24.6.17

Δύο εκατομμύρια ζεύγη γυαλιών για τη σπάνια ολική ηλιακή έκλειψη του Αυγούστου

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για την πρώτη τους ολική ηλιακή έκλειψη στις 21 Αυγούστου από τη μια άκρη στην άλλη, μετά το 1918, ένα σπάνιο κοσμικό γεγονός που θα μπορούν να παρακολουθήσουν εκατομμύρια Αμερικανοί και θα κινητοποιήσει τις επιστημονικές και τις ομοσπονδιακές αρχές.
 Μια ολική έκλειψη του ηλίου σημειώθηκε  σε πιο περιορισμένο μέρος της χώρας το 1979.
Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, όταν η Σελήνη θα περάσει ανάμεσα στον Ήλιο και στη Γη, θα σχηματίσει σκιά πλάτους σχεδόν 110 χλμ. που θα μετακινηθεί από το 'Ορεγκον, στο βορειοδυτικό άκρο, αργά το μεσημέρι έως τη Νότια Καρολίνα, στην άλλη πλευρά της χώρας, το απόγευμα, διασχίζοντας συνολικά 14 πολιτείες μέσα σε δύο ώρες.
Οι παρατηρητές θα βρεθούν μέσα σε πλήρες σκοτάδι στο μέσο της ημέρας επί δύο και πλέον λεπτά και θα μπορούν να δουν αστέρια και πλανήτες στον ουρανό, καθώς και το ηλιακό στέμμα, που είναι αόρατο διαφορετικά.
Σχεδόν 12 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν εντός της στενής αυτής λωρίδας, οι οποίοι πιθανόν μαζί με εκατομμύρια άλλους και ξένους τουρίστες θα θαυμάσουν το θέαμα.
Εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού των ΗΠΑ διαμένουν σε απόσταση μιας μέρας με το αυτοκίνητο από αυτόν το διάδρομο όπου η ηλιακή έκλειψη θα είναι ολική, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Κνοπ, εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου