26.9.16

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ - «Ηρθε η ώρα του εισαγγελέα» !


Kalogritsas_sabbidhs
Με βαθιές πληγές βγαίνει η κυβέρνηση από την πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις άδειες, καθώς μετά τις αποκαλύψεις για τα βοσκοτόπια, τη φοροδιαφυγή, την Τράπεζα Αττικής, την πρωφανή οικονομική αδυναμία του, και αφού ζήτησε 48ωρη παράταση για να καταβάλει το τίμημα, ο κ. Καλογρίτσας αποχώρησε του διαγωνισμού με το πρόσχημα ότι «κανιβαλίστηκε».
Η κυβέρνηση προσπαθώντας να διατηρήσει την ψηχραιμία της δείχνει τώρα ως υπερθεματιστή τον Σαββίδη. Μάλιστα, πηγές από το Μαξίμου λένε ότι η εξέλιξη αυτή τους ικανοποιεί, αφού έτσι θα ανέβει κι άλλο το τίμημα, καθώς ο Σαββίδης είχε ποντάρει 61,5 εκατομμύρια προκειμένου να πάρει μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες.
Ενώ την ίδια ώρα στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι όπως είχε πει ο κ. Τσίπρας, όποιος δεν μπορεί  να καταβάλει το τίμημα θα εκπέσει την επόμενη στιγμή, σε μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα ότι «εμείς δεν έχουμε κολλητούς και φίλους».
Πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η κυβερνητική σύσκεψη για την υπόθεση Σαββίδη και όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές θα δοθούν 15 ημέρες προθεσμία, όπως προβλέπει ο νόμος, στον Ιβάν Σαββίδη προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση, συν πέντε ημέρες που είναι η προθεσμία για τον έλεγχο του πόθεν έσχες.
Τη ίδια ώρα ωστόσο, σύσσωμη η αντιπολίτευση μιλά για ένα διαγωνισμό που έχει καταρρεύσει:
ΝΔ: «Είναι αδιανόητο να δοθεί η άδεια στον Σαββίδη»
«Ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα. Είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες και έχει βαρύτατες ευθύνες γι’ αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας.
Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα.
Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δυο εικονικές συμμετοχές; Όλοι αναρωτιούνται. Το νέο έλεγχο πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια Επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν;
Εδώ που φτάσαμε, η Κυβέρνηση έχει μόνο μια επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία.
Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση».

ΠΑΣΟΚ: «Ηρθε η ώρα του εισαγγελέα»
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,  σημειώνει ότι ήρθε η ώρα του εισαγγελέα.
«Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Είναι επίσης ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την Κυβέρνηση Επιτροπή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο.
Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει.
Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Θεοδωράκης : «Αναζητούν επειγόντως το νέο Καλογρίτσα»
Με ένα tweet ο επικεφαλής του κόμματος το «Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε: »Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται. Οι υπουργοί του κ.Τσίπρα και οι κομματικοί δημοσιογράφοι του, αναζητούν επειγόντως το νέο Καλογρίτσα».
ΚΚΕ: «Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι»
«Ανθρακες ο θησαυρός» της κυβέρνησης, που παραμύθιαζε το λαό ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες» προσθέτει και συνεχίζει:
«Αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο καβγάς ανάμεσα σε παλιούς και σε νέους καναλάρχες και τους πολιτικούς τους φίλους σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιπά κόμματα, γίνεται μόνο για την αναδιανομή της αγοράς στα ΜΜΕ, για το ποια πολιτική δύναμη θα ευνοείται περισσότερο απ” το νέο τηλεοπτικό τοπίο».
«Ο λαός και η ενημέρωσή του, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι, όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που τ” αξιοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου