17.4.10

Δηλώσεις Δημήτρη Δράκου για το σχέδιο "Καλλικράτης"

"Ολος ο αυτοδιοικητικός κόσμος έχει βαθιές αγωνίες -δεν τις λέω φοβίες- προβληματισμό και προσπαθεί με ιδιαίτερη συμμετοχή να εξαλείψει πολλές ασάφειες, ατέλειες, ελλείψεις, τολμώ να πω και κάποιες προχειρότητες που περιέχει το σχέδιο'', ανέφερε σε συνέντευξή του για το σχέδιο ''Καλλικράτης'' ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων ανέφερε ότι πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον το διοικητικό κέντρο που λέγεται νομαρχία, εξηγώντας ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σημερινής νομαρχίας στους Δήμους, ''το βάρος και οι οργανωτικές ατέλειες θα είναι μεγάλες και η αποτελεσματικότητα μειωμένη''.
Ο κ. Δράκος ανέφερε ότι υπάρχει ασάφεια στο θέμα των οικονομικών στο κείμενο που είναι σε διαβούλευση, συμπληρώνοντας ότι ''ελπίζουμε σύντομα αυτή η εκκρεμότητα να λυθεί, επιμένοντας στο ύψος και το εύρος της συγκρότησης των πόρων της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης σε επίπεδα που να μπορέσει να λειτουργήσει, να είναι αποτελεσματική και να εφαρμόσει τις αρμοδιότητες τις οποίες έχει και πρέπει να έχει''.
Ακόμα αναφέρθηκε στο ζήτημα του στελεχιακού δυναμικού, λέγοντας πως ''τα στελέχη για να αποδώσουν πρέπει να ξέρουν ξεκάθαρα το πλαίσιο για να ενταχθούν στο νέο θεσμό''.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ για την διοικητική μεταρρύθμιση τόνισε ότι ''εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην αναγκαιότητά της", πρόσθεσε όμως ότι "η διαβούλευση αυτή πρέπει να γίνει σε υψηλό επίπεδο με διάθεση ώστε να γίνουν σεβαστές οι απόψεις που έχουν κατατεθεί, διότι έτσι θα προκύψει το αποτέλεσμα που είχαμε οραματιστεί''.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου