12.4.17

Μετά από 16 αναβολές (!), «καμπάνες» για το σκάνδαλο της δακοκτονίας που ανάσταινε και πεθαμένους

17-04-10_220726_8
Καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο με τον διαγωνισμό δακοκτονίας , προϋπολογισμού 1.304.392 ευρώ που προκήρυξε τον Μάιο 2005 η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και στον οποίον συμμετείχαν η ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας ( σημερινή Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ΑΕ ) και η «Κοινοπραξία Εργολάβων Δακοκτονίας Ηλείας».
Οι τελευταίοι είχαν καταγγείλει ότι η ανάθεση είχε γίνει στην ΕΑΣ με πλαστές βεβαιώσεις και έγγραφα που ανάσταιναν ακόμα και νεκρούς και τους εμφάνιζαν να υπογράφουν ως εργολάβοι δακοκτονίας. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών καταδίκασε σε φυλάκιση 5 ετών, τον Γρηγόρη Κανελλόπουλο, πρόεδρο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορυφή του Δήμου Πύργου, για ψευδή βεβαίωση υπογραφών άλλων προσώπων, σε φυλάκιση 5 ετών τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας Γεράσιμο Καλλιμώρο και τον πρώην αντιπρόεδρο Θωμά Ντεϊμεντέ, για χρήση πλαστών εγγράφων, αφού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου και μετέπειτα έντιμου βίου και ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής, η οποία είναι εξαγοράσιμη, ενώ οι καταδικασθέντες θα πρέπει να εμφανίζονται την 1η ημέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Να σημειωθεί ότι η δίκη που είχε προσδιοριστεί αρχικά να γίνει στις 29 Νοεμβρίου 2010 στο Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, έλαβε συνολικά 16 αναβολές, μέχρι να ολοκληρωθεί. Οι ανωτέρω, όπως ανέφερε το κατηγορητήριο , είχαν κάνει χρήση πλαστών εγγράφων, είχαν χρησιμοποιήσει υπεύθυνες δηλώσεις αγροτών που περιείχαν ψευδείς βεβαιώσεις και πλαστογραφημένες υπογραφές και τις υπέβαλαν στην επιτροπή παραλαβής και αποσφράγισης προσφορών της τότε ΝΕ Ηλείας , με σκοπό να παραπλανήσουν την αναθέτουσα το έργο δακοκτονίας ,ώστε να εκτελέσει το έργο η ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας , με συνέπεια τον αποκλεισμό της «Κοινοπραξίας Εργολάβων Δακοκτονίας Ηλείας» και χρησιμοποιήθηκαν οι υπεύθυνες δηλώσεις 10 τουλάχιστον αγροτών από Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα και Ζαχάρω οι οποίοι είχαν αποβιώσει πριν από αρκετά χρόνια. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας Γεράσιμος Καλλιμώρος σε δηλώσεις του στον τοπικό τύπο, ανέφερε ότι είναι αθώος και με ικανοποίηση αποδέχθηκε την απόφαση του Εφετείου Πατρών, καθώς αθωώθηκε για την πλειοψηφία των ποινικών αδικημάτων και καταδικάσθηκε για μια μόνο κατηγορία, η οποία θα καταρριφθεί κατά την εκδίκαση της Έφεσης. Ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας Εργολάβων Δακοκτονίας Ηλείας, Μιχάλης Πλαστουργός, δήλωσε στο IONION FM, ότι η υπόθεση εκκρεμεί από το 2005, ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς ο εισαγγελέας της έδρας, είχε προτείνει την καταδίκη για όλες τις κατηγορίες και τέλος ότι μεταβαίνει σήμερα στην Πάτρα, μαζί με τον δικηγόρο για να καταθέσει αίτημα έφεσης κατά της απόφασης. Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την κοινοπραξία Νίκος Κονδύλης ανέφερε στο IONION FM, ότι σήμερα κατατίθεται αίτημα στο Εφετείο Πατρών, για να ασκήσει ο Εισαγγελέας έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου. 
Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας και το ερώτημα αν είναι δυνατή η παραμονή στην προεδρία του Γεράσιμου Καλλιμώρου, μετά την επιβολή ποινής 5ετούς φυλάκισης για κακούργημα, ο κ. Κονδύλης ανέφερε ότι αυτό θα κριθεί με βάση το δίκαιο των εταιρειών, το οποίο το ΔΣ είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει, μετά την τελεσίδικη καταδίκη. Να σημειωθεί ότι το IONION FM, αποπειράθηκε να επικοινωνήσει με τον κ. Καλλιμώρο, ο οποίος δεν απάντησε στο κινητό τηλέφωνο και από τα γραφεία της ΕΑΣ αναφέρθηκε ότι απουσιάζει.



IONION FM

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου