29.7.17

Προειδοποίηση-σοκ από Χόκινγκ: Αν βρούμε εξωγήινους, ίσως να έρθει το τέλος μας

Συνέστησε στους ανθρώπους να είναι πιο διστακτικοί όσον αφορά την αναζήτηση εξωγήινης ζωής - Δήλωσε δε ότι όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο πείθεται ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν
Μία σοκαριστική προειδοποίηση έκανε ο Στίβεν Χόκινγκ. Μιλώντας σε ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Τα αγαπημένα μέρη του Χόκινγκ» διατύπωσε την άποψη ότι αν ποτέ οι άνθρωποι έρθουν σε επαφή με εξωγήινους, αυτοί θα μας σκοτώσουν. Ο πιο διάσημος επιστήμονας του κόσμου συνέστησε στους ανθρώπους να είναι πιο διστακτικοί όσον αφορά την αναζήτηση εξωγήινης ζωής, γιατί τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν και τόσο καλά για το είδος μας...
Αναφερόμενος στον πλανήτη Gliese 832c (που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και χαρακτηρίστηκε ως μία νέα Γη από την άποψη ότι μπορεί να υποστηρίξει εξωγήινη ζωή), δήλωσε ότι αν υπάρχουν εκεί εξωγήινοι, μάλλον δεν θα χαρούν καθόλου να έρθουν σε επαφή μαζί μας: «Μια μέρα μπορεί να φτάσει σε εμάς σήμα από έναν τέτοιο πλανήτη, θα ήταν όμως καλύτερο να το σκεφτούμε πριν απαντήσουμε. Το να συναντήσουμε έναν ανώτερο πολιτισμό μπορεί να εξελιχθεί όπως η ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο. Δεν είχε πάει καλά για τους γηγενείς...».
Και συνέχισε: «Ισως οι εξωγήινοι να είναι αδίστακτοι μάγοι που περιπλανώνται στον κόσμο αναζητώντας πόρους για να λεηλατήσουν και πλανήτες για να κατακτήσουν και να αποικίσουν».
Ξεκαθάρισε δε ότι όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο πείθεται ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.
Στο ίδιο ντοκιμαντέρ μίλησε και για άλλους φόβους που έχει. Οπως για παράδειγμα ανησυχεί ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής, η Γη με την πάροδο των ετών μπορεί να γίνει τόσο ζεστή όσο ο πλανήτης Αφροδίτη. Οπως σημείωσε: Είμαστε πολύ κοντά στο σημείο, όπου η κατάσταση με την κλιματική αλλαγή μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου