15.8.16

Ο γέροντας Ευδόκιμος της Ανδρου τα έψαλε στον Κατρούγκαλο

Πλέον ούτε στα μοναστήρια αισθάνονται άνετα υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οπως διαπίστωσε με άχαρο πλην δίκαιο τρόπο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος όταν σε πιάνουν στο στόμα τους παπάδες με καταλυτικά επιχειρήματα και χειμαρρώδη λόγο δεν υπάρχει τόπος και τρόπος να κρυφτείς.
Ο υπουργός είχε την ατυχή όπως αποδείχθηκε έμπνευση να επισκεφτεί το περίφημο και ιστορικό μοναστήρι της Παναχράντου στην Άνδρο, όπου ο διάσημος για την μαγειρική του και τον καυστικό του λόγο γέροντας Ευδόκιμος έφτασε στα όρια του… αφορισμού προς την κυβέρνηση όχι μόνο για το πως αντιμετωπίζει την Εκκλησία, αλλά για τις ψεύτικες υποσχέσεις προς το λαό, την προδοσία του ΟΧΙ στο περσινό δημοψήφισμα και την ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζεται με θύματα χιλιάδες ανθρώπους.
Μετά τα τυπικά και υποχρεωτικά, ήρθε η ώρα της συνάντησης με τον ηγούμενο γέροντα Ευδόκιμο. Και τότε άρχισε ο … εξάψαλμος.
«Τι είναι αυτά που κάνετε υπουργέ μου, γιατί στεναχωράτε τον κόσμο που σας εμπιστεύτηκε; Πεινά ο κόσμος. Αυτά είπατε στον κόσμο και σας ψήφισε; Γιατί άλλα είπατε και άλλα κάνετε. Τα παιδιά μας φεύγουν γιατί δεν έχουν τόπο να ζήσουν! Ετσι είπαμε; Ο Κατρούγκαλος χλωμιάζει, αλλά ο πάγκος που κάθεται δεν είναι έδρανο της Βουλής για να απαντήσει και έτσι μένει αποσβολωμένος να δέχεται το φραστικό… ευαγγέλιο του γέροντα Ευδόκιμου.
«Τι είναι αυτά που κάμετε μωρέ; Εχετε κάνει τους ανθρώπους γουρούνια να πηγαίνουν να τρώνε στον κάδο των σκουπιδιών! Με τούτα που κάμετε θα δυναμώσετε την Χρυσή Αυγή!
Πριν προλάβει να απαντήσει Κατρούγκαλος ο ηγούμενος έθεσε και το θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας!
«Επιτρέπεται να είναι πρωθυπουργός της Ορθόδοξης Ελλάδας ο νεαρός πρωθυπουργός μας και να μην κάνει σταυρό; Να μη μιλά για το Θεό; Βγάζετε βρε παιδί μου την προσευχή από τα σχολεία!
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πνεύματα κατευνάστηκαν έπειτα από προτροπές των μοναχών που έδειξαν να ανησυχούν για τις εξάψεις του γέροντα, λόγω του προχωρημένου και της ηλικίας του, ενώ ο υπουργός ήταν μειλίχιος. «Μην στεναχωριέστε, θα κάνουμε το καλύτερο, και μεις αγαπάμε τη χώρα είπε ο Κατρούγκαλος στον ηγούμενο της Μονής Παναχράντου φεύγοντας με την υπόσχεση μάλιστα να επιστρέψει όταν τα πράγματα θα έχουν φτιάξει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου