18.3.17

Ο καλός ύπνος "ισοδυναμεί" με το ... Τζόκερ!

Αντίθετα, η έλλειψη ύπνου, η κακή ποιότητα ύπνου και η χρήση περισσότερων φαρμάκων για την επέλευση του ύπνου μπορούν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της υγείας. 

O καλός ύπνος κάνει έναν άνθρωπο να αισθάνεται τόσο τυχερός και ευλογημένος, σαν να κέρδισε το λαχείο.
Η Δρ Nicole Τανγκ από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ ανακάλυψε ότι ο ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε βέλτιστη σωματική και ψυχική ευεξία με την πάροδο του χρόνου κι ότι η ποιότητα του ύπνου είναι πιο σημαντική από τις ώρες που κοιμάται κανείς.
Αναλύοντας τις συνήθειες ύπνου σε πάνω από 30.500 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο για τέσσερα χρόνια, η Δρ Τανγκ διαπίστωσε ότι η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας οδηγεί σε επίπεδα της ψυχικής και σωματικής υγείας συγκρίσιμα με εκείνα κάποιου που κέρδισε ένα τζάκποτ ύψους περίπου 200.000 λιρών.
Η μελέτη έδειξε ότι οι θετικές αλλαγές στον ύπνο την πάροδο του χρόνου – η βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του ύπνου, και η χρήση λιγότερων υπναγωγών - συνδέονται με καλύτερη βαθμολογία στο Ερωτηματολόγιο Γενικής Υγείας, το οποίο χρησιμοποιείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας να παρακολουθεί την ψυχολογική ευεξία των ασθενών.
Η έρευνα της Δρ Τανγκ αποδεικνύει ότι η βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του ύπνου μεταξύ του πληθυσμού -καθώς και η αποθάρρυνση της χρήσης υπναγωγών φαρμάκων - είναι μια αποτελεσματική, απλή και φθηνή μέθοδος για την αύξηση της υγεία και της ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της.
Αντίθετα, η έλλειψη ύπνου, η κακή ποιότητα ύπνου και η χρήση περισσότερων φαρμάκων για την επέλευση του ύπνου μπορούν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της υγείας.
"Είμαστε μακριά από την απόδειξη μιας αιτιώδους σχέσης, αλλά τα τρέχοντα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι μια θετική αλλαγή στον ύπνο συνδέεται με καλύτερη σωματική και ψυχική ευεξία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου