2.3.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ και παμμεσηνιακό χαρακτήρα λαμβάνει το αίτημα που αφορά χιλιάδες εμπόρους, επαγγελματίες, αλλά και φυσικά πρόσωπα, για την νέα 6μηνη παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, της αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων η οποία ολοκληρώνεται Τρίτη 7 Μαρτίου, μετά την απόφαση για κήρυξη της περιοχής μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, έχει καταθέσει επίσημα το αίτημα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά που επισκέφθηκε πρόσφατα την Καλαμάτα, αλλά και με επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Μάλιστα οι επαγγελματίες, έμποροι και φυσικά πρόσωπα εκτιμούν όπως αναφέρουν τοπικά λογιστικά γραφεία ότι βρίσκονται στην δίνη της ύφεσης λόγω της παγωμένης κίνησης στην αγορά που έχει υποχωρήσει τους τζίρους των επιχειρήσεων στο ναδίρ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ..ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε το αίτημα συμφωνώντας με την νέα 6μηνη παράταση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Κώστας Σαρμαντζής σε δήλωσή του προσθέτοντας ότι ήδη η αγορά βιώνει ένα εμπορικό χειμώνα τους πρώτους 3 μήνες του 2017 πριν ακόμα έρθει η Άνοιξη καθώς ο εμπορικός κόσμος βιώνει ένα Γολγοθά για να ανταποκριθεί στις καθημερινές του υποχρεώσεις. Η κατάσταση είναι εμφανής όπως αποτυπώνονται από την τοπική κοινωνία που πλέον βλέπει ότι έχει συρρικνωθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται η θέση του Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Ο κ. Δημήτρης Αβδάλας τάχθηκε υπέρ της νέας παράτασης των φορολογικών υποχρεώσεων ως τον Σεπτέμβριο του 2017 καθώς το ταμείο..είναι μείον παρά τις εκπτώσεις με κύρια αιτία την οικονομική ύφεση που μαστίζει την δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία. Ο Σύλλογος πάντως μέσα από τις πάγιες θέσεις του έχει ζητήσει μέτρα στήριξης του εμπορικού συλλόγου που συμβάλλει καθοριστικά στο τοπικό ΑΕΠ και όχι μέτρα που αποδυναμώνουν την παραγωγική διαδικασία, καθώς ο μεγάλος φόβος είναι εκτός από την απώλεια εσόδων προς το Κράτος, να οδηγηθούμε σε νέα λουκέτα που θα σηματοδοτήσουν και αύξηση της ανεργίας. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                       
ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 
ΔΡΟΜΟ προς τιμή του εκλιπόντος πολιτικού που καταγόταν από την Κυπαρισσία εντός της πόλεως θα ονομάσει ο Δήμος Τριφυλίας μετά από απόφαση της Δημοτικής αρχής, συμμετέχοντας στο πένθος για την απώλειά του, ενώ παράλληλα για δύο ημέρες οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στην επικράτεια του Δήμου. Παράλληλα με συλληπτήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Π. Κατσίβελας τονίζει τα εξής'
"Η Τριφυλία θλίβεται και τιμά το μεγάλο Τριφύλιο πολιτικό Αριστείδη Καλαντζάκο. Γόνος και συνεχιστής  μιας  λαμπρής οικογένειας με μεγάλη προσφορά στον τόπο κ την πατρίδα μας. Πολιτικός ευγενής, υπερήφανος, διορατικός, μεγαλόψυχος, μαχητής, συναινετικός, μετριοπαθής, αξιοπρεπής, φιλελεύθερος, διαχρονικός  και ωφέλιμος. Ευπατρίδης της πολιτικής κ της ζωής .Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και καθιστά φτωχότερο τον πολιτικό χώρο τον οποίο υπηρέτησε έντιμα, με αίσθημα ευθύνης, αρχές και αξίες. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη του προσφορά. Θα παραμείνει σημείο αναφοράς για όλους εμάς. Ο Δήμος Τριφυλίας και η ιδιαιτέρα πατρίδα του θα τον τιμούν για πάντα".
TO MHNYMA TOY ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟ
Στη μνήμη του Αριστείδη Καλαντζάκου αποδόθηκε ο ύστατος χαιρετισμός και από τον προηγούμενο δήμαρχο Κώστα Κόλλια.“Τιμήθηκε από το Μεσσηνιακό λαό και τίμησε την ψήφο του” «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου, πολιτικού ανδρός που καθ’ όλη τη μακρά πολιτική του διαδρομή πορεύτηκε με αξιοπρέπεια και σωφροσύνη, τίμησε την ψήφο του Μεσσηνιακού λαού αλλά και τ’ αξιώματα με τα οποία ο ίδιος τιμήθηκε. Από τη συνεργασία μαζί του, όταν εκείνος ήταν υπουργός Εργασίας κι εγώ γραμματέας του Συνδικαλιστικού τομέα της Νέας Δημοκρατίας, είχα την ευκαιρία να διαγνώσω την κοινωνική του ευαισθησία και τα φιλεργατικά του αισθήματα, αλλά και το συναινετικό και συνθετικό του πνεύμα σε μια εποχή, μάλιστα, έντονων συνδικαλιστικών συγκρούσεων. Με το θάνατό του, η Τριφυλία γίνεται πολιτικά φτωχότερη. Στη σύζυγό του, στην κόρη του και τους συγγενείς του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια» καταλήγει ο  Κώστας Κόλλιας, πρώην δήμαρχος Τριφυλίας.
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Η επίσημη ανακοίνωση του ιστορικού εμπορικού Συλλόγου για την απώλεια του Αρ. Καλαντζάκου είναι η ακόλουθη: "Έχοντας υποχρέωση και καθήκον, αποχαιρετούμε τον πατριώτη πολιτικό, Αριστείδη Καλαντζάκο, που εκπροσώπησε  τον τόπο μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Με μεγάλη θλίψη λέμε «αντίο» σε έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε για τον τόπο του, τη χώρα και την υπέρτατη αξία της Δημοκρατίας, από πολλές θέσεις ευθύνης και ιδίως για εμάς από τη θέση του Υπουργού Εμπορίου, κληροδοτώντας μας το ήθος, την αξιοπρέπεια και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και στους οικείους του". 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                               
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Επίσημη Πρεμιέρα πραγματοποιεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 21:00 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά, η παράσταση «ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.
Το έργο είναι του Αλέκου Σακελλάριου σε διασκευή του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Πασσά.
Η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 21:00 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά, ενώ παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν για τεχνικούς λόγους μόνο στα Φιλιατρά, στις 4, 5, 11,
12, 18, 19, 25, 26, 1 και 2 Απριλίου. 
Παραστάσεις πάντως σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους θα διεξαχθούν το καλοκαίρι καθώς δεν είναι έτοιμες οι αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν θεατρικές παραστάσεις όπως η αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος..
Για την παράσταση μας μίλησε η πρόεδρος του Τ.Ε.Θ. Γιούλα Ζαχαροπούλου, ο σκηνοθέτης του έργου Κωνσταντίνος Πασσάς, η ηθοποιός Νατάσα Παπαδάκη και το νέο μέλος του Θεάτρου Τάσος Γιαννικόπουλος. Συμμετέχουν επίσης ο Τάκης Δημητρόπουλος, ο Γιώργος Καραμπότσος, ο Κωνσταντίνος Φιλντίσης και η Νάνσυ Μαγγανά.
Όλοι ευχήθηκαν καλή διασκέδαση και υποσχέθηκαν άφθονο γέλιο…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου