23.6.17

Νεα ομηρία για τους συμβασιούχους - Ολιγόμηνες συμβάσεις για 6.100 άτομα

Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Πάνος Σκουρλέτης αποκάλυψε ότι η λύση που προωθεί για το θέμα των σκουπιδιών είναι να γίνουν νέες, ολιγόμηνες συμβάσεις για 6.100 άτομα.

«Ήδη, τα τελευταία 24ωρα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά εργαλεία, που έχουμε στη διάθεσή μας και ταυτόχρονα, να κινηθούμε μέσα στα όρια της νομιμότητας, διότι δεν θα ήταν λύση να επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε μια ρύθμιση που θα κριθεί την επ΄αύριο αντισυνταγματική. Αυτήν τη στιγμή, πέρα από τα εργασιακά, έχουμε νέα δεδομένα, των τόνων σκουπιδιών, με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό, με υψηλές θερμοκρασίες και στην “καρδιά” της τουριστικής περιόδου. Και η νομοθεσία έχει και γι’ αυτό αναφορές για το πώς να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις. Tα σκουπίδια μπορούν να μαζευτούν με αντίστοιχου τύπου προβλεπόμενες συμβάσεις που θα γίνουν», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε:
«Προσπαθούμε να βρούμε μια ρύθμιση μέχρι να βγουν οι νέες, μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ, μία διαδικασία, η οποία θέλει 6 έως 8 μήνες περίπου. Επεξεργαζόμαστε μια λύση που να δίνει τη δυνατότητα στους υφιστάμενους, μέχρι τώρα, εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αυτό διάστημα».
Στο ερώτημα αν εννοεί μία σύμβαση λίγων μηνών, ο ίδιος απάντησε: «Ακριβώς, αυτή είναι η προσπάθεια μας. Εκεί έχουμε βάλει όλα τα νομικά εργαλεία που έχουμε. Συζητάμε με έγκριτους νομικούς και νομικούς που υπηρετούν στα ανώτατα δικαστήρια, ώστε να έχουμε μία θωρακισμένη λύση».
Ταυτόχρονα, το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι προχωρά τις διαδικασίες, με βάση, όπως σημείωσε, τα αιτήματα των δήμων, για τουλάχιστον 2.500 προσλήψεις προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ.
«Για την καθαριότητα προβλέπεται ότι επειδή αναπληρώνονται αυτές οι θέσεις από τους πολίτες, είναι ανταποδοτικές υπηρεσίες, δεν προσκρούει στον κανόνα 1 προς 4, που ισχύει στις προσλήψεις στο υπόλοιπο δημόσιο», σημείωσε ο ΥΠΕΣ.
Στην επισήμανση ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κ. Γεροβασίλη διαφωνεί μαζί του, επειδή η ίδια δεν επιθυμεί 2.500 προσλήψεις, ο κ. Σκουρλέτης είπε:
«Δεν είναι έτσι, υπάρχει νόμος του Φεβρουαρίου του 2016. Δεν το ξέρω αυτό αν το λέει η κ. Γεροβασίλη. Γνωρίζω όχι τι λέω εγώ, αλλά τι λένε οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και τι λένε οι νόμοι, σε αυτό αναφέρομαι».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου