9.9.16

Προσοχή! Κίνδυνος φυλάκισης για ρατσιστικά και προσβλητικά σχόλια μέσω διαδικτύου!

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι από εδώ και στο εξής οι χρήστες διαδικτύου καθώς πριν από λίγες ημέρες η χώρα μας εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία η οποία προβλέπει την σύλληψη χρηστών για ρατσιστικά, ομοφοβικά και προσβλητικά σχόλια.

Τέλος στα ρατσιστικά, ομοφοβικά και προσβλητικά σχόλια στο διαδίκτυο σε μπλόγκς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρχεται να βάλει η προσαρμογή στην Ελληνική νομοθεσία της ευρωπαϊκής που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ένωσης από το 2013.

Το ονομαζόμενο πρωτόσκολο του Στρασβούργου κυρώθηκε απο την ελληνική βουλή την Πέμπτη.

Οι χρήστες κινδυνεύουν, αν δεν είναι προσεκτικοί να χάσουν την δουλειά τους ή να βρεθούν ακόμη και στην φυλακή.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, Νίκος Βασιλάκος, » Ο άλλος δηλώνει μπλόγκερ και αρχίζει και βρίζει αυτό απαγορεύεται. Έχουμε περιστατικά που άνθρωποι λοιδορήθηκαν, έχασαν τη δουλειά τους»...
Αλλά ποια ακριβώς σχόλια και ποιους αφορά η νέα διάταξη; Ο κύριος Βασιλάκος, απαντά πως, » Μας αφορά όλους. Γίνεται παράνομη η άρνηση του ολοκαυτώματος, γίνεται παράνομο το ομοφοβικό σχόλιο, γίνεται παράνομο το ρατσιστικό σχόλιο».
Οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη αποφυγής ακραίων αντιδράσεων από χρήστες και πολιτεία. Όπως τονίζει ο τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, Βασίλης Κότσιας, » Στο διαδίκτυο πρέπει να λέγεται ελεύθερα η γνώμη του καθενός , απλά πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο στο θέμα της έκφρασης. Σχετικά με τον ρατσισμό και το διαδίκτυο καλό είναι να μην γίνονται, το διαδίκτυο υπάρχει για να προσφέρει γνώση»...
Όσοι βρεθούν κατηγορούμενοι για συγκεκριμένα σχόλια στο διαδίκτυο που αφορούν την συγκεκριμένη οδηγία, κινδυνεύουν κατά περίπτωση από την επίπληξη έως να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου