18.5.17

33η Πορεια Ειρηνης Κερασιτσα - Τριπολη

Μαζική και με αγωνιστική διάθεση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου η 33η Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη. Παράλληλα με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο 1ος Αγώνας Δρόμου 20 χλμ «Γρηγόρης Λαμπράκης» με τη συμμετοχή 70 δρομέων.
Η πορεία στην οποία συμμετείχαν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, τα εργατικά σωματεία και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 με συνθήματα όπως «Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή», «Κάναν την Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, όχι στους πολέμους των Ιμπεριαλιστών».
Στην πλατεία Πετρινού έγινε η κεντρική ομιλία με σημείο αιχμής, την αντίθεση των εργαζομένων στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην παρουσία των γερακιών του πολέμου στο Αιγαίο, στις βάσεις τους που αποτελούν ορμητήρια θανάτου για την ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα, στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων επισημάνθηκε: «Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με την κοροϊδία των μέτρων και των αντιμέτρων, επιβάλλει στο λαό νέα αβάσταχτα μέτρα, νέες περικοπές σε μισθούς και
συντάξεις, παραπέρα μείωση του αφορολόγητου, τσάκισμα εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, δίνοντας ταυτόχρονα προκλητικά προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, καταβάλλοντας για ΝΑΤΟικές δαπάνες δισεκατομμύρια ευρώ. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ξοδεύουν κάθε χρόνο 4 δισ. ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ, δίνουν το 2% του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου