24.9.16

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Η ΠΥΛΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

Την Πολιούχο τους Παναγιά Μυρτιδιώτισσα γιόρτασαν σήμερα το πρωί με φανερή συγκίνηση οι κάτοικοι της Πύλου.
 
 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτο Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και του Επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά από την οποία
πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος, της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος και των σχολείων της περιοχής.
 
 Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία και δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός, η ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο δε θα σβήσει, και αυτό γιατί η πίστη μας στο Θεό παραμένει ακλόνητη.

Είναι χρέος μας λοιπόν να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοσή μας, τη θρησκεία μας και τον πολιτισμό μας».

 Στον εορτασμό παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλιφέρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Περικλής Μαντάς, η Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Αντωνία Μπούζα, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αρχιπλοίαρχος κ. Δημοσθένης Παπαλεωνάρδος, ο τέως Υπουργός κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος των Στρατιωτικών Δικαστικών της Χώρας κ. Νικόλαος Μακρής, ο Επίτιμος Α. Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο Στρατηγός Ε.Α. κ. Βασίλης Πανταζόπουλος, οι πολιτευτές κ. Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, κ. Μίλτος Χρυσομάλλης και πλήθος κόσμου.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου