε νέα γκάφα ολκής, μετατρέποντας τη συγγραφέα... σε μοντέλο."
 Προσπάθησαν να εφαρμόσουν το δόγμα του σοκ, όπως είπε και η Ναόμι Κάμπελ", είπε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.
Ο Ζίζεκ μάλιστα συμφώνησε απόλυτα μαζί του.
Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες η γνωστή συγγραφέας και ακτιβίστρια του κινήματος της αντι-παγκοσμιοποίησης βρίσκεται στην Αθήνα.
Ήδη την έχει υποδεχθεί στα γραφεία της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να της παραχωρήσει συνέντευξη στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ που γυρίζει.

Ο Τσίπρας, η Ναόμι Κάμπελ και το Δόγμα του Σοκ από depy6

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Έγκυος πέθανε, γέννησε και επέστρεψε στη ζωή! ΒΙΝΤΕΟ

Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία συνέβη στο Τέξας, όταν μια έγκυος καθηγήτρια που βρισκόταν στον 8ο μήνα, η Erica Nigrelli, ξαφνικά ενώ έκανε μάθημα κατέρρευσε μέσα στην τάξη και όλοι έτρεξαν να την βοηθήσουν!

Τότε παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων της και της νοσοκόμας του σχολείου, η γυναίκα δεν συνερχόταν και αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο.

Όταν την μετέφεραν στο νοσοκομείο η καρδιά της είχε σταματήσει. Όμως οι γιατροί πρόλαβαν και της πήραν το παιδί ζωντανό με καισαρική τομή, πιστεύοντας ότι η γυναίκα ήταν κλινικά νεκρή!

Η συνέχεια, όμως, άφησε άναυδους τους γιατρούς! 

Η γυναίκα από θαύμα αναστήθηκε!

Σημαντικό ρόλο ωστόσο έπαιξε η νοσοκόμα του σχολείου, όπως είπαν οι γιατροί αφού της έδωσε τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες.

Ο σύζυγος της Erica, Nathan, επίσης καθηγητής δήλωσε: «Άνοιξα την πόρτα και όταν μπήκα στην αίθουσα είδα την Erica στο πάτωμα».

Ωστόσο χρειάστηκε οι γιατροί να της τοποθετήσουν βηματοδότη στην καρδιά αν και είναι μόλις 32 ετών!

Σήμερα το κοριτσάκι της είναι τριών μηνών και μητέρα και παιδί χαίρουν άκρας υγείας!

Woman Dies, Comes Back to Life After Having Baby από CDemo83 star.gr

Τιγρης σκότωσε 24 χρονη υπάλληλο ζωολογικού πάρκου !

Μια υπάλληλος βρετανικού ζωολογικού κήπου, υπέκυψε στα τραύματα που της προκάλεσε μια τίγρης, στο κέντρο άγριων ζώων στο South Lakes Park της νοτιοδυτικής Αγγλίας. 
Η 24χρονη Σάρα Μακλέι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ήταν κοντά στην περίφραξη όπου βρίσκονται τα άγρια αιλουροειδή, όταν δέχτηκε την επίθεση από την τίγρη η οποία της προκάλεσε ακρωτηριασμό.

Η νεαρή γυναίκα που ήταν εκτός από εργαζόμενη και κάτοικος της περιοχής, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά της. 

 Η αστυνομία είπε ότι η τίγρης μετά την επίθεση κλειδώθηκε από τους υπεύθυνους στο κλουβί της και ότι το κοινό δεν τέθηκε σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια του τραγικού γεγονότος.

Ο ζωολογικός κήπος έκλεισε αμέσως μετά το γεγονός και η διεύθυνση ζήτησε από τους επισκέπτες να εγκαταλείψουν την περιοχή. Η αστυνομία και οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Πρόγραμμα για 400.000 οικογένειες χωρίς εργαζόμενο !

 ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ...ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ !
«Πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι το πρόγραμμα που αφορά σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τονίζεται ότι «η σχετική δράση σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίησή του».

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε 400.000 οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη και αφορά κοινωφελή εργασία με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και αμοιβή 490 ευρώ για ανέργους άνω των 29 ετών και 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει επίσης ότι «η ανεργία και η αντιμετώπισή της αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας ζητήματα για το υπουργείο».

Βρέθηκαν πόροι για τη συνέχιση του "Erasmus"

Διάσημοι Ευρωπαίοι, από Νομπελίστες μέχρι Ολυμπιονίκες, έδωσαν μάχη για να σώσουν το πρόγραμμα Erasmus και μετά τις πιέσεις που άσκησαν βρέθηκαν οι πόροι για να συνεχιστεί μία από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά τη δια βίου μάθηση και την κινητικότητα των φοιτητών.

Λόγω της λιτότητας και των περικοπών, η χρηματοδότηση του προγράμματος είχε μειωθεί σημαντικά, τόσο που ο προϋπολογισμός του για το 2012 παρουσίαζε έλλειμμα 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από πιέσεις που άσκησαν τόσο οι φοιτητές όσο και προσωπικότητες με ιδιαίτερη αίγλη, όπως ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης και η Ιταλίδα Ολυμπιονίκης Ελίζα Ντι Φραντσίσκα, βρέθηκε χρηματοδότηση για να συνεχιστεί το πρόγραμμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2014-20 θα δοθούν για την εκπαίδευση και περίπου 1,5 δισεκ. από αυτά τα χρήματα αφορούν το Erasmus.

"Θεσμοφορία" ελληνικών γεύσεων στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με στόχο την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδιώκει να αναβιώσει έναν αρχαίο αγροτικό θεσμό, τα «Θεσμοφόρια», και στο πλαίσιο αυτό οργανώνει στο Μουσείο της Ακρόπολης τριήμερο εκδηλώσεων. 
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων «Θεσμοφόρια 2013», οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 26 Μαΐου, έγινε χθές βράδυ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Aθανάσιο Τσαυτάρη.
 
Στην  αρχαιότητα τα «Θεσμοφόρια» ήταν γιορτή που τελούνταν σε πολλές περιοχές της αρχαίας Ελλάδας, προς τιμήν της θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης. Στις εκδηλώσεις που διαρκούσαν σχεδόν πέντε ημέρες έπαιρναν μέρος αποκλειστικά γυναίκες. Οι τελετές των «Θεσμοφορίων» ήταν συνδεδεμένες με τη γη, τους καρπούς της, την ανάπτυξη της γεωργίας και γενικότερα ήταν ένας ύμνος της γονιμότητας.
 
«Σήμερα τα Θεσμοφόρια επικεντρώνονται στη διαχρονικότητα και τη σημασία της γεωργίας και των καρπών της γης στη δημιουργία κοινωνικών θεσμών και στην ανάπτυξη της σύγχρονης κοινωνίας» τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Τσαυτάρης. Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, τίθενται υπό την αιγίδα του υπουργείου όλες οι τοπικές γιορτές ανά την Ελλάδα, ανά προϊόν, ανά Περιφέρεια  και ταυτόχρονα τίθενται κοινές παράμετροι προδιαγραφών και ποιότητας των τοπικών εκδηλώσεων. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα Θεσμοφόρια ως θεσμός συνδέουν τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα, συνδέοντας τα με την τοπική παράδοση της κάθε περιοχής και προβάλλοντας γευστικούς και τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα.
 
Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί Επιστημονικό Συνέδριο στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, με θέμα τον ρόλο της γεωργίας στην εξέλιξη της κοινωνίας και οι νέες προοπτικές. 
 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή με την παρουσίαση από τον εκπρόσωπο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επικεφαλής του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», Γιώργο Πίττα, της δράσης του «Ελληνικού πρωινού» όλων των Περιφερειών της χώρας.

Για πρώτη φορά ψυχολόγοι σε 106 σχολεία της χώρας

Τα αποτελέσματα του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης σε σχολεία με αυξημένο αριθμό μεταναστών μαθητών παρουσιάστηκαν χθές σε συνέντευξη Τύπου στο ΑΠΘ, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του τρίτου χρόνου υλοποίησής του. 
Συνοπτικά, επιδίωξη και έργο της Δράσης είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας στο σχολείο - από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, η προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης όλων των μαθητών και των οικογενειών τους, ελλήνων και μεταναστών, η διευκόλυνση της σύνδεσης των σχολείων με τις οικογένειες και το άνοιγμα στην κοινότητα μέσω της διασύνδεσης σχολείου και οικογενειών με τοπικούς φορείς ψυχοκοινωνικής στήριξης.
Στη Δράση, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, συμμετείχαν ενενήντα πέντε ψυχολόγοι και εκατόν έξι σχολεία, στα οποία φοιτούν, περίπου, 27 χιλιάδες μαθητές. 
Στα σχολεία αυτά, επιτεύχθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συστηματική παρουσία ψυχολόγου, με σκοπό την πρόληψη των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στο σχολικό περιβάλλον. 

ΕΛΛΑΔΑ - Βάλθηκαν όλοι να μας …Σώσουν !

Γράφει ο Κάλχας
ΦΘΑΝΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ … !!!
Αυτογελοιοποίηση του πολιτικού συστήματος  της χώρας, το οποίο σχεδόν κάθε μέρα ιδρύει από ένα νέο κόμμα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ίδρυσε το κόμμα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»
Ο Πάρις Μουτσινάς και ο Οδυσσέας Βουδούρης δημιούργησαν το κόμμα «Η Κοινωνία πρώτα»
Ο Νίκος Νικολόπουλος ίδρυσε το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος».
Ο Χρήστος Ζώης ίδρυσε το κόμμα «Νέα Μέρα»
Ο Αλεκος Αλαβάνος ίδρυσε το Σχέδιο Β
Ο Θόδωρος Κατσανέβας το Κόμμα της Δραχμής
Η Άννα Διαμαντοπούλου ετοιμάζει το δικό της
Και πόσοι  ακόμα επίδοξοι σωτήρες θα φανούν στην πορεία έως τις εκλογές
Το ποιο πιθανό βέβαια ότι τα περισσότερα από αυτά  είναι να μην κατέβουν στις εκλογές απλά θα ανταλλάξουν τον «τίτλο » με ….κάποια εκλόγιμη θέση στους σημερινούς κομματικούς σχηματισμούς .
Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός αλλά εν μέσω κορύφωσης της κρίσης που θα βρούν  (ή βρήκαν ) χρήματα  για να στελεχώσουν γραφεία ,για διαφήμιση  ,για περιοδείες και συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα .

Ο Ένας στους Δύο νέους θα "γυρίσει πλάτη" στις Ευρωεκλογές !!!

To 53% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ προτίθεται να ψηφίσει στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ το 27% των συμπολιτών μας, ηλικίας έως 30 ετών και το 28% στην ΕΕ δηλώνουν ότι σίγουρα θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013 στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και συμμετείχαν 13.000 νέοι ηλικίας από 15 έως 30 ετών.

Αναφορικά με όσους δεν προτίθενται να ψηφίσουν, το 74% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ αναφέρουν ότι «η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα».

Παράλληλα, το 50% των νέων Ελλήνων και το 54% στην ΕΕ, στην αντίστοιχη κατηγορία, σημειώνουν ότι «δεν τους ενδιαφέρουν η ευρωπαϊκή πολιτική και οι εκλογές». Μάλιστα, το 30% των συμπολιτών μας έως 30 ετών και το 18% στην ΕΕ δηλώνουν ότι «είναι κατά της Ευρώπης και της ΕΕ».

Εξάλλου, το 13% των νέων Ελλήνων και το 19% των νέων στην ΕΕ «θα εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα σε πολιτικές εκλογές κάποια στιγμή στη ζωή τους».

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού για παιδιά !

Από το Μεσσηνιακό Γ.Σ., υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας
Το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού για παιδιά, την ημερίδα αγωνισμάτων στίβου που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 18.45, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Δεν πρόκειται για μια κλασική ημερίδα αλλά για μια διοργάνωση που θα συνδυάζει τον αθλητισμό μαζί με εφέ με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, χορευτικές εκπλήξεις από σύλλογο χορού, καθώς και ένα αερόστατο που – καιρού επιτρέποντος – θα υπερίπταται του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας σε ύψος 30 – 35 μέτρων, με επιβάτες παιδιά που θα μετάσχουν στα αγωνίσματα και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να έλθουν τα παιδιά σε πρώτη επαφή με τα αγωνίσματα του στίβου, κάτι που θα τα βοηθήσει να αποφύγουν βλαβερές συνήθειες, ακόμη και αν δεν γίνουν πρωταθλητές.
 Οι μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που θα μετάσχουν, θα πρέπει να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω αγωνίσματα:
Νηπιαγωγείο:
• δρόμος 30 μέτρων
Δημοτικό:
• Α΄ και Β΄ τάξη: 1) δρόμος 30 μέτρων, 2) άλμα σε μήκος.
• Γ΄ και Δ΄ τάξη: 1) δρόμος 50 μέτρων με εμπόδια, 2) δρόμος 600 μέτρων, 3) άλμα σε μήκος, 4) μπαλάκι
• Ε΄ και Στ΄ τάξη: 1) δρόμος 60 μέτρων με εμπόδια, 2) δρόμος 600 μέτρων, 3) άλμα σε μήκος, 4) μπαλάκι, 5) σφύρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - 2η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας !

Απόψε στις 20.30 τα εγκαίνια 
 Γιορτή χαράς και ψυχαγωγίας, με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και με επιστημονική ενημέρωση και παροχή συμβουλών σε θέματα ανθοκομίας και φροντίδας κήπου, θα αποτελέσει η 2η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας / 2013, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της σήμερα Σάββατο 25 Μαΐου, στις 20.30. 
Στην Έκθεση θα μετάσχουν πάνω από 10 φυτωριούχοι, όπως και ανθοπώλες, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει άνθη και φυτά, ενώ θα παρασχεθεί ενημέρωση για την οικολογική διαχείριση των υπολειμμάτων φροντίδας του κήπου, στο πλαίσιο της προσπάθειας διάδοσης της κομποστοποίησης που καταβάλλει ο Δήμος σε συνεργασία με το Re:think Project και άλλους φορείς. 
 Τη 2η Ανθοκομική Έκθεση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Κ.Ε. «Φάρις», από το Δημοτικό Ωδείο, το Εικαστικό Εργαστήριο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., καθώς και από άλλους φορείς της Καλαμάτας, μεταξύ των οποίων ο Πολιτιστικός Σύλλογος των σπουδαστών του ΑΤΕΙ. Τα πρωινά, θα διενεργούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως και βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια, για μαθητές σχολείων. 
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα εργαστήρια, θα διενεργήσουν οι Διευθύνσεις Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας, η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Re:think Project, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, η Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας.
Στην Έκθεση θα μετάσχει και το ΑΤΕΙ Καλαμάτας, με ειδικό επιστήμονα ομιλητή που θα μιλήσει για τα αρωματικά φυτά της Μεσογείου στην κηποτεχνία. 
Θα είναι η πρώτη σχετική δράση στο πλαίσιο συνεργασίας του Ιδρύματος με το Δήμο, που περιλαμβάνει την αναβάθμιση των καλλιεργειών της περιοχής μας και τη διενέργεια μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε δημοτικά κτήρια. Επίσης, το ΑΤΕΙ θα έχει δικό του περίπτερο στην Έκθεση, στο οποίο θα παρουσιαστεί υδροπονική καλλιέργεια, μία νεωτερική μέθοδος στο πλαίσιο της οποίας τα φυτά αναπτύσσονται χωρίς την παρουσία εδάφους.
Η Έκθεση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και θα διαρκέσει 9 ημέρες, μέχρι τις 2 Ιουνίου. 
 
ΔΕΙΤΕ  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Προγράμματα Άθλησης για Όλους

Παρατείνεται μέχρι τις 17 Ιουνίου 2013 η διαδικασία κατάθεσης προτάσεων εκ μέρους των Δήμων της χώρας αναφορικά με την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, περιόδου 2013-2014.
 Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι η διά βίου άθληση και η ποιοτική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των πολιτών, με την αξιοποίηση στο έπακρο των αθλητικών εγκαταστάσεων που διατίθενται και των εν δυνάμει αθλητικών χώρων.
Βάσει προσφάτως ψηφισθέντος Νόμου (4151/2013), η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προτείνει τις θέσεις των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που είναι αναγκαίες για την διενέργεια των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, που υλοποιούν οι φορείς – ΟΤΑ. 

Για την έγκριση της πρόσληψης του προσωπικού αυτού και την κατανομή των εγκεκριμένων θέσεων ανά φορέα, εκδίδεται σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα εξετάσει την υποβολή σχετικής πρότασης για την υλοποίηση Προγράμματος Άθλησης για Όλους.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 25-5-2013


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Παρακρατικά μαντρόσκυλα οι αντιφασιστικές κινήσεις !

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Τ.Ο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Η συνεχής άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι λογικό να έχει ενοχλήσει πολύ το σάπιο πολιτικό κατεστημένο και τα παρακρατικά του μαντρόσκυλα. 
Έτσι με μία ανακοίνωση παρωδία, οι γνωστοί- άγνωστοι με τα 3 διαφορετικά πρόσωπα (Ανοιχτή Συνέλευση, Αντιφασιστική Κίνηση και ΑΝΤΑΡCIA), μας πληροφορούν ότι θα κάνουν. συνέλευση για να οργανώσουν τις αντιδράσεις τους κατά της Γιορτής Ελληνικής Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, που θα γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στις 3 και 4 Αυγούστου στο Πάρκο Λιμενικού. Προφανώς, θα διοργανώσουν κάποια αντισυγκέντρωση μακριά (ασφαλώς!) από το Πάρκο Λιμενικού, κρυπτόμενοι πίσω από την Αστυνομία, ευελπιστώντας πως έτσι θα τρομοκρατήσουν κάποιους που θα έχουν σκοπό να 'ρθουν στην εκδήλωσή μας, για το φόβο επεισοδίων. 
Φυσικά, τέτοιος φόβος δεν υπάρχει, καθώς εκτός από λίγοι είναι και δειλοί.

24.5.13

Άγρια επίθεση σε 22χρονη για… 25 ευρώ!

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή της Μενεμένης ένας 31χρονος Έλληνας ο οποίος κατηγορείται ότι με την απειλή άσκησης σωματικής βίας αφαίρεσε από 22χρονη το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.
Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.
Στο μεταξύ οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφίασε βάρος άλλων δύο Ελλήνων 20 και 17 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για τρεις ληστείες στη Θεσσαλονίκης. Στη μία από τις περιπτώσεις οι φερόμενοι ως δράστες απείλησαν γυναίκα στην περιοχή της Άνω Πόλης, με σύριγγας και αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε 50 ευρώ.

 seleo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου