2.11.16

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ

Γ. Μπέζος: «Το ρευστό που έχει δοθεί φέτος στα Νοσοκομεία δεν το έχουμε δει καμιά άλλη χρονιά. 
Είμαστε σε θέση να εξοφλούμε και δαπάνες του προηγούμενου μηνός. Αυτό το χρήμα πρέπει τάχιστα να πέσει στην αγορά»


Με αφορμή  τηλεοπτικά ρεπορτάζ, που παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά στα βραδινά δελτία ειδήσεων των αθηναϊκών καναλιών περί κατάρρευσης των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και για μια εικόνα τραγική που αντιμετωπίζουν με μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό ακόμη και στα στοιχειώδη (π.χ γάζες, βαμπάκι, σύριγγες κλπ) με μεγάλη υποχρηματοδότηση και με απλήρωτους προμηθευτές, το www.newsmessinia.blogspot.com   απευθύνθηκε στο Διοικητή του Γ.Ν Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο προκειμένου να μας επιβεβαιώσει ή μη τα όσα παρουσιάζονται.
Η απάντηση του Διοικητή κου Γ. Μπέζου είναι καθαρή και χωρίς περιστροφές.
«Το ρευστό που έχει εισρεύσει φέτος στο Νοσοκομείο μας για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών υποχρεώσεων δεν το έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. 
Για 1η φορά και σας το λέω με κάθε ειλικρίνεια  είμαστε σε θέση να ενταλματοποιούμε και να αποπληρώνουμε δαπάνες έως και τον Οκτώβριο του 2016. 
Πραγματικά αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Μάλιστα χθες λάβαμε και χρήματα για 3η φορά φέτος από τον ΕΟΠΠΥ, ο οποίος από τότε που δημιουργήθηκε δεν μας είχε δώσει ούτε ένα ευρώ. 
Και αυτή η εισροή ρευστού συμβαίνει, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, σε όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας. Συνεπώς από αυτή την άποψη η εφοδιαστική αλυσίδα  του κάθε Νοσοκομείου πρέπει να δουλεύει πάρα πολύ καλά.  

Υπάρχει όμως ένα αλλά:
Το να σου έρθει ρευστό στο Νοσοκομείο, σημαίνει αυτόματα για κάθε Διοίκηση ότι θα πρέπει τάχιστα να τρέξει όλη την προβλεπόμενη διαδικασία αποπληρωμής (ενταλματοποίηση, διαύγεια, ελεγκτικό κλπ) για να φτάσουμε στην εξόφληση.   
Αυτή λοιπόν η διαδικασία χρειάζεται εποπτεία, συντονισμό και αυξημένα αντανακλαστικά. 
Τα χρήματα δεν πρέπει να κοιμούνται στη Τράπεζα, αλλά πρέπει να πέσουν στην αγορά, και εκεί νομίζω  είναι και η  μεγάλη ευθύνη της κάθε Διοίκησης  διασφαλίζοντας έτσι και  μια σταθερότητα ροής στις προμήθειες του Νοσοκομείου της.
Τώρα οσ’ αφορά στο θέμα της επάρκειας των πιστώσεων των προϋπολογισμών θέλω να πιστεύω ότι με το 10% που είχε αρχικά παρακρατηθεί και με ένα μικρό συμπληρωματικό ποσό που από ότι γνωρίζω θα δοθεί, θα είμαστε σε θέση να κλείσουμε ομαλά την χρονιά μας. 
Φυσικά το παραπάνω προϋποθέτει για κάθε Νοσοκομείο ορθολογική διαχείριση των πόρων και καλό κουμάντο καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.
Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια και μόνον αυτή».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου