8.9.16

ΧΡΥΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ! Αυξάνουν τις δόσεις για να μην φανεί το «κούρεμα»


syntaxiouxos

Σοκ προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμη και μηδενικές συντάξεις τον ερχόμενο μήνα! Για να μειώσει την οργή των συνταξιούχων το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε οι μειώσεις αντί για 3 δόσεις να γίνουν σε 12 ή και περισσότερες δόσεις, ώστε να μειωθεί το ποσό της παρακράτησης και να μείνει και κάτι για τον συνταξιούχο!
Έτσι και με βάση την απόφαση τα αναδρομικά θα παρακρατηθούν ως και σε 12 δόσεις. 
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο η μηνιαία παρακράτηση δεν θα υπερβαίνει το 10% του νέου μικτού «κουρεμένου» ποσού της επικουρικής. Δηλαδή, συνταξιούχος που κινδύνευε να πάρει 1 ευρώ σύνταξη τον ερχόμενο μήνα, θα έχει τελικά παρακράτηση 7,5 ευρώ. Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος του ΙΚΑ είδε τη σύνταξή του να συμπιέζεται στα 75 ευρώ από τα 149. Τα αναδρομικά που όφειλε τα επιστρέψει ήταν 74 ευρώ μηνιαίως. Άρα, θα έβρισκε στο λογαριασμό του 1 ευρώ!
Συνταξιούχος του ΙΚΑ με 8.070 ένσημα στην 28η ασφαλιστική κλάση με τεκμαρτό ημερομίσθιο 94,94 ευρώ, έλαβε επικουρική σύνταξη το  2010, 567 ευρώ μικτά και μετά τις περικοπές ελάμβανε 263 ευρώ. Μετά τις  μειώσεις του Σεπτεμβρίου, λαμβάνει 161 ευρώ. Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος, θα έβρισκε τον Οκτώβριο πιστωμένο στον λογαριασμό του, το ποσό των 34 ευρώ, λόγω της παρακράτησης των αναδρομικών. Μετά τη θέσπιση πλαφόν 10% θα του παρακρατηθούν 16,1 ευρώ. Δηλαδή θα απαιτηθούν 19 μηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή, τον Απρίλιο του 2018.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου