18.3.17

Η αθλητική δημοσιογραφία έχασε έναν δάσκαλο - «Έφυγε» ο Θόδωρος Νικολαΐδης. O ιδρυτής της αθλητικής εφημερίδας «ΦΩΣ»...

Η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία είναι πλέον πολύ πιο φτωχή, χωρίς αυτό να αποτελεί λεκτική υπερβολή. 
Ο τελευταίος κανονικός εκδότης με όλη τη σημασία της λέξης, ο Θόδωρος Νικολαΐδης άφησε το πρωί του Σαββάτου την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, σε ηλικία 92 ετών.
Ήταν ένας κύριος με όλη τη σημασία της λέξης, ευπατρίδης της δημοσιογραφίας, άνθρωπος που αγαπούσε τον αθλητισμό και τον Ολυμπιακό. 
Η συλλογική του προτίμηση όμως, δεν τον εμπόδιζε να κάνει καλά τη δουλειά του και το ΦΩΣ να αποτελεί υπόδειγμα δημοσιογραφικής δουλειάς, σε εποχές που δυστυχώς αυτό σπανίζει.
Ο κυρ Θόδωρος, όπως ήταν γνωστός στην πιάτσα των ΜΜΕ ήταν ο άνθρωπος που «γέννησε» την εφημερίδα «Αθλητικών Φως» το 1955, η οποία μετονομάστηκε στη συνέχεια «Φως των Σπορ» και αποτέλεσε το πιο παραδοσιακό έντυπο για τους φίλους του Ολυμπιακού.
Μάλιστα, η αποδοχή της εφημερίδας από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» ήταν τέτοια που κέρδισε το προσωνύμιο «το ευαγγέλιο», ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κέρδισε τον σεβασμό ακόμη και αντίπαλων οπαδών με τον τρόπο που παρουσίαζε τα θέματα...

Πηγή:
gazzetta.gr

Ένα περιστατικό για τις αξίες και τα πιστεύω του κυρ Θόδωρου, όπως τον αποκαλούσαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα και γενικότερα οι αθλητικοί συντάκτες: Ποτέ δεν έδωσε συνέντευξη. Δεν δέχθηκε ούτε φωτογραφία να βγει. Όσες κυκλοφορήσουν αυτές τις μέρες θα είναι από τις σπάνιες κοινωνικές εκδηλώσεις.
Λέγεται ότι την εποχή της παντοδυναμίας του Νικ. Χατζηνικολάου στο MEGA αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη για την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Μάλιστα ακούστηκε πως ο τότε διευθυντής του καναλιού πλήρωνε όσο – όσο (μέχρι 10.000 ευρώ, δώρο) σε όποιον κατάφερνε να πείσει τον εκδότη του «Φωτός» να πάει στο στούντιο.
Ο κυρ - Θόδωρος ήταν τα αφεντικό στην παραγωγή ειδήσεων, στο στήσιμο της εφημερίδας κλπ. Το πραγματικό αφεντικό ήταν η Κυρία Ειρήνη. Κέρβερος στα οικονομικά, στα διοικητικά κλπ.  Ήξερε τους πάντες και τα πάντα. Παράδειγμα:  Γνώριζε πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός, πότε θα φύγει η αποστολή, άρα και ο απεσταλμένος συντάκτης για αν ετοιμάσει τα έξοδα για την μετακίνησή του. Η κυρία Ειρήνη είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι – κτυπημένη από Αλτσχαίμερ. Το ζεύγος Νικολαΐδη έχει δύο κόρες. Την Όλγα που ασχολήθηκε με το αθλητικό ρεπορτάζ και την Μαρία.
Φίλος του Κων. Καραμανλή και κάθε καλοκαίρι είχε διαθέσει τη βίλα του στη Μύκονο για να περνά ο εθνάρχης λίγες μέρες διακοπές. Τον τιμούσαν και τον εκτιμούσαν φίλοι και αντίπαλοι.

Α.Χ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου