2.7.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Ψάχνει τον δρόμο του το Goji Berrie στην ελληνική αγορά !

Ενδιαφέρον από γνωστή γαλακτοβιομηχανία !!!
Στη διαδικασία συζητήσεων με τη γνωστή γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ βρίσκονται οι παραγωγοί Παναγιώτης Τσαγκάνης και Παναγιώτης Καμπύλης, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει στη Μεσσηνία μια φάρμα καλλιέργειας Goji Berrie. 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Παναγιώτης Τσαγκάνης, ακόμα δεν έχει κλείσει συμφωνία όμως το Goji Berrie έχει ζήτηση στην ελληνική αγορά. Μάλιστα η φάρμα βρίσκεται ένα βήμα πριν κλείσει μια άλλη συμφωνία, αυτή με την εταιρεία εμπορίας εξωτικών φρούτων «Μενέλαος» στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο αν τελικά επιτευχθεί η συμφωνία με την γαλακτοβιομηχανία θα μπορέσουν ακόμα και από φέτος να τους προμηθεύσουν προϊόν.
Ειδικότερα ο παραγωγός Goji Berrie από τη Μεσσηνία κ. Παναγιώτης Τσαγκάνης ανέφερε στον ΑγροΤύπο: 
«Ακόμα δεν έχει κλείσει κάποια συμφωνία με την γαλακτοβιομηχανία. Είμαστε στην διαδικασία των συζητήσεων και δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα πριν να έχουμε κάτι οριστικό. Αν κλείσει τελικά η συμφωνία θα μπορέσουμε να τους δώσουμε κάποια αποθέματα καρπού και φέτος αν και αυτή την στιγμή είμαστε περίπου στην μέση της συγκομιδής. Αλλιώς η συνεργασία μας μπορεί να ξεκινήσει από του χρόνου δυναμικά».
Και προσθέτει: «Εμείς καλλιεργούμε περίπου 12 στρέμματα. Η συγκομιδή είναι μια δύσκολη διαδικασία με αρκετά εργατικά. Πιστεύω ότι τα 12 στρέμματα είναι τα περισσότερα που μπορεί να καλλιεργήσει κάποιος στην Ελλάδα. 
Πάντως αυτό που θα μπορούσε να πω με ασφάλεια είναι ότι το Goji Berrie είναι ένα καινούριο προϊόν και έχει ζήτηση στην αγορά. Αυτή την στιγμή για παράδειγμα κλείνουμε μια συμφωνία με την εταιρεία “Μενέλαος” η οποία προωθεί εξωτικά φρούτα στην Αθήνα. Γενικά, είμαστε σε συζητήσεις με κάποιες εταιρείες και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν και συμφωνίες. 
Πάντως στη χώρα μας πλέον υπάρχουν καλλιέργειες, υπάρχει παραγωγή και τα επόμενα χρόνια αυτή θα αυξηθεί αφού όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνει και η παραγωγικότητα των φυτών μας».
 agrotypos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου