11.12.14

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Δόθηκαν οι Υποτροφίες από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά σε φοιτητές που συνεχίζουν επιτυχώς τις σπουδές τους

Επιδόθηκαν σήμερα από το Δήμαρχο Καλαμάτας Παν.Νίκα, σε δικαιούχους και εκπροσώπους τους, υποτροφίες που αντιστοιχούν στο ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 και δίδονται σε φοιτητές από τα έσοδα των τριών ακινήτων του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά. Καθεμιά από τις 8 υποτροφίες ανέρχεται σε 4.800 € και η συνολική δαπάνη σε 38.400 €. 
Οι δικαιούχοι είναι: Παναγιωτόπουλος Μιχαήλ του Σταύρου, Νικολακέας Σωτήριος του Κωνσταντίνου, Σταματίου Παναγιώτα του Δημητρίου, Ηλιόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου, Μιχαλοπούλου Ολυμπία του Ευαγγέλου, 
Γκόνη – Ρήγα Παναγιώτα του Γεωργίου, Ξενούλη Μαρία του Παναγιώτη, Ψυχογιός Ιωάννης του Παναγιώτη. Η παροχή υποτροφιών στους φοιτητές αυτούς ανάγεται για πρώτη φορά στα έτη 2010 και 2012.
Υπενθυμίζεται πως στις 8 Αυγούστου 2014 ο Δήμαρχος επέδωσε επιταγές για άλλες 8 – καινούργιες – υποτροφίες, σε επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αποφοίτησαν από το Λύκειο το 2013. Οι νέοι υπότροφοι ήσαν: Μαυριτσάκης Παναγιώτης του Ιωάννη, Ηλιόπουλος Παναγιώτης του Αναστασίου, Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου, Σπηλιόπουλος Απόστολος του Αναστασίου, Κομποχόλη Γεωργία του Γεωργίου, Πλιού Γεωργία του Παναγιώτη, Καρκαλούτσου Μυρτώ του Παρασκευά και Αλαγάς Ραφαήλ – Κωνσταντίνος του Παναγιώτη.
Επισημαίνεται πως στην Επιτροπή, η οποία επιλέγει τους υποτρόφους, δεν μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, αλλά τη συγκροτούν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους δικαιούχους φοιτητές και τους γονείς τους για τις επιδόσεις των παιδιών στις σπουδές τους, χάρη στις οποίες συνεχίζεται η ενίσχυσή τους από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά. Εξέφρασε, δε, υπερηφάνεια επειδή ο Δήμος Καλαμάτας δίδει πολλές υποτροφίες, αξιοποιώντας τα ακίνητα που κατέλιπε ο δωρητής Λυκούργος Σκιάς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου