29.7.17

Στις Περιφέρειες η διαδικασία δήλωσης των κατεστραμμένων οχημάτων

Μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης στις υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα κατεστραμμένα προ του 2004 οχήματα τους.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή. Κατά τη σχετική συζήτηση, ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης υποστήριξε ότι με την εν λόγω τροπολογία καλύπτεται κενό στη νομοθεσία που είχε δημιουργηθεί με Προεδρικό Διάταγμα του 2004, το οποίο προέβλεπε ότι η διαδικασία δήλωσης κατεστραμμένων οχημάτων θα έπρεπε να πραγματοποιείται μέσα από μια εταιρία ανακύκλωσης.

Έτσι λοιπόν, δίνεται μια οριστική λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με τους ιδιοκτήτες οχημάτων προ 2004, οι οποίοι πλέον, σύμφωνα με την τροπολογία, θα έχουν τη δυνατότητα με εύκολο τρόπο, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης στις υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών, να δηλώνουν τα κατεστραμμένα οχήματά τους.

Με αυτόν τον τρόπο, θα εξαλειφθούν οι περιπτώσεις άδικων προστίμων που απέρρεαν από τη μη δήλωση των εν λόγω οχημάτων – και κατ’ επέκταση θα απαλλαγούν οι πολίτες από μία ταλαιπωρία που υφίσταντο χωρίς λόγο.

Επιπρόσθετα, η ψηφισθείσα τροπολογία θα δώσει τη δυνατότητα να εκκαθαριστούν και οι σχετικοί κατάλογοι των αρμόδιων υπηρεσιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου