22.3.17

Πανικός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί, νεκροί και τραυματίες έξω από το κοινοβούλιο - Εικόνες-σοκ


Πανικός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί, νεκροί και τραυματίες έξω από το κοινοβούλιο - Εικόνες-σοκ

Ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε, ένας φερόμενος ως δράστης τραυματίστηκε από πυρά της αστυνομίας, μία γυναίκα σκοτώθηκε και πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο νεκρό, και πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα μπροστά στο κοινοβούλιο του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, που αποκλείστηκε, όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Λίντινγκντον, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.
Εκπρόσωπος της Βουλής ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στα μέλη της απαγορεύθηκε η έξοδος προσωρινά εξαιτίας ενός «συμβάντος ασφαλείας». Η συνεδρίασή της ανεστάλη.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας Daily Telegraph, που επικαλείται ανώτερες κυβερνητικές πηγές, η βρετανική αστυνομία αναζητεί ακόμα έναν ύποπτο μέσα στα κτίρια του βρετανικού κοινοβουλίου.
Παράλληλα, δημοσιογράφος του BBC σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Λονδίνο πιστεύεται ότι επέβαιναν δύο δράστες.
Και Γάλλοι μαθητές μεταξύ των τραυματιών
Οπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, μεταξύ των τραυματιών ήταν και τρεις Γάλλοι μαθητές.
Πρόκειται για τρεις μαθητές ηλικίας 15-16 ετών από το Λύκειο Κονκαρνό της Βρετάνης, στη δυτική Γαλλία, σύμφωνα με μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Le Telegramme. Τα παιδιά παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο ενώ περπατούσαν στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαίωσε ότι οι τραυματίες είναι τρεις μαθητές λυκείου.
Πανικός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί, νεκροί και τραυματίες έξω από το κοινοβούλιο - Εικόνες-σοκ Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τον Τάμεση μετά την επίθεση που διαπράχθηκε σε γέφυρα κοντά στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Ουεστμίνστερ, ανακοίνωσε η υπηρεσία λιμένων του Λονδίνου, προσθέτοντας πως της προσφέρεται περίθαλψη για σοβαρά τραύματα.
«Μια γυναίκα ανασύρθηκε από το νερό κοντά στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, ζωντανή, με σοβαρά τραύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας. «Της προσφέρεται πολύ επείγουσα ιατρική περίθαλψη τώρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.
Κατά τον ίδιο, η γέφυρα έχει κλείσει για όλα τα οχήματα πλην ασθενοφόρων και αυτοκινήτων της αστυνομίας.
Πανικός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί, νεκροί και τραυματίες έξω από το κοινοβούλιο - Εικόνες-σοκ Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό επίσης ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κτίριο της Βουλής των Κοινοτήτων.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον 10 τραυματίες στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ και θέσαμε πολλά νοσοκομεία σε κατάσταση συναγερμού καθώς συνεχίζουμε να αντιδρούμε σε αυτό το συμβάν», ανέφερε η Πολίν Κρέινμερ, επιχειρησιακή υποδιευθύντρια της υπηρεσίας ασθενοφόρων της βρετανικής πρωτεύουσας, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Πανικός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί, νεκροί και τραυματίες έξω από το κοινοβούλιο - Εικόνες-σοκ Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι εκλήθη περί τις 14:40 τοπική ώρα (16:40 ώρα Ελλάδας) λόγω ενός «συμβάντος στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ που συνδεόταν με τη χρήση όπλων», και λίγη ώρα αργότερα ανέφερε πως αντιμετωπίζει το συμβάν ως «τρομοκρατική ενέργεια» ώσπου να μπορεί να πει με βεβαιότητα περί τίνος πρόκειται.
Λίγο αργότερα ένα ελικόπτερο των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προσγειώθηκε μπροστά στο κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, δύο άνθρωποι κείτονταν στο έδαφος μπροστά στη Βουλή, στην καρδιά του Λονδίνου.
Πανικός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί, νεκροί και τραυματίες έξω από το κοινοβούλιο - Εικόνες-σοκ «Άκουσα καθαρά πυροβολισμούς. Είδα να πέφτει κάποιος ντυμένος στα μαύρα. Νομίζω ήταν αστυνομικός», είπε υπάλληλος της Βουλής των Κοινοτήτων στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα έσπευσαν στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στη Βουλή. Η αστυνομία απομάκρυνε το πλήθος από τη γέφυρα τονίζοντας πως η τοποθεσία «δεν είναι ασφαλής».
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι σώα και ασφαλής.
Το BBC μετέδωσε ότι υπήρχε ένα ύποπτο όχημα έξω από το κοινοβούλιο, αλλά η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Πανικός στο Λονδίνο: Πυροβολισμοί, νεκροί και τραυματίες έξω από το κοινοβούλιο - Εικόνες-σοκ Εν μέσω πλήρους σύγχυσης, φαινόταν σαν το συμβάν να εκτυλισσόταν σε διάφορες τοποθεσίες, περιλαμβανομένης της γέφυρας του Ουεστμίνστερ, από όπου τουρίστες τραβάνε φωτογραφίες του Μπιγκ Μπεν και άλλων αξιοθέατων.
Εξάλλου δημοσιογράφοι του Ρόιτερς είδαν πολλούς οπλισμένους αστυνομικούς, ανάμεσά τους και κάποιους με ασπίδες, να μπαίνουν στη Βουλή.
Το συμβάν στο Λονδίνο εκτυλίχθηκε έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Η Βρετανία βρισκόταν ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο της κλίμακας συναγερμού των αρχών.
Τον Μάιο του 2013, δύο βρετανοί ισλαμιστές μαχαίρωσαν έναν στρατιώτη, τον Λι Ρίγκμπι, σε έναν δρόμο του νοτιοδυτικού Λονδίνου. Τον Ιούλιο του 2005, τέσσερις βρετανοί ισλαμιστές σκότωσαν 52 ανθρώπους σε επιθέσεις στο σύστημα μαζικών μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας. Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση στο Λονδίνο εν καιρώ ειρήνης.
Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι δήλωσε ότι είναι ασφαλής. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όταν διαπράχθηκε η επίθεση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Λονδίνο, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως παρακολουθεί την «ανησυχητική» κατάσταση.

Διέκοψε τις εργασίες του και το τοπικό κοινοβούλιο της Σκωτίας

Το τοπικό κοινοβούλιο της Σκωτίας διέκοψε τη συνεδρίαση του, με θέμα την εξουσιοδότηση στην τοπική κυβέρνηση για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της σκωτσέζικης Βουλής Κεν Μάκιντος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου