15.6.13

REUTERS-Εγκρίθηκε η επόμενη δόση για την Ελλάδα


ερτ Την αποδέσμευση της επόμενης δόσης διάσωσης για την Ελλάδα, ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε το Euro Working Group, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 
Η τελική αποδέσμευση της δόσης, ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να επικυρωθεί από το Eurogroup της 20ης Ιουνίου. «Το κλείσιμο της ΕΡΤ σίγουρα βοήθησε», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα μάλιστα με έναν εκ των δύο ελλήνων αξιωματούχων που μίλησαν στο διεθνές πρακτορείο, η απόφαση της Αθήνας να τερματίσει την λειτουργία της ΕΡΤ και να προβεί στην απόλυση περίπου 2.600 εργαζόμενων συνέβαλε στην απόφαση του Euro Working Group.
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ σίγουρα βοήθησε», δήλωσε χαρακτηριστικά μία εκ των πηγών του Reuters, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Η επίσημη και τελική έγκριση για την εκταμίευση των εν λόγω κεφαλαίων αναμένεται να ληφθεί κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 20 Ιουνίου.
Το Euro Working Group είναι η ομάδα εργασίας που ετοιμάζει την ατζέντα των συναντήσεων του Eurogroup, το οποίο με τη σειρά του αποτελείται από τους 17 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
.skai.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου