20.5.17

ΦΩΤΟ: 192 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ !!!






Eορτάσθηκε όπως κάθε χρόνο, με τη δέουσα λαμπρότητα η επέτειος της Μάχης του Μανιακίου στις Τοπικές Κοινότητες Μανιακίου και Φλεσσιάδος, του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί, όπου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο  στα Ταμπούρια, στην Τοπική Κοινότητα Φλεσσιάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Η τελετή συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. της Αναστάσεως του Χριστού, στην Τοπική Κοινότητα Μανιακίου, όπου χοροσταντούντος του Πρωτοσύγγελου π.Γεώργιου εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κου Χρυσοστόμου ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.



Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Στους πανηγυρικούς της ημέρας ο Καθηγητής Γυμνασίου Γεώργιος Μπαχούμας μίλησε για τησ σημαντικότητα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, ενώ η Καθηγήτρια του Γυμνασίου Θουρίας, Μαρία Μπαλάσκα, εξιστόρησε τα γεγονότα της Μάχης. Τη σκυτάλη πήραν μαθητές των Δημοτικών σχολείων της περιοχής, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα. Έπειτα,  το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, κλείνοντας την εκδήλωση.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη Δημήτρης Κουκούτσης,οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ν.Παπάς και Ιωαννης
Η ηρωική Μάχη πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου του 1825 και έμεινε στην ιστορία, καθιστώντας τον Παπαφλέσσα και τους συμπολεμιστές του ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που με ανδρεία και αυτοθυσία, πολέμησαν για την ελευθερία του υπόδουλου ελληνισμού, παροτρύνοντας όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν μέχρι τέλους για την ελληνική απελευθέρωση.
Σαχινίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς εκπροσωπώντας την Περιφέρεια
Πελοποννήσου, ο τέως Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο τέως Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Λεωνίδας Φιλιππόπουλοςτ α μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος και των Τοπικών Συμβουλίων της περιοχής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Οικογενειών του Ηρώως, Φλέσσα και Δικαίου, εκπρόσωποι Συλλόγων της Μεσσηνίας των της Πελοποννησίων Αθήνας  και
πλήθος κόσμου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου