14.6.13

Καναπές ,ΕΡΤ ,Σουλειμάν… γιατί έτσι μας αξίζει!

Γράφει ο  Κάλχας
Φιλοτομαριστή  καναπεδάτε  που ζεις εδώ σ΄αυτό το προτεκτοράτο  και κατακλύζεσαι από απίστευτα ερωτήματα, σε ενημερώνω  (και αν θέλεις  διάβασε  με ) πως οι κινήσεις στη σκακιέρα έχουν ήδη ξεκινήσει.
 Ναι, σε σένα το λέω που αναρωτιέσαι τι είναι τελικά η Ελλάδα;;
 Η Ανατολή της Δύσης;... Ή η Δύση της Ανατολής;
- Υπάρχουν κι άλλα τέτοια ερωτήματα στα οποία αδυνατείς να δώσεις απάντηση όπως αν είμαστε μια βαλκανική χώρα της Ευρώπης ή μια ευρωπαϊκή χώρα των Βαλκανίων.
 Χρόνια τώρα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες σου να είσαι το ένα ή το άλλο, τελικά δε ξέρεις τι είσαι!
- Οι πολιτικοί σου, βέβαια, ανά διαστήματα προσπάθησαν να σε μετατρέψουν σε Δανία του Νότου, Σαχάρα της Μεσογείου, Αργεντινή της Ευρώπης και, εσχάτως, Κίνα της Δύσης.
- Οι αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης, το ΔΝΤ, η ΕΕ, η ΕΚΤ, κάθε ξένος πολιτικός που για δικούς του λόγους θέλει να βρίσκεται στο προσκήνιο, βγαίνει και κάνει μια δήλωση για σένα.
Ναι, για σένα φιλοτομαριστή  που τους κοιτάς από τον καναπέ. Θα πει την μικρή ή την μεγάλη ''σοφία'' - διότι όλοι ξαφνικά χρίστηκαν σοφοί- και οι πολιτικοί σου θα τσακιστούν να την εφαρμόσουν!!!
- Η αλήθεια είναι πως άλλος πιο διάσημος  φιλοτομαριστής  στη νεότερη, τουλάχιστον, ιστορία δεν υπήρξε.
Ναι, όλοι με σένα ασχολούνται.
Οι περισσότεροι δε, βγάζουν και χρήματα!
Ξέρεις πόσοι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτάδες εργάζονται προσπαθώντας να σε αποκρυπτογραφήσουν;;
Γεμίζουν κόλλες χαρτί με αναλύσεις για σένα, τη ζωή σου, τις συνθήκες, τις πολιτικές συνθήκες, τις οικονομικές συνθήκες, τα κόμματα σου, παλιά και νέα και τις προτεινόμενες λύσεις.
- Ώρες -ώρες σκέφτομαι πως αν για κάποιο λόγο, το μικρό αυτό προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, εξαφανιζόταν από τον χάρτη, πόσοι θα έμεναν χωρίς δουλειά και μετά θα έπρεπε να επινοήσουν νέο προτεκτοράτο, νέα κρίση, νέα πειράματα και , από την αρχή νέες αναλύσεις για να βγάλουν την μπαγκέτα και τον εσπρέσο.
- Εσύ, από την άλλη, διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, αναρωτιέσαι ποιανού προτεκτοράτο είσαι.
 Μέχρι πρόσφατα ομιλούσαμε για γερμανικό προτεκτοράτο με γερμανό γκαουλάιντερ, ελληνόφωνους βοηθούς, κινεζικά βασανιστήρια και συνθήκες.
Τώρα στο παιχνίδι ξαναμπήκε ο θείος Σαμ  φοβούμενος την Πολική αρκούδα μην αποκτήσει φωλιά στα δάση της Ελλάδας
- Στο μεταξύ, εσύ μην απασχολείς το  μυαλουδάκι σου με τέτοια.
 'Έχει την επαναστατημένη «κάστα του δημοσίου » σε ζωντανή σύνδεση από  το προαύλιο του Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής  όπου κάθε σχετικός και άσχετος βρίσκει δύο λεπτά δημοσιότητας σε ζωντανή σύνδεση προκειμένου να καταγγείλει την ….κρατική αναλγησία σε μία προνομιούχο τάξη που χάνει τα προνόμια που με …αγώνες κατέχτησε   με αντάλλαγμα φυσικά την δική σου ψήφο για να νοιώσεις και εσύ σπουδαίος , ότι έκανες το επαναστατικό σου καθήκον από τον καναπέ .
Και όταν τελειώσει το επεισόδιο της  «πλατείας Ταξίμ » της Αγίας Παρασκευής στις οθόνες μας έρχονται…. τα νέα love story του Σουλειμάν.
Μην νοιάζεσαι ….Φροντίζουν άλλοι πρίν από σένα ….για σένα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου