30.5.10

Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας - Ψάχνει λύσεις ο Φώτης Χατζημιχάλης

Καθαρά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΘΕ στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, μετά τις ενδείξεις στις αρχικές εξετάσεις τα προηγούμενα χρόνια για βαρέα μέταλλα.
Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκεται η διαδικασία εκμίσθωσής της σε αλιευτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής, μετά από διαγωνισμό, όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια. Για το όλο θέμα αποκλειστική αρμοδιότητα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης…..
Στους Δήμους
Πριν από μερικούς μήνες ο περιφερειάρχης δημοσιοποίησε διακήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωση της λιμνοθάλασσας, όμως τελικά ακυρώθηκε από τον ίδιο επικαλούμενος περιβαλλοντικά ζητήματα. Με άλλη απόφασή του, ανέθεσε στους Δήμους Νέστορος και Γαργαλιάνων την προστασία της περιοχής.
Ερωτώμενος από το «Θάρρος» για το τι προτίθεται να κάνει, ο κ. Χατζημιχάλης απάντησε ότι αναζητά τον καλύτερο τρόπο για την αξιοποίηση της Γιάλοβας, κι αυτός δεν είναι πάντα μια διακήρυξη ή μια διεργασία, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το τι ακριβώς θα γίνει με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Όπως παρατήρησε, αναζητά άλλους τρόπους αξιοποίησης και προστασίας της περιοχής: «Υπάρχει σχετική προστασία στην περιοχή, αφού το ανέλαβαν οι Δήμοι και πιστεύω ότι θα κάνουν καλή δουλειά. Είμαι σε επαφή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα αυτό, ενώ σκέπτομαι και κάποιες μελέτες που μπορεί να χρειάζονται. Υπάρχει μια αντιπαράθεση στην περιοχή η οποία δε με αφορά. Εμένα με αφορά η περιοχή. Εξετάζω τα πάντα και είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση. Δε θέλω να κάνω κάτι βεβιασμένο. Μπορεί να λειτουργήσουμε ανατρεπτικά και να βρούμε καλύτερη λύση».
Θάρρος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου