19.5.17

Συμβιβασμός Χατζηγιάννη και ΣΔΟΕ

Τα «βρήκαν» Μιχ. Χατζηγιάννης και εφορία.  Μετά από δικαστικές μάχες, ελέγχους και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, ο Κυπριακής καταγωγής μουσικός Μιχάλης Χατζηγιάννης επέλεξε να βάλει τέλος στην  περιπέτειά  με τις αρμόδιες Ελληνικές φορολογικές αρχές. Προχώρησε στις απαιτούμενες κινήσεις για την υπαγωγή του σε ρύθμιση. 
Ο Μιχ. Χατζηγιάννης, βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για υπόθεση των 5 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο.
Οι φορολογούμενοι που βρίσκονται υπό έλεγχο, έλαβαν «ραβασάκια», για «ειδική πρόσκληση οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών». Σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν ήταν και ο Χατζηγιάννης.
Ο τραγουδιστής  έχει κερδίσει μία μάχη στο Διοικητικό Εφετείο, αλλά στη συνέχεια άρχισε νέος έλεγχος με άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών. Παράλληλα, κρίθηκε ότι πρέπει να επιστραφεί στον καλλιτέχνη το ποσό των 800 χιλ. ευρώ που είχε καταβάλει έως τότε πληρώνοντας την οφειλή σε δόσεις.
Ο Χατζηγιάννης εμφανίζεται, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ιδιαίτερα κουρασμένος και απογοητευμένος από την υπόθεση αυτή, που έστρεψε πολλές φορές πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία εκείνος θέλει να συγκεντρώνει μόνο για τη δ0ουλειά του. Έτσι,  επέλεξε τη λύση της εθελοντικής αποκάλυψης, για να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί και να λήξει, μια για πάντα, η υπόθεση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου