7.9.16

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας


Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας


Συνεχίζεται και σήμερα το «κύμα» κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την χώρα και έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετές περιοχές.

Χθες, στην Ηλεία, την Κυλλήνη και την Θεσπρωτία, δρόμοι έγιναν ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμό ατόμων.
Στη Σπάρτη από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε χθες αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών. Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες και χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.
Το πιο εντυπωσιακό φαινόμενο καταγράφηκε στη Ζάκυνθο και στο Κατάκολο, όπου ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τις περιοχές.
Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το απόγευμα της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.
Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο διήρκεσε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ-Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία τα αυτοκίνητα περνούσαν τη «λίμνη».
Εξάλλου, προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία το βράδυ της Τρίτης δέχθηκε 20 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα. Λόγω της βροχόπτωσης δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα και νωρίτερα δίπλωσε νταλίκα στην περιφερειακή οδό.
Σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν, εκτός από τα ηπειρωτικά, και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σταδιακή εξασθένηση θα σημειωθεί από την Παρασκευή.
Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι ισχυρά τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς, την Ήπειρο και αργότερα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανότατα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία.
Στη νησιωτική χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στο Δυτικό Αιγαίο με βροχές στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα καθώς στην βόρεια Ελλάδα, θα κυμανθεί από 12 έως και 28 βαθμούς, στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 20 έως και 30 βαθμούς, στην Δυτική Ελλάδα έως και 30 βαθμούς, και στα νησιά έως και 31 βαθμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου