4.8.16

ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - «Η Τίγρης του Κορωπίου» και το έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο το 1963


«Η Τίγρης του Κορωπίου» και το έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο το 1963

Η οικογενειακή τραγωδία στο Κορωπί, έκρυβε και μια πολύ σημαντική πληροφορία. 

Η γιαγιά της 26χρονης που σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της, ήταν η λεγόμενη «Τίγρης του Κορωπίου».
 
Στην απολογία της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 26χρονη δήλωσε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα, απλά ήθελε να την τρομάξει. «Θόλωσα, δεν ήξερα τι έκανα, ζητώ συγνώμη από τα παιδιά», φέρεται να είπε ακόμη στην απολογία της.
Η «Τίγρης του Κορωπίου»
Οπως προκύπτει τώρα, γιαγιά της 26χρονης δολοφόνου ήταν η λεγόμενη «Τίγρης του Κορωπίου», η οποία είχε κάψει ζωντανό τον σύζυγό της, τον Οκτώβριο του 1963.
Το έγκλημα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τότε και είχε συμβεί στο σπίτι του ζευγαριού στο Κορωπί. Η Ελένη Παπαϊωάννου, γιαγιά της 26χρονης, ήταν τότε 27 ετών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Ο σύζυγός της υποπτευόταν ότι διατηρούσε σχέσεις με άλλο άνδρα, στον οποίο είχε επιτεθεί και ο άνδρας του έκανε μήνυση και εκείνος καταδικάσθηκε ερήμην σε 20 ημέρες φυλάκισης.
Οταν το πληροφορήθηκε, η σύζυγός του αποφάσισε να τον δολοφονήσει. Αγόρασε βενζίνη και όταν ο άνδρας κοιμήθηκε, εκείνη σφράγισε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, κλείδωσε τα δωμάτια και τον περιέλουσε με βενζίνη. Στη συνέχεια άναψε ένα σπίρτο και έφυγε τρέχοντας από το δωμάτιο. Βγαίνοντας από το σπίτι, κλείδωσε, ενώ ο σύζυγός της ούρλιαζε καθώς καιγόταν ζωντανός.
Η Παπαϊωάννου παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου, λέγοντας «έβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ηρθα να παραδοθώ και δεν μετανοώ γι' αυτό που έκανα». Στη δίκη, αποκαλύφθηκαν κι άλλες φρικτές λεπτομέρειες της οικογενειακής ζωής της, καθώς ο μετέπειτα σύζυγός της την είχε βιάσει σε ηλικία 15 ετών, όταν δούλευε σαν υπηρέτρια στο σπίτι του.
Τα αδέρφια της την ανάγκασαν να τον παντρευτεί επειδή ήταν πλέον μια «ατιμασμένη» και η ζωή της ήταν όπως είπε μια κόλαση δίπλα του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου