8.9.10

Ντορικός υποψήφιος στη γενέτειρα του Σαμαρά!

Γράφει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
Σε μια εποχή απόλυτης απαξίωσης της πολιτικής και ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης, ακόμη και στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών με τις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές οι πολιτικοί με τις πράξεις τους και τις επιλογές τους δείχνουν αμετανόητοι προκαλώντας ακόμη περισσότερο την οργή της ελληνικής κοινωνίας. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και η προσωπική επιλογή του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στον διευρυμένο δήμο της ιδιαίτερης πατρίδας του της Πύλου. Για τον διευρυμένο δήμο που περιλαμβάνει τους δήμους Κορώνης, Μεθώνης, Πύλου και τον δήμο Νέστορος, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε για υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Καφαντάρη που στις προεδρικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ανοιχτά υποστηρικτής της κας Ντόρας Μπακογιάννη και επί σειρά ετών κομματικός φίλος της κας Σοφίας Καλαντζάκου…..
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή στην ουσία κατ απαίτηση του μεγαλο-επιχειρηματία εφοπλιστή κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο όποιος δημιούργησε και επεκτείνει στην ευρύτερη περιοχή την ξενοδοχειακή μονάδα «COSTA NAVARINO». Κάτι ανάλογο έγινε και με το χρίσμα της περιφέρειας Πελοποννήσου στο νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο.
Εξ αρχής με την αναγγελία των χρισμάτων ήταν έντονες οι αντιδράσεις από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Άρνηση και για τις δυο επιλογές που στη σκέψη του κόσμου παραπέμπουν στη διαπλοκή και την απόλυτη υποταγή στα συμφέροντα του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Μάλιστα έντονες είναι οι συζητήσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που φέρουν τον επιχειρηματία να είναι και ο χρηματοδότης της προεκλογικής καμπάνιας του υποψηφίου δημάρχου Πύλου κ. Δημήτρη Καφαντάρη.
Η επικάλυψη της κομματικές διαδρομής και των διαδικασιών που ακολούθησε ο κ. Καφαντάρης δεν πείθουν τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας στη περιοχή, που επίσης κάνουν λόγο για ουσιαστικό κίνδυνο η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να προκαλέσει… ηλεκτροπληξία (είδες η ΔΕΗ)! Στον αντίποδα και ενώ ο νυν δήμαρχος Πύλου κ. Γιώργος Χρονόπουλος έπαιρνε διαβεβαιώσεις από το ΠΑΣΟΚ μέχρι την τελευταία στιγμή ότι δεν θα δοθεί χρίσμα σε κανέναν, στο παρά πέντε επικρατήσαν οι πιέσεις του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Κουσελά και δόθηκε το χρίσμα στον νυν δήμαρχο Νέστορος κ. Τσορώνη. Ο Κουσελάς πίεσε για τον υποψήφιο της επαρχίας του και της μεγαλύτερης εκλογικής του δεξαμενής και καθαρόαιμο Πασόκο. Στην ουσία όμως εκτιμάται πως η επιλογή του χρίσματος στο πρόσωπο του κ. Τσορώνη έχει ως στόχο την αποδυνάμωση του Χρονόπουλου και την εκλογή Καφαντάρη που την θέλουν και την υποστηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής. Τέλος δυσφορία για τις επιλογές Σαμαρά από τους Νεοδημοκράτες και για τον αποκλεισμό του δήμαρχου Μεσσήνης Σπυρόπουλου που τον είχε υποστηρίξει ανοιχτά στις προεδρικές εκλογές.
Ωρολόγιος Δείκτης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου