15.3.17

Από την Ελλάδα το "εκρηκτικό" δέμα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Μια διεύθυνση από την Ελλάδα ήταν γραμμένη πάνω στο πακέτο - βόμβα 

Σφραγισμένο από ελληνικό ταχυδρομείο, με ελληνική διεύθυνση αποστολής, ήταντο δέμα που περιείχε επικίνδυνο το μείγμα εκρηκτικών, που εντοπίστηκε και απομακρύνθηκε από το ταχυδρομείο του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην Αθήνα, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλώνουν ότι απευθύνθηκαν σε γερμανό αξιωματούχο που εκτελεί χρέη συνδέσμου ανάμεσα στις διωκτικές αρχές των δύο χωρών, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την συγκεκριμένη πληροφορία.  

Ο συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές του Βερολίνου στις 10 το πρωί τοπική ώρα, μετά την ανακάλυψη ενός ύποπτου πακέτου στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου στην Potsdamer Platz. Το πακέτο  είχε παραλήπτη τον υπουργό οικονομιών Βολφγκανγκ Σόιμπλε.
Το περιεχόμενο – όπως φάνηκε στο ειδικό μηχάνημα με τις ακτίνες Χ, ήταν διάφορες εκρηκτικές ύλες από αυτές που χρησιμοποιούνται από ερασιτέχνες βομβιστές αλλά μεγάλης ισχύος, με στόχο αν προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί αν ανοιγόταν χωρίς προσοχή. 
Το κτίριο του ταχυδρομείου εκκενώθηκε αμέσως και οι αστυνομικοί χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου