16.5.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας συνεχίζοντας την πολύχρονη παρουσία του στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει του τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το νέο Σχολικό Έτος 2017 – 18, καθώς και τις προϋποθέσεις εγγραφής.
Α΄ τάξη: Τάξη Προσανατολισμού
ΤΟΜΕΙΣ Β΄ τάξη
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Γ΄ τάξη
 • Διοίκησης & Οικονομίας
 • Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
 • Δομικών έργων, Δομημένου περιβάλλοντος & Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
 • Σχεδιαστής Δομικών έργων και Γεωπληροφορικής
 • Μηχανολογίας
 • Τεχνικός Οχημάτων
 • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού
 • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
 • Πληροφορικής
 • Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
 • Υγείας-πρόνοιας-ευεξίας
 • Βοηθός Νοσηλευτή
Δ΄ τάξη Μαθητείας Προαιρετική ( 4 ημέρες αμειβόμενη εργασία και 1 ημέρα στο σχολείο με εργαστηριακό πρόγραμμα)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: τον Ιούνιο (και κατ’ εξαίρεση τον Σεπτέμβριο)
Α Τάξη: Εγγράφονται κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου
Β Τάξη: Εγγράφονται οι προαγόμενοι στην Β’ τάξη του ΕΠΑΛ ή Γενικού Λυκείου. Κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου για Απόκτηση Πτυχίου Ειδικότητας οι οποίοι παρακολουθούν μόνο μαθήματα Τομέα – Ειδικότητας στην Β και Γ Τάξη και έχουν την δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ)
Οι μαθητές δεν πληρώνουν εισιτήριο για την μεταφορά από τον τόπο κατοικίας τους προς το σχολείο.
Στην Α τάξη διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας και προσανατολισμού, Στην Β τάξη επιλέγουν έναν από τους πιο πάνω τομείς σπουδών με 12 ώρες μαθήματα γενικής παιδείας και 23 μαθήματα ειδικότητας. Στην Γ τάξη επιλέγουν μία από τις ειδικότητες από τον τομέα σπουδών που επέλεξαν στη Β' τάξη με 12 ώρες μαθήματα γενικής παιδείας και 23 μαθήματα ειδικότητας

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Στους απόφοιτους ΕΠΑ.Λ. χορηγείται:
 • Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου, ισότιμο με του Γενικού Λυκείου
 • Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 4 με επαγγελματικά δικαιώματα το οποίο εξασφαλίζει άδεια άσκησης επαγγέλματος και πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
 • Απόφοιτοι προαιρετικής Τάξης Μαθητείας μετά από πιστοποίηση Πτυχίο ειδικότητας 5.
Δυνατότητες μετά την αποφοίτηση
Απευθείας ένταξη στην αγορά εργασίας. Με το θεσμό της Τάξης Μαθητείας, οι απόφοιτοι εντάσσονται σε εργασιακό περιβάλλον με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού, ασφάλιση και εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.
 • Εισαγωγή στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 1% μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα 2 γενικής παιδείας και 2 μαθήματα ειδικότητας (Πανελλαδικές ΕΠΑ.Λ)
 • Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς, μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα 2 γενικής παιδείας και 2 μαθήματα ειδικότητας (Πανελλαδικές ΕΠΑ.Λ)
 • Στα TEI και στις Στρατιωτικές Σχολές με ειδικό ποσοστό θέσεων, αναλογικό του αριθμού των υποψηφίων από ΕΠΑ.Λ και ΓΛ. (Πανελλαδικές ΕΠΑ.Λ)
 • Συνέχιση σπουδών στα ΙΕΚ με φοίτηση 3 εξαμήνων στην ίδια ή παρόμοια ειδικότητα ή 5 εξαμήνων για την απόκτηση νέας. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5
 • Επανεγγραφή στη Γ' τάξη ΕΠΑ.Λ. για την απόκτηση και 2ης ειδικότητας του Τομέα από τον οποίο έχει αποφοιτήσει ή στη Β'τάξη για ειδικότητα άλλου τομέα, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας (23 ώρες)
Πληροφορίες 1ο ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Πονηροπούλου Τέρμα Κυπαρισσία Τηλ: 2761022747
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@1epal–kypar.mes.sch.gr
Δικτυακός τόπος:   http://1epalkypar.mes.sch.gr , blogs.sch.gr/1epal-kypar
 

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣE ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ..ΤΙΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 
NEA διαφωνία προέκυψε για τον τρόπο λειτουργίας του πανηγυριού στην ετήσια εορτή του Σταυρού προκύπτει στο Δήμο Τριφυλίας με αφορμή τις ψησταριές με τους ενοικιαζόμενους χώρους μεταξύ Τοπικού Συμβουλίου και της Επιτροπής ποιότητας ζωής. Πιο αναλυτικά αρνητική ήταν η υλοποίηση της απόφασης του τοπικού συμβουλίου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, που έλαβε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας για την μετακίνηση των παραγκών-ψησταριών σε διαφορετικό σημείο από το στεγασμένο χώρο λειτουργίας τους, στην εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας επί της Ελ. Βενιζέλου. Η επιτροπή αναγκάστηκε να εκδώσει απόφαση καθώς στη συνεδρίαση υπήρξε οριακή πλειοψηφία, μεταξύ των παρατάξεων
Το Τοπικό Συμβούλιο χωρίς να δικαιολογήσει πλήρως την απόφαση του ώστε να λειτουργήσουν οι χώροι που στεγάζουν ψησταριές στην εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας σε διαφορετικό σημείο χωροθέτησης το οποίο βρίσκεται στην πλατεία που βρίσκεται στο τέλος της οδού Ναυαρίνου ώστε να απελευθερωθεί χώρος στην περιοχή. Μάλιστα το οικόπεδο επί της Ελ. Βενιζέλου στο οποίο στεγάζονται ψησταριές ως γνωστόν ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία και όχι στο Δήμο, ενώ έχει παραχωρηθεί από την Κτηματική υπηρεσία ο χώρος που εγκαθίσταται το λούνα πάρκ. Την οριστική λύση θα δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση ή μη της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

                         
Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2017

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου), παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Τριφυλίας και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, όπως προβούν έως την 31η Μαΐου στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.
Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο και αποτελεί  έσοδο του Δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1346/Β’/25-04-2012), το άρθρο 94 παρ. 1 περίπτ. 26 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α’/07-06-2010) και το άρθρο 10 του Κανονισμού Καθαριότητας (ΑΔΑ: ΩΩΑΗΩΗΕ-8Ε2) του Δήμου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου