22.6.17

Απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η Κατερίνα Σαββαΐδου

Είπε «όχι» στην παραπομπή της πρώην γενικής γραμματέως εσόδων

«Όχι» στην παραπομπή της πρώην γενικής γραμματέως εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, είπε το Συμβούλιο Εφετών.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεν συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας Γκανέ που ζητούσε να καθίσει στο εδώλιο η κ. Σαββαΐδου και με βούλευμα του (1190/2017) αποφάσισε την απαλλαγή της για την υπόθεση που αφορούσε απόφαση της να «παγώσει», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.
Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας. Την ίδια ώρα, διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το «υπόμνημα-αναφορά-αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης» του μετόχου που κατέθεσε σε ανακριτή διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017 και αφορά τυχών ποινικές ευθύνες των ελεγκτών που πραγματοποιήσαν τον επανέλεγχο και φέρεται να καταγγέλλονται πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του.
Η κ. Σαββαΐδου είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις με αφορμή την απόφαση της να διατάξει επανέλεγχο του επίμαχου φορολογικού προστίμου που είχε επιβληθεί στην εταιρία, για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ενώ εμφανιζόταν να έχει επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
Από την πρώτη στιγμή η κ. Σαββαΐδου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως όλες οι κινήσεις ήταν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της τονίζοντας ότι το «πάγωμα» του προστίμου δεν σημαίνει απαραίτητα ευνοϊκή μεταχείριση μίας εταιρίας, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε καταλογισμό μεγαλύτερων φόρων και προστίμων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου