8.10.16

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! Έτοιμες να χτυπήσουν τον Άσσαντ και την Ρωσία οι ΗΠΑ!


Russia Syria

Αξιωματούχοι από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα μιλήσει για «μη διπλωματικές λύσεις» στη Συρία.

Αν και προσπαθούν να παρουσιαστούν σε χαμηλούς τόνους, γιαυτό που πραγματικά μιλάνε είναι για μια στρατιωτική δράση εναντίον της συριακής κυβέρνησης, με επιθέσεις που θα μπορούσαν όμως να απειλήσουν και τις ρωσικές δυνάμεις που είναι μαζί τους, κάτι που πιθανόν θα σύρουν την Ρωσία σε έναν πόλεμο με τις ΗΠΑ.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έσπευσε χθές (7/8) να στείλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι έχουν αναπτυχθεί πρόσφατα συστήματα αεράμυνας στη Συρία ειδικά για την αντιμετώπιση επίθεσης από πυραύλους, και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «προσεκτικοί» και να επανεξετάσουν τις πιθανές συνέπειες τέτοιων χτυπημάτων, σύμφωνα με το mintpressnews.com.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε ότι γνωρίζει για την Ρωσική προειδοποίηση, αλλά σε εσωτερικές συζητήσεις στους κόλπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ συνεχίζουν να εξετάζουν για «μη διπλωματικές» επιλογές, δηλαδή, την έναρξη ενός πολέμου με τη Ρωσία. Ο εκπρόσωπος John Kirby προστεθεί δεν θα υπήρχε καμία συζήτηση με τη Ρωσία για αυτό το θέμα.
Ο Kirby πρόσθεσε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν «σταματήσουν» στο Χαλέπι, και θα συνεχίζουν για να καταλάβουν το υπόλοιπο της πόλης αντί για την συριακή κυβέρνηση, η οποία τώρα βρίσκεται στην κατοχή της τρομοκρατικής τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Νούσρα - αλ-Κάιντα. Αυτό φαίνεται να είναι και το καίριο σημείο τριβής με τη Ρωσία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου