28.10.16

ΦΩΤΟ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


«Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας, καθώς η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, κάθε χρόνο, θυμίζει σε όλους μας ότι, όταν είμαστε ενωμένοι και όταν βάζουμε στόχους μπορούμε και να τους πετυχαίνουμε. Ο στόχος των Ελλήνων, όπως και τότε, είναι όχι μόνο να βελτιώσουμε τις ζωές μας, αλλά και να κάνουμε το μέλλον των παιδιών μας καλύτερο.» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης σήμερα το πρωί με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, γιόρτασε και φέτος με μεγάλη συμμετοχή την Εθνική Επέτειο για την 28η Οκτωβρίου του 1940. Στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Πύλου, Χώρας Μεθώνης, Κορώνης, Καλλιθέας, Κορυφάσιου, Βλαχόπουλου, Στενωσιάς, Χαροκοπιού, Φοινικούντας, το Χανδρινού και Σουληναρίου οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν από κόσμο, που έσπευσαν να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την μαθητιώσα νεολαία, η οποία έλαβε μέρος στις παρελάσεις.

Στην έδρα του δήμου, την Πύλο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, με την καθιερωμένη

επίσημη δοξολογία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου παρέστησε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφάλειας  και πλήθος κόσμου.  Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων, από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας, κ. Άγγελο Χρονά, τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας του Δήμου και των Σχολείων. 
Παρά την έντονη κακοκαιρία των τελευταίων δύο ημερών, ο καιρός συμμάχησε, έτσι ώστε να αποδοθούν τιμές στους πεσόντες
και να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η παρέλαση των μαθητών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος. 
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η κ. Στασινή Πόπορη, Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο Δημαρχείο για τους δημότες της περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου