20.9.16

Σχεδιάζουν να σφάξουν 250.000 ταράνδους μέχρι τα Χριστούγεννα

Από τους ένα εκατομμύριο ταράνδους οι 730.000 θεωρούνται επιρρεπείς να «χτυπηθούν» από τη νόσο του άνθρακα, εκτός και αν θανατωθούν όσον το δυνατόν γρηγορότερα 

Στη θανάτωση περίπου του ενός τετάρτου από τους συνολικά ένα εκατομμύριο ταράνδους έχουν αναγκαστεί να προβούν οι αρχές της περιοχής Yamelo-Nenets της Ρωσίας λόγω του υπερπληθυσμού ο οποίος αυξάνει τον κίνδυνο να υπάρξουν νέα κρούσματα της θανατηφόρου νόσου του άνθρακα που «χτυπάει» τα άτυχα ζώα.

Σύμφωνα με την Daily Mail,  250.000 τάρανδοι θα πρέπει να σφαγιαστούν μέχρι τα Χριστούγεννα αφού 730.000 τάρανδοι θεωρούνται επιρρεπείς να «χτυπηθούν» από τη νόσο του άνθρακα, εκτός και αν θανατωθούν όσον το δυνατόν γρηγορότερα, επισημαίνει αξιωματούχος.


Αρχικά, οι ειδικοί κάνουν ηλεκτροπληξία στους ταράνδους στο μέτωπό τους για να τους ακινητοποιήσουν και να τους αφαιρέσουν τα κέρατα, ενώ στη συνέχεια τους αποκεφαλίζουν.

Το αίμα των ταράνδων πωλείται συχνά στην Κίνα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή παραδοσιακών φαρμάκων.

Περίπου 2.349 τάρανδοι πέθαναν λόγω της ασθένειας καθώς επίσης και ένα αγόρι 12 ετών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αιτία για την έξαρση της ασθένειας θεωρείται ο πολύ ζεστός καιρός που επέτρεψε στο φονικό βακτήριο του άνθρακα να βγει από το χώμα έπειτα από επτά δεκαετίες απουσίας από την περιοχή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου