6.9.16

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ – Η ΓΓΔΕ «αρπάζει» ότι βρει από μικροοφειλέτες

Έχουν φθάσει περίπου τις 800 την ημέρα!!!


katasxeseis
Παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης για επίθεση στους έχοντες και κατέχοντες μεγάλης περιουσίας, τα στοιχεία δείχνουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει στο στόχαστρό του την… «μαρίδα». Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εντατικοποιεί την προσπάθεια συλλογής φορολογικών εσόδων, στρεφόμενη τώρα κατά των μικροοφειλετών που χρωστούν ποσά έως 3.000 ευρώ, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί περίπου το 84% του συνόλου των οφειλετών των 90,5 δισ. ευρώ.


Ως βασικό μοχλό πίεσης για την είσπραξη οφειλομένων χρησιμοποιεί τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ακινήτων και κάθε είδους εισοδήματος, ώστε να εξαναγκαστούν να προσέλθουν στις εφορίες για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. 

Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στους πρώτους επτά μήνες του 2016 επιβλήθηκαν 79.208 νέες κατασχέσεις, ενώ μόνο τον Ιούλιο οι νέες κατασχέσεις ανήλθαν σε 18.476. 

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο ρυθμός με τον οποίο επιβάλλονται πλέον οι κατασχέσεις, έχει φθάσει περίπου τις 800 ανά εργάσιμη μέρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου