19.5.17

Τσουχτερό πρόστιμο για ψαροντουφεκά μετά από ποστάρισμα στο facebook

Θέμα συζήτησης στην Κω και όχι μόνο, έγινε ένας ψαροντουφεκάς όταν πήρε τη… λάθος απόφαση να ανεβάσει το «τρόπαιό» του στο facebook.

Η ρίνα, Rhinobatos cemiculus (Σαλάχι καρχαρίας) η ονομασία του είδους ψαριού που κατάφερε να πιάσει, ανήκει στα προστατευμένα είδη και έχει απαγορευτεί το ψάρεμά τους.

Ο ψαροντουφεκάς ανέβασε στη σελίδα του στο facebook μία ρίνα, χτυπημένη με ψαροτούφεκο. Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας ''Aρχιπέλαγος'' είδε τη δημοσίευση του νεαρού και κατήγγειλε το γεγονός στο κεντρικό Λιμεναρχείο του νησιού.

Σύμφωνα με το boatfishing.gr, ψαροντουφεκάς κλήθηκε για απολογία από το κεντρικό λιμεναρχείο του νησιού, έπειτα από καταγγελία, με αποτέλεσμα να του επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις και ένα «τσουχτερό» πρόστιμο, καθώς επρόκειτο για προστατευόμενο είδος.

Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει πως η αλίευσή του έγινε τέλη Απριλίου και όχι Μάιο που ισχύει η γενική απαγόρευση.

''Είναι η πρώτη φορά που πέφτει στην αντίληψή μας επιβολή πρόστιμου που προκύπτει από φωτογραφία στο facebook'' ανεφέρουν στην ανακοίνωση τους οι τοπικές λιμενικές αρχές, ενώ προσθέτουν:

«Θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση ενημέρωσή μας, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, σε περίπτωση διαπίστωσης μη τήρησης των κείμενων διατάξεων, ώστε να εντοπισθούν οι παραβάτες και να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, οι οποίες είναι βαρύτατες.»




topontiki

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου