14.3.17

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα παρουσίασης του Τουριστικού Οδηγού του Δήμου Τριφυλίας στους τουριστικούς φορείς, ταξιδιωτικά πρακτορεία και κοινό, στον Κινηματογράφο Δαναό. Με συντονιστή το Δημοτικό Σύμβουλο Τριφυλίας κ. Ιωάννη Κατσούλα, την παρουσίαση έκαναν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τουριστικής αγοράς : η Δρ. Βασσιλεία Ορφανού της Διεύθυνσης Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων, ΤΕΜΕS SA – Costa Navarino και η κ. Μαργαρίτα Μανούσου, Δημοσιογράφος – Εμπειρογνώμονας Τουρισμού, Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Τουριστική Αγορά». 
Την περιηγητική τους εμπειρία κατέθεσαν οι δημιουργοί του Τουριστικού Οδηγού Βασίλης Συκάς – Φωτογράφος και Βαγγέλης Δελέγκος – Συντάκτης των κειμένων. 
Την παρουσίαση παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου αρμόδια για θέματα Τουρισμού κ. Αντωνία Μπούζα και ο Πρ/νος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοπονήσσου κ. Γεώργιος Μασαούτης. Τιμητική η παρουσία του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου – Προέδρου της TEMES A.E. , ιδιοκτήτη της Costa Navarino, o οποίος χαιρέτησε με ενθουσιασμό την εξωστρεφή δράση του Δήμου Τριφυλίας. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δρ. Ιωάννης Σαραντόπουλος, Δ/ντής Πολιτικού Γραφείου του κ. Αθ. Καββαδά –Υπεύθυνου του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. καθώς και ο κ. Γεώργιος Καραχρήστος – Συντονιστής του Τομέα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ. 
 Στα ταξιδιωτικά γραφεία και τους δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στην παρουσίαση, ο Δήμος Τριφυλίας διένειμε usb με τον τουριστικό οδηγό σε ηλεκτρονική μορφή και ένα ολιγόλεπτο περιηγητικό βίντεο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν δευτεροετείς μαθητές της Σχολής Δημοσιογραφίας του Antenna, στους οποίους στο τέλος της εκδήλωσης μίλησε η Δρ. Βασσιλεία Ορφανού της Διεύθυνσης Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων, ΤΕΜΕS SA και ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας. Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τους μαθητές να φιλοξενηθούν και να κάνουν την πτυχιακή τους εργασία με θέμα σχετικό με τον τουριστικό τομέα στο Δήμο μας. Εκπρόσωποι Συλλόγων της Τριφυλίας και Συλλόγων της Πελοποννήσου, Τριφύλιοι και φίλοι της Τριφυλίας ήταν κοντά μας για να ενισχύσουν την προσπάθεια μας για την ανάδειξη και προβολή του τόπου.
Οι εθελοντικές δράσεις για καρκίνο του μαστού θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μεγάλη απήχηση είχε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου-ΠΕ Μεσσηνίας να διοργανώσει στους Γαργαλιάνους του Δήμου Τριφυλίας εθελοντική δράση με προληπτικές εξετάσεις και ομιλίες για τον καρκίνο του μαστού. Δράση που υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.Η δράση υλοποιήθηκε την Παρασκευή και Σάββατο, 10 -11 Μαρτίου, στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων και συνολικά εξετάστηκαν 220 γυναίκες.
Η δράση συνδιοργανώθηκε από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου- ΠΕ Μεσσηνίας και  το Δήμο Τριφυλίας, είχε τη στήριξη των  εθελοντικών φορέων “Φλόγα” και “ΞαναρχιΖΩ” καθώς και του Μορφωτικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων  και ήταν υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρείας , του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και της Α’  Προπαιδευτικής  Χειρουργικής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε, αργά το απόγευμα, στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη
Γαργαλιάνων,  ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.
Τα θέματα που αναλύθηκαν στην εκδήλωση ήταν: “Λήψη ιστορικού – Παράγοντες κινδύνου”  Κωνσταντίνος Ζωγράφος ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής, Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά “Αγιος Παντελεήμων”.
“Γονιδιακή συμμετοχή” Ελένη Ζωγράφου βιολόγος. “Βιοψία μαστού – Παθολογοανατομική διάγνωση”
 Γεωργία Καφίρη συντονίστρια διευθύντρια Παθολογοανατομικού Τμήματος, Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”. “
Ο ρόλος της μαστογραφίας – Άλλες απεικονιστικές τεχνικές” Γεώργιος Σκούντζος ιατρός ακτινολόγος, επιμελητής Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”. “Κυτταρολογική διάγνωση” Βασιλική Οικονόμου κυτταρολόγος, διευθύντρια Κυτταρολογικού Τμήματος, Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”.
“Ελάχιστα επεμβατική τεχνολογία”  Αγγελος Χρονάς ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής, Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Ε.Κ.Π.Α., Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”.
“Χειρουργική θεραπεία πρώιμου καρκίνου του μαστού” Ιωάννης Φλέσσας γενικός χειρουργός MD, Phd, MsC, επιμελητής Β’, Α’ Χειρουργική Κλινική, Τμήμα Μαστού ΠΓΝΜ “Ελενα Βενιζέλου”.
“Ογκοπλαστική χειρουργική – Πλαστική αποκατάσταση μαστού” Νικόλαος Μιχαλόπουλος γενικός χειρουργός, ακαδημαϊκός υπότροφος Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α., Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”.
“Δικαιώματα ασθενών με καρκίνο μαστού”  Φαίη Καβάλλα κοινωνική λειτουργός, επιστημονική συνεργάτης Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α., Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”.
 Συντονιστές της εκδήλωσης ο καθηγητής  Γ. Ζωγράφου και ο διευθυντής του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Ιπποκρατείου  Σ. Καββαδίας.
 Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Α.Τζωρτζίνης. Οι δράσεις θα συνεχιστούν σύμφωνα με τον Άγγελο Χρονά περιφερειακό σύμβουλος αρμόδια για θέματα υγείας στην Π.Ε. Μεσσηνίας,  τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού "η πρόληψη σώζει ζωές" και στόχος μας είναι να περάσουμε αυτό το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες. ΙΩΑΝ. ΜΠ.

            ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ο ΗΛΕΙΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα μετά τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων και μαθητών λόγω κατάργησης ειδικοτήτων αλλά και ελλείψεων σε σχολεία έχουν διαπιστώσει οι φορείς την σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται τον Μάιο. Ουσιαστικά μετά την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Παιδείας τα προβλήματα παραμένουν, ιδίως σε Μεσσηνία και Ηλεία χωρίς να διορθωθούν οι σοβαρές αρρυθμίες από την διακυβέρνηση του κ. Φίλη.
Τα προβλήματα αυτά θα ακούσει ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης που κατάγεται από την Ηλεία καθώς θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 επίσκεψη στην Καλαμάτα ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα επισκέψεων σε σχολικές μονάδες και συναντήσεων με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας:
10.30 – 11.00 π.μ. Επίσκεψη στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας
11.55 – 12.40 μ.μ. Επίσκεψη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας
2.00 – 2.30 μ.μ. Συνάντηση με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας
2.30 – 3.00 μ.μ Συνάντηση με εκπροσώπους της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, της Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας.
ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΠΑΛ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΛΗΣΑΝ...
Ο κ. Μπαξεβανάκης ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει καν για το θέμα των αναπληρωτών, για το καυτό ζήτημα των ειδικοτήτων τομέων που δεν λειτούργησαν φέτος σε ΕΠΑΛ τόσο σε Μεσσηνία δηλαδή σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία αλλά και στην Ηλεία που μάλιστα οι αντιδράσεις από το ΕΠΑΛ Κρεστένων, Πύργου και Αμαλιάδας ήταν σφοδρές. Ούτε μπήκε στο κόσμο να δει τα ψηφίσματα των συλλογικών οργάνων. Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον δεν θα δικαιολογήσει την απραξία της προηγούμενης διοίκησης για τις ελλείψεις και τα λάθη που προηγήθηκαν...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου