«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

21.9.16

Επενδυτής εγκαταλείπει την Αλβανία αφού τον.... έσπασαν στο ξύλο

Ο Μίτρι και η οικογένειά του έπεσαν σε ενέδρα πριν από 10 ημέρες. 

Δέκα ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο λιβανοαμερικανός επιχειρηματίας Φάαντ Μίτρι, η εταιρεία «OMNIX Albania» ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά της για επένδυση στον χώρο του τουρισμού, ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων σε παραλιακή περιοχή, λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τίρανα.

Η «OMNIX Αlbania», ανέφερε την Τρίτη ότι η εταιρεία θα αποχωρήσει από το έργο κατασκευής τουριστικού συγκροτήματος στον κόλπο του Λαλέζ, και από οποιαδήποτε άλλη επένδυση στην Αλβανία.

Αυτό το «γιγάντιο έργο», όπως το αποκαλεί, είχε ως στόχο να προσφέρει περίπου 1.200 θέσεις εργασίας από το 2018.

Ομως παρά την προσπάθεια της υπουργού Οικονομίας Μίλβα Εκόνομι, να πείσει τον επιχειρηματία να μην εγκαταλείψει την χώρα, η εταιρεία του φαίνεται αποφασισμένη.
Την Τρίτη, ο λιβανοαμερικανός επιχειρηματίας έφυγε από την Αλβανία με ιδιωτικό αεροσκάφος μαζί με την οικογένειά του.

Ο Μίτρι και η οικογένειά του έπεσαν σε ενέδρα πριν από 10 ημέρες. Μετά από άγριο ξυλοδαρμό τραυματίστηκε σοβαρά ο ίδιος και ο οδηγός του. Οι δράστες τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν αν δεν εγκαταλείψει την Αλβανία.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα ο οποίος, σύμφωνα με το Δημοκρατικό κόμμα, βρίσκεται πίσω από τις πράξεις βίας εναντίον των επενδυτών, πράξεις που, όπως τόνισε, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πελατών της κυβέρνησης.


tanea.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου