23.3.17

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ -ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
ΘΕΡΜΗ ήταν η υποδοχή στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος πολλές φορές έχει επισκεφθεί την Τριφυλία δεδομένης και της Μεσσηνιακής καταγωγής του. Στην είσοδο του Δημαρχιακού μεγάρου τον υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Μερκούρης, καθώς ο κ. Λεβέντης συνοδευόταν από την σύζυγό του και στελέχη του πολιτικού του φορέα.
Ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας μετά από σύσκεψη παρουσία αξιωματούχων του Δήμου τόνισε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο του κόμματος για τοπικά ζητήματα όπως είναι ο οδικός άξονας Καλονερό-Τσακώνα που αποτελεί προτεραιότητα για την περιοχή, το καυτό θέμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο χωρίς να υπάρχει οριστική λύση, το ζήτημα της υποχρηματοδότησης στην τοπική αυτοδιοίκηση που υπονομεύει το μέλλον του θεσμού, αλλά και σειρά άλλων ζητημάτων για την Τριφυλία για τουρισμό και ανάπτυξη στα πλαίσια μιας ουσιαστικής συζήτησης. Ο Δήμαρχος μάλιστα παρέδωσε τον τουριστικό οδηγό Τριφυλίας στον κ. Λεβέντη ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την περιοχή μας.
Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Λεβέντης έδωσε έμφαση στο θέμα του Καλονερού-
Τσακώνα εκτιμώντας ότι πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα από την πολιτεία, καθώς ο θεσμικός χάρτης της αυτοδιοίκησης πρέπει να αναθεωρηθεί αφού οι Δήμαρχοι δεν μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις σε τέτοιας κλίμακας έργα, τονίζοντας ότι οι Δήμαρχοι είναι όμηροι της γραφειοκρατίας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΜΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ή ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
Σε ότι αφορά την οικονομική δυστοκία λόγω της αξιολόγησης υποστήριξε ότι η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρ του Ευρώ και της Ευρώπης καταλογίζοντας ευθύνες στους 3 προηγούμενους πρωθυπουργούς που δεν τόλμησαν να κάνουν μεταρρυθμίσεις, με
αποτέλεσμα να κόβονται μισθοί και συντάξεις. Επισήμανε ότι τα μέτρα ήταν προσωρινά κι έτσι είμαστε η μόνη χώρα 7 χώρα που δεν βγήκε από τα μνημόνια. Επανέλαβε την πρότασή του για ευρεία Οικουμενική κυβέρνηση 240 εδρών καθώς στην Ευρώπη κυριαρχεί η τάση για ευρείες συνεργασίες προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στην χώρα, συμπληρώνοντας ότι το κόμμα του δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτό καταλήγοντας ότι ο κ. Τσίπρας φοβάται ότι μόνος του δεν μπορεί να κλείσει την συμφωνία για να σηκώσει μόνος του το φορτίο στρέφοντας την άποψη ότι η Ν.Δ. πρέπει ως Ευρωπαικό κόμμα να στηρίξει μια συμφωνία χωρίς να αναλώνεται σε ψηφοθηρικά παιχνίδια.. Είμαστε στο παρά πέντε να δούμε μια τραγωδία ή να δούμε μια συμφωνία είπε χαρακτηριστικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου