8.8.14

Ηλεία: Αστυνομικοί "έφαγαν" ξύλο γιατί πήγαν για έλεγχο

Μοιάζει απίστευτο για τα δεδομένα της Ηλείας, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Πολίτες που ελέγχθηκαν από αστυνομικούς τους χτύπησαν, ακόμα και μέσα σε αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr Πρόκειται για δύο περιστατικά που συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και πραγματικά εκπλήσσουν για την εξέλιξή τους.

Στο καφενείο με αφορμή μια διατάραξη

Το πρώτο περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα σε καφενείο στην Παλαιοβαρβάσαινα. Οι αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν για καταγγελία που αφορούσε σε διατάραξη κοινής ησυχίας. Αφού μετέβησαν στο καφενείο, έλεγξαν το χώρο και δεν διαπίστωσαν κάποια παράβαση, έκαναν συστήσεις τον ιδιοκτήτη και κινήθηκαν προς την έξοδο. Τότε δέχθηκαν φραστική επίθεση από τρεις θαμώνες, ηλικίας 55, 57 και 61 ετών. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απαντήσουν όμως οι δράστες φέρονται να έσπρωξαν έξω από το καφενείο τους δύο αστυνομικούς.

Στην προσπάθεια τους να αντιδράσουν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν τους δράστες για απείθεια, εξύβριση και απειλή. Την ώρα που ο ένας αστυνομικός έβαζε έναν από τους δράστες στο περιπολικό, εκείνος τον κλώτσησε με το γόνατο στο στήθος, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Ο αστυνομικός έχασε την αναπνοή του και εκείνη την ώρα οι άλλοι δύο δράστες τράβηξαν έξω τον φίλο τους. Οι αστυνομικοί κατάφεραν εκείνη τη στιγμή να κρατήσουν τον έναν από τους τρείς και να τον οδηγήσουν στο τμήμα, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου έως χθες το απόγευμα είχαν συλληφθεί και οι άλλοι δύο δράστες.

Χτύπησαν αστυνομικό μέσα στο τμήμα

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην Κρέστενα, αστυνομικοί της ΟΕΠΤΑ (Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), διενεργούσαν ελέγχους στην περιοχή. 
Σε μπλόκο που είχαν σταμάτησαν έναν 29χρονο κάτοικο της περιοχής. Διαπίστωσαν ότι στο δίκυκλο που οδηγούσε είχε αυτοσχέδια μη κρατική πινακίδα κυκλοφορίας και ενώ ήταν έτοιμοι να βεβαιώσουν παράβαση, αυτός αντέδρασε, τους έβρισε και τους απείλησε – σύμφωνα με τους αστυνομικούς και στη συνέχεια έβγαλε την πινακίδα από το δίκυκλο και την έσπασε μπροστά τους.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο δίκυκλο και έφυγε. Οι αστυνομικοί των καταδίωξαν αλλά δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν. Μετέβησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία. Εκεί όμως έφτασε ο 32χρονος αδερφός του δράστη, ο οποίος – έξω από το τμήμα - κινήθηκε προς τους αστυνομικούς απειλώντας και βρίζοντάς τους. Του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα για να ακολουθηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία για τα παραπάνω αδικήματα της απειλής και εξύβρισης. Εκείνος τότε αντιστάθηκε και χτύπησε με γροθιά τον επικεφαλής αστυνομικό. Στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα. Εκείνη την ώρα και ο 29χρονος που είχε διαφύγει νωρίτερα από τον έλεγχο, που επιτέθηκε στον ίδιο αστυνομικό, τον χτύπησε με γροθιά και του έσκισε το πουκάμισο της στολής του, ενώ στη συνέχεια διέφυγε τρέχοντας. Αργότερα και μετά από αναζητήσεις ο δράστης συνελήφθη. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου