20.6.17

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ANAΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στις 17-06-2017 ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο:
«Στα ψέματα, στην αμετροέπεια και στην ασύδοτη υποσχεσιολογία του κ. Τσώνη απαντάμε με ντοκουμέντα. Το φως στο τέλος θα νικήσει το σκοτάδι.» 

Ο δικός μας τίτλος στην ανακοίνωση - απάντηση στον κ. Αναστασόπουλο είναι:
«Στα ψέματα και στην άνιση μεταχείριση από τον κ. Αναστασόπουλο, απαντάμε με αλήθειες και στοιχεία. Η αλήθεια στο τέλος θα νικήσει το ψέμα.» 

Συγκεκριμένα, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε κάποια σημεία της ανακοίνωσης που αφορούν την πόλη της Μεσσήνης και να καταδείξουμε την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι κάτοικοι και οι δημότες της από τον κ. Αναστασόπουλο. Παραθέτουμε τα παρακάτω χωρία από την ανακοίνωσή του κ. Αναστασόπουλου:

«Τα χωριά, τα κεφαλοχώρια αλλά και η πρωτεύουσα μας η Μεσσήνη ρημάζουν από την εγκατάλειψη». 

«Αυτό ήδη το έχετε εφαρμόσει με τους Λογαριασμούς Νερού. Στο πρώτο 5μηνο της θητείας σας τριπλασιάσατε το πάγιο στα χωριά πάνω από 300%. Αυξήσατε υπέρογκα τα παράβολα για τις νέες συνδέσεις. Εμείς βεβαίως δεν τα ψηφίσαμε μένοντας πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

«Δεν θέλω να κουράσω αναφέροντας όλα τα έργα που κάναμε στην δική μας θητεία για την Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης, Ύδρευσης, Οδοποιίας, Αναπλάσεις, Αποχετεύσεις, Αθλητικά, Πολεοδομικά και άλλα. 11 εκατομμύρια ευρώ και όλα από χρηματοδοτικά προγράμματα. Ούτε 1 ένα ευρώ από το ταμείο του Δήμου από Δάνειο. (Εάν προκληθώ θα τα δημοσιοποιήσω ένα προς ένα και βεβαίως οι συμπολίτες μας τα γνωρίζουν)».

«Την πρακτική σας τη  γνωρίζουμε, θα πληρώσουν οι Δημότες.»
Θα υπενθυμίσουμε λοιπόν στον κ. Αναστασόπουλο ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και επί συνόλου 19.709 ψηφισάντων, στην δημοτική ενότητα της Μεσσήνης ψήφισαν 7.529 (ποσοστό 38,20%) και στην πόλη της Μεσσήνης 4.712 (ποσοστό 23,90%). Ειδικότερα στην πόλη της Μεσσήνης ο συνδυασμός του έλαβε ποσοστό 39,61% έναντι 60.39% του κ. Τσώνη.

Αλήθεια, κ. Αναστασόπουλε, δεν έχετε αναρωτηθεί, μήπως αυτοί οι άνθρωποι σας τιμώρησαν για την ανυπαρξία σας τέσσερα χρόνια στη Μεσσήνη;

Μήπως σας τιμώρησαν κ. Αναστασόπουλε;

Επειδή, τέσσερα (4) χρόνια οι κάτοικοι της Μεσσήνης πλήρωναν πάγιο τέλος στο νερό 54 € σε ετήσια βάση έναντι 12 έως 22 € των κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων.
 Αλλά ακόμα και σήμερα μετά την περιβόητη μεγάλη αύξηση του 300% που επικαλείσθε οι κάτοικοι της Μεσσήνης συνεχίζουν να πληρώνουν πάγιο τέλος νερό 54 € σε ετήσια βάση έναντι 37 € των κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων.
Αυτή την αύξηση λοιπόν δεν ψηφίσατε κ. Αναστασόπουλε, γιατί θέλετε οι κάτοικοι της Μεσσήνης να συνεχίσουν να πληρώνουν τριπλάσιο και τετραπλάσιο πάγιο τέλος, έναντι των άλλων κατοίκων του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης.
Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα ! ! !, και δυστυχώς σε αυτό το ατόπημα συμπαρασύρατε και τους λοιπούς δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Μεσσήνης του συνδυασμού σας.

Επειδή, πριν τις εκλογές του 2014 στις δημοτικές ενότητες οι τελευταίοι λογαριασμοί που είχαν αποσταλεί αφορούσαν το 2012, δηλαδή δύο (2) χρόνια πίσω ενώ στη Μεσσήνη είχε αποσταλεί και το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Επειδή, το πλεόνασμα του Καποδιστριακού Δήμου Μεσσήνης (400.000 € περίπου), δηλαδή των δημοτών της Μεσσήνης, χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή των τεραστίων δανείων πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

Επειδή, στην πόλη της Μεσσήνης δεν γύρισε πέτρα ανάποδα επί θητείας σας. Και ναι, σας προκαλούμε δημοσιεύσετε αύριο τα έργα που κάνατε στην πόλη της Μεσσήνης, το τονίζουμε για να το καταλάβετε καλά, στην πόλη της Μεσσήνης.

Μήπως τελικά βγάζετε από μέσα σας και δημοσιεύετε μάλιστα την άνιση μεταχείριση  που έχετε έναντι των κατοίκων της Μεσσήνης;
Μήπως δε θέλετε να γίνει ποτέ τίποτα στη Μεσσήνη;
Μήπως σας ενοχλεί που επιτέλους θα γίνει κάτι στη Μεσσήνη, έστω και με δανεισμό;
Μήπως θα πρέπει να σταματήσετε να λέτε ψέματα; Και τα μικρά παιδιά κατάλαβαν από τις ανακοινώσεις του κ. Τσώνη αλλά και του Κ. Σαμπαζιώτη ότι το κόστος για την ανάπλαση στη Μεσσήνη δεν θα στοιχίσει 2.000.000 € όπως δημοσιεύετε στα Μ.Μ.Ε., αλλά περίπου τα μισά, και με τα υπόλοιπα  χρήματα θα γίνουν αναπλάσεις στις Δημοτικές Ενότητες.
Όλοι κατάλαβαν ότι μετά από προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου,  δεν θα υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση στο Δήμο, καθότι η ετήσια δόση που θα πληρώνει ο Δήμος για τα επόμενα 20 έτη είναι ίδια με αυτή που πληρώνει σήμερα, με τη διαφορά όμως θα πραγματοποιηθεί ένα έργο πραγματικής αξίας 3.500.000 €., που θα αλλάξει την όψη της πόλης της Μεσσήνης.
Γιατί δε λέτε την αλήθεια; Γιατί συνέχεια προσβάλλετε και μειώνετε τον δείκτη νοημοσύνης των κατοίκων αυτής της πόλης.

Όσο για τη φράση σας «Τα χωριά, τα κεφαλοχώρια αλλά και η πρωτεύουσα μας η Μεσσήνη ρημάζουν από την εγκατάλειψη». Δεν μπορείτε να έχετε άποψη κ. Αναστασόπουλε…. Ζείτε και μένετε μόνιμα στη Καλαμάτα, καφέ στην πλατεία της Μεσσήνης δεν γνωρίζουμε από πότε έχετε να πιείτε…. Άποψη μπορείτε να έχετε για την Καλαμάτα που μένετε και όχι για τη Μεσσήνη.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην ισότητα και την ισονομία που θα πρέπει να υπάρχει, όταν πρέπει, θα πρέπει να πληρώνουν ισότιμα όλοι οι δημότες του Δήμου Μεσσήνης, όχι μόνο της Δημοτικής Ενότητας Μεσσήνης.

            Σας καταλαβαίνουμε ότι ακόμα κοιμάστε και βλέπετε στον ύπνο σας τη συντριβή που υποστήκατε στη Μεσσήνη, αλλά μη βγάζετε τόση εμπάθεια στους κατοίκους αυτής της πόλης.

Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΟΦΑ……

Κ. Αναστασόπουλε, όπως καταλαβαίνετε στο τέλος η αλήθεια θα νικήσει το ψέμα. Να είστε σίγουρος ! ! !



                                                              ΤΟ ΜΕΛΟΣ
    ΤΗΣ Τ.Κ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου