27.10.16

ΠΟΝΕΣΕ 0 ΛΑ-ΛΑΚΗΣ ! Επίθεση Λαζόπουλου σε δικαστές: Λίγοι παλεύουν όρθιοι, η σαπίλα έχει φτάσει παντού

Δριμεία επίθεση στους δικαστές, μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο των τηλεοπτικών αδειών, εξαπέλυσε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα altsantiri.gr το πρωί της Πέμπτης (27/10), ο ηθοποιός υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ότι «έχει χάσει την εκτίμησή του στην κοινωνία», υιοθετώντας τη ρητορική της Όλγας Γεροβασίλη, που υποστήριξε ότι το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα Μνημόνια έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο για τα κανάλια.

«Ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα», προσθέτει για το ΣτΕ.

Ο Λαζόπουλος συνέχισε την επίθεση στους δικαστές τονίζοντας: «Ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγοι οι δικαστές που παλεύουν όρθιοι. Σε έναν κόσμο που έχει σαπίσει, και η σαπίλα έχει φτάσει παντού, θέλετε να μου πείτε ότι έχει σταματήσει έξω ακριβώς από την πόρτα της δικαιοσύνης;»

Όσον αφορά την κυβέρνηση της, διευκρίνισε ότι έκανε μόνο ένα λάθος. «Σε αυτή την ιστορία έπρεπε από την αρχή να εξασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους όπως το έκανε στην ΕΡΤ», είπε.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Λάκη Λαζόπουλου

Θέλω να ξεκινήσω από τη χαρά. Σήμερα οι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί παραγωγοί, διοικητικό προσωπικό πήρανε μία μεγάλη ανάσα.
Το φάντασμα της ανεργίας που τρέχει πίσω από όλους τους Έλληνες, σταμάτησε να τους κυνηγάει.

Βεβαίως την μεγάλη χαρά την παίρνουν οι ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι αφού πάρουν τα ωραία τους λεφτά πίσω, θα μπορούν να εκπέμπουν όπως και πριν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κέρδισαν τη μάχη με την κυβέρνηση και ισχυροποίησαν την τηλεδημοκρατία. Δίκιο έχει αυτός που εμφανίζεται και μιλάει στο δελτίο, άδικο αυτός που δεν ακούμε την γνώμη του. Επιβεβαιωθήκαμε για το ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο. Η χαρά των εργαζόμενων όμως, που ήταν όμηροι μίας κατάστασης για την οποία δεν έφταιξαν, χαροποιεί όλους.
Όπως χαρήκαμε για την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τον Κυριάκο εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως χαρήκαμε για 12.000 εργαζόμενους του Μαρινόπουλου για τους οποίους βρέθηκε λύση, έτσι θα χαρούμε και με τους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης που δεν έχασαν τις δουλειές τους!.

Το ΣτΕ όμως, δεν ήταν δυνατόν να βγάλει κάποια άλλη απόφαση. Όταν το ίδιο αυτό δικαστήριο έχει νομιμοποιήσει τα Μνημόνια ως συνταγματικά, επιβάλλοντας με αυτές του τις αποφάσεις συνθήκες κατοχής στον ελληνικό λαό, είναι προφανές ότι ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα.
Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η υποτέλεια, η υποτακτικότητα, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίαςς και της ανεξαρτησίας της χώρας να κρίνεται συνταγματική για τον μέσο νου. Για τον κάθε νου.

Αυτό που δεν αντελήφθη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι νόμοι αυτοί είναι φτιαγμένοι εδώ και χρόνια σα κοστούμια για να χωρούν συγκεκριμένοι και να περισσεύουν οι πολλοί.

Τι μας είπε το ΣτΕ; Μας είπε ότι έπρεπε να έχει συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Αυτό να είχε αποφασίσει.
Ποιος αρνήθηκε τη συγκρότηση του ΕΣΡ; Η Νέα Δημοκρατία. Γιατί; Για να έχει νομικό πάτημα το ΣτΕ, μεταγενέστερα. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Το χρονικό μια προαναγγελθείσας αντισυνταγματικότητας.

Οι νόμοι είναι υπηρέτριες του σάπιου καθεστώτος της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος νέων πολιτικών και μάλιστα αριστερόστροφων.Επιστρέφει τα 250 εκ. ευρώ στους ιδιοκτήτες και αφήνει ανοιχτές τις συχνότητες. Δηλαδή κρίνοντας αντισυνταγματικό το νόμο, επιβάλλει τη συνέχιση της παρανομίας των προηγούμενων 27 ετών, που έχει κριθεί και αυτή ως αντισυνταγματική.

Στην πραγματικότητα επέλεξε την προηγούμενη αντισυνταγματικότητα. Αλλά αυτή είναι η δουλειά του ΣτΕ; Να διαλέγει μεταξύ δύο αντισυνταγματικών νόμων, ποιος θα ισχύσει; Τι έχουμε φεστιβάλ αντισυνταγματικότητας, πρώτο βραβείο;

Δεν είδα να επιβάλλει άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Το άφησε φλου, όποτε, αν και οπόταν. Έτσι στήριξε την επικρατούσα ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο. Ανομία που έγινε δεκτή και παραδεκτή και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Διότι προσήλθαν στον διαγωνισμό. Αν είσαι νόμιμος γιατί να προσέλθεις σε διαγωνισμό για να αποκτήσεις νομιμότητα αφού την έχεις;

Οι δικαστές επέβαλαν «αναδρομική νομιμότητα». Το ΣτΕ έχει ήδη χάσει την εκτίμηση του στην κοινωνία, από τη στιγμή που ψήφισε τα Μνημόνια είναι ως συνταγματικά. Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το γεγονός ότι οι Έλληνες δικαστές νομιμοποίησαν καθεστώς αποικιοκρατίας και συνθήκες κατοχής στη χώρα. Η απόφαση για τις άδειες είναι παρανυχίδα.

Χιλιάδες παιδιά σέρνονται και μπρουντρομιάζονται καθημερινά για ένα γραμμάριο χασίς και απολαμβάνουν της σκληρότητας των νόμων. Εκεί βρίσκουν πολλοί δικαστές την ευκαιρία να κάνουν τους μάγκες. Ο κόσμος ξέρει πως όλα αυτά τα αυθαίρετα στους αιγιαλούς και στις παραλίες έχουν σφραγίδες ανώτατων δικαστικών και νομικών συμβουλίων. Ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγοι οι δικαστές που παλεύουν όρθιοι. Σε έναν κόσμο που έχει σαπίσει, και η σαπίλα έχει φτάσει παντου, θέλετε να μου πείτε ότι έχει σταματήσει έξω ακριβώς από την πόρτα της δικαιοσύνης; Έπρεπε λοιπόν, να έχει αποφασίσει το ΕΣΡ. Δεν αναρωτήθηκαν οι 25 δικαστές γιατί δεν έχει αποφασίσει το ΕΣΡ 27 χρόνια τώρα; Τους φάινεται φυσιολογικό ότι μία ανεξάρτητη αρχή δεν μπορεί να πάρει μία απόφαση 27 χρόνια; Δεν καταλαβαίνει ότι Βρωμάει το βασίλειο; Ποια ανεξάρτητη αρχή; Μπορεί να διορίζεσαι από την κυβέρνηση και να μου παριστάνεις και τον ανεξάρτητο; Μια χαρά εξαρτημένη αρχή είναι η ανεξάρτητη.

Ε.Σ.Ρ. = Εξαρτημένο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Το ΕΣΡ ήταν μία επιτροπή λογοκρισίας Δεξιάς και ΠΑΣΟΚικής κοπής, φίμωσης κάθε δημοκρατικού λόγου, βάζοντας πρόστιμα σε όσους «κακοποιούσαν» την ελληνική γλώσσα. Έχω συρθεί άπειρες φορές για κακοποίηση της γλώσσας. Η μόνη γλώσσα που δεν κακοποιεί σε αυτή την χώρα, είναι η γλώσσα του γλείφτη. Έχει βρωμίσει ο τόπος και τα τζάμια των τηλεοράσεων από γλείφτες και υποτελείς σαλιάρηδες.Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και ενίοτε αναγκαστικά αποδεκτές. Αλλά κρίνονται κιόλας.
Ιδιωτικά η απόφαση με συμφέρει, να το πούμε κι έτσι. Αλλά το ΣτΕ αποφασίζει για το ιδιωτικό συμφέρον ή το δημόσιο;

Το ΕΣΡ είναι ένα ακόμα χέρι της διαπλοκής. Τίποτα παραπάνω. Μόνο καθαρά πρόσωπα θα μπορούσαν να δώσουν αξιοπιστία σε τέτοιους ανεξάρτητους οργανισμούς. Κάποια μέρα θα γραφούν και θα ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους.

Η κυβέρνηση δεν έχασε στη κοινωνία. Προσπάθησε να της εξασφαλίσει 250 εκατομμύρια ευρώ και απέτυχε. Ο κόσμος ξέρει τι γίνεται, δεν είναι μαλάκας.

Νευριάζει όμως, γιατί όταν ο εχθρός είναι δύσκολος, πρέπει να οπλίζεσαι καλά. Δεν πας με νεροπίστολο σε πάρτυ από καλάζσνικοφ.

Και ο εχθρός σήμερα νίκησε την κυβέρνηση. Όμως εμείς εκεί στον Alpha που περάσαμε όλη αυτή τη στεναχώρια όλο αυτό το διάστημα, έχουμε μία μέρα χαράς. Οι εργαζόμενοι ανακουφίστηκαν. Η κυβέρνηση έκανε ένα λάθος. Σε αυτή την ιστορία έπρεπε από την αρχή να εξασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους όπως το έκανε στην ΕΡΤ. Το σκετπικό θα έπρεπε να είχε προβλεφτεί στο νόμο Παππά ή σε κάποιο άλλο νόμο. Δεν μπορεί να χάνουν τις δουλειές τους εργαζόμενοι υγιών επιχειρήσεων τελεία και παύλα. Και αναφέρομαι και στον Alpha που γνωρίζω και στο STAR και στο Epsilon, που δεν γνωρίζω. To MEGA όμως δεν θα κλείσει λόγω ΕΣΡ, ούτε λόγω αντισυνταγματικότητας, θα κλείσει λόγω χρεών. Κι αυτό το μετρούνε μέσα τους οι εργαζόμενοι, γιατί ξέρουν ότι τώρα που ο καθένας μπορεί να έχει μία άδεια, η διανομή της διαφημιστικής πίτας των 200 εκατομμυρίων σε περισσότερους, θα φέρει μεγάλα προβλήματα.

Διότι με την απόφαση του ΣτΕ, τόσο ο Σαββίδης, όσο και ο Μαρινάκης, μπορούν να έχουν ασφαλώς άδεια, χωρίς απλώς να πληρώσουν. Τα λεφτά δηλαδή τους επέστρεψε το ΣτΕ. Ο καθένας μπορεί να έχει άδεια, όμως η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μετά την απόφαση αυτή του ΣτΕ, μπορεί να οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στην κατάσταση του MEGA. Το ΣτΕ όμως, δεν έλαβε υπόψιν του το νέο τοπίο, το οποίο διαμόρφωσε. Κάτι που είναι θεμελιώδες για την όποια κρίση ανωτάτου δικαστηρίου. Το ΕΣΡ όταν συγκροτηθεί, θα πρέπει να είναι μία ανεξάρτητη δημοκρατική αρχή. Ελπίζω να μην συνεχίσει να παρακολουθεί αμέριμνη τα δελτιά προπαγάνδας και τις στημένες βρωμιές, στέλνοντας μόνο πρόστιμα στις σατιρικές εκπομπές με τις εντολές των μπαμπάδων κάποιων αυτοδημιούργητων.
Ο άγιος Δημήτριος, ο μυροβλήτης, μετά την απόφαση του ΣτΕ μετονομάστηκε ως άγιος Δημήτριος, ο Τηλεπροβλήτης.

*Υ.Γ. – Όταν τον πρόεδρο του ΣτΕ τον περιμένουν στο Κολωνάκι αγανακτισμένοι τηλεθεατές, καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι δικαστές τι πρέπει να ψηφίσουν για να μην τους συμβούν παρόμοια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου