22.9.16

Whelling2help II Καλαμάτα 2016

Η πόλη της Καλαμάτας γίνεται σταθμός ενός μεγάλου ταξιδιού ποδηλατών, το οποίο ξεκίνησε την 07/09/16 παράλληλα με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων και υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Σκοπός του ταξιδιού, που θα έχει 20 πόλεις σταθμούς, είναι η ενημέρωση για την αναπηρία και η προσφορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων - 5 σε κάθε πόλη- για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Στην πόλη μας, μεγάλες επιχειρήσεις ευαισθητοποιήθηκαν να προσφέρουν τα 5 αναπηρικά αμαξίδια σε ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη, μία γραφομηχανή braillie για το Σύλλογο Τυφλών καθώς και 2 λευκά μπαστούνια ειδικού τύπου.
Επίσης ιδρύματα, σύλλογοι, φορείς, σχολεία και μαθητές θα βρίσκονται μαζί μας ώστε να ενημερωθούν για την αναπηρία σε όλες της της μορφές, μέσω του αθλητισμού και των βιωματικών δράσεων.

Με αφορμή τα παραπάνω, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα το «wheeling2help» σας προσκαλεί όλους στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ακριβώς μπροστά από το άγαλμα της Ελευθερίας, να σχηματίσουμε με τα σώματά μας μια μεγάλη καρδιά.

Μισή ώρα πριν ,στις 5 και μισή ,καλούμε όλους τους ποδηλάτες της πόλης ,μικρούς και μεγάλους ,στη γέφυρα στο τέρμα της οδού Μακεδονίας (Μακεδονίας και Νέδοντος) ,στο ποτάμι για να συνοδευσουμε τους ποδηλάτες του «wheeling2help» μέχρι την κεντρική πλατεία.

Γιατί η Αγάπη, μοιράζεται, μεταδίδεται και παρασύρει όλους μας στον να κάνουμε τη ζωή πιο όμορφη αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Σας περιμένουμε, , γιατί.
.Ξέρεις πως είναι,
να αθλείσαι πάνω σε αμαξίδιο;
να  περπατάς χωρίς να βλέπεις;
να χορεύεις χωρίς να ακούς μουσική;
Εκείνη τη μέρα, θα μάθεις!

*H εκδήλωση θα συνδυαστεί με στήριξη των πλημμυροπαθών οικογενειών  

Website:          http://www.wheeling2help.com/
FB Page:               https://www.facebook.com/wheeling2helpkalamata/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου